Povídka č. 11 (11. kolo) - Ice & Fire

upraveno 24. srpna 2016 v Povídky
imagePovídka č. 11 (11. kolo) - Ice & Fire

Fate Ice/Fire               Nastal čas. Zúčastní se sedm čarodějů. Tito „Páni“, za použití pomocníků ze sedmi jednotlivých řádů nazývaných „Služebníci“, spolu zkříží meče za jeden jediný Svatý Grál. To je válka o Svátý Grál. SABER             Zříceninami ulic z … celý článek

Číst celý článek zde

Komentáře

• Jak se říká - nejlepší na konec. Toto je úžasná povídka, originální a dobře čtivá. Autor je rozený spisovatel a můj osobní vítěz!
  • Abych řekla pravdu, tak zrovna magie mě na Písni baví nejmíň :-D Ale... Jak už je zmíněno výše, velkým plusem povídky je originalita a autorovi také slouží ke cti, že i styl pojal naprosto po svém :-) Líbilo se mi i tajemno, které autor budoval a mám dojem, že se snad i dočkáme pokračování. Jediné, co mi trošku nesedlo, byla na můj vkus až přílišná rozvláčnost některých částí.
  • Kdybych hodnotila pouze nápad, byla by tahle povídka pro mě jednoznačným vítězem! Sice mi to připadá tou spoustou magie jako už úplně jiný svět Písně, ale fantazie autora je prostě úžasná a post apokaliptický nápad taky. Na druhou stranu místy je podle mě používáno více slov, než by bylo potřeba (hlavně na začátku, např. několikerý popis sněhu "studeně pálivá bílá hmota" - proč ne aspoň jednou jen "sníh"...? :-) ), což mě místy odvádělo od zajímavého děje. Bohužel také nejsem zastáncem otevřených konců, takže bych uvítala ještě pár kapitol, které by děj dál posunuly a případně alespoň malé vysvětlení toho, kolem čeho se celá povídka točí - "svatého grálu". Nečekám, že jde o Kristův pohár, který hledal Artuš, takže proč se to tak vlastně jmenuje...? :-) Jinak ale jedna z nejlepších povídek tohoto kola, palec nahoru!
  • Ja vaše nadšení nesdílím. Četlo se to sice dobře, ale chyběl mi tam dějový oblouk a pointa. Také nevím, co má být tím grálem, je to celé příprava, ale na co?
  • @Phoebea já jsem to celé brala jako prolog něčeho rozsáhlejšího, čeho se (doufám!) dočkáme v příštích kolech...

A autorovi gratuluju ke skvělé povídce.
    Na začátku každé "kapitoly" je to sice trochu přehuštěné, ale za mě to dokonale vyvažují konce. ....
    ....Co takhle Rhaenys? ....Jdeme, má loutko. ...Všude dobře, doma nejlíp. ..... skvělé :applause: :applause: :applause: :applause:
  • Trochu jinak pojatý svět Ice and Fire. Na mě trochu moc kouzel a depresivního prostředí. Nicméně v post apokaliptické době již tak krutého světa to asi jinak nejde. Také to chápu jako začátek většího příběhu a odpovědi na otázky se nejspíš dozvíme později. Klobouk dolů za nápad. Hezky se to četlo. :applause:
  • Skvelý nápad, ale chýba tomu pointa. Možno sa dozvieme viac v pokračovaní.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Po druhé kapitole jsem pochopil o co go, a pak už se těšil na další abych se dozvěděl kdo, koho, kde a jak? Je to jak ti Strážci vesmíru, nebo Pokémoni. Každý si přivolá svého titána a na konci čekáte pořádný bossfight a ten... nepřijde :-(
    Každopádně, jestli na něj dojde v pokračování, tak favorita už mám vybraného.
  • upraveno 14. února 2016
    Tuto povídku jsem si musel přečíst dvakrát a musím uznat, že je skvělá.
    Každá část je originální a zajímavá. Tíživý, skeptický a zoufalý svět je v každém dílku jedinečný, ale i propracovaný, například Železné ostrovy. Jednotlivé příběhy jsou velice čtivé a osobité. Zvláště musím vychválit kapitoly Lancer, Archer a Rider, které byly pro mne top. Assassin u mě zase vyvolal nejvíce otázek a touhy vědět více. Kdo je ten stařec mluvící o Robbovi? :-k
    Chválím autora za jeho intenzivní popis hroutícího se světa. Jediná věc, která mi trochu vadila, byly místy těžkopádné rozhovory.
    Musím přiznat, že bych také uvítal v následujícím kole pokračování tohoto příběhu. Pokud otevřený konec nebyl záměrem autora. Není "Grál" jen lesklá vidina lepších dní v umírajícím světě? Nemá nám vyvolání Sedmi přiblížit a ukázat hořkou postapokalyptickou budoucnost? Nevím...
    Rozhodně, ale tuto povídku řadím mezi nejlepší tohoto kola.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.