Píseň zazní na HBO!

upraveno 9. února 2011 v Seriál Hra o trůny
Home Box Office zakoupil práva na zfilmování Písně ledu a ohně a chystá dle této předlohy televizní seriál Hra o trůny. Článek sleduje vývoj od počátku jednání v roce 2007 až po schválení natáčení celé první série v roce 2010. Na obrazovkách se seriál objeví na jaře roku 2011.

Prvotní informace

Jedna série (12 hodinových epizod) by měla pokrývat děj celého jednoho dílu knižní ságy (takže v případě úspěchu by mělo být sedm...

Číst celý článek zde
11213151718

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 31. března 2010
    Je vůbec možný, že se mi dneska v noci zdálo, že koukám na seriál? To asi že teď hraju Dragon Age, mám vizuální paměť zahlcenou fantasy výjevy :))
  • upraveno 31. března 2010
    To mi připomíná... někde jsem čet, že tvůrci Dragon Age se prý původně rozhodovali mezi dvěma náměty - Dragon Age a Icefire ságou :-)
    upraveno 31. března 2010
    Je fakt, že Zplozenci silně připomínaj Jiné a město Denerim jako by z oka vypadlo Královu přístavišti... :)

A aby toho nebylo málo, je tam i jedno rozhodnutí, který nemálo připomíná naši diskusi použít/nepoužít draky...
  • upraveno 7. dubna 2010
    No, shodou okolností jsem právě včera dohrál datadisk (Awakening), takže k tomu taky něco povím .) Na oficiálních stránkách hry autoři otevřeně přiznávají, že ve tvorbě fikčního světa a jeho historie následovali příkladu realistického základu jako v díle GRRM a na celém příběhu je to docela dost poznat (když si odmyslíte povinné démony a mágy, máte tam politiku, intriky, zradu, královského bastarda atd.).

Mimochodem - moc dobrá hra, doporučuje 9 z 10 fanoušků RPG.

(přičemž ten desátý to vzdal kvůli pozoruhodně vysoké obtížnosti)
    upraveno 7. dubna 2010
    Datadisk mám objednanej, ale zahraju si ho až s novym diskem, ach jo, můj starej už prostorově nestačí. To zas bude práce...

Jinak zatim nevim jak datadisk, ale v základní hře mi nějak podezřele jednoduchej přišel acidémon. Zatímco při boji s Flemmeth jsem div nerozkousal klávesnici (nebo když jsem potkal první přízraky a byl na nízký úrovni), finální drak šel do kytek po pár ranách obouručákem.

Ale stejně příběhem se mi víc líbily NWN a interakcí mezi členama party zase NWN 2.
  • upraveno 12. dubna 2010
    Já teda Dragon Age rozehrál, ale ted už jsem na to přes měsíc nešáh a nějak se k tomu ne a ne vrátit. Třeba zas po semestru...

Jinak HBO to bere vážně a najalo se lingvistu na jazyk Dothraků. Jsou známy i nějaké ukázky, třeba nejdelší slovo: athastokhdeveshizaroon - krása, ne? :-))

http://www.westeros.org/GoT/News/Entry/Dothraki_Language_for_Game_of_Thrones/
    hmmm..já ho nedohrál. škoda..pokud je podobný světu GRRM....
    Alek píše:
    Jinak HBO to bere vážně a najalo se lingvistu na jazyk Dothraků. Jsou známy i nějaké ukázky, třeba nejdelší slovo: athastokhdeveshizaroon - krása, ne? :-))

No, já ani nevím :-) Mě tyhle lingvistické ekvilibristiky nikdy moc nebraly, s možnou výjimkou Tolkienova jazyku elfů (myslím když jsem kdysi četl knihu, ne u filmových adaptací). Klingonštinu a spol. rád přenechám jiným. Na druhou stranu, aspoň si na tom nějací kolegové lingvisti pěkně zarobí :-P
  • upraveno 14. dubna 2010
    Mně se nejvíce líbila sága Baldurs gate - všechno ostatní Icewind Dale, Oblivion, Morrowind mě nebavailo. Mám rád izometrický pohled (3D pohledy z vlastní perspektivy ve mně vyvolávaj závratě) a jsem fanda pěkné 2D grafiky. Holt nepřizpůsobivý tvor lpící na archaických hrách....
    upraveno 14. dubna 2010
    A co Wizardry?
  • MIlMIl
    upraveno 4. května 2010
    Vzpomněl jsem si, že když byl Martin v čechách, mluvil o tom, že kdyby nevydával jednotlivé díly, ale nejprve by napsal celou ságu, pár věcí by ve Hře o Trůny změnil. Jsem zvědav jestli se třeba maličko nebude lišit seriál od knihy právě o ty drobnosti, o kterých tenkrát mluvil.
  • upraveno 4. května 2010
    Ono je vůbec paradoxní, že GRRM zdrhl od scénáristiky k psaní vlastního uceleného příběhu kvůli rozpočtové omezenosti. A teď se s tim rozpočtem zas bude prát. :-)

