Kdy Martin dopíše DwD?

upraveno 3. února 2011 v George R.R. Martin
Četli jste Americké bohy od Neila Gaimana? Lidé ve vesnici zavezli doprostřed zmrzlého rybníka auto a sázeli den a hodinu kdy se pod ním led rozlomí.
Co takhle tip, který den se objeví na oficiálních stránkách zpráva, že Tanec s draky byl dopsán?
Můj soukromý tip (dost optimistický, ale já jsem optimista) je 11.9.2007
16791112

Komentáře

• upraveno 9. ledna 2011
    Arutha2321 píše:
    Přece jenom to není věc co bych dal číst 10-letému klukovi

Ještěže nejsem kluk, mně to dal bratr v mé desátém roku života a byla jsem ohromě nadšená :D
  • upraveno 10. ledna 2011
    asi vec vkusu. mne sa celá sága veľmi páčila, dokonca sapkowski veľmi umne streidal žánre, popis bitky kde real time prelínal s odpoveďou na hodine dejepisu nech je svetlým príkladom.

u mňa s LOTR a Piesňou tri jediné a čisté 10/10 vo fantasy literatúre.
    U mě byla 10/10 pouze píseň, než byla vydána Hostina.
    Malazská kniha padlých, yeah! Jako fanouškovy komplexních rozsáhlých světů se mi to líbí. Aneb, kdo máte rádi Dunu, tak Malaz vás chytne také. :-) Píseň samozřejmě také.
  • upraveno 11. ledna 2011
    Duna má tiež 10. Prvá. Malaz zatiaľ žiaden viac ako 7.
    Pochopil jsem tuto debatu správně, že:

1) G.R.Martin to nedopsal (pročež auto furt stojí na ledě)

2) Flanker se oženil (k čemuž opožděně gratuluji) ....?
    Vcelku jo, Argo

1) Podle náznaků na jeho blogu chtěl oznámit dopsání minulý týden na konferenci TV HBO k seriálu Game of Thrones, ale kvůli nemoci a nyní té konferenci se to odkládá.

2) Tvrdí to, ale svatební koláčky ještě nedorazily :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 11. ledna 2011
    ad 2) Víte, co s takovym koláčkem udělá vituální cesty optickym kabelem? Užijte si alespoň obrázku z trestuhodně nekrvavé svatby v galerii...
  • upraveno 12. ledna 2011
    Alek píše:
    Podle náznaků na jeho blogu chtěl oznámit dopsání minulý týden na konferenci TV HBO k seriálu Game of Thrones, ale kvůli nemoci a nyní té konferenci se to odkládá.

Právě jsem se přišel podívat, jestli jste si toho už někdo všiml!

"Any week now."

!

Po těch letech vágních "when its done, its done" mi tohle zní až skoro neuvěřitelně.

Nechce někdo zase rozjet tipovací soutěž, tentokrát s poněkud zůženým časovým terčem? Já říkám, že se dočkáme oznámení poslední lednový týden, dejme tomu:

30. ledna.

Mimochodem, mistře Flankere, gratuluji ke svatbě. Jinak ale doufám, že s tím rýpnutím do Sapkowského jsi to nemyslel tak vážně .)
    já bych nebyl takový optimista, tipnul bych si ne moc dlouho před premiérou AGOT, tak 21.březen;)
    marketingovo to bude spojené s uvedením televízie. pravda ideálne by bolo keby po skončení seriálu cca jún bola vonku kniha, takžte to by museli zamakať.

buďme optimisti. ja tvrdím, že to bude do valentína!
    Rasberne píše:
    "Any week now."

A to je kde? To jsem nikde neviděl. Jen dneska na blogu píše, že jde zase na Konga.

Jak říká sarven, vydavatel bude chtít stihnout vydání během seriálu, nejlépe někde u finále, což by mohlo být 19.června. Když se podíváme na Hostinu pro vrány, její dokončení bylo oznámeno v květnu 2005 a vydána byla v říjnu. Ten odstup možná půjde ještě zkrátit (Martin odevzdává materiál editorce průběžně). Ale přesto myslím, že během ledna by mohlo k nějakému oznámení dojít. Datum? No když to nic nestojí, tak třeba 27. 1. - Den památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti :-)
    o.t. - podporuji Flankera a Amarouna v kritice Sapkovského. A taky to není nic, co byste ode mne nikdy neslyšeli.
    upraveno 12. ledna 2011
    Rasberne: Dík za gratulaci. Nicméně se Sapkowskim jsem si opravdu moc nerozuměl (a to doslova, na Avalconu 2003 v Chotěboři na mě moc valnej dojem neudělal). Fakt se mi líbily ty první povídky (Stříbrný meč, nově Poslední přání - BTW to Poslední přání bylo asi to nejlepší co Sapkowski napsal). Pak už to šlo co se mě týkalo do háje a nějak jsem jeho postavám nerozumněl, navíc nadměrný množství odboček a pasáže, kde jsem vážně měl pocit, že se Sapkowski minimálně jednou rukou věnoval zcela jinému peru.

