Hra o trůny 4x07 - Drozd - Ice & Fire

upraveno 19. května 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4x07 - Drozd - Ice & Fire

Tyrion získává nečekaného spojence. Daario prosí Dany, aby mu dovolila udělat to, co umí nejlépe. Jonova varování o zranitelnosti Zdi vyznívají naprázdno. Brienne na cestě s Podem sleduje novou stopu.  Scénář k epizodě napsali David Benioff a D.B. Weiss, režie se … celý článek

Read the full story here

12357

Komentáře

• ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 21. května 2014
    Me teda Carice ani její bradavky neberou, ale fakt bych neměl potřebu psát takovou, s prominutím, blbost jako redhrad.

Asi by to chtělo založit samostatný topic o tomto zajímavém tématu :-D
  • Everett_Young napsal(a):

@hustey Tenhle argument úplně miluji génie. Nechci aby to byla přesná kolie předlohy, chci aby ty věci dávali smysl. Možná bys měl jít diskutovat na ednu když se ti nelíbí že někdo v tom vidí chyby. Ale já ti to nevyčítám, někdo ten vzorek průměrného konzumního diváka zastupovat musí ;-)

a tvojí logikou: byla by uplne parada kdyby vsichni ocasove co tady breci ze je kritika nahovno prestali ty prispevky cist vcetne viteze niceho @hustey

Ono když se ale oprostíš od literární předlohy která je přeci jen na trochu jiné úrovni což je hlavně vinou toho že kniha a film jsou naprosto odlišné "vyprávěcí prostředky", přijdeš na to že přes všechna negativa kterými jistě seriál trpí, dává vysílaná verze GoT smysl vevšem co se děje. Pravda je že místy působí až zkratkovitě, snad proto aby dal postavám určitý prostor pro vývoj, ale vše co se děje smysl dává. Tvůj pohled je ovlivněn tím že si četl knižní předlohu a tudíž ti přirozeně pro celý příběh (předpokládám že jsi dočetl i Tanec s Draky) současné úpravy či odchylky nedávají smysl nebo naopak působí tak že pro další děj to bude minimálně katastrofické. Schylovat se k osobním urážkám na diskuzním fóru je přinejmenším "malé" :) Jinak co se týče předchozí vlny komentářů na adresu očekávaného duelu mezi Oberynem a Horou osobně - se věnuji šermu téměř 15 let, posledních pár let pak HMB a nedovolím si soudit zda je výpad kopím logický či nikoliv, dokud souboj neuvidím. Ukázky jsou zavádějící, a krom toho odsuzovat něco čím si nejsem jistý je sice legální ale přinejmenším bych nevolil natolik arogantní přístup jaký jsem tu zpozoroval. O Bradávkách a trollingu snad nemá cenu mluvit.. :)
  • Holen: Ano, je treba souboj posoudit az po celkovem shlednuti. To ale samozvani intelektualove typu everestta samozrejme vubec netusi. Nasledne take srovnava zpracovani komiksu do podoby serialu s komplexnim a velikym fantasy svetem typu GOT, ten typek musi byt uplne mimo :D
  • Blazej_Holen
    docela vystizny:D
  • Po 3 roky tu sleduji diskuze a hodnocení, a nakonec jsem se rozhodl zapojit také :)

K sedmé epizodě bych měl výtku snad jen k trochu lacinému efektu u pádu naší milované tety Lysy, a trošku jsem nestihl Jonovu scénu která by nemusela být špatná kdyby ty postavy v ní nebyly tak genericky ploché. Jon v roli šikanovaného chudáčka vážně nesedí ale budiž.

Tyrion vs Jaime, Bron a Oberyn byl perfektní, myslím že dialogy mu sedí na výbornou, a Dinklage to prostě umí zahrát.

Sandor + Arya - budiž ale to kousnutí bylo trochu off

Cersei + Hora - ten Hora je vážně spíš takovej méďa béďa. První herec Hory v season 1. byl perfektní, byť jeho slovní přednes byl omezen pouze na "F**K" :D

Orlí hnízdo - budiž ale ty kulisy jim kdovíjak nevěřim, jinak Malíček je správně slizkej, jen by mě zajímalo zda je to jen můj dojem že už nepůsobí tak..prohnaně a nevyzpytatelně jako dřív?

