Povídka č. 14 (8. kolo) - Ice & Fire

upraveno 5. září 2014 v Povídky
imagePovídka č. 14 (8. kolo) - Ice & Fire

Potkali se u Volantisu Ve starobylém svobodném městě panoval dusný letní den. Vzduch byl hustý a vlhký. Bylo dokonce takové horko, že se ani ptactvu nechtělo létat a místo toho jen tak posedávalo na střechách majestátných budov Volantisu. Kupecký dům, … celý článek

Read the full story here

Komentáře

• upraveno 25. srpna 2014
    :-) :-) :-)
    No panečku, tak toto byla vážně povedená povídka u které jsem se velice dobře pobavil.
    Příběh je vtipný a uvolněný. Navíc musím pisateli uznat jeho úžasný smysl pro poťouchlost, se kterou mě vodil za nos... Už jsem si říkal, kdy mi dá nakouknout pod pokličku a já se dozvím nějaké to tajemství ságy...
    Povídka je vážně úžasná a moc jsem se bavil. Zvláště rozhovory, které se s číšemi stávaly komičtější a mě bohužel připomněly i nějaké mé vlastní večery.
    Autorovi děkuji, akorát musím přiznat, že po této povídce bych si klidně dal sklenici vína.
    PS: Prašivé kočky z Lannisportu, to mě dostalo... :-)
  • Alkohol je metla lidstva :-)
  • Mám k smrti rád autory se smyslem pro humor, obzvláště ty, kteří se ho nebojí použít i v něčem tak smrtelně vážném, jako jsou povídky na stránkách icefire! :-)
    A tím nemyslím nějaké jemné náznaky, kdy vám na tváři probleskne vědoucí úsměv, a už zase se intrikuje a válčí ostošest. Myslím tím čistokrevnou srandovní povídku od začátku až do konce, která nedumá nad smyslem života za pomoci vypjatých emocí a hlubokomyslných dialogů, a její ambicí je jediné - pobavit. Což mimochodem není vůbec snadné, protože čtenář je znuděný, uzívaný, namlsaný a nevděčný parchant bez smyslu pro humor. Navíc když se na konci dozví, že se od Howlanda nic nového o souboji před Věží radosti nedozví. Ani o tom, co vůbec ve Volantisu dělá. (A to, kdo je to Gerion Lannister, si musí zahanbeně vygůglit). O to přece vůbec nejde.
    Jde o to, že čím víc chlastáš, tím víc sympatických lidí potkáváš. :-)
  • Takové hezké setkání a zase okno :)
  • @heavy_head a kruci, už se nemůžu dočkat až dojdu až k téhle povídce :D
  • @Dreamer Hybaj zpátky, pěkně popořadě! ;-)
  • Tohle se cetlo uplne samo :) co se tyce humoru, netlacilo se na pilu, ve vysledku tedy velmi nenucene, uvolnene, usmevne. Moc se mi to libilo.
  • No konecne poviedka, co sa neberie tak vazne :)
    Skvele napisane dialogy. Sice nevedu k ziadnemu cielu (odhalenie novych informacii), ale cesta je viac ako zabavna.
  • No já nevím... *rýpe se hůlkou v ledu*, když to srovnám s tím výletem na Kokořín..

Jinými slovy - odlehčené téma, bezva. Humor, bezva. Styl a dialogu by chtěl ještě trochu brusného papíru a cizelace, ale dejme tomu:)
  • A ještě poznámka - od kdy se proboha pivo lije do číší?? V textu je to bohužel asi pětkrát...
  • Ha, ha, škoda jen, že ty dialogy občas tahaly za uši (a jména Gery a Lan :wall: ) :-)
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Já nechci být nějaký morous, ale.. Dobře, odlehčené téma, kde se nic nedozvíme a má to působit vtipně, ano. Ale jinak? Já vám nevím, mě to přišlo krkolomné, zvláště ty části po přímé řeči, kdy autor používá první přívlastek a až pak sloveso, jako - „Takže, jak jste, pardon, jak ses sem dostal? Do Volantisu,“ pomalu ze sebe vysoukal mužík, který se představil jako Lan. - já bych spíše použil vysoukal ze sebe pomalu mužík,.... Neříkám, že to tak musí být, jenomže jsem si všiml, že spousta autorů zde to takto (rozuměj pomalu - vysoukal) používá a já si nemůžu pomoct, ale strašně blbě se mi to čte a díky tomu se ani tak nemůžu do povídky "vžít".
  • @Riokai No vidíš, a mi zase vadí to "vysoukal - pomalu". To je krása češtiny :-)
  • Mně taky přijde přirozenější slovosled, který použil autor. Obráceně bych se na tom spíš zasekla :)
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Právě, říká se 100 lidí, 100 chutí. Každý si najde něco co mu je blízké a naopak. :-)
  • I toto je moje (a už je to poslední, přísahám :-) ).

Jsem ráda, že to pár lidí pobavilo, to byl jediný záměr povídky :-)
    Člověk sám těžko odhadne, jestli je to ještě vtipné, nebo už je to trapné - někdy je ta hranice tenká :-D Byl to takový pokus o zábavu psaný na poslední chvíli, tudíž jsem ani na nikom neozkoušela předem míru vtipnosti/trapnosti.
  • @Michelle Je hrozně super, že píšeš, zkoušíš, bereš si z toho něco a nevzdáváš to, bezva přístup! Ale fakt, pivo do číší ne:))))))))))))))))))
  • Minule to byly poháry, teď zase číše - příště nechám postavy pít raději rovnou ze sudů :-D
  • JayJay
    upraveno 24. října 2014
    @Michelle: Pivo se pije zásadně z korbele... (Příště to dáš) :o)
    A kdyby člověk pohledal, tak podobně jako půllitr je jak jednotka, tak nádoba, tak možná to podobně platilo o mázu či holbě...
    ... a nebo jim dopřej víno, to se z poháru, kalicha či číše dá... Byť u číše bych byl opatrný, ta je ze skla a sklo bývalo výsadou bohatých, to určitě nebude v hospodě... kdovíjaké...
  • @Jay OK, příště budu psát výhradně o abstinentech =D Ale ráda si přečtu, jak slovo "korbel" využiješ ve svém díle ty ;-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.