Povídka č. 6 (9. kolo) - Ice & Fire
Povídka č. 6 (9. kolo) - Ice & Fire
I. Přivinula se těsněji k němu a usmála se tím šibalským, stále ještě trochu dětským úsměvem. „Musím jít, Jenn… víš, že musím, nedělej mi to ještě těžší,“ řekl Alliser a obrátil se na záda. Jenniny laní oči na něj dál hleděly, … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Povídka působí tak smutně a krutě, jak má. Jsem ráda za zvolenou hlavní postavu, neokoukaný úhel pohledu.
V čem ale tápu, je ten vozka v první kapitole a to, co bylo v tom voze... Má to něco společného s divokým ohněm, nebo jsem mimo? :-)
Povedené, celkem to odsýpalo. Akorát velmistr je Pycelle a ten "mladý, silný chlapec" je Jaime Lannister.
...akorád si říkám, že pokud to dítě měl Varys v plánu opravdu ochránit a nepodstrčit, proč s odpovědí Alliserovi chvilku zaváhal, když se ho ptal jestli bude v bezpečí, ale zase v rámci rychleho sledu udalosti by na to vyměnit je, neměl čas...tak možná autor chtěl aby to jestli je vyměnil nebo ne, zůstalo na naší fantazii? ne? :)
a myslím si že
Ser Allister jako jeden ze dvou vypravěčů příběhu, mě nejen potěšil, ale i překvapil. Vůbec bych netušil, že by z něj mohl být tak sympatický člověk, který měl i nějaké city.
Povídka je zručně napsaná, autor umí velice dobře vylíčit atmosféru prostředí i vnitřních pocitů osob. Navíc známé postavy postavy se drží svých charakterů, jako hajzlík Pycelle, nebo i ser Allister. Zvláště mě potěšila drobná část, když Thorne kontroluje povoz.
PS: Zajímalo by mě jestli postava panoše Gilliho je smyšlená, nebo jsem ho jen nepoznal.