Jon - palec dolů

Brienne + Pod + Horký koláč - super odlehčení

Mel - proč ne?

nu a toť asi vše, k Daenerys snad jen to že je to kus baby ale jsem ovlivněn tím že tu postavu nemám rád ani v knižní předloze, takže mě její linka toliko nebere.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 21. května 2014
    @hustey No, na rozdíl od tebe aspoň zvládám jména diskutujících na první pokus ;-)

@Jan_Matej_Bejcek On s tím začal první a já nemám problém s oplácením stejnou municí. Chce urážet on, budu urážet i já.
  • Jestli se to tu zase zvrhne v diskuzi o bradavkách nebo v přestřelku osobních útoků, tak asi začnu mazat. :twisted:
    Prosím o elementární slušnost (platí pro všechny diskutující).
  • Účet už tu mám také delší dobu, nějaký ten rok řekl bych... vždy jsem jen četl názory ostatních a nastala asi ta správná doba, abych čas od času nadhodil i ten svůj :) Zvlášť u tak diskutabilního vlákna jako je seriál.

Díl se mi líbil. Utekl hezky svižně, důliežité momenty se jim podařilo převést na obrazovky s grácií (ač jsem tu jeden z mála, co si to myslí. Doufám, že mě hned někdo nazve tupým konzumní divákem, nebo Američanem, tací tu jsou :D )

Ať už jde o Tyrionovy návštěvy, kde to bylo dobře zahráno. Nebo o výlet na Orlím hnízdě. Lysa si jen zapomněla vzít padák, toť vše. Manžílek ji jen dodal odvahu ke skoku. No, stane se. Přijde mi, že t téhhle situaci by natahování nepomohlo a pěkně to vygradovalo. Stejně tak mám rád Malíčka jako herce, ty jeho pohledy a intonace... hodí se mu to do role. Manipulátor. Ne děda vševěda. On si jen posune lidi tam, kde je chce mít. A to je velký rozdíl, vážení :-) Ostatně takový člověk ani nemůže mít moc "pravých přítel". Ve světe Asoiaf je to i dost nebezpečné :D

Abych to shrnul, nebyl jsem spokojen s Dany, ale to já nejsem nikdy. Nemám tu postavu v oblibě a nic to nejspíš nezmění. Ani ta herečka a její "výkony"... Podobné výtky bych měl i u Jona... Zbytek dílu hodotím více než kladně. a budeme od srdce jedno, jak často si tam budou něco přidávat (viz Stannis v Braavosu). Aspon se bude na co těšit a ne jen tupě zírat a hledat chyby, jak tu mají někteří ve zvyku :-)

Haf!

• Blazej_Holen Vypadá to, že sme čerpali z podobné sorty obrázků :D
  • upraveno 21. května 2014
    @Matej
    S Orlím hnízdem jsem měl taky problém, asi jako ty. Ten její pád byl vyvedenej jak klip davida hasselhoffa k hooked on a feelig. A ty stromky na té terase vypadaly jak po cvičení dobrovolných hasičů, ale moc se mi líbily ty mříže (jako fakt, to není ironie, ale zase to není moc lichotivý pro sansu, když jsem si všímal mříží a ne jí).

Kdyby náhodou někdo neznal ten skvělý videoklip:
    image

Nevím kolik zde kdo na fóru držel v ruce / laskal v ústech ženských struků, ale nemusíte to psát za každou cenu jako argument, je to velmi špatně průkazné, vzhledem k zdejší anonymitě, a navíc ze sebe děláte idiota.. (navíc prsa matky se NEPOČÍTAJÍ!) Třeba mě Carice nechává úplně v klidu a přijde mi že Emilia má mnohem víc ňadra hodna laskání :D

A ještě jednou offtopic - já vím že jednou za čas se tady objeví někdo (nový) kdo se naváží do věčných kritiků jako everett, i já tuším jsem tu s někým fajtil, ale oni si zvyknou, já si zvyknul a uznávám že Everett v tom co píše má pravdu, i když mě to někdy sere :) Akorát nechápu proč si na ty hejtry nezvyknul ještě on sám, když je to tu každou chvíli a proč se musí chovat jako malý chlapec. Hustey za to nemůže, chce bejt hustey...
    On s tím začal první a já nemám problém s oplácením stejnou municí. Chce urážet on, budu urážet i já.
  • Emilia toho má víc k laskání (y) :D
    pavel napsal(a):

