Píseň zazní na HBO!
Home Box Office zakoupil práva na zfilmování Písně ledu a ohně a chystá dle této předlohy televizní seriál Hra o trůny. Článek sleduje vývoj od počátku jednání v roce 2007 až po schválení natáčení celé první série v roce 2010. Na obrazovkách se seriál objeví na jaře roku 2011.
Prvotní informace
Jedna série (12 hodinových epizod) by měla pokrývat děj celého jednoho dílu knižní ságy (takže v případě úspěchu by mělo být sedm...
Číst celý článek zde
Prvotní informace
Jedna série (12 hodinových epizod) by měla pokrývat děj celého jednoho dílu knižní ságy (takže v případě úspěchu by mělo být sedm...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
A aby toho nebylo málo, je tam i jedno rozhodnutí, který nemálo připomíná naši diskusi použít/nepoužít draky...
Mimochodem - moc dobrá hra, doporučuje 9 z 10 fanoušků RPG.
(přičemž ten desátý to vzdal kvůli pozoruhodně vysoké obtížnosti)
Jinak zatim nevim jak datadisk, ale v základní hře mi nějak podezřele jednoduchej přišel acidémon. Zatímco při boji s Flemmeth jsem div nerozkousal klávesnici (nebo když jsem potkal první přízraky a byl na nízký úrovni), finální drak šel do kytek po pár ranách obouručákem.
Ale stejně příběhem se mi víc líbily NWN a interakcí mezi členama party zase NWN 2.
Jinak HBO to bere vážně a najalo se lingvistu na jazyk Dothraků. Jsou známy i nějaké ukázky, třeba nejdelší slovo: athastokhdeveshizaroon - krása, ne? :-))
http://www.westeros.org/GoT/News/Entry/Dothraki_Language_for_Game_of_Thrones/
Jinak HBO to bere vážně a najalo se lingvistu na jazyk Dothraků. Jsou známy i nějaké ukázky, třeba nejdelší slovo: athastokhdeveshizaroon - krása, ne? :-))
No, já ani nevím :-) Mě tyhle lingvistické ekvilibristiky nikdy moc nebraly, s možnou výjimkou Tolkienova jazyku elfů (myslím když jsem kdysi četl knihu, ne u filmových adaptací). Klingonštinu a spol. rád přenechám jiným. Na druhou stranu, aspoň si na tom nějací kolegové lingvisti pěkně zarobí :-P
Jinak GRRM už dopsal scénář svého dílu, což je osmý. Navrhl název "The Pointy End". Jo a uvažuje, že do dalších dílů zahrne novou postavu, která vznikla kvůli seriálu. Jde samozřejmě o tu rudovlasou děvku v podání Esmé Bianco. Všichni jste se divili, proč se o ní tolik mluví a ejhle, možná o ní uslyšíme ještě víc.
http://screenterrier.blogspot.com/2010/05/camelot.html
Trailer k pilotu Hry o trůny uvidíme možná již dnes
Respektive zítra, vzhledem k časovému posunu. Podle zprávy HBO na Twitteru (hashtag #GOT) to totiž vypadá, že HBO vypustí ochutnávku u příležitosti dnešní premiéry třetí řady True Blood. Půjde pravděpodobně o ukázku, která byla dosud prezentována obchodním partnerům - jsou v ní údajně prezentovány všechny role z pilotu krom přeobsazených, tedy Dany a Catelyn.HBO píše:
Tuning in for tomorrow's #TrueBlood premiere? Turn your TV on at 8:45 for a very special pre-show no HBO fan will want to miss. #GOT
http://www.hbo.com/game-of-thrones
Galerie záběrů a oficiálních foto
http://www.westeros.org/GoT/News/Entry/UPDATED_Dissecting_the_Teaser_with_images/
Každopádně tímhle aspoň uklidnili ty, kteří se obávali o Sena Beana, teď už by nám minimálně on měl zůstat. A jeho Led má strašně cool pochvu. :-)
Nějak nechápu proč podobný videa vůbec vznikají ?
Aby HBO představilo širšímu okruhu diváků, že něco takového chystají, bylo to uvedeno v rámci bloku spolu s ostatními teasery. Podobně jsem takhle nedávno viděl miniukázku a hlavně web Pillars of the Earth - dosud jsem to neznal, ale už teď vim, že mě to zajímá, zjistil jsem si o tom pár informací a pohlídám si další vývoj. A pak je to samozřejmě i o tom pitvání, krmení dravé zvěře (fanoušků), s nimiž se autoři snaží být v kontaktu, páč vědí, že ten nejlepší marketing dneska udělaj právě s jejich pomocí na sociálních sítích.
Stejně jako na webu toho moc není jedna fotka Seana "Boromíra Beana a filmový divak neznající ságu si řekne, že to bude variace na Pána Prstenů a on zrovna vyhlíží tlupu skřetů, kterou je potřeba naporcovat. Stačilo by více fotek a nějaká hláška že přichází seriálová adaptace vrcholné fantasy ságy. A že to bude jiný druh fantasy bez elfů, skřetů, otravných dětí a zvířátek. Spíše historická sága zasazená do fantasy světa. Jo a že může trvat desetiletí než autor ságu dopíše bych tam asi nepsal
Stejně jako na webu toho moc není jedna fotka Seana "Boromíra Beana a filmový divak neznající ságu si řekne, že to bude variace na Pána Prstenů a on zrovna vyhlíží tlupu skřetů, kterou je potřeba naporcovat.
Možná je to schválně, protože co chce divák víc než variaci na Pána prstenů a porcované skřety? :-) A s tím Hobitem to nevypadá...
Já souhlasim, že to mohlo bejt o hodně lepší, ale oni prostě zatím nemaj materiál (mnoho se toho bude přetáčet, do většiny bude třeba zasáhnout z hlediska efektů a triků - a to bude muset bejt jednotný pro celou sérii a asi v tom ještě nemaj úplně jasno) a hlavně je ještě docela daleko. Skutečný trailery se objevujou až tak 3 měsíce před premiérou, ve fázi postprodukce. Zatim jim asi prostě stačí, že se i o takovym štěku mluví na Twitteru, píšou o tom LA Times, Hollywood Reporter apod. Já jsem ani takovýhle teaser nečekal dřív než na podzim, takže vlastně spokojenost i s těmahle 20 vteřinama.
A s tím Hobitem to nevypadá...
Bude ho režírovat ten nejpovolanější :-)
Jinak k tématu - v HBO mám velkou důvěru. V poslední době produkujou jednu seriálovou pecku za druhou, herecké obsazení je bombové, jediné z čeho mám trochu strach jsou vizuální efekty. Mám na mysli exteriéry, které mohou vypadat lacině, pokud budou tvůrci šetřit - viz. Tudorovci, kteří budou A Game of Thrones asi nejpodobnější (tam se to výrazně vylepšilo až ve druhé sérii, ale zase to je už pár let, teď mají lepší techniku). Většinu toho lze natočit v existujících hradech a pod., ale něco prostě ne (Zeď, Královo přístaviště a další), tak snad se s tím kucí poperou. :-D