Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1303304306308309394

Komentáře

• @flanker.27 Zrovna to jsem si řikal taky. Celý film pěkně nacastovaný. Eva skvělá, Jeremy skvělej, Liam skvělej, blonďatej řádovej mnich skvělej, zrzek skvělej, Saladin nejlepší... I ten Balduin měl lepší výraz ve tváři než Orlando
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @sfik blonďatej řádovej mnich David skvělej, zrzek Brendan skvělej,
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @sfik To jsem dokonce napsal do komentáře na csfd, že na rozdíl od Legyho "malomocný Norton i bez výrazu tváře dokáže něco zahrát".
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @DanielSvatoš Působí to skvostně ..... na mě minimálně :-)
    upraveno 29. dubna 2016
    A ještě jednou Alicia
    image

Za mě ok, jen ji asi budou muset ukecat, aby nabrala trochu svalový hmoty. Na archeoložku mi připadá moc křehká. :-k
    No a asi 3/4 internetu se v následujících hodinách zhroutí z toho, že na Laru nemá dostatečně působivý dekolt.
  • Už se to blíží a začíná marketingová masáž. :-)

• upraveno 5. května 2016
    večer se kouknu na Ōkami kodomo no Ame to Yuki http://www.csfd.cz/film/308329-okami-kodomo-no-ame-to-yuki/galerie/?type=1
    od Nevady pět hvězd tak čekám kvalitu :)
    Na "čarodějnice" jsem se dívala na film... Čarodějnice. Pokud máte rádi atmosféru jako v Osvícení, rozpadající se rodiny, psycho hudbu a film v barvách jako od holandských mistrů, rozhodně můžu doporučit.

http://www.csfd.cz/film/404843-carodejnice/prehled/

Včera jsem byla na Captain America: Občanská válka - a zkrátka nechci spoilerovat, ale pochvalné recenze si Marvel tentokrát zaslouží. Scénáristi si tentokrát dali záležet, takže postavy mají pochopitelné lidské motivace a hodně se mi líbil civilní chytrý záporák. Spoustě diváků to nejspíš unikne, ale rodiče Tonyho Starka jsou v úvodu ukázaní z určitého důvodu a stejně tak smrt staré Peggy Carterové je ve filmu proto, aby bylo pochopitelnější to umanuté lpění Stevea Rogerse na starém kamarádovi. Tony Stark jako vždycky něco podělá a musí to napravit a spíš budete na straně Captaina, ale jak říkám, je fajn mít možnost tentokrát chápat obě strany.
  • @svoa00: Hmmm, děkuji za info, hrozně moc se těším. Z předchozích: Ultronem jsem byl vysloveně zklamán (přestože to je potenciálně nejdrsnější protivník ze všech), protože to bylo,... no hloupé a v the best figuruje CA 2 (protože mix špionství, a velmi delikátní kritika "americké cesty po 11/9" obětování části osobní svobody/soukromí ve jménu pocitu bezpečí)... No a tohle by mohlo být podobné,... a slyšet, že se film povedl jen potěší.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 5. května 2016
    @svoa00 K pochvale Čarodějnice se mohu jen připojit. Prakticky jediné, co bych mírně vytkl, je to, že
    ten film by skvěle fungoval i zcela bez explicitně ukázaného nadpřirozeného elementu, kdyby nechali divákovi možnost vysvětlit si všechno podivné dění zcela přirozeně.
  • @svoa00 Tak u mě se třetí Captain přidal vedle prvního a třetího Iron Mana a druhého Captaina do týmu nejlepších Marvelovek (v závěsu je Thor, ale hlavně díky Lokimu). Je to pořád komiksárna, ale natočili a napsali to očividně lidi s mozkem. První superhrdinská bitka je taková odlehčená a relativně neškodná a nejspíš je to tak právě proto, aby vyniklo, že ta druhá je na krev a na férovku.

@flanker.27
    Taky mě napadlo, že celou tu skutečnou existenci čarodějnic si mohli nechat až na úplný konec a nebo prostě i závěr udělat tak, že nechají na divákovi, jestli všechny ty divné věci nepřičte drsnému prostředí, smůle a náboženskému pošahanství rodiny. Ono by bylo i děsivější, kdyby starší syn našel v lese umírajícího psa (kterého mohlo zranit i zvíře) a pak se objevil v tom divném stavu. Ale i tak se mi ten komorní horůrek líbil.
  • JayJay
    upraveno 5. května 2016
    @svoa00: Komiksárna je známka kvality, no ne? Nehrajme si na Spáčilku. Jinak IM3 za TOP nepovažuji (protože v tu dobu se mi sešli tři zdroje řešící "extremis" - seriál a komix), ale proti gustu... Jak jsem již psal - pro mě nejlepší CA2, Ant-man, Avengers (protože první pořádná týmovka). Jinak souhlas, že Loki je tam asi nejcharismatičtější herec (Krom Nicholase "Jay" Furyho samozřejmělibě)... :o)
    Na CA3 prostě těšim jak malej Jarda...
  • Čarodějnici bych vytkla jedině dementní publikum v prostějovském kině, to bylo fakt něco, co jsem dlouho nezažila. Docela mi to zkazilo zážitek z jinak super filmu.
    U mě z Marvelovek 1.WinterSoldier 2.Antman 3.Strážci galaxie. Ty týmovky už podle mě budou vykrádat samy sebe. Nějak tajně doufám že ale Civil war se dostane na čas na první místo mého žebříčku a hned na to bude sesazena Stevenem Strangem ... Protože ten trailer na něj mě totálně nadchnul :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 5. května 2016
    DanielSvatoš napsal(a):

večer se kouknu na Ōkami kodomo no Ame to Yuki http://www.csfd.cz/film/308329-okami-kodomo-no-ame-to-yuki/galerie/?type=1
    od Nevady pět hvězd tak čekám kvalitu :)