Všem se omlouvám za o.t.
    Já zas naopak Sapkowského můžu a hodně. Neznám žádného tak čtivého spisovatele fantasy. Některé jeho knihy jsou slabší např. poslední dva díly ságy o Zaklínači, ale i tak je to vysoký nadstandard. Jho knihy jsou svižné a akční, plné skvěle napsaných dialogů. Zaujala mě tvá poznámka, že sis doslova nerozuměl se Sapkowským. Mohl bys to jen pro zajímavost rozvést?
    Sapkowskýho mám rád. Podle mě jeden z nej autorů fantasy
    nikdo neříká že sapkowského nemáme rádi , samozřejmě je to jeden z nejlepších autorů to jo jen ta sága o zaklínači už byla ke konci o dost slabší narozdíl hlavně od povídek ty byly 100% nejlepší , jinak sapkowski nepíše jen o zaklínači poslední co si pamatuju byla husitská trilogie a ta byla super jinak nevím jestli vydal ted něco nového
  • MIlMIl
    upraveno 12. ledna 2011
    20.1.2011. Doufám, že opět nebudu příliš optimistický.
    tak jsem zvědav , ale tak třeba tipnu 24.1. A rok si radši netroufám tipovat :-D
    Sapkowski napsal román Zmije, který se odehrává v Afganistánu v době sovětské okupace. Myslím že v Polsku už vyšel, je otázka kdy bude přeložen ( někde jsem četl že Sapkowského dvorní překladatel Komárek má problémy se zrakem). Jinak mě osobně se nejvíce od Sapkowského líbila husitská trilogie. Sága mě osobně(na rozdím od většinového názoru) přišla lepší než povídky. I když její kvalita kolísá některý pasáže jsou skvělé ( např. bitva u Brenny,velká část věže vlaštovky kdy Kalousovo komando pronásleduje Ciri) U ságy o zaklínači se mě hodně líbilo že postavy nejsou černobílý a děj popisuje hodně postav ( obojí je i v písni )
    no doufám že to přeloží co nejdřív :-) jinak stebou souhlasím taky mě nejvíc chytila husitská trilogie .. tak já si tipnu 28.2. ale stejně ikdyby to vyšlo do konce první řady GoT tak českej překlad můžem čekat tak příští prázdniny samozřejmě že ti co uměj dokonale anglicky to mají v pohodě že
    17. 2.
    29.2. :)
    Taky něco k OT Sapkowski: Já mám nápad Zaklínače moc rád.. mám rád celej ten svět, ale je tam několik věcí co se mi moc nelibilo. Sága by se samotná dala o hodně zkrátit. Cestováni Ciri mezi dimenzemi mi příjde trošku mimo.. stejně jako elfí král dovádějící s Ciri - asi fakt nejhorší část. To je tak k částem co jsem nemusel... CO mi naopak připadalo hodně povedený byli trpaslici jako... Yrghen? Nebo jak se jmenoval?

Povídky upŕednostňuju protože maj svý kouzlo... kouzlo zaklínačského povolání a to v sáze chybí a neni to nahrazeno něčím zajímavým.. Ano jsou tam dobré části, jako například na tom Kouzelnickém ostrově atd.

S povídek mám nejradši Na konci světa... No a nakonec ke hře, která dokázala vytěžit s obou prvků, jak ságy tak povídek. To se povedlo moc a příběhově je na tom podle mne líp jak Sága. Jo a taky mne dovedla k tomu si Zaklínače přečíst :-)
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 12. ledna 2011
    Rok od premiéry seriálu.
    Amaroun: Asi myslíš Yarpena "ľudé by akorát trtkali" Zigrina ;)

Čo sa týka mňa a Zaklínača - milujem ságu a milujem aj poviedky. Na druhej strane som sa do husitskej trilógie pustil natrikrát a ani raz som ju nebol schopný dočítať. Prišlo mi to ako Sapkowského onania nad vlastnou vzdelanosťou a rozhľadenosťou. Flankerovi ale rozumiem čo sa týka dojmu zo Sapka ako osoby - počul som, že je to tak trochu arogantné hovado ;)
    upraveno 12. ledna 2011
    Chmur: Ono není moc co rozvíjet, prostě mi nebyl sympatickej. Opřel se do kamaráda, kterej se ho odvážil požádat o propustku (muselo se docela hlídat, okradli tam Bulyčeva). Ale s názorem na jeho psaní to nemá co dělat, to jsem měl dávno před tím. Možná to je tím, že jsem Zaklínače začal rozečítat v době, kdy jsem taky začal číst Zeměplochu, kde mi některý pasáže připadaly jako přímá parodie (např. v Lehkym fantastičnu, když tam Pratchett popisuje bojovnici v naprostym protikladu s jejich klasickym zobrazovánim coby spoře oděnejch roštěnek a ještě to v poznámce vtipně komentuje). Zaklínač má sice pár dobrejch pasáží (sjezd ve druhym díle), ale mnohem víc věcí se mi nelíbilo, a to včetně předvídatelnosti a klišé, neporazitelnejch hlavních postav a jejich podivnejch duševních pochodů (fakt jsem nepobíral, když si tam Ciri nejdřív vesele přepadává, načež tam má proslov jak se má potírat Zlo). Nehledě na to, že vedle postav jako Ciri se vždycky cejtim jako nedobrovolnej návštěvník S/M salónu... :)

Nicméně beru na vědomí, že mám vkus často dosti odlišnej od všeobecnýho nadšení.
    Flanker.27 píše:
    Nicméně beru na vědomí, že mám vkus často dosti odlišnej od všeobecnýho nadšení.

Toho jsem si moc dobře všiml na CSFD :-D
    upraveno 12. ledna 2011
    Amaroun: A jsem na to ještě hrdý :)
    No rozhodně v tom nejseš mnohdy sám. Jsem asi jeden z mála , kterýmu se nelíbil Inception (počátek).. například.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.