Jinak GRRM už dopsal scénář svého dílu, což je osmý. Navrhl název "The Pointy End". Jo a uvažuje, že do dalších dílů zahrne novou postavu, která vznikla kvůli seriálu. Jde samozřejmě o tu rudovlasou děvku v podání Esmé Bianco. Všichni jste se divili, proč se o ní tolik mluví a ejhle, možná o ní uslyšíme ještě víc.
  • MIlMIl
    upraveno 5. května 2010
    Já myslím, že jedna seriálová postava se v tom množství, které je v knihách, ztratí.
  • upraveno 28. května 2010
    V mezidobí, kdy se obsazují další vedlejší role, se mrkněme na jeden možná konkurenční projekt. V červnu začne v Irsku natáčení 10dílného seriálu Camelot, pod palcem to mají tvůrci Tudorovců. A aby nebylo těch provázaností s GoT málo, hlavní roli krále Artuše si zahraje Jamie Campbell-Bower, který v GoT hrál Waymara Royce. Inu, snad to bude lepší než Merlin...

http://screenterrier.blogspot.com/2010/05/camelot.html

• upraveno 13. června 2010

Trailer k pilotu Hry o trůny uvidíme možná již dnes

Respektive zítra, vzhledem k časovému posunu. Podle zprávy HBO na Twitteru (hashtag #GOT) to totiž vypadá, že HBO vypustí ochutnávku u příležitosti dnešní premiéry třetí řady True Blood. Půjde pravděpodobně o ukázku, která byla dosud prezentována obchodním partnerům - jsou v ní údajně prezentovány všechny role z pilotu krom přeobsazených, tedy Dany a Catelyn.

HBO píše:
    Tuning in for tomorrow's #TrueBlood premiere? Turn your TV on at 8:45 for a very special pre-show no HBO fan will want to miss. #GOT
  • upraveno 14. června 2010
    Dobře, trailer to nebyl, ale kraťoučký teaser ano. :-) U příležitosti toho byl spuštěn i web, kde teaser najdete.

http://www.hbo.com/game-of-thrones

Galerie záběrů a oficiálních foto

image
    Vypadá dost dobře. Zažívám podobné pocity jako při čekání na PP :-)
    upraveno 14. června 2010
    Že jsme toho ale viděli :)) Ale atmosféra přímo teče z monitoru.
    jj, atmosféra dobrá. A když si to odpauzuješ, tak i něco zahlídneš - dobře to jde v mov videu, případně i s vysvětlivkami na

http://www.westeros.org/GoT/News/Entry/UPDATED_Dissecting_the_Teaser_with_images/

Každopádně tímhle aspoň uklidnili ty, kteří se obávali o Sena Beana, teď už by nám minimálně on měl zůstat. A jeho Led má strašně cool pochvu. :-)
    upraveno 14. června 2010
    Ale jo, většinu jsem toho odchytl i bez krokování, ale jako hnidopich jsem si to nemohl odpustit :))
  • upraveno 15. června 2010
    Já teda nezdílím nadšení z kratoučkýho minividea. Já jsem viděl 20 sekund chaotických záběrů. Nějak nechápu proč podobný videa vůbec vznikají ? Aby fanoušci rozpitvali každou sekundu a dohadovali se co tam vlastně je ?
    derfel píše:
    Nějak nechápu proč podobný videa vůbec vznikají ?