@DanielSvatoš Líbilo? :)

Mimochodem, znáš Wolf's Rain? (ne že by to souviselo, to jen taková asociace)
    upraveno 5. května 2016
    Na CA3 se těším hrozně moc. Očekávám, že to bude náplast za nepovedeného Ultrona.
    Kdybych měla udělat žebříček Marvelovek (Avengery), tak Iron Man, Avengers, Captain 2, Iron Man 3, za nimi s mírným odstupem Iron Man 2 (ano, mě tenhle film nezklamal, naopak) a Thor. Thor 2 a Ultron pokulhávají vzadu z Ant-Manem a Strážci Galaxie. Strážce z nich považuju asi za nejslabší.
    Je škoda, že je Marvel zatím nemá možnost natočit Hulka znovu pod svou taktovkou. EDIT: Jak tak koukám, tak Hulk s Nortonem je součástí fáze 1. Aha, tak to je pro mě vítěz nejhorší Marvelovky.
  • Wolf`s Rain je snad moje nejoblíbenější anime. @DanielSvatoš když budeš mít čas, určitě se na to podívej.
  • @Nevada s vitezem hulkem naprosto souhlasim...
  • @Nevada líbílo dal jsem tomu 4 hvězdy ale je to tak 4,5 a pořád mi to leží v hlavě tak to ještě asi přehodnotím :)
    @Everett_Young @Nevada taky můžu :) ty anime se mi začínají líbit ale mám tam docela jasnou hranici protože nemám rád tokvé ty šílenosti které dokáží vymyslet právě jenom japonci :D když se to ale drží při zemi tak to je vždy pecka
  • @DanielSvatoš Wolf`s Rain je v tomhle ohledu právě docela střízlivý. Žádné šílené chobotničky ani vřískající holčičky v minisukních s mega očima ani žádní supermutanti a podobné věci. Rozhodně žádný Naruto.
    @DanielSvatoš Léto s Marnie si musím taky sehnat.
    Možná by se Ti mohlo líbit i Letní válka, Dopis pro Momo a 5 centimetrů za sekundu. Od Šinkaie se mi vlastně hodně líbilo skoro všechno, co jsem viděla.
  • od něj jsem viděl Zahradu slov a ta se mi líbila takže ty ostatní přidávám do seznamu :)
    upraveno 6. května 2016
    Jinak jen pro zajímavost, stal se zázrak a jedno anime je u nás dokonce v kinech, navíc s titulky. Od režiséra Girl Who Leapt Through Time a Wolf Children.
  • Za mě solovka nejlepší Captain 2 a teamovka Captain 3 a pak je odstup.
    Tak Civil War očekávání úplně nenaplnil, ale dobré to bylo. Kdyby tam necpali tolik hrdinů a udělali to trochu osobnější, tak bych se nezlobila a asi by mě to bavilo ještě víc. Každopádně o třídu lepší než Avengers 2.

Dotaz (asi) na čtenáře komiksu:
    Ta černoška, která se postavila do cesty Romanovové a vyhrožovala jí, když šla žádat Černého pantera o pomoc, byla to taky nějaká budoucí superhrdinka, nebo prostě jen osobní strážkyně?
    upraveno 9. května 2016
    image
  • upraveno 9. května 2016
    @Nevada Vygooglil jsem že by měl mít T'Chala ještě sestřičku.. Případně to může být jeho žena? Ostatně o ní se ještě během natáčení tuším taky spekulovalo...

Co se Civil War týče, fakt mě to překvapilo. Panteří sympaťák, jeho styl boje, celkem vtipnej (a ne podle očekávání úplně senzační Spidervepřman a hlavně ......
    Giant man! To bylo dílo!

Jinač záporňák na jedničku, postavy uvěřitelný, Vision v civilním oblečení bavil :D
    "zrada" Romanovové, že se po WinterSoldier Capovi nepostaví do cesty...

Jsem rád že Netopýr vs. Sliponoš opět nepřekonali Marvel. Pořád zastávám názor že DC hraje na strunu temnoty, ale vůbec jim to nejde... Resp. mě ty filmy táááák moc nudí. Ještě že jsem na BvS nešel do kina, jinak bych žádal vrácení vstupného
  • @sfik: Tak komixově je jeho žena
    Bouře z X-manů,
    takže to asi nehrozí. :o)
    Jinak se kolem něj komixově pár ženských točí (počínaje sestrou, konče wakandskými bodyguardkami), ale to je pro MCU asi stejně závazné jako pro D'n'D děj knih... :o)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.