Hra o trůny 5x10 - Matčina milost - Ice & Fire
Hra o trůny 5x10 - Matčina milost - Ice & Fire
Finále páté řady je tu! Stannis pochoduje. Dany je obklopená cizinci. Cersei hledá odpuštění. Jon je vyzván. Scénář: David Benioff a D.B. Weiss Režie: David Nutter
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jinak Mirka se zase rozepsala
http://kultura.idnes.cz/glosa-hra-o-truny-0eb-/filmvideo.aspx?c=A150614_162733_filmvideo_spm
Takže by mě zajímalo jaký nick Miruna používá tady na icefire foru.. doufám že ne třeba @Dreamer když má takový skvělý náhled do fanouškovské základny :D A třeba by blbka aspoň mohla použít v začátku článku něco jako "Spoiler Alert"... Minimálně jí musím dát zapravdu, že je možná zábavnější sledovat fanouškovskou komunitu než seriál :D někdy to tu prožíváme opravdu trochu víc než je zdrávo. Ale pořád lepší než Farmář hledá ženu, že..
K divokým.. nejsou přeci na CastleBlack, v minulé epizodě odešli prostě pryč. Takže čekám že se utábořují v Daru (sice to nebylo řečeno, ale já bych je rovnou rozesadil na nějaké hrady na zdi, aby je pomalu dali dohromady.) S tím Stannisem. Pouštěl jsem si to ještě jednou a pak mě napadlo, že máte možná pravdu. Napřed jsem si říkal že to že jeho smrt byla mimo záběr je takové gesto, protože to je Král a chtěli trochu decentní zakončení jeho éry. Ale počkat... Robb, Joffrey, Renly,.. :D Takže je buď mrtvý nebo živý a scénáristi chtějí abychom pochybovali. Ale to hraje do karet "růžovému" dopisu.
Btw. Pohled na Melisandru k nezaplacení, konečně jí něco tu jistotu smylo z tváře. :)
EDIT: jen jsem ten nadpis ráno zahlédla, čekala jsem, že se bude jednat o brutální nálož spoilerů, snad na to nikdo rozumný, kdo si nechtěl kazit překvápko neklikal.
Moje prognóza je teda taková - Sansa s Theonem budou muset na zeď nebo cestou potkají príma trojku Standu, Briene, Poda. Každopádně kdo povede odboj proti Boltonům? Buď se zjeví Umberové/Manderlyové (podle toho kam vzala Oša Rickona) a sjednotí šlechtu severu proti Boltonům NEBO si říkám využijí scénáristi toho co známe z knih - Stannis sjednotí napůl divoké kmeny severu a vytvoří si novou armádu a nějak zláká i Divoké na svou stranu.
Absence Freyů mi pije krev, a to tak, že velmi.
Chápu že milovníky té čubky Mirandy asi naštvu, ale jak letěla.. k nezaplacení. Berete to tak že Theon už má pokání taky za sebou. Bylo hezký jak vzal Sansu za ruku. Taky by mě zajímalo, jestli Sansa už vážně chtěla umřít, nebo to byl poslední apel na Theona. A líbilo se mi že neuhla před šípem. Sansy moment teprve přijde :)
@sfik no vidíš mě je zas Stannis ukradenej xD A vzhledem k tomu, že Jona zatím ještě nespálili tak se zněho může zrodit Velky Jiný... nebo při nejhorším nějakej stylovej zombie. Ale jestli je to u Jona fakt konečná tak budu dost nasranej, páč je to pomalu jediná linka, která mě bavila.
Dany možná bude čekat největší zkouška. Jestli má větší "cojones" než Khal Pono, a jestli si zkrotí celý Khalasar. Byla by to významná síla.
A co si myslíte o tomhle? Je jasný že jim neřekne, "Jasan, Melly mě oživí, těšte se na 6. sérii ;-)" ale na druhou stranu lže dost odhodlaně :-k
@schneck Ten úryvek co si postoval je taky vytržený z kontextu v tom článku je to podáno tak, že Kitovi tvůrci seriálu řekli že je mrtvý a že se nevrátí. Takže Kit nelže. Autoři lhali Kitovi. Pak to odůvodní jakkoliv, třeba že chtěli aby smrt zahrál uvěřitelným způsobem. Takže o Jona se pořád nebojím :)
(Redaktor) Mluvil jsem s Danem a ten mi řekl že Jon je skutečně mrtev. Ale GRRM nechal poměrně otevřený konec, který nasvědčuje tomu, že ona postava nemusí být v knihách mrtvá. Posléze se objeviily smlouvy na sérii 6 a 7, ve kterých figurovalo mezi jinými i tvoje jméno. Takže se tě zeptám: Je Jon doopravdy mrtvý?
(Kit) Takhle tomu rozumím já - sedl jsem si s Danem a Davidem (té části se Sopránem mi nějak uniká schopnost překladu - asi jako že ho postavili před hotovou věc). A ti mi řekli: Hele, je po tobě, je po všem. A pokud jde o plat (a ty smlouvy), tak mě celkem rozzlobilo když to vyšlo najevo. Nevím odkud se to vzalo, ale bylo to nepřesné v mnoha ohledech. Nasadí vám to otázky do hlavy a zejména v hlavách fanoušků se to překroutí. Teď upřímně - nikdy mi nebylo řečeno o budoucích záležitostech v tomhle seriálu, tohle bylo poprvé. Posadili mě a řekli mi "takhle se věci mají. Pokud v budoucnu něco bude jinak, tak o tom já nevím - to je pouze v hlavách Davida, Dana a George. Ale bylo mi řečeno že jsem mrtev. Jsem mrtvý. A příští sezonu se nevrátím. To je vše co vám k tomu můžu říct.
Omlouvám se za nepřesnosti v překladu. Byla to taková rychlovka a rozhodně to není můj denní chléb :) Účelem bylo, že i v tom článku který má sebevědomě říct Jon je mrtev je plno mlžení...
Co se Ellarie týče, asi víš, jestlis četl co jsem v minulých epizodách psával o Dorne, že je to krávovina. Ale ty pořád vycházíš, že Ellaria knižní a seriálová je stejná osoba. Ellaria v seriálu může být diametrálně odlišná od knihy. Prostě ze zármutku se z ní stala šílená kravka, která vidí jako příčinu všeho špatného Lannistery. A ta knižní brečí do polštáře. Nebyla by to první osoba, která se mstí bez ohledu jestli je ta msta podložená nebo ne.
Ještě k tomu článku.. jeden odstavec vám sem přeložím:
R: Co máš v plánu do budoucna?
K: Hledám roli v nějakých filmech pro příští rok. Ale jsem v dobré pozici - můžu nějaké věci odmítnout a dělat cokoliv co budu chtít. Je tu pár filmů po kterých pokukuju, ale nemůžu o tom moc mluvit. Možná si udělám prázdniny. Možná zkusím psaní. Musím to ještě promyslet...
1. Nic nemá
2. O tom co má v plánu nemůže mluvit
3. Má volno, když si dá prázdniny (možná si je neudělá, když bude natáčet)
4. Kit a nějaký velký literát, wtf :D
5. Kit nedostal dárek na rozloučenou z placu :D
Kit nás trollí jak malý děti :)
Každopádně jsem zvědav jak chtějí utajit jeho návrat.. smlouvy, fotky z placu,..
:king: :onfire: :onfire: