Hra o trůny 5x10 - Matčina milost - Ice & Fire

upraveno 27. června 2015 v 5. řada
imageHra o trůny 5x10 - Matčina milost - Ice & Fire

Finále páté řady je tu!   Stannis pochoduje. Dany je obklopená cizinci. Cersei hledá odpuštění. Jon je vyzván. Scénář: David Benioff a D.B. Weiss Režie: David Nutter

Číst celý článek zde

1235718

Komentáře

• @panama46 lol, celá série k tomuhle směřovala, mnohem výrazněji než děj v knize. Minimálně atentát na něj se očekávat dal. Jinak rozhovoru s Kitem nevěřím, protože poslat Mel na Zď by bylo k ničemu, pokud už by tam neměla žádný účel, v takovém případě jí klidně mohli nechat chcípnout se Stannisem (pokud je mrtvý).
  • @Everett_Young Co když v seriálu oživí Jona Mel, protože knižní verze s Duchem by nešla v seriálu realizovat?
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 15. června 2015
    @panama46
    panama46 napsal(a):

@Tyrion Lannister Víš, problém je, že je těźký srovnávat GoT s jiným seriálem, protože každý zná jak to je v knížkách a porovnává to. Ti, co to z knížek neznají, jsou ti praví na hodnocení. Tebe nemůže šokovat smrt Jona, ale pro ostatní je to megaudálost, takže si to neužiješ tak jak bys měl a jak to děláš u jiných seriálů. A u Pána času se nerozebíraj blbosti jako u GoT ;-)

Jonova smrt nedokáže zakrýt ty nesmysly okolo, stejně jako diamant, nedokáže zakrýt hromadu hnoje na které se válí. Prostě vím, jaký jsem měl dojem z prvních dvou sérií(které jsem mimochodem viděl dlouho před tím než jsem se dozvěděl, že existují nějaké knihy
    ;-) ) Na to, abych poznal, že kvalita GoT šla rapidně dolů nemusím být nečtenář.
    A na to, abych poznal, že DD vykrádají zbytečně všechno možné už vůbec ne.
  • zelvanator napsal(a):

Ti vojáci co vyrazili proti Stannisovi, nemohli to být právě ti dezertovaní žoldáci?

No to jsem pokládala za fakt. Kde by vzali Boltonovic takovou kavalerii? Nejdřív k nim přeběhly Bouřovrány za dobrý peníz a pak půlka toho, co Stannisovi zbylo se všemi koňmi. No co měl jako Stannis v takové situaci dělat? Mohl vyrazit směr Zimohrad a zkusit si tam rozdělat tábor, postupně stlouct obléhací stroje a obléhat. Na druhou stranu Boltonovi by byli blbí, kdyby se nechali obléhat. Přeběhlého vojska měli dost, koňů taky tak do bitvy šli hned, dřív než se Stannis rozkoukal - tím zvítězili bitvu a ještě se zbavili pár hladových krků - Vojáci teď můžou vyrazit domů a nebudou vyjídat spižírny Winterfellu.
  • @panama46 O tom přeci mluvím. Proč jinak by jí na Zeď posílali. Kdyby už pro Mel nebylo žádné využití (upřímně doufám, že to další využití nejsou opět zase jenom kozy), tak mohla klidně chcípnout u Winterfellu a nemuseli by platit další herečku.
    @Phoebea
    Phoebea napsal(a):

zelvanator napsal(a):

Ti vojáci co vyrazili proti Stannisovi, nemohli to být právě ti dezertovaní žoldáci?

