Hra o trůny 4x10 - Děti - Ice & Fire

upraveno 17. června 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4x10 - Děti - Ice & Fire

Dle slov scénáristů o nejlepším finále Hry o trůny vůbec se máme na co těšit. Jak už bývá u desátých dílů zvykem, i tento je díky stopáži 66 minut delší než všechny předchozí díly čtvrté řady.   Neočekávaný příjezd změní poměry za Zdí. Dany … celý článek

Read the full story here

18911131417

Komentáře

• upraveno 17. června 2014
    Kalam Mekhar napsal(a):

@JoffreyWater Samozřejmě že není, většina zdejšího uřvaného fora fanboyu se nedokáže vyrovnat s kritikou.

Kritikou? Jakou máš Kalame kritiku? Trochu se divím že se na ten seriál vůbec díváš, když tu pak plácáš jednu perlu za druhou :) Kritika je jedna věc, a myslím si že s ní má málokdo problém, pokud je konstruktivní, ale trolling je věc druhá, a ačkoliv chápu že tě baví, přijde mi spíš srandovní. Proti gustu však .. znáš to :)

Mimo to, srovnávat seriál a knihu je mimo mísu zvlášť když víme že seriál se ubírá trochu jiným směrem, redukuje postavy jiné slučuje a používá celkově jiné vyprávěcí prostředky. Redukce a zkratky se občas projeví v logice každý se spokojí s něčím jiným. To už tu ale zaznělo snad gangilionkrát a přesto se objeví tací co musí za každou cenu zbytečně plivat, přičemž nepřináší nic nového.

• JoffreyWater napsal(a):

@Kalam Mekhar Ale tak chápu že máš potřebu dokazovat sám sobě že jsi lepší než ostatní.

V čem lepší? Klávesnicový geroj :)
  • @JoffreyWater To je dobře, o další lži tu nikdo nestojí...

• @Kalam Mekhar : Tak co tu ještě děláš? :D
    Jste docela dost OT napadat se můžete v soukromý poště.
  • cista arogance :D
    @Matej Srovnávat knihu a seriál je mimo? Tak s čim to mám srovnávat? S Ordinací v růžové zahradě? Jinak mě zatím nikdo neodpověděl proč čmárají anglicky v Meerenu, proč Jon vyrdrží náraz do kovadliny, proč Brienne po souboji vypadá jako by vyšla z nákupů. Proč jsou draci zakrslí, proč chovaní postav nedává smysl, proč nejsou tvůrci ani schopni vyvěsit správnou vlajku, proč herci neumí hrát a tváří se 90% času stejně při jakékoliv události viz. Sansa, Danny, proč.......
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    folkon napsal(a):

Este by ma zaujimal nazor ludi, ktori pokladaju napr. uder Jonovej hlavy o kovadlinu, pripadne 11 uderov Brienne kamenom do hlavy Hounda , pripadne jeho kopnutie okovanou botou a podobne detaily za prehnane (co samozrejme su, ale su zabavne).....vas by naozaj bavilo pozerat sa na suboj cojaviem Brienne a Ohara (0,00001 percent sance ako tu ktosi pisal) kde by Ohar raz sekol, Brienne by vypadol mec z ruk a potom by jej povedzme roztal hlavu jednym uderom a cele by to dokopy trvalo dve sekundy ? Ci potom sa zase budeme stazovat ze akcnych scen je malo ?
    OMG, ved je to film, serial ktory ma zabavat....nechapem naco rypete do detailov, rypte do logiky, deja, motivacii postav a pod...

Podívej se na film Rob Roy, jak má vypadat šermířský souboj, který je (v rámci filmovosti) reálný a přitom napínavý.
  • JayJay
    upraveno 17. června 2014
    Pro slepičí kvoč (Pláčeš na špatném hrobě, ptát se musíš D'n'D).
    Náhodou, provnání s Ordinací by bylo zajímavé... :o) Každopádně JE to diametrálně jiný formát než kniha, stejně jako třeba i seriál je jiný formát než film...
    Nelíbí-li se ti, klidně seriál kritizuj (taky na něm nenechám niť suchou), ale konkrétní přešlapy... a počítej, že někdo souhlasit bude (já s tvým hodnocením Dany), někdo ne (já s tvým hodnocením Sansy)... Kterou špatnou vlajku myslíš? (Kdybys vysvětlil tento laps, je to mnohem lepší)... ostatně, je tu kdesi zapadlý topic "Chyby v seriálu" (jak chyby skriptu, tak chyby logické), tam budou tyto chyby zakladatelem topicu více než vítány... a nelíbí-li se ti seriál na úrovni "nekoukatelnosti", není nic jednodušího než nekoukat. :o)
  • U všech bohů, proč ho pořád krmíte? :-D
    Kdybyste na Kalam Mekhar nereagovali, tak ho to za chvíli přestane bavit...
  • @sveva To neee, on je úžasně vtipnej. :(
  • Jinak tu pár lidí psalo že se jim nelíbil příjezd Stannise, co se vám na něm nelíbilo? Akorát nebylo provoláváno jeho jméno, ale jinak byl ten příjezd v pohodě.
  • @JoffreyWater No krom toho, že mi ta jejich jízda přišla hrozně nereálná, to vypadalo jako by tam Mance kempoval s pár kamarády, po nějaké armádě a dalších desetitisících "civilistů" se slehla zem. A vysvětlení, že nejsou finance, to sice ano ale tohle bylo vážně hodně odfláknuté.
  • @Madelin Právěže ta jeho jízda mi přišla dobrá, takhle nějak si představuji středověkou jízdní formaci. Ale když se na to zpětně dívám tak ano, těch divoých tam bylo nějak málo :D a hlavně jsem si uvědomil že tam nebyla rodící Dalla :D
  • @Madelin Ano, kam mu zmizli obři, mamuti? To měl jenom dva? Kde měl těch stotisíc divokých? To vypadalo, že Stannis posekal pár branců a Mance se mu má podle scénaře okamžitě vzdát jako nějaká situovaná divadelní hra. Prostě amatérský scénař plný chyb.
  • Takže by mě zajímalo jak teď udělají
    tu záměnu Fialčina dítě s Manceho. A doufám že v seriálu nebude absence Val, na ní se totiž těším :(
    @JoffreyWater Středověka formace? Myslíš tu nereálnou jízdu v lesích a těch pár CGI? Tak pokud si tak představuješ správnou středověkou formaci, tak konečně chápu, proč se ti líbí GoT...
  • @JoffreyWater
    No když tam nebyli doteď, tak se bojím že je úplně vypustí a předělají si to celé podle svého.
  • @Kalam Mekhar Ty si představuješ, že natočí fantasy serial do posledního knoflíku na živůtku zcela vedlejší postavy přesně a ještě k tomu dodrží všechny realie, které si myslíme, že byly ve středověku? Radši se na to nekoukej... Mě třeba se** věci, tak na to nekoukam, ale vylejvat si tady v části zaměřený na serial, že založil účet nedavno nebo dokonce, že jsi četl knížku dřív to je opravdu zásadní...
  • @JoffreyWater
    já jsem skoro přesvědčena, že nikdo z nich nebude, žádná Val, Dalla ani výměna. I když pro celkovej děj zatím zas takovej význam nemají, tak asi mají důvod je vynechat. Ale Val mi teda taky bude chybět :-(
  • @Madelin Tak divokých tam chyběla strašná spousta, já se třeba dost těšil na ztvárnění Harmy a Varamyra a oni nikde :(
    a hlavně Val měla jet hledat Tormunda, ale jelikož ho zajali tak se bojím že tam taky nebude :(
    @Rickon To samozřejmě nečekám, ale aspoň to, aby to mělo nějaký řád a smysl a nevypadalo to tak amatérsky, přece jenom GoT má ze seriálu největší rozpočty a zrovna u čtvrté řady bych čekal aspoň částečnou logiku děje, když už tvůrci mají za sebou nějaký ten rok, jenže to nejen na mě, ale i na mé nejbliží okolí působí chaoticky a amatérsky...
  • Kalam Mekhar napsal(a):

@Matej Srovnávat knihu a seriál je mimo? Tak s čim to mám srovnávat? S Ordinací v růžové zahradě? Jinak mě zatím nikdo neodpověděl proč čmárají anglicky v Meerenu, proč Jon vyrdrží náraz do kovadliny, proč Brienne po souboji vypadá jako by vyšla z nákupů. Proč jsou draci zakrslí, proč chovaní postav nedává smysl, proč nejsou tvůrci ani schopni vyvěsit správnou vlajku, proč herci neumí hrát a tváří se 90% času stejně při jakékoliv události viz. Sansa, Danny, proč.......

Kdo neumí hrát ty herče? Budeme tu proflákle hovořit o Dany a jejím koloritu 2-3 výrazů? :) Ano nelze srovnávat protože seriál není přímý opis knihy a nedrží se striktně děje. Motivy některých postav jsou proto pozměněné (viz Tyrion), Jaime apod.) To že se tu a tam objeví nelogické kiksy bylo a je kritizováno (i já jsem s tímto poměrně nespokojen), nicméně jsem z tvých příspěvků nezaregistroval nic co by bylo konstruktivního. A stále jsi nezodpověděl otázku, proč se trápíš sledováním seriálu který tak selhává v tvých diváckých požadavcích? Jako kdybych já coby odpůrce telenovel sledoval pravidelně Esmeraldu a pak jí týden co týden kritizoval jaká že je to blbá sračka :)
  • Kalam Mekhar napsal(a):

@JoffreyWater Středověka formace? Myslíš tu nereálnou jízdu v lesích a těch pár CGI? Tak pokud si tak představuješ správnou středověkou formaci, tak konečně chápu, proč se ti líbí GoT...

