Povídka č. 4 (6. kolo) - Ice & Fire
Povídka č. 4 (6. kolo) - Ice & Fire
Ani bych nedokázala spočítat, kolikáté svatby už se účastním. A to je vůbec nemám ráda… Ale sluší se, aby babička přišla na svatbu své nejmilovanější vnučky. Moje drahá holčička to dotáhla dál než já. Jak jí to dnes sluší, na tváři jí nelze spatřit ani sebemenší známka nervozity. Ale kdoví, co se jí honí hlavou.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Hezky vymyšlený a napsaný příběh. A s překvapením na konci, kdy vám konečně dojde, kdo je ta mladá, svéhlavá, neposlušná a roztomilá nevěsta na útěku. Příjemně nostalgické vzpomínání, při kterém si možná i vy vzpomenete, jaké to tehdy bylo.
Každopádně, tato povídka je těžce čitelná a autorovi tímto moc děkuji za moc pěknou cestu vlakem :-D
Smíchejte Titanik s My Fair Lady, vyceďte ledovec, přidejte trochu citu, vědomí povinnosti a lžíci nevinnosti a dostanete přesně toto... A serte na babicoviny typu "když nemáte vodu, dejte tam lávu..."
A teď odbočím od povídky, protože nemám co dodat (prostě je dobrá, je zatraceně dobrá a těžko ji něco překoná, ale rád se nechám překvapit...). Dost chválení, ještě by autor spychl, takže snad radši jen "Docela dobrý, ušlo to"... takže jedna otázka do pléna: 50 zlatých zápisného? To mi přijde neuvěřitelná suma... má někdo představu, co taková suma obnášela? Kolik byste si představili v převodu na naše? 5tisíc, 50tisíc, půl milionu, 5milionů?
A ano, možná slabá chvilka, ale evidentně to, že nastala po přečtení té povídky o té povídce mnoho vypovídá...
... Kolik je 50 zlatých? :o)
Ale možná je někde v Písni uveden lepší příklad cenových relací.
Copper Coins
Penny and Halfpenny.
Half Groat, 2 pennies.
Groat, 4 pennies.
Star, 8 pennies.
Silver Coins
Stag, 7 stars or 56 pennies
Moon, 49 stars or 392 pennies
Gold Coins
Dragons, 30 Moons, 210 Stags or 11,760 pennies.
Požadavky: Body. WTF? Doyle!
A k těm 50 zlatým zápisného - to jsem tam jen tak plácla a pak si zapomněla ověřit, zda je to vůbec reálná částka :oops: :-D
Jinak u začátku jsem se výborně bavil (mnohem čistší humor, než ta moje povídka), konec trochu zvážněl, ale paráda. Po právu vítězná povídka.
50 zlatých... náhodou - tohle jsem nezahrnoval do hodnocení, spíš mě to jen tak zaujalo,... a řekl bych, že se okolo toho vyjevila spousta zajímavých informací.