Povídka č. 7 (10. kolo) - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v Povídky
imagePovídka č. 7 (10. kolo) - Ice & Fire

Mdlé slunce ozařovalo přístav. Chvějivé paprsky se odrážely od měděných desek, kterými dělníci pokrývali obranné věže Lannisportu. Nyní, po letech od dobytí přístavu, byly strženy dočasné dřevěné stavby a král je nechává nahradit novými z kamene. Mistr Creylen si povzdechl … celý článek

Číst celý článek zde

Komentáře

• Dělat do knih poznámky - no fuj! 8-O
    Příběh má u mě velké plus za nápad a originální pojetí. Velmi se mi líbil začátek, konec a "královy" poznámky. Ty poznámky především, protože byly vtipné a trefné :-) Prostředek mi stylem vyprávění sice tak úplně nesedl, ale zase obdivuji, že se někdo pustil do tématu Ašaj, jelikož mi přišlo ze všech témat nejtěžší. A za tuto odvahu má autor další plus :-)
  • Styl té knihy, kterou přepisovali, je až nehorázně encyklopedický, což se sice špatně čte, ale na druhou stranu to považuju za velké plus v rámci věrohodnosti. Víc tyrionových poznámek by potěšilo. Závěr byl moc hezký....
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Jéé! Cestománie v Ostravě. :-)
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Nápad, provedení a styl parádní. Mi se naopak styl, kterýžto kniha o Ašaji napsaná byla, moc líbil. Poznámky taky super, ani bych jich nepřidával, mohlo by se stát, že by povídku přesytily. Také bych vyzdvihl, že se autor nezamotával do stejných spojení a znělo to přirozeně, čtivě a bylo to tak akorát dlouhé. Moc pěkné! :applause:
    P.S.: Nejprve jsem si myslel, že ´h´ ve slově teorie (čti theorie), je jen chyba, ale když jsem to viděl víckrát, došlo mi, že Votar má jen sklon nazývat věci vznešeněji, než jsou. Palec nahoru. :-D
  • upraveno 8. srpna 2015
    Já bych musel akorát opakovat, co už tu kolegové řekli, můj styl to teda je. Nevidím jinou možnost než plný počet bodů.
  • NeyraNeyra Oheň, led a krev
    Ašaj. Za to klobouk dolů :D
    Celé vyprávění bylo plynulé a jazyk suprový, jak v dějové části, tak v Nefritovém sborníku. Styl se mi moc líbil, parádní cestopis :) Zkrátka... hodně bodů :D
  • Tuhle povídku hodnotím až na konec, protože nějak nevím, jak to uchopit... na jednu stranu úžasný a těžký nápad a velmi čistý sloh, na druhou stranu se mi prostě tento styl plný archaických spojení jako "kterýž jest" čtou špatně, takže hodnocení rozpačité...
  • Zajímavá povídka.
    Těžko čitelné líčení Ašaje, ale přesto musím říci, že se mi tento styl líbil. Navíc musím pochválit i autora, který si s tvorbou textu musel dát velkou práci. Ašaj je zde zajímavým až temně děsivým způsobem líčena. Podání cestopisu sice ubírá dějových zvratů, ale přesto v čtenáři nechá pocit pravdivého líčení. Toto ztvárnění se mi velice líbilo.
    Úvod a závěr povídky jsou rafinovaně nápadité a mě samotného tento pohled do budoucnosti překvapil, ale i potěšil.
    Jediná výtka, dopisované postřehy Tyriona mě úplně neseděly. Dokázal bych se bez nich obejít, ale myslím, že autor z nich mohl i vytěžit více... Toto je pouze můj názor a celkově povídku hodnotím velice dobře.
  • Docela by mne zajímalo kdo je autorem této povídky, pro mne byla v top favoritů...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.