Aby HBO představilo širšímu okruhu diváků, že něco takového chystají, bylo to uvedeno v rámci bloku spolu s ostatními teasery. Podobně jsem takhle nedávno viděl miniukázku a hlavně web Pillars of the Earth - dosud jsem to neznal, ale už teď vim, že mě to zajímá, zjistil jsem si o tom pár informací a pohlídám si další vývoj. A pak je to samozřejmě i o tom pitvání, krmení dravé zvěře (fanoušků), s nimiž se autoři snaží být v kontaktu, páč vědí, že ten nejlepší marketing dneska udělaj právě s jejich pomocí na sociálních sítích.
    Právě proto by mělo vytořit něco "výživnějšího" co zaujme i mimo fanoušky. Podle sebe beru, že kdybych nečetl ságu, tak mě video vůbec nezaujme, protože prostě není důvod. Ze záběrů není nic poznat, kdyby jste setříhali tenhle trailer http://film.moviezone.cz/black-death/trailery/#Trailer do 15sek. (nastříhaný jako teaster hodně Seana Beana ve zbroji - k tomu logo a winter is coming ), tak téměř nikdo nepozná rozdíl.

Stejně jako na webu toho moc není jedna fotka Seana "Boromíra Beana a filmový divak neznající ságu si řekne, že to bude variace na Pána Prstenů a on zrovna vyhlíží tlupu skřetů, kterou je potřeba naporcovat. Stačilo by více fotek a nějaká hláška že přichází seriálová adaptace vrcholné fantasy ságy. A že to bude jiný druh fantasy bez elfů, skřetů, otravných dětí a zvířátek. Spíše historická sága zasazená do fantasy světa. Jo a že může trvat desetiletí než autor ságu dopíše bych tam asi nepsal
    derfel píše:
    Stejně jako na webu toho moc není jedna fotka Seana "Boromíra Beana a filmový divak neznající ságu si řekne, že to bude variace na Pána Prstenů a on zrovna vyhlíží tlupu skřetů, kterou je potřeba naporcovat.

Možná je to schválně, protože co chce divák víc než variaci na Pána prstenů a porcované skřety? :-) A s tím Hobitem to nevypadá...

Já souhlasim, že to mohlo bejt o hodně lepší, ale oni prostě zatím nemaj materiál (mnoho se toho bude přetáčet, do většiny bude třeba zasáhnout z hlediska efektů a triků - a to bude muset bejt jednotný pro celou sérii a asi v tom ještě nemaj úplně jasno) a hlavně je ještě docela daleko. Skutečný trailery se objevujou až tak 3 měsíce před premiérou, ve fázi postprodukce. Zatim jim asi prostě stačí, že se i o takovym štěku mluví na Twitteru, píšou o tom LA Times, Hollywood Reporter apod. Já jsem ani takovýhle teaser nečekal dřív než na podzim, takže vlastně spokojenost i s těmahle 20 vteřinama.
    upraveno 15. června 2010
    První teasery, kde je málo nebo dokonce vůbec nic ze samotnýho díla jsou celkem běžný, aby o sobě daly vědět, že se to kutí. Legendární je teaser na Terminátora 3.
  • upraveno 20. června 2010
    Na mně tam bylo prozrazeno až zbytečně moc děje. :-)
    upraveno 20. června 2010
    Jo, jak se někde proflákne název, už to ani nemá smysl dokoukat...
  • upraveno 27. června 2010
    Alek píše:
    A s tím Hobitem to nevypadá...

Bude ho režírovat ten nejpovolanější :-)

Jinak k tématu - v HBO mám velkou důvěru. V poslední době produkujou jednu seriálovou pecku za druhou, herecké obsazení je bombové, jediné z čeho mám trochu strach jsou vizuální efekty. Mám na mysli exteriéry, které mohou vypadat lacině, pokud budou tvůrci šetřit - viz. Tudorovci, kteří budou A Game of Thrones asi nejpodobnější (tam se to výrazně vylepšilo až ve druhé sérii, ale zase to je už pár let, teď mají lepší techniku). Většinu toho lze natočit v existujících hradech a pod., ale něco prostě ne (Zeď, Královo přístaviště a další), tak snad se s tím kucí poperou. :-D
    upraveno 27. června 2010
    Zrovna včera jsem viděl Solomona Kanea, který přesvědčivě dokazuje, že schopnej tvůrce dokáže i s málem vytvořit pěknou vizuální stránku. Jeho rozpočet je ještě menší než Game of Thrones, btw.
  • upraveno 27. června 2010
    JJ, jenže oni těch cca 20 milionů měli na jeden film (který se navíc většinou odehrává ve tmě, mlze, šeru. Taky to natáčeli u nás, kde máme pořad relativně levný filmařský zázemí (na rozdíl o VB) a taky tam nefiguruje tolik herců. HBO je záruka kvality i co se týče triků (řím, pacifik, john adams), prostě jen chci pro můj neočekávanější seriál jen to nejlepší. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.