Hra o trůny 4x10 - Děti - Ice & Fire
Hra o trůny 4x10 - Děti - Ice & Fire
Dle slov scénáristů o nejlepším finále Hry o trůny vůbec se máme na co těšit. Jak už bývá u desátých dílů zvykem, i tento je díky stopáži 66 minut delší než všechny předchozí díly čtvrté řady. Neočekávaný příjezd změní poměry za Zdí. Dany … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Mimo to, srovnávat seriál a knihu je mimo mísu zvlášť když víme že seriál se ubírá trochu jiným směrem, redukuje postavy jiné slučuje a používá celkově jiné vyprávěcí prostředky. Redukce a zkratky se občas projeví v logice každý se spokojí s něčím jiným. To už tu ale zaznělo snad gangilionkrát a přesto se objeví tací co musí za každou cenu zbytečně plivat, přičemž nepřináší nic nového.
@Kalam Mekhar : Tak co tu ještě děláš? :D
Náhodou, provnání s Ordinací by bylo zajímavé... :o) Každopádně JE to diametrálně jiný formát než kniha, stejně jako třeba i seriál je jiný formát než film...
Nelíbí-li se ti, klidně seriál kritizuj (taky na něm nenechám niť suchou), ale konkrétní přešlapy... a počítej, že někdo souhlasit bude (já s tvým hodnocením Dany), někdo ne (já s tvým hodnocením Sansy)... Kterou špatnou vlajku myslíš? (Kdybys vysvětlil tento laps, je to mnohem lepší)... ostatně, je tu kdesi zapadlý topic "Chyby v seriálu" (jak chyby skriptu, tak chyby logické), tam budou tyto chyby zakladatelem topicu více než vítány... a nelíbí-li se ti seriál na úrovni "nekoukatelnosti", není nic jednodušího než nekoukat. :o)
Kdybyste na Kalam Mekhar nereagovali, tak ho to za chvíli přestane bavit...
svata pravda
Súboj Brienne s The Hound mi prišiel ešte vcelku ok, to, že ho porazila je viac menej dané tým, že on mal tú ranu/jazvu, a teda asi infekciu, a ako Arya spomenula v 8. dieli, tak chodil už pomalšie a bol slabší vďaka tomu.. scéna s Dany prekvapujúco bola fajn, hlavne otrok a farmár, len mi prišlo divné, však tí draci sa môžu veľmi ľahko dostať z tých reťazí nie? Však hlavy majú menšie ako sú ich krky, tak im stačí len dať hlavu dole a reťaz im proste spadne a oni budú slobodní, nie? Ale inak vyzerali fajn a bola to taká smutná scéna
Stannis konečne mal poriadnu scénu a mne osobne asi prišiel začiatok epizódy lepší ako to čo nasledovalo.. Kit je stále lepší v seriálu a to je veľké +.. scény s Tyrionom mi prišli v poriadku, ale škoda fakt, že nepoužili niektoré veci, čo boli v knihách (ktoré som nečítal, ale viem ako to malo byť).. príbeh o jeho prvej žene, lebo takto mi prišlo divné, že šiel zabiť Tywina (zabiť len kvôli Shae a že ako sa k nemu choval? no neviem)..a Shae sa nemala brániť, takto z toho vyšiel Tyrion zase ako kladná postava a proste neviem prečo majú strach z neho ukázať aj tú temnejšiu stránku (ak ju ľudia vedia prijať aj pri takých postavách ako je Batman :) tak si myslím, že by to prešlo aj Tyrionovi).. a jeho scény by tým pádom mali väčší zmysel a dojem..
Branova scéna - konečne, že sa stalo niečo zaujímavé, a aj keď celkovo efekty s kostlivcami boli ok (boje s kostlivcami sú vždy tvrdým orieškom) a tie scény mi pripomenuli scény z filmov ako Sindibád alebo Jasón a Argonauti (čo pri mne znamená veľké +), tak proste celkovo tá scéna pôsobila divne (blesky či petardy/granáti ! to už bolo dosť aj na mňa) a Jojen ako sa dal zabiť vyzeralo extra divne až smiešne.. na koniec Arya - všetky jej scény dobré v tomto dieli a z Maise sa stáva fakt dobrá herečka ..
Na záver som čakal jednu scénu, ktorej som sa nedočkal a to bolo moje hlavné sklamanie.. ale človek nikdy nevie, a možno sa tá scéna viac hodí do ďalšej série..
Celkovo dobrá epizóda, tak na 7-8/10.. a ako sezóna veľmi dobrá, druhá najlepšia po 1. sérii
hehe tak to se povedlo :D
Val a zaměna dětí tak určitě nebude...ale z nejakyho duvodu je s Aemonem do toho Oldtownu poslat musi...a beztak to vemou i prez Braavos kdyz uz tam je Arya a mozna se i potkaji :D