Rozhovor S D&D - ukončení seriálu Hra o Trůny po 6. sérii

upraveno 17. dubna 2015 v Novinky
Tvůrci seriálu Hra o Trůny Dan Weiss a David Benioff dnes v rozhovoru oznámili, že nemají čím natáhnout děj a během psaní scénáře pro 6. sérii Hry o trůny pravděpodobně dojdou na konec příběhu.

"Sotva jsme začali psát šestou řadu, tak už víme, kam to směřuje. Asi jsme na cílové rovince. Doufejme, že se brzy dozvíme více. Mohli bychom na tom strávit ještě čtyři roky, které by vyprávěly dobré příběhy. Z jedné věci jsme nadšeni a to z té, že jsme na HBO, kde to není jen o obyčejných řadách. Jsou zde skutečné příběhy, které mají začátek, prostředek a konec. My víme, co bude za konec, a pomalu se k němu blížíme. Takže pokud bychom měli celý seriál jen natahovat kvůli penězům, tak to by byla jen zrada."

Konec Písně ledu a ohně se tedy nejspíše dozvíme ještě před vydáním předposledního dílu knižní ságy a to už příští rok.

Celý rozhovor si můžete přečíst zde:
https://variety.com/2015/tv/news/game-of-thrones-ending-season-5-producers-interview-1201469516/

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Jestli dodrží nenatahování seriálu jen kvůli penězům, mají Krisí velké plus.
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Tak třeba tvůrci Ztracených by o natahování mohli udělat klidně celou sérii. :-D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Riokai napsal(a):

o natahování mohli udělat klidně celou sérii. :-D

Tak DD za asistence Iwana Rheona taky (pokud budeme to Boltonovské iksko brát za skřipec).
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Zdroj?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 17. dubna 2015
    @Nevada https://variety.com/2015/tv/news/game-of-thrones-ending-season-5-producers-interview-1201469516/

Odkaz doplněn do hlavičky.

Originální znění téhle části:
    We’ve got a very definitive idea of how much longer it is, and we’re getting there. We’ve just started writing episodes for season six. I think we’re heading into the home stretch. Hopefully, we’ll have a clear answer soon.

We could go another four years — and we could come up with good stories — but the one thing that really got us excited when we pitched this to HBO was that this isn’t just a regular series. It’s a real story with a beginning, a middle and an end.

We know what the end is, and we’re barreling toward it. So the idea that we’re going to try and stretch it out by an extra couple years just because we’re all having a good time doing it and people are making money off it just feels like it would be a betrayal.
  • pokud to dodrží, mají velké plus hodně seriálů doplatilo na neschopnost ukončit je dokud byly ještě dívatelné
  • Nepřijde mi, že tím mysleli, že šestá řada bude poslední. Jen říkají, že teď píšou tu šestou a blíží se do finále, ale tím je myšleno do závěrečné fáze seriálu. Ve všech rozhovorech se drží těch sedmi řad... To znamená, že konec se dozvíme před vydáním poslední knihy (v tomhle jsem überoptimista - Vichry vyjdou na jaře 2016 :-D).
    @sveva No, mě právě přijde podle toho rozhovoru že jim fakt dochází materiál a že to asi budou muset useknout šestkou. Protože Tyrion a Daenerys
    se mají setkat až na konci Vichrů a v seriálu to bude už v téhle řadě
    takže možná se vážně dočkáme konce za rok. Což by mě fakt naštvalo.
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    upraveno 17. dubna 2015
    Já abych se pomalu chystal do informačního embarga, na seroš se sice nedívám, ale už vidím všude kolem miliardu spoilerů. :wall:
  • @sveva Überoptimista - to sedí :-) . Kdyby Vichry vyšly za rok, tak jsem šťastný jako blecha, ale bohužel to tak růžově nevidím. A ukončení celé ságy (tím myslím v knihách!) je pro mne asi takovou hudbou budoucnosti, jako můj odchod do penze :-( .
  • WanicWanic The real hedonism is not dead!
    A few years down the line, if we are ever masochistic enough to put in the DVDs and watch 70 straight hours of the show, we hope it will hold together...