@Matej
    S Orlím hnízdem jsem měl taky problém, asi jako ty. Ten její pád byl vyvedenej jak klip davida hasselhoffa k hooked on a feelig. A ty stromky na té terase vypadaly jak po cvičení dobrovolných hasičů, ale moc se mi líbily ty mříže (jako fakt, to není ironie, ale zase to není moc lichotivý pro sansu, když jsem si všímal mříží a ne jí).

Přesně tenhle klip mě vytanul na mysli také, hned jak jsem viděl Lysu plachtit začal jsem si zpívat "hooked on a feelig" :D

Jinak nechtěl jsem se do nikoho navážet, vážně to zrovna v diskuzních fórech nemám zapotřebí - ješte bych byl za trolla :)

Co do obrázku - máme stejný vkus, Dorne jsem měl vždycky rád, a Martellové jsou moje krevní skupina,
    škoda jen že mě bude díky Pedru Pascalovi dvojnásob mrzet osud Oberyna. Akorát jsem si včera dal repete posledních kapitol Bouře mečů abych si připomněl nedávné seriálové zážitky (a i ty budoucí) a musím říct že jsem vážně zvědavej jak to seriálový Oberyn zvládne zahrát..."zabil jsi její děti, znásilnil ji, zabil mou sestru atd.." Pedro působí velice důstojně a je škoda že jeho smrt byla tak...nedůstojná.
    Taky mi bude chybět...O to víc jsem na osudovou scénu zvědav. "Řekni to jméno!" Nebo jak přesně to bylo... Už aby se tam objevil zbytek Martelovic bandy... Jsem zvědav, jak tam Dorne zapracují, jaká bude lokace, postavy, prostě všechno... i když tam toho není mnoho, časem snad přibude.
  • WanicWanic The real hedonism is not dead!
    kua, mě dostal ten hrad z ledu... jestli se s tim pro HBO fakt někdo piplal rukama (a nebylo to vytvoření jenom nějak počítačově), tak všechna čest... takovymhle způsobem umět opracovat sníh, shit.. to je umění podle mýho gusta :applause:
  • Wanic napsal(a):

kua, mě dostal ten hrad z ledu... jestli se s tim pro HBO fakt někdo piplal rukama (a nebylo to vytvoření jenom nějak počítačově), tak všechna čest... takovymhle způsobem umět opracovat sníh, shit.. to je umění podle mýho gusta :applause:

To dělala Sansa sama, když 45 minut čekala na svoji scénu :D (a nen z ledu, je ze sněhu.. Kdyby byl z ledu, tak by si Robin ukopl nohu) :D
  • Ukopl nohu? Kéž by :D
    Ale jó, výjimečně jsem se u tohohle dílu ani moc nechytal z hlavu. A stejně jako @Matej jsem si i dal repete některých kapitol z Bouře... Mimo jiné jsem se tam dověděl, že Willase zkriplil Oberyn, to mi předtím nějak uniklo :D
    Marillion chybí no... Nechápu, proč ho vůbec předtím představovali, když ho pak vypustí. Něco jako Illyn Payne.
    Bodnutí Rorgeho bylo dost fádní, ale jinak Sandor a jeho strach z ohně fajn, stejně jako třeba Oberyn (mi se ten seriálový od začátku líbil, je takový správně "zmijí") nebo Orlí hnízdo (mám rád ten bleděmodrý nádech, i když to působí dost uměle)
    A co se týče souboje v dalším dílu, mám podobné obavy jako @Everett_Young . Aby se to nezvrhlo v souboj "prakticky nepohyblivý Hora zakutý ve zbroji" (i když ta jeho zbroj je dost bídná a plát abych tam snad hledal lupou :D jen kroužková a přes ni lamelová... Čekal jsem teda větší tank ;-) Tak jako tak, doufám, že nebude za blbce) a Superninjaparkour Oberyna. Moc mi to neulehčuje ten rádoby pokus o osvobození Theona z dřívějška a prakticky nahý Ramsay, kterému se jako zázrakem vyhnuly všechny čepele Železných (asi se báli, že z těch jeho škrábanců chytnou nějakou ošklivou pohlavní nemoc, kterou Myranda zajisté trpí) a Aša/Yara, místo aby mu hodila sekeru do úsměvu, jen tupě zírá, jak odemyká klec se psy... Achjo, to byla fakt špatná část.
  • Někdo tu pochyboval o Horovi a dvouručním meči v jedné ruce? :D
  • sveva napsal(a):

