Hra o trůny 5x10 - Matčina milost - Ice & Fire
![image](http://www.icefire.cz/wp-content/uploads/2012/10/icefire.png)
Finále páté řady je tu! Stannis pochoduje. Dany je obklopená cizinci. Cersei hledá odpuštění. Jon je vyzván. Scénář: David Benioff a D.B. Weiss Režie: David Nutter
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Stannisovi nevěřím, B. jej vzpomínala jako jedinou věc, co musí udělat...
Zmizení Melisandry divné - mělo to tam nějakou logiku?
Dorne - tak proto byla Bronnova linka. Ta rozlučka byla jasná.
@p1e9t9r2 V Králově přístavišti ještě něco z knížek nechali, což si myslím je dobře, líp to pasuje a je to ku prospěchu následnýho děje tam. Já jsem rád, že to skončilo bez spoilerů, aspoň má Martin čas dokončit knížku.
@Vena Mně by se líbilo, kdyby příští sezóna začala pohřbem Balona a všemi událostmi na Ostrovech v jednom kuse a epizoda vyvrcholila Euronem.
Doufám, že seriálové spoilery sem můžou :-k
D&D Stannise prostě nemají rádi, tak mu nejdřív všechno sebrali a krásně to pro Brienne nachystali, aby si musela vybrat jako na konci Hostiny. Akorát tady bude vybírat mezi pomstou za Renlyho a záchranou Sansy. Vůbec netuším, jak by teď mohla v knihách dopadnout bitva o Zimohrad, ale kdo se těší na team Stannis, Brienne, Smraďoch, Sansa a Pod v příští sérii? Já :dance:
- Jak teď rozeznáme Cersei od Jaimeho :-k
- Robert Strong na mě zatím neudělal moc dojem.. Lze soudit že tam je hlava někoho jiného?
- Freyové jsou jasní favoriti na získání Železného trůnu, když je nikdo neredukuje.
- Alisser Thorne, neee, tobě zrovna jsem věřil. Chvíli jsem se bál že Jonovi zmodrají oči :D
- Bitva o Zimohrad - zajímalo by mě jestli ten záběr na ta těla byl záměrný vzhledem k Tvrdodomovu.
- Chudák Jaime, ze záporáka najednou kladná postava a takhle ho vytrestat. Nevím co Ellaria očekává, že na lodi udělají s právoplatným dědicem Dorne... (Jaime, ty parchante, to máš ještě za Brana, já nezapomínám).
- Velký rozchod s knížkou je taky v Meereenu. Sice tam Varys nemá co dělat a mohl bych na to lehce nadávat, ale celkem se na tu RychlouRotu těším. A dokážu si představit zajímavé zápletky mezi těma čtyřma postavama (T+V+M+ŠČ) co v městě zůstaly.
- Pokud nechají Balona naživu, tak může zastoupit jednoho z bratrů a pak už jim stačí jenom dodat Eurona třeba.
- Zajímalo by mě jak to vyřeší Dany s Dothraky. Je pravda že na ní byl i sám Martin dost hodný, uvidíme jak to bude v knize i seriálu, ale čekal bych že buď se stane sama otrokyní nebo získá další sílu v podobě armády dothraků. Přeci jenom dothracky umí, osedlala si Khala Droga i Drogona, takže nějakej Pono pro ní bude prd překážka (nebo jí prokouknou a odvezou jí do Vaes Dothrak jako každou správnou vdovu..
Edit: Co jsme si naivně mysleli že tam jako bude míň crossoverů jo? :D já hlupák!
Jinak trochu divný, kde jsou všichni Divocí, každý má na Černém hradu svoji vlastní komnatu? A co frajeři čekají, že udělají v té síle celých deseti mužů proti obrovi a Tormundovi...bylo to celé nějaké meh, ale to se dalo od seriálu čekat. V knihách dává závěr Jonových kapitol malinko větší naděje, takže tohle budu ignorovat :D
@sfik Stannisovu smrt neukázali, jen nápřah a ten zbytek byl jiná scéna. Klidně si to mohla rozmyslet. Mohla ho chtít vyměnit za Sansu apod. Takže já věřím, že žije, dokud to nepotvrdí a jako 1000.velitel Zdi to tam všechno srovná :-)
Spoj si to s tím, že v Zimohradu někdo vraždí Boltony a Freye a kromě dalších seveřanů loajálních Starkům je tam hlavně Manderly, kterej je 100% ready Boltony zradit i za cenu toho, že by to nepřežil. Takže Stannis je v knihách v mnohem lepší pozici a má nějakou šanci Zimohrad dobýt. Kdežto v seriálu 20 dobrých mužů precizně zlikviduje jeho zásoby a obléhací stroje. Všechny jeho holky umřou nebo ho opustí a on s mečem v ruce a 1000 vojáky běží proti Boltonský jízdě. Bravo D&D :applause:
Mrtvej určitě není, Brienne sekla do stromu. Smrt takhle velký postavy by určitě ukázali, zvlášť když je to finále série. Jako nevěřím že by Stannis přežil do konce ságy, ale tohle...
Doporučuju sérii Prestona Jacobse na YT.
To same v Dorne. Asi deni v Dorne D&D vubec nepochopili, o cemz uz svedci fakt, ze Sunspear prejmenovali na Dorne. Jako, Elaria zabije Myrcellu kvuli tomu, ze Oberyn se dobrovolne zucastnil boje s horou? To jako nekomu prijde normalni?