Hra o trůny 4x10 - Děti - Ice & Fire

upraveno 17. června 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4x10 - Děti - Ice & Fire

Dle slov scénáristů o nejlepším finále Hry o trůny vůbec se máme na co těšit. Jak už bývá u desátých dílů zvykem, i tento je díky stopáži 66 minut delší než všechny předchozí díly čtvrté řady.   Neočekávaný příjezd změní poměry za Zdí. Dany … celý článek

Read the full story here

1679111217

Komentáře

• @JoffreyWater Nic proti, ale člověk co má načtenou MKP asi opravdu s fantasy nezačínal před dvěma lety se seriálem.
  • @Kalam Mekhar
    " Si spadl asi při sledovaní z křesla a uhodil se do stolku..."
    "Jak nečekané, že se ti to líbilo. Předpokládám, že i kdyby přijel Gandalf S Wich Kingem na zádech, tak by jsi to pochválil."
    "Ha troll? Víš pro mě jsi troll ty, jelikož nechápu, jak čtenář může kvitovat tenhle škvár, jedině že by to byl troll?"

Tohle je přes čáru a jestli to nechápeš, tak je mi to líto, ale takové příspěvky budu mazat.
  • @Everett_Young Já to taky nemyslel vážně, jenom mi přijde debilní tvrdit že někdo koukal na seriál dřív než četl knížky jenom proto že se tady na fóru zaregistroval teprve nedávno.
  • @Everett_Young Hlavně je snad úplně jedno, kdo kdy s čím začínal ne? To je argument jako noha: "Přečetl jsem si to dřív a proto mám delší klacík!" :D
  • @JoffreyWater Proboha, takové jako ty mám načtené. Začneš větou, kterou se pokusíš negovat moje předešlé komenty, čili že jsi četl knihu dřív než seriál. Pak si všimnu tvé registrace, na to napíšeš, že jsi začal tento rok se čtením na doporučení kamarádá a pak teprve jsi zkoukl show. Velice pravděpobné ,)
  • Achjo, mám já tohle zapotřebí? :D
  • @sveva To jsou nadávky? Si děláš srandu ne??? Mám ti ukázat urážku???
  • @Kalam Mekhar Asi tě nepřesvědčim a ani nemám potřebu tě nějak přesvědčovat, před rokem jsem začal číst knížky, zaujaly mě a tak jsem se koukl na seriál, tim končim tuhle debatu :D
  • Jo prosím, ukaž někomu urážku, snad dostaneš ban a bude tu klídek... Kolik stránek nesmyslů už je tu teď (a to myslím ze všech stran nejenom tebe..)
  • @JoffreyWater Jasně a já ti bezmezně věřím.
  • Tak to napadlo asi každého, v tomhle seriálu prolezlém sexem a děvkama :-D . To políbení ruky na konec měl bejt asi jen takovej fór...
  • upraveno 17. června 2014
    @Kalam Mekhar
    "Jasně, že je to urážka, jelikož tenhle seriálový škvár se může líbit přesně jen takovým čtenářům." Vážně. ;-)
    A bylo to mířeno i na atmana, který tu někoho nazval debilem (ten příspěvek už tu není, FYI).
  • Koukám tady je to samý vystudovaný psycholog, každý tu má každého přečteného :D
  • Konečně jsem to dodívala a nevím. Nevěřila bych, že bych mohla napsat, že nejlepší scéna dílu bude s Dany. No, skoro nejlepší. Umírající Ohař dobrý, ale nějak jsem nepřekousla ten souboj s Brienne před tím. Ale aspoň budeme mít v příštích dílech Brienne slušně upravenou (neletěly tam zase zuby?). Z Poda udělali blba.
    Dění kolem Black Castle fajn, akorát mi ho kazil Mance. Já toho chlapa fakt nemůžu (on je po mrtvici, nebo měl tu křivou hubu už předtím?).
    Bran a spol. :wall:
    Cersei vyhrožuje, že prozradí, kdo je Tommenův otec? To už by asi potom královnou regentkou dlouho nebyla. Sex s Jaimem? Bože, to je vůl.
    Máte někdo taky pocit, že Shae tu bitku začala, když šla po Tyrionovi s tím nožem? A Tywinovi jsem téměř uvěřila, že Tyriona ukecá, ať ho nezabije. I když to, že si Tyrion donesl i napínák ke kuši o něčem svědčí.
    A možná, že nakonec nejlepší scéna bylo, když se Jaime loučil s Tyrionem.