Jízda jela cvalem podél zdi načež odbočila k lesu (z obou stran) a rozprostřela se v linii. Zrovna na tom bych nic nehledal. Kritizoval bych počet divokých, a příliš krátkou bitevní scénu (nešvar toho že to nechali až na poslední chvíli do dílu který byl zbytečně přehlcen). "Tak pokud si tak představuješ správnou středověkou formaci, tak konečně chápu, proč se ti líbí GoT" Jeslti při každé diskuzi volíš podobnou rétoriku tak se pak nediv tomu že jsi považován za diskuzního trolla a omezence. Osobně bych byl pro blokaci tobě podobných, jsem v tomhle směru více nekompromisní. Ale abych jen nehanil, popiš mi jak vypadá středověká formace, rád se po obědě poučím :)
    @Matej Přítelkyně to nečetla, tak to z lásky k ní sleduji s ní, jenže po finále jsem už hněv nevydržel... Tak něco spraseného jsem prostě neviděl, nikdy jsem neviděl tak skvělou předlohu zmrvenou, čili je mi úplně jedno jestli je kritika konstruktivní nebo ne. Čtvrtá série je naprostý odpad seriálové tvorby.
  • Tak ako len divák seriálu, som vcelku spokojný s dielom, aj keď niektoré veci boli divné..

Súboj Brienne s The Hound mi prišiel ešte vcelku ok, to, že ho porazila je viac menej dané tým, že on mal tú ranu/jazvu, a teda asi infekciu, a ako Arya spomenula v 8. dieli, tak chodil už pomalšie a bol slabší vďaka tomu.. scéna s Dany prekvapujúco bola fajn, hlavne otrok a farmár, len mi prišlo divné, však tí draci sa môžu veľmi ľahko dostať z tých reťazí nie? Však hlavy majú menšie ako sú ich krky, tak im stačí len dať hlavu dole a reťaz im proste spadne a oni budú slobodní, nie? Ale inak vyzerali fajn a bola to taká smutná scéna

Stannis konečne mal poriadnu scénu a mne osobne asi prišiel začiatok epizódy lepší ako to čo nasledovalo.. Kit je stále lepší v seriálu a to je veľké +.. scény s Tyrionom mi prišli v poriadku, ale škoda fakt, že nepoužili niektoré veci, čo boli v knihách (ktoré som nečítal, ale viem ako to malo byť).. príbeh o jeho prvej žene, lebo takto mi prišlo divné, že šiel zabiť Tywina (zabiť len kvôli Shae a že ako sa k nemu choval? no neviem)..a Shae sa nemala brániť, takto z toho vyšiel Tyrion zase ako kladná postava a proste neviem prečo majú strach z neho ukázať aj tú temnejšiu stránku (ak ju ľudia vedia prijať aj pri takých postavách ako je Batman :) tak si myslím, že by to prešlo aj Tyrionovi).. a jeho scény by tým pádom mali väčší zmysel a dojem..

Branova scéna - konečne, že sa stalo niečo zaujímavé, a aj keď celkovo efekty s kostlivcami boli ok (boje s kostlivcami sú vždy tvrdým orieškom) a tie scény mi pripomenuli scény z filmov ako Sindibád alebo Jasón a Argonauti (čo pri mne znamená veľké +), tak proste celkovo tá scéna pôsobila divne (blesky či petardy/granáti ! to už bolo dosť aj na mňa) a Jojen ako sa dal zabiť vyzeralo extra divne až smiešne.. na koniec Arya - všetky jej scény dobré v tomto dieli a z Maise sa stáva fakt dobrá herečka ..
    Na záver som čakal jednu scénu, ktorej som sa nedočkal a to bolo moje hlavné sklamanie.. ale človek nikdy nevie, a možno sa tá scéna viac hodí do ďalšej série..
    Celkovo dobrá epizóda, tak na 7-8/10.. a ako sezóna veľmi dobrá, druhá najlepšia po 1. sérii
  • @Matej
    hehe tak to se povedlo :D

Val a zaměna dětí tak určitě nebude...ale z nejakyho duvodu je s Aemonem do toho Oldtownu poslat musi...a beztak to vemou i prez Braavos kdyz uz tam je Arya a mozna se i potkaji :D
  • @Kalam Mekhar: Tak nejprve konzultuj své názory (Ideálně tvými slovy, že kouká na "naprostý odpad seriálové tvorby", který "mrví skvělou předlohu") s ní a pak ji z lásky k ní přesvědč, ať si to přečte, že přichází o spoustu spouvislostí... a nebudeš na to muset koukat.
  • @misho8723 Draci hlavně mají dračí oheň který si s těmi řetězy hravě poradí :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.