Hra o trůny 4x07 - Drozd - Ice & Fire

upraveno 19. května 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4x07 - Drozd - Ice & Fire

Tyrion získává nečekaného spojence. Daario prosí Dany, aby mu dovolila udělat to, co umí nejlépe. Jonova varování o zranitelnosti Zdi vyznívají naprázdno. Brienne na cestě s Podem sleduje novou stopu.  Scénář k epizodě napsali David Benioff a D.B. Weiss, režie se … celý článek

Read the full story here

13567

Komentáře

• @Nitpicker áno o tom som počul, že martin o tom hovorí ako o najväčšej chybe v sérii, ale potom
    ako chcú urobiť briennino sword??
  • Ne u Aryi, ne u Ohaře,
    problém hledám u scénáře. - plánovaný rým?
    Ano. Prvně jsem to napsal jinak, ale pak mě napadlo, že by to šlo hezky zrýmovat.

Musíš uznat, že Mel má nad Sellyse fakt převahu. Myslím, že na většinu chlapů by nepotřebovala ani ten její lektvar :-) ale jinak šlo hlavně o výkony herců celkově, konečně dostávají prostor ti opravdu talentovaní a scénář to výjimečně tolik nepodělal.
  • .. Ako nám Everett zmäkol... Stačili jedny Melisandrine prsia ...
    (skor stvrdol ..nie ???)
  • upraveno 19. května 2014
    @Gepeto
    To napichuje toho chlápka v tomhle dílu.
    Hora bude normálně ve zbroji: http://www.hbo.com/game-of-thrones#/game-of-thrones/episodes/4/38-the-mountain-and-the-viper/video/preview.html/eNrjcmbO0CzLTEnNd8xLzKksyUx2zs8rSa0oUc-PSYEJBSSmp-ol5qYy5zMXsjGyMXIyMrJJJ5aW5BfkJFbalhSVpgIAXbkXOA==
    @Depresor @stano Nevím. Když si Martin myslí, že to byla chyba, tak si myslím, že bude schopen z fleku přijít s x alternativním scénaři. Třeba Brynden v čele bratrstva, nebo co ja vím...
  • @Nitpicker JESUS FUCKING CHRIST! Jen vidím jak dělá horní úder kopím tak bych mu vrazil facku. Jestli takhle bude vypadat celý souboj tak se jdu oběsit :-(
  • @Everett_Young To ho chtěl bacit do kebule a omráčit aby mu pak mohl v klidu odříkat ten svůj proslov... :-D
    "Walder Frey is the new lord of Riverrun."
    Takže žiadne vyjednávanie nebude ?
    @Miňo "Walder Frey is the new lord of Riverrun." Vidíš, to jsem si ani neuvědomil, že tahle věta vlastně implikuje, že žádné vyjednávání nebude (i když furt je šance, že to i přesto Blackfish drží a Frey je pánem jenom de iure). Moje teorie se stává ještě o to pravděpodobnější.
    @Nitpicker Frey je pánem jenom de iure v každém případě. Buď má hrad Blackfish a bude vyjednávání a nebo je "pánem" Edmure (jako dědic má jasný nárok, ale ty nároky a jejich respektování - stejně na to ve Westerosu všichni serou..), který má jednu Freyku za ženu a navíc je rukojmí. Fakticky by asi Freyové neměli býti pány říčních krajin a když už tak přes loutku Edmura, ten stejně na jakýkoliv vzdor nemá koule.

Jinak ten Hora je fakt vtipnej, podle mě je strašně moc opálenej, moc exotickej, měl by být bledej a chlupatej :D Ale chápu že hledat tyhle prototypy není sranda :)

@Everett_Young
    Ohledně toho Sansa-Lysas fightu, oni to museli trochu změkčit, protože v knížkách jsou ty dveře normálně vertikální ve zdi pokud vím a ona se tam v nich Sansa vzpříčila a Lysa jí fakt zkoušela vyhodit. V seroši, jak jsou dveře v podlaze by Sansa úplně moc šancí neměla.