Celkově se mi serie líbila a jsem zvědavá na další, protože to konečně bude z pohledu "nečtenáře". Počítám, že těch změn bude tolik, že už znalost předlohy bude k ničemu.
  • @brbr Tak Podricka překopali úplně, ve třetí sérii udělali z malého kluka miláčka žen a mistra prcíře, ve čtvrté zase naprostého trotla co ani neumí jezdit na koni.
  • @brbr To mi ani nepřišlo s tou Shae. Spíš jí bylo z toho vražedného pohledu jasné, že Tyrion nepřišel na čaj, a chtěla se bránit.
  • A v seriálu mají vůbec tendenci dělat z dětí sexuální symboly (Misandei, Podrick).
  • @Nitpicker Teď me napadla další fantasy show, která je lepší než GoT a to Berserk jak seriál tak filmy..
  • Kurňa, já chci další sérii a HNED!!! :king:
  • @Kalam Mekhar
    To je manga....
  • @Blackfish Písni by anime zpracování slušelo, mohlo by se držet předlohy, mohlo by mít epické bitvy a velké draky a všechno by bylo jak chce GRRM "Větší, mnohem, mnohem větší". A taky by se tvůrci nemuseli ohlížet na vzhled herců ale vytvořit postavy tak jak mají být.
  • Ne, neslušelo. To mě prostě nevyvrátíš. Působilo by to víc směšně než dobře. Já ten styl nemám rád, všeobecně. Zvlášť když do něj cpou klasiku.
  • Nebylo to na konec až tak špatné, to co tam nacpali splnilo účel na čekaní na další řadu. Už jsem to tu zmínil " televizní konzument a knižní jsou dva úplně rozdílní tvorové", tohle je točeno pro tu první skupinu a tak skalní obdivovatelé díla GRRM budou vždy zklamáni a to je to slabší slovo pro vyjádření pocitu když to budu srovnávat s knižní předlohou. Ale i Ti nej odpůrci seriálu když se zamyslí že by to měli jen vyprávět někomu kdo o tom nemá potuchu, tak při slušné sebekritičnosti se budou muset přiznat že to vy-pravěcí obsah splňuje. Je to jiný pohled? Kolik lidí tolik představ, když by se tu udělala anketa než vznikl seriál jakou kdo má představu jak v jeho fantazii vypadají hlavní postavy tak možná z X zúčastněných se shodne velmi malé procento. Za mě asi jediný představitel ohaře se blíží představě v mé hlavě. Škoda ten herec patřil k tomu lepšímu. Jo, a moc se mi líbí jak se tady někteří obouvají do EDNY, ale když bych si dal tu práci a srovnal ipky tak zjistíme že zrovna plivači stojí v první řadě na titulky? Nebo ne? :DD GL u five serie.
    @Kalam Mekhar

Tak ty chceš říct že Vikingové mají lepší gradaci děje a vykreslení postav než GoT? Nenech se vysmát, v tom seriálu se pořád čeká.... viděl jsem první serii a nemám chuť se dívat na další.

A když už jsi mluvil o tom hypu .... a napadlo tě někdy že když to prostě chceš vidět černě tak to černě vidíš, máš prostě hype v tom, mrknout se na další epizodu jen abych mohl nadávat?

Everett tady aspoň předvede něco konstruktivního, co předvedeš ty to je na facku. Já jsem knihy četl a mám je rád, spolu s Pánem prstenů to považuju za vrchol moderní fantasy. A tak se teda rozhodně nepovažuju za fandu pokleslé fantasy... hrál jsem Skyrim, četl a hrál jsem Warcrafty, no a co? Jasně vytáhni něčí datum registrace a stav na tom lacinou sebeobhajobu.

Jak už jsem napsal u komentáře k předchozím dílům. Seriál, má u některých čtenářů, rádoby nadřazených, takový hate, právě proto, že je podle skvělých knih a oni prostě od toho čekají víc a nedokáží se smířit s tím, nebo pochopit to, že je to pro potřeby TV seriálu předělávané, stejně jako v Pánu prstenů chyběly Mohylové Vrchy a Tom Bombadil tak tady taky něco chybí. A občas něco přebývá aby vyrovnali děj. Kdyby tady byl pouze seriál a ne kniha, bylo by takových jak ty o dost míň.

Ale ty nejsi ani ten kritik, ty jsi člověk co vyvolává flame a rochní se v něm, protože se neumí nebo nechce jinak vyjádřit. A vůbec, ty nejsi ani schopen reagovat na opozici jinak než ironickou poznámkou a napadáním... A když už, piš slušně a né na úrovni puberťáka s rovným kšiltem co si s partičkou na rohu kouří sparty.
    Takže viděno. S dílem víceméně spokojenost, ale blbostí prosté to rozhodně nebylo. U Cersei mi ta blbost tolik nevadila, to je v charakteru. Jenže tvrdit, že Tywin nic ani netušil o incestu, je na pováženou. Ale to, že se mu Cersei snaží vyhrožovat jeho zveřejněním, mě fakt pobavilo (nejsem si jistá, jak vážně tohle D a D mysleli) =D A Lena je skvělá (tj. v každé scéně na ránu). S Jaimem to byla už tragikomedie. Kolikrát jsme takovou scénu už viděli? Neměl být příběh jeho postavy v téhle sérii takhle náhodou o tom, jak se od ní postupně odvrátí? Čím dýl budou takhle pokračovat, tím většího blbce z něj dělají. Udržet na obrazovce ho jde i jinak. A nejspíš by si měl zaplatit děvku, aspoň by si to nerozdával se špínou :twisted:

Extrémně iritující byli potvrzení teorií o tom, že Jojen je mrtvý a Hora je... víte co. Jakkoliv byly pravděpodobné, rozhodně nestojím o jejich potvrzování se seriálem, který si jde tak vlastní cestou.
  • @svoa00 Jo scéna "prozradím incest" byla hodně mimo. Cersei je hodně blbá, ale zase tak moc snad ještě ne. Musí jí být jasné, že v tu chvíli by doregentovala a její synáček by byl jakožto výplod incestu ukamenován.
    @Everett_Young A ona sama by nemusela dopadnout líp. Iritizovalo mě i to, že z ní zase dělají šíleně milující matku. Ona není k dalším dvěma dětem chladná, ale Tommen je pro ni pořád hlavně prostředek k prosazování moci. Vůbec bych se nedivila, kdyby v seriálu Cersei jenom bránila Tommena před vlivem té "děvky" Margaery.
  • je sranda pozorovat jak si hraji decka na piskovisti, everest ma vyjadrovani jak pubertak. celkove je zbytecne tady neco psat, protoze vekovy prumer je na mistnim foru tak sedmnact maximalne :D
  • @hustey Říká člověk co ani neumí používat diakritiku a po měsíci neumí napsat moje jméno správně :roll: Běž prosím trollovat někam jinam, zatím jsi nenapsal ani jeden rozumný příspěvek, jediné co děláš, je, že urážíš uživatele okolo.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.