Jestli se to tu zase zvrhne v diskuzi o bradavkách nebo v přestřelku osobních útoků, tak asi začnu mazat. :twisted:
    Prosím o elementární slušnost (platí pro všechny diskutující).

Lépe bych to neřekl. Začíná to připomínat diskuze na zpravodajských serverech. Doporučuju trochu nadhledu, přátelé.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Proč vlastně nevrátili Horu č.1 z první série? To ještě pořád točí Hobita?
  • Taky mě to mrzí. Tipuju, že se prostě tehdy moc nepohodli...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    speedy napsal(a):

Marillion chybí no... Nechápu, proč ho vůbec předtím představovali, když ho pak vypustí. Něco jako Illyn Payne.

Tam je problém, že v seriály nášmu spevákovi vytrhli jazyk (1. séria alebo 2.), takže v Hniezde ho už použiť beztak nemohli.
  • @speedy herec ktorý hral Illyna dostal rakovinu a chcel tie posledné chvíle tráviť s rodinou nie natáčať.
    @Montezuma3 Je to asi, jak psal Alek. Před natáčením druhé série se nepohodli, tak museli narychlo vzít někoho po ruce (druhý Hora hrál i Jiného) a teď se radši porozhlídli po někom jiném. Mně ta změna ani nevadí, jen je škoda, že třetí Hora vypadá o dost mladší než Ohař.

Stejně tak se nepohodli s prvním Daariem (odešel jinam), tak museli najít náhradu.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 21. května 2014
    @sveva S prvním Daariem se nepohodli i fanoušci.
  • jo prej je to kvuli Hobbitovi, hraje tam toho obrovskyho trolla Bolga
    image
  • Gepeto napsal(a):

Tam je problém, že v seriály nášmu spevákovi vytrhli jazyk (1. séria alebo 2.), takže v Hniezde ho už použiť beztak nemohli.

Hm, tak nic no :D To ani nevím. Já si ty události ze seriálu naštěstí nepamatuju :D
    JoeGyry napsal(a):

@speedy herec ktorý hral Illyna dostal rakovinu a chcel tie posledné chvíle tráviť s rodinou nie natáčať.

To jsem netušil. Nicméně když už tam tu postavu měli, tak ji využít mohli. I kdyby ji hrál někdo jiný (když to šlo u Daaria, Hory...)
    Everett_Young napsal(a):

@hustey Tenhle argument úplně miluji génie. Nechci aby to byla přesná kolie předlohy, chci aby ty věci dávali smysl. Možná bys měl jít diskutovat na ednu když se ti nelíbí že někdo v tom vidí chyby. Ale já ti to nevyčítám, někdo ten vzorek průměrného konzumního diváka zastupovat musí ;-)

a tvojí logikou: byla by uplne parada kdyby vsichni ocasove co tady breci ze je kritika nahovno prestali ty prispevky cist vcetne viteze niceho @hustey

EDIT: Víš, ono totiž JE možné natočit seriál který není věrný předloze a stejně je to dobrý seriál. Třeba u Walking Dead se to povedlo na jedničku ačkoli se od komiksu naprosto liší. A dokonce dokázali vymyslet i vlastní postavu která není úplně tupá a klišoidní jako Talisa.

No Walking Dead se mi od první série líbil míň a míň až jsem ho přestal sledovat úplně, pořád to samý v bleděmodrým, posun nula nula nic. Kterou vymyšlenou postavu máš na mysli?
  • @Rybba Daryl Dixon. V komiksu neexistuje.
  • @speedy asi ho nechceli zneuctiť, predsa len to nehral zle, len mu zdravotné podmienky nedovolili pokračovať. A podľa mna im to hralo do kariet takto mohli Bronna ukazovať o čosi dlhšie
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.