Třeba uvidíme Lysin funus, tak zjistíme jestli očička a vlásečky zůstaly netknuté :D
    @pavel Duh. Mohl jsem to napsat na odstavec a nebo ve dvou slovech. Myslím, že jsme se pochopili, že řeč byla hlavně o tom jestli jsou Freyové za, nebo před hradbami Riverrun.
  • @Nitpicker
    Před. :D
    (můj názor)
  • @pavel Já taky doufám.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 20. května 2014
    Ten konec se mi nějak nelíbil. Asi jsem si od toho sliboval trochu moc :-s
  • bylo tam málo Myrandy, proto tenhle díl kladně hodnotit nelze :hand:
  • @Gepeto tie dva spoilery? som skryla. snáď vyhovuje
  • Everett Young: to by ses mohl jit obesit rovnou, takove komentare me dokazou vzdycky pobavit. nehlede na styl hodnoceni ze trisekundoveho zaberu, lol ty musis byt kompletni srandista :D
  • Mňa v tejto časti najviac iritovala scéna Dany a Daaria. Tá herečka je ako zdochnutá ryba. Kde bola nejaká vášeň? Veď v knihe ju fyzicky veľmi priťahoval a strašne ho chcela a v seriály scéna o ničom. A to nebudem komentovať herca čo hraje Daaria... vyžla bez jedinej jazvy.
    Inak Aryiin zásah do srdca... no to tam mohli dať namiesto herca vypchaté vrece - tiež by sa asi tak bránilo.
    Ale na druhú stranu, páčila sa mi scéna Mel, no a jednoznačne scény Tiriona.
  • hustey napsal(a):

Everett Young: to by ses mohl jit obesit rovnou, takove komentare me dokazou vzdycky pobavit. nehlede na styl hodnoceni ze trisekundoveho zaberu, lol ty musis byt kompletni srandista :D

ano everett je mistni srandista, me taky dokaze vzdycky spolehlive pobavit :D

• @Afurski Jo, přesně tenhle obrázek jsem měl na mysli

@hustey Vygoogluj si obrázky, je to na nich vidět mnohem lépe než z traileru. Pokud víš něco o boji se zbraněmi na blízko (např. pokud se věnuješ historickému šermu nebo tak) pak víš, že tohle se prostě nedělá. Navíc, těch záběrů bylo zveřejněno mnohem víc.

@up_er Mě zase spolehlivě baví tvoje trollovské příspěvky.
  • TergasTergas Ten, který schází z kopců
    Vlastně má @Everett_Young s tím kopím pravdu. Pokud si z knihy dobře pamatuju, Oberyn spíš uhýbá ranám a útočí jen když ví že Hora se nebude bránit mečem. O tom, co dokáže Horův meč (vážící aspoň 10 kilo) vedený brutální silou majitele, udělat s dřevěnou tyčkou (byť z toho nejtvrdšího dubu), nemám iluze. takže hned první úder vedený ze shora - dejme tomu, že ho chtěl vzít hrotem do očí, by zastaven mečem znamenal zlomení kopí a nazdar bazar Rudá zmije...
  • Některé scény dobré, jak již zde bylo zmíněno (Tyrion a jeho kamarádi, Arya+kousnutej), něco víceméně zbytečné (Jon). Celkově asi lehounký nadprůměr... Kousač+Rorge, to bylo fakt přepadení za všechny prachy... Když už to mají být pořádní řezníci a vědí, že Ohař taky není právě beránek, čekal bych trošku jinou akci... Když to teď mají oba za sebou, marně přemýšlím, kdo se ujme role
    okusování tvářičky Brienne. No a pokud nebude Lady Stoneheart (jako že to tak vypadá), těžko si dovedu představit, kdo jí pověsí a hlavně proč by to dělal...
    Na Orlím hnízdě docela dobré, akorát jsem čekal, že to trošku víc našponujou, že třeba Lysa fakt zkusí Sansu poslat na vyhlídkový let, nebo při tom jejich lehkém přetahování zaječí něco ve stylu "Teď se proletíš ty jedna mrcho..". A trošku mi chyběl na samém závěru detail do tváře Sansy nebo Malíčka. Zvláště Petyr, kdyby se po shození Lysy na Sansu usmál, by byl fakt hodně slizkohustej. A vzhledem k absenci Marilliona jsem fakt zvědav, na koho to navlečou...
  • @baltim Nenavlečnou to na nikoho, budou to ignorovat jako nehodu. Podobně jako nedává smysl to, že Sansa je v Orlím hnízdě jako... Sansa. Ty scény na Orlím hnízdě jsem taky čekala trochu lepší, působily na mě dost uměle, ale rozhodně lepší než ta trapnost na Černém hradě. Lady Stoneheart bych ještě úplně neodepisovala, i kdyby nebyla v téhle sérii. Spíš ale taky čekám, že se dočkáme jenom návratu Bratrstva (s jehož motivací ale v tom případě budou mít sakra co dělat). V tom případě se budu za břicho popadat, jak s její existencí Martin bude chtít vybruslit v knížkách, pravděpodobně tu její story neuzavře a
    nechá jí dál se v Řekotočí rozpadat a "lovit"
    :roll:
  • @svoa00 Myslíš, že v následné epizodě to tedy bude vypadat asi takhle?