No to jsem pokládala za fakt. Kde by vzali Boltonovic takovou kavalerii? Nejdřív k nim přeběhly Bouřovrány za dobrý peníz a pak půlka toho, co Stannisovi zbylo se všemi koňmi. No co měl jako Stannis v takové situaci dělat? Mohl vyrazit směr Zimohrad a zkusit si tam rozdělat tábor, postupně stlouct obléhací stroje a obléhat. Na druhou stranu Boltonovi by byli blbí, kdyby se nechali obléhat. Přeběhlého vojska měli dost, koňů taky tak do bitvy šli hned, dřív než se Stannis rozkoukal - tím zvítězili bitvu a ještě se zbavili pár hladových krků - Vojáci teď můžou vyrazit domů a nebudou vyjídat spižírny Winterfellu.
    Spíš jim nabídnuli pozemky, Boltnové by v životě nepřeplatili Železnou Banku Braavosu, ale hradů na rozdávání mají dost. Přece jen, většina Seveřanské šlechty se propadla do časoprostoru. Jinak než se rozkoukali, normální velitel disponuje něčím, čemu se říka průzkumníci. To, že si nevšimli, že všichni ti žoldáci zmizeli k Boltonům považuji za selhání, jak hlídek, tak zvědů.
  • @Tyrion Lannister No pokud si je viděl dřív než knihy, tak je logický, že sis je víc užil než ty, o kterých si už četl v knihách ;-) Navíc ze začátku měli scénaristi víc prostoru, teď je jedna série pomalu ze 2 knih. A díky tomu se to začíná lišit a díky tomu, že Martin nevydal zbytek.
    @Everett_Young
    Everett_Young napsal(a):

@panama46 O tom přeci mluvím. Proč jinak by jí na Zeď posílali. Kdyby už pro Mel nebylo žádné využití (upřímně doufám, že to další využití nejsou opět zase jenom kozy), tak mohla klidně chcípnout u Winterfellu a nemuseli by platit další herečku.

Obávám se, že s těma kozama si to trefil. Já si spíš myslím, že Melis zapíchne Davos na začátku příští série, potažmo se zabijou navzájem. Jak Davos tak Melisandra už jsou bez Stannise nic. Jestli Davos přežije, tak jedině tak, že zničený odjede se Saladhorem do exilu v Lysu.
  • @Everett_Young Ale co říkáš na to, že v seriálu a v knize možná budou 2 různé osudy Jona?
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Everett_Young no ved predsa preto aby fanusikovia mohli teoretizovat o tom ci Johna zachrani Mel ci niekto iny. Len pre tuto konspiracnu teoriu ju tam poslali.
    upraveno 15. června 2015
    @panama46
    panama46 napsal(a):

@Tyrion Lannister No pokud si je viděl dřív než knihy, tak je logický, že sis je víc užil než ty, o kterých si už četl v knihách ;-) Navíc ze začátku měli scénaristi víc prostoru, teď je jedna série pomalu ze 2 knih. A díky tomu se to začíná lišit a díky tomu, že Martin nevydal zbytek.

Víc prostoru, oni by měli hodně prostoru pořád, nebýt té 60% vatové výplně během 3 a 4 série, tak by měli jednu sérii na POŘÁDNÉ představení a ti do háje s nesmysly, jako že je to, že jsem teď četl knihy. Jak už někdo napsal, scénaristi by si měli pustit Tudorovce, jaké tam měli scény, když umírali nebo před tím než postavy umřeli. Ostatně podívej se na ten rozdíl
    Robertova smrt:
    https://youtube.com/watch?v=2AQ4YbVZL8Y
    Selmyho smrt:
    https://youtube.com/watch?v=mUrZTn0yfBs

Bitva na Černovodě
    https://youtube.com/watch?v=5L7XHMYCZcQ
    Bitva o Zimohrad
    https://youtube.com/watch?v=qPIXCgfRph4
    A co se týče vykrádání
    Smrt Lorna Malva ve Fargu
    https://youtube.com/watch?v=p1CMnQYxL9w
    Smrt Stannise ve Got
    https://youtube.com/watch?v=cXJcu8JbmEo
    Vykrádání mi přijde jako hodně smutné, vzhledem k tomu, jak se George vždycky snažil o nejrozmanitější způsoby úmrtí postav.

Prostě to, že se tvůrci už nesnaží, protože ví, že i kdyby tam přistáli Marťani, tak to divákům bude jedno. Tečka a myslí si to i spousta na nečtenářů.
    ;-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 15. června 2015
    @panama46 To je mi celkem jedno, vzhledem k tomu že seriál je fan fiction :-D
    Proto říkám, že i když Kit něco říká, tak to ještě neznamená, že to tak je...
  • achjo :( vypadá to že se Sněhem je nadobro konec :( Moje nejoblíbenějši postava
    upraveno 15. června 2015
    panama46 napsal(a):

@Everett_Young Ale co říkáš na to, že v seriálu a v knize možná budou 2 různé osudy Jona?

