/Spoiler/ Rozpory seriál/kniha

Jelikož 5. série se podle mě hodně odklonila od děje v knize, mám pár otázek nad kterými stojí za to diskutovat a taky si dost věcí přesně nepamatuju. Doufam, že tu ještě podobná diskuze neni, ale myslim, že ne.
Jako první mě napadá:
Opravdu Ramsey Theona v knize vykastroval? Já si to teda vůbec nepamatuju a jestli mi utekla takhle zásadní věc, tak bych asi měl číst znova.
Bitva o Zimohrad: Nebylo to v knížce, tak že jsme si mohli myslet, že Boltoni nemaj šanci? Mance operuje uvnitř. Freyové se bitkaří se seveřenama a Mardely má v rukávu Rickona, takže nevim jak Vám, ale mě se nezdá takhle drtivá porážka Stannise pravděpodobná.
Dál se tedy nabízí otázka, proč se v seriálu zbavili Manceho (zdá se mi nepravděpodobný, aby tam byl ten trik s Chřestivou košilí).
Další věc, co mi v seriálu chyběla je dějová linie Ironbornů. Proč ještě neni Balon mrtvej a co Victarion a jeho cesta za Dany, ten roh tam asi vůbec nebude, když tam nebyl ani Manceho roh, ale zase vynechat všechny Ironborny? To se mi nezdá.
Určitě je toho víc. Poslední věci, co mě napadaj jsou: Mladý Grif, Cat a Brienne atd.
Jako je mi jasný, že se seriál začíná odklánět od knížky, ale docela mam strach, že ten příběh přestává mít smysl a hlavně i kouzlo. Co myslíte vy?

Komentáře

• No to vykastrování v knize jsem taky nikde nepostřehl jenom to že mu stahoval s prstů kůži a mučil ho, taky mne to zaujalo. Inak železné očekávám v 6 serii, kdy vypustí nějakou linku, kterou to nahradí viz vynechání brana. Ten skončil v jeskyni a od té doby o něm ani slovo. A vynechání bílého přístavu mne docela štve, ale tak uvidíme. Jak jsem psal jinde mohli tam udělat jednu serii vsuvku, kdy udělají miniserii z Rytíře sedmi království. Ten by nebyl tak finančně náročný na prachy (přeci nejsou tam žádní draci a ani moc velkolepých bitev spíš se tam ukážou armády a bojují jen dva nebo 3 lidé :D) co by tady ušetřili mohli investovat do 6 serie (byl by větší rozpočet) a zároveň bychom se dočkali i knihy.
  • Theon byl vykastrovaný i v knížce, ale stejně jako u Lorase a Renlyho to nikdy neřekli přímo, jen ve spoustě narážek. Třeba když musel někomu ukázat svoje ruce, tak tam byla úvaha, že je to sice hrozné, ale ne tak hrozné, jako kdyby byl nahý-proč asi. Ale na 100℅ jsem si to uvědomila až při kapitole s Ramsayho svatební nocí.
  • PaxterRedwynePaxterRedwyne Ripe for victory
    upraveno 27. července 2015
    Jedna z Theonových kapitol v Tanci...
    Smraďoch. Mé jméno je Smraďoch, rýmuje se to se staroch. Musí si to pamatovat. Služ a poslouchej a pamatuj si, kdo jsi, a nic se ti nestane. Jeho lordstvo to slíbilo. I kdyby chtěl vzdorovat, neměl na to sílu. Vymrskali ji z něj, vyhladověli, stáhli ji z něj s kůží. Když jej malý Walder vytáhl na nohy a Velký Walder proti němu máchl pochodní, aby jej vyhnal z cely, šel s nimi poslušně jako pes. Kdyby měl ocas, stáhl by jej mezi nohy.
    Kdybych měl ocas. Bastard by mi jej usekl. Ta myšlenka k němu přišla nezvána, zlá myšlenka, nebezpečná. Jeho lordstvo už není bastard. Je to Bolton, ne Sníh. Chlapecký král na Železném trůnu jmenoval lorda Ramsaye legitimním synem, dal mu právo užívat jméno svého otce, a když jej někdo nazýval Sněhem, připomínalo mu to jeho nemanželský původ a přivádělo jej to k zuřivosti. Smraďoch si to musí pamatovat. A taky svoje jméno, musí si pamatovat svoje jméno. Jen na chvíli na to zapomněl, a to jej tak strašně vyděsilo, že na prudkých žalářových schodech zakopl, roztrhl si o kámen kalhoty a odral se do krve. Malý Walder k němu musel přistrčit pochodeň, aby ho dostal zpátky na nohy a přiměl jej znovu se rozhýbat.
  • @hodor_the_king A to je ten problém dokud to tam nebude řečeno přímo věřit tomu nebo ne :D Všichni si myslí, že John je naživu a pak výjdou vichry zimy nebo 6 řada seriiálu neoživího a to bude šok :D
  • @p1e9t9r2 ne, ono to bylo fakt dost jasné. Nemám po ruce knihu, ale bylo to nějak tak, že Ramsay nařídí Theonovi, ať mu Jeyne připraví a on pak blekotá něco jako:
    "Můj pane, ale já ... nemám...."
    A Ramsay se mu vysměje a ujistí ho, že "stačí ústy".
  • A taky jednou Ramsay řekl - Ty nejsi dokonce ani muž... Což je asi jasné...
  • @Mirkleus to se tam objevilo víc než jednou, dokonce i sám theon to několikrát řekl jeyne...
  • @Mirkleus O tom jsem taky uvažoval, ale otázka pojetí muž co se tím i myslí, on zněj udělal ubohou kreaturu spíš zvíře než člověka
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.