po přečtení celého rozhovoru mi to připadá jenom jako nešťastné užití slov, ne jako indikátor toho, že by se mělo šestou sérií končit.. pořád věřím v 7 sérií (přičemž rozšíření na 8 mi připadá reálnější než zkrácení na 6) :weirwood:
    @Wanic Jenže jestli se blíží ke konci, kde jsou pak ty tuny materiálu které vynechali? Tohle je od Martina hodně špatný obchod, napsat tunu materiálu a ještě před jeho dopsáním prozradit které jeho části nikam nevedou, tím že je úplně vynechají.
    1) viz spoiler pro Sveva, to je dějový posun v podstatě o celou knihu
    2)
    kde jsou Železní, kde je Aegon atd? Pokud nepřijdou v další sérii (což by působilo ještě víc deus-ex-machina než to působí u Martina a i tam to působí dost divně. Pokud nepřijdou vůbec, tak jsou tyhle linky naprosto zbytečné.

3)
    Staré Město, Jaquen tam, Sarella tam a Sam tam jsou koukám taky celkem zbytečné, vzhledem k tomu že Sama ještě ani neodvezli.

4) Martin sám někde potvrdil že obě knihy mají mít přes tisíc stran. Stejně jako Bouře mečů. Opravdu to chtějí narvat do dvou sérií? Pokud ano tak knihy nejspíše budou samý popis jídla.

@sveva K tomu jaru 2016 připočítej rok překladu pro neangličtináře, a pak další 4 roky (GRRM říká že píše současně, ale GRRM říká kde co) na Dream of spring + opět rok překlad. A ten překlad bych ocenil i delší, všichni víme, jak dopadl překlad tance.
    @Všichni - nezapomeňte prosím označovat spoilery, pořád se jedná o seriálové vlákno.
  • Já už pomalu představám věřit, že to GRRM někdy dopíše :-( to že seriál o tolik předběhne knihy pěkně posral, tohle neměl dopustit.
    Já teda nikde nečetla, že by Martin někde tvrdil, že píše současně Vichry i Sen (ale taky nečtu všechno). Sám na blogu se opakovaně zmiňuje, že má sice víc projektů, ale co se týče psaní, tak je to "Son of Kong", což je jeho termín pro Vichry zimy.

The writing I'm doing is all on WINDS OF WINTER.
    @Nevada Zmiňoval, že se rozhodl některé kapitoly přesunout do poslední knihy -> má hotových několik kapitol pro poslední knihu.
    Aha. Tohle praktikoval už minimálně u Hostiny a Tance. To není o tom, že by psal obě knihy současně, ale že mu (s)prostě zbude materiál :)
    @Nevada Každopádně to znamená že už toho má část napsanou (pokud se zase nerozhodne jen tak smáznout 100 stránek :wall: ).
    On je nesmaže. Jen je ještě 2x přepíše. A finální verze přitom bude skoro stejná jako ta první :-D
  • WanicWanic The real hedonism is not dead!
    upraveno 18. dubna 2015
    Everett_Young napsal(a):

@Wanic Jenže jestli se blíží ke konci, kde jsou pak ty tuny materiálu které vynechali? Tohle je od Martina hodně špatný obchod, napsat tunu materiálu a ještě před jeho dopsáním prozradit které jeho části nikam nevedou, tím že je úplně vynechají.

Na to ti odpovídají přímo v článku, nebo ne? Zmiňují se tam, že je v serialu (bráno jako sdělovací médium) možné pracovat max s 13 dějovími linky současně (aspoň z jejich pohledu), ne s 24, který by si úplný popsání ságy vyžadovalo.. proto museli některé vynechávat (přičemž nikde neni psané, že pro knižní ukončení nebudou mít tyhle linky význam... jediné co to značí je, že nebudou mít žádný význam pro seriálové ukončení, kde třeba jejich úlohu, kterou by mohli mít v knížkách, převezme někdo jiný....

také celkem souhlasim s tím, že kdyby chtěli doteď vynechané části dotočit až později do dalších řad... mohlo by to narušit celistvost děje (kdyby se například příští sérii začali věnovat železným na úkor některé z těch 13 linek), což je v tom článku taky jemně naznačeno...

tolik můj názor, hádat se s váma nebudu :weirwood:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.