Hra o trůny 4x07 - Drozd - Ice & Fire
Hra o trůny 4x07 - Drozd - Ice & Fire
Tyrion získává nečekaného spojence. Daario prosí Dany, aby mu dovolila udělat to, co umí nejlépe. Jonova varování o zranitelnosti Zdi vyznívají naprázdno. Brienne na cestě s Podem sleduje novou stopu. Scénář k epizodě napsali David Benioff a D.B. Weiss, režie se … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Asi by to chtělo založit samostatný topic o tomto zajímavém tématu :-D
docela vystizny:D
K sedmé epizodě bych měl výtku snad jen k trochu lacinému efektu u pádu naší milované tety Lysy, a trošku jsem nestihl Jonovu scénu která by nemusela být špatná kdyby ty postavy v ní nebyly tak genericky ploché. Jon v roli šikanovaného chudáčka vážně nesedí ale budiž.
Tyrion vs Jaime, Bron a Oberyn byl perfektní, myslím že dialogy mu sedí na výbornou, a Dinklage to prostě umí zahrát.
Sandor + Arya - budiž ale to kousnutí bylo trochu off
Cersei + Hora - ten Hora je vážně spíš takovej méďa béďa. První herec Hory v season 1. byl perfektní, byť jeho slovní přednes byl omezen pouze na "F**K" :D
Orlí hnízdo - budiž ale ty kulisy jim kdovíjak nevěřim, jinak Malíček je správně slizkej, jen by mě zajímalo zda je to jen můj dojem že už nepůsobí tak..prohnaně a nevyzpytatelně jako dřív?
Jon - palec dolů
Brienne + Pod + Horký koláč - super odlehčení
Mel - proč ne?
nu a toť asi vše, k Daenerys snad jen to že je to kus baby ale jsem ovlivněn tím že tu postavu nemám rád ani v knižní předloze, takže mě její linka toliko nebere.
@Jan_Matej_Bejcek On s tím začal první a já nemám problém s oplácením stejnou municí. Chce urážet on, budu urážet i já.
Prosím o elementární slušnost (platí pro všechny diskutující).
Díl se mi líbil. Utekl hezky svižně, důliežité momenty se jim podařilo převést na obrazovky s grácií (ač jsem tu jeden z mála, co si to myslí. Doufám, že mě hned někdo nazve tupým konzumní divákem, nebo Američanem, tací tu jsou :D )
Ať už jde o Tyrionovy návštěvy, kde to bylo dobře zahráno. Nebo o výlet na Orlím hnízdě. Lysa si jen zapomněla vzít padák, toť vše. Manžílek ji jen dodal odvahu ke skoku. No, stane se. Přijde mi, že t téhhle situaci by natahování nepomohlo a pěkně to vygradovalo. Stejně tak mám rád Malíčka jako herce, ty jeho pohledy a intonace... hodí se mu to do role. Manipulátor. Ne děda vševěda. On si jen posune lidi tam, kde je chce mít. A to je velký rozdíl, vážení :-) Ostatně takový člověk ani nemůže mít moc "pravých přítel". Ve světe Asoiaf je to i dost nebezpečné :D
Abych to shrnul, nebyl jsem spokojen s Dany, ale to já nejsem nikdy. Nemám tu postavu v oblibě a nic to nejspíš nezmění. Ani ta herečka a její "výkony"... Podobné výtky bych měl i u Jona... Zbytek dílu hodotím více než kladně. a budeme od srdce jedno, jak často si tam budou něco přidávat (viz Stannis v Braavosu). Aspon se bude na co těšit a ne jen tupě zírat a hledat chyby, jak tu mají někteří ve zvyku :-)
Haf!
S Orlím hnízdem jsem měl taky problém, asi jako ty. Ten její pád byl vyvedenej jak klip davida hasselhoffa k hooked on a feelig. A ty stromky na té terase vypadaly jak po cvičení dobrovolných hasičů, ale moc se mi líbily ty mříže (jako fakt, to není ironie, ale zase to není moc lichotivý pro sansu, když jsem si všímal mříží a ne jí).
Kdyby náhodou někdo neznal ten skvělý videoklip:
Nevím kolik zde kdo na fóru držel v ruce / laskal v ústech ženských struků, ale nemusíte to psát za každou cenu jako argument, je to velmi špatně průkazné, vzhledem k zdejší anonymitě, a navíc ze sebe děláte idiota.. (navíc prsa matky se NEPOČÍTAJÍ!) Třeba mě Carice nechává úplně v klidu a přijde mi že Emilia má mnohem víc ňadra hodna laskání :D
A ještě jednou offtopic - já vím že jednou za čas se tady objeví někdo (nový) kdo se naváží do věčných kritiků jako everett, i já tuším jsem tu s někým fajtil, ale oni si zvyknou, já si zvyknul a uznávám že Everett v tom co píše má pravdu, i když mě to někdy sere :) Akorát nechápu proč si na ty hejtry nezvyknul ještě on sám, když je to tu každou chvíli a proč se musí chovat jako malý chlapec. Hustey za to nemůže, chce bejt hustey...
Jinak nechtěl jsem se do nikoho navážet, vážně to zrovna v diskuzních fórech nemám zapotřebí - ješte bych byl za trolla :)
Co do obrázku - máme stejný vkus, Dorne jsem měl vždycky rád, a Martellové jsou moje krevní skupina,
Marillion chybí no... Nechápu, proč ho vůbec předtím představovali, když ho pak vypustí. Něco jako Illyn Payne.
Bodnutí Rorgeho bylo dost fádní, ale jinak Sandor a jeho strach z ohně fajn, stejně jako třeba Oberyn (mi se ten seriálový od začátku líbil, je takový správně "zmijí") nebo Orlí hnízdo (mám rád ten bleděmodrý nádech, i když to působí dost uměle)
A co se týče souboje v dalším dílu, mám podobné obavy jako @Everett_Young . Aby se to nezvrhlo v souboj "prakticky nepohyblivý Hora zakutý ve zbroji" (i když ta jeho zbroj je dost bídná a plát abych tam snad hledal lupou :D jen kroužková a přes ni lamelová... Čekal jsem teda větší tank ;-) Tak jako tak, doufám, že nebude za blbce) a Superninjaparkour Oberyna. Moc mi to neulehčuje ten rádoby pokus o osvobození Theona z dřívějška a prakticky nahý Ramsay, kterému se jako zázrakem vyhnuly všechny čepele Železných (asi se báli, že z těch jeho škrábanců chytnou nějakou ošklivou pohlavní nemoc, kterou Myranda zajisté trpí) a Aša/Yara, místo aby mu hodila sekeru do úsměvu, jen tupě zírá, jak odemyká klec se psy... Achjo, to byla fakt špatná část.
Stejně tak se nepohodli s prvním Daariem (odešel jinam), tak museli najít náhradu.