Ehm, jak to jen říct:
    edna.cz/game-of-thrones/clanky/podle-george-r-r-martina-bychom-si-se-spoilery-nemeli-lamat-hlavu/

• @Spyware a na to jsi přišel jak? GRRM sám řekl, že nikdo neřekl že je Jon mrtvý.
  • Everett_Young napsal(a):

@panama46 O tom přeci mluvím. Proč jinak by jí na Zeď posílali. Kdyby už pro Mel nebylo žádné využití (upřímně doufám, že to další využití nejsou opět zase jenom kozy), tak mohla klidně chcípnout u Winterfellu a nemuseli by platit další herečku.

No nevím, s těma kozama ti nevěřím :D
  • @Spyware Oh, my sweet summer child... :D
  • @Tyrion Lannister Mně právě vůbec nevadí, že je to jinak než v knížce, naopak.
    upraveno 15. června 2015
    .
    @panama46 Ono to není o tom, jinak než v knížce, ale jakým způsobem to prezentují a ten způsob je prostě děsivý, a když člověk vidí, jak vypadala bitva na Černovodě a jak vypadá bitvo o Zimohrad, tak je to k pláči. O porovnávání smrtí v 1-2 a smrtí v 3-5 ani nemluvě.
    :D :D
    image
  • Tlustá_SkálaTlustá_Skála bodej správným slovem
    mimo vše co bylo zmíněno tak další wtf moment Bronn...po minulým díle to vypadalo že bude muset fightovat s Areo Hotahem a ono nic, spíš naopak, na loď nastupuje skoro pomalu jako rodinný přítel...
  • upraveno 15. června 2015
    @Tlustá_Skála Tak to wtf není. To v minulém díle byla taková Trystanova legrácka. Že mu dává milost, ale pod jednou podmínkou. Že mu Areo natáhne, tak jako on natáhl Trystanovi (o síle úderu bych však pochyboval a vsadil si spíš na pěst AH). V Dorne byly takový wtf, že tohle je jak z království logiky..
  • @Tlustá_Skála Tak Bronn je teď ser Bronn od Černovody, né obyčejnej žoldák.
  • @Tyrion Lannister Ty dvě bitvy nelze srovnávat. Blackwater je letos Hardhome.
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 15. června 2015
    Btw. to jsem zvědavá, jak Dany někdo najde podle toho prstenu - to jako najdou její malé stopičky v tý rozhrabošený zemi po desetitisících koňácích? Tak to by museli být lepší stopaři než Aragorn s Legolasem dohromady (viz jejich stopování Pipa a Smíška - tady se plazili, tady si přeřezali pouta a tady vlezli do lesa :) ) spolu s čichem ohaře :roll: (obyčejnýho ohaře, ne Ohaře :) )
  • @Phoebea a těch dothraků chytře vyjíždějících ze skály sis všimla? To je teprve průser :-D
    @panama46
    panama46 napsal(a):

@Tyrion Lannister Ty dvě bitvy nelze srovnávat. Blackwater je letos Hardhome.

Ačkoliv se celou dobu mluví o Zimohradu? Hmmm, to dává logiku a bez tak je stále vychází líp Černovoda, kde nepobíhá kopie Darth Maula.
    image
  • Tlustá_SkálaTlustá_Skála bodej správným slovem
    tak pro mě to wtf moment je, přece jen když natáhneš princovi a dědicovi tak musíš počítat s následky a to prosím pěkně není určitě jedno "pohlazení" od mistra Sekery...

@Tlustá_Skála
    Tlustá_Skála napsal(a):

tak pro mě to wtf moment je, přece jen když natáhneš princovi a dědicovi tak musíš počítat s následky a to prosím pěkně není určitě jedno "pohlazení" od mistra Sekery...

Pochop oni nechtěli dělat vlny. :D Ostatně můžu ti garantovat, že po Myrcelle už to bude o mnohem víc než o natahování.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.