Malíček: Byla to nehoda, uklouzla na slupce od banánu. Snažil jsem se ji chytit, ale bylo pozdě. Ach, jsem z toho zlomený. Má jediná láska...
    Sansa: Lodr Petyr lže, musím říct pravdu. Ta slupka nebyla od banánu, ale od melounu.
    John Royce: Věřím vám každé slovo a budu vám věrně sloužit do konce svých dnů...

Uff. Bojím se pořádného WTF. To, že Sansa je tam jako Sansa a ne Alayne, to je podle mě průser jak sviňa, protože v údolí určitě má Varys nebo někdo jiný z KL svého ptáčka a takováto věc by se rozhodně neutajila... A jak pravíš, nedává to vůbec smysl a hlavně to dělá z Malíčka pěkného blba. On má být ten mazaný lišák, který myslí několik tahů dopředu a počítá i s detaily... A tohle, byť to tak na první pohled může vypadat, rozhodně není detail.

Co se týče Lady Stoneheart, myslím, že přesně jak píšeš, tak nějak bude lovit Freye a Lannistery a postupně vyšumí ze stránek. Leda by tam GRRM ještě něco zajímavého zamýšlel (viz spekulace směrem Brynden, Jayne Westerling a potomek Robba) a jen tím výrokem, že LS byla chyba mlžil.
  • Sansa je tam jako Alayne, však se tak chtěla představit Lyse, ale Lysa jí řekla že ví kdo je a že před ní se bát nemusí.. Všichni ostatní považují Sansu za Alayne.

Lady Stoneheart tam být musí TEČKA. A jestli ne, tak jsou D.D. srabi, a pokud GRRM její linku nechá vyšumět, tak je srab, co se nezvládne poprat s vlastní kaší, kterou navařil.. To je jeho boj, jednou jí tam dal, tak ať se stará :)
  • @baltim: Ne
    Jayne ne, Jeyne.
    Jay. :o) Ale myslím, že tohle se moc neobjeví. Tuhle linku podle mě GRRM uzavře jak jen to půjde
    Třeba definitivní smrt LS, Jeyne s děckem v CR,... možná něco Brynden.

Jinak Sansa je Sansa, ne Alayne?... V (před?)minulém díle celkem zachovávali "mezi osmi očima, je to Sansa, ale pro všechny ostatní Alayne" a to jsem si říkal, že Robertin asi není ten pravý, kdo to má vědět, hmmm...
  • @Jay: Nojo furt :-),
    oba ale víme, koho jsem myslel. Prostě ta holka, co jí ze strachu před Tywinem šoupli Westerlingové Robbovi do postele :-)
  • @baltim: Ale, hlavně ode mě šlo o slovní hříčku, stejně jako Jay-me. (ale on je s měkkým...) :o)
  • Moje chyba. Asi by pomohlo, kdyby to Alayne bylo aspoň jednou vidět :wall:

@Jay Jeyne s Robbovým děckem na Casterlyově skále? Co blbneš. Po odpovědi seveřanů, že už mají
    Rickona
    by to dopadlo asi takhle

image
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.