Hra o trůny 7×03 - The Queen's Justice: - Ice & Fire

upraveno 7. srpna 2017 v 7. řada
imageHra o trůny 7×03 - The Queen's Justice: - Ice & Fire

Druhý díl sedmé série. Premiéra 31. 7. 2017. Daenerys na sebe upozorňuje, Cersei vrací dárek a Jaime se poučuje ze svých chyb. Scénář: David Benioff & D. B. Weiss Režie: Mark Mylod

Číst celý článek zde

«1345

Komentáře

• SagartSagart Amo ergo sum
    upraveno 3. srpna 2017
    „Až budou slaní lidé uctívat krakeny.“ Řekla Mirri Maz Duur. „Až se kámen promění v živé maso a Svobodné město Braavosské se oddá otrokářství. Až tvoje lůno znovu ožije a porodíš živé dítě. Tehdy se vrátí, ale ne dřív.“
    Maegiino proroctví (upravené pro potřeby seriálu)
    Myslím, že nadešel čas Daenerys. Ztratila sice armádu, další očividně ale přijde s Drogem, který se má vrátit, jak Miri Maz Duur předpověděla :)
  • upraveno 31. července 2017
    No za mě lepší než minule, ale není to ono...
    + Tyrion a Jon reunited
    + Sansa a Bran reunited
    + Cerseina msta je stylová
    + Oleanna Tyrell a její přiznání
    o Sam the Healer, ale je to neuvěřitelné, kdyby to bylo tak jednoduché, léčili by tak všichni, jen rum a dláto...
    o Danny taková nemastná neslaná, vše směřuje k:
    vezmi si obsidián, běž za Zeď a lapni nějakého nemrtvého a pak něco vymyslíme

- Tarly jde proti Highgarden nakonec
    - vlastně celý ten konec:
    Minule Euron vyplul z King´s Landing směr Dorne, aby se postaral o Snakes a Yaru. Snakes a Yara vypluli z Dragonstone směr Dorne a zároveň s nimi museli vyplout Unsullied směrem ke Casterly Rock. Snakes a Yara jsou zajmuti Euronem, který se vrací zpět do KL za Cersei. Záhadně rychle se Unsullied dostávají ke Casterly Rock, která je doooost daleko a zároveň jsou jim v patách Euronovy lodě (včetně té největší a nabízí se říct, že Euronovy...). No a Malíčkův teleport teď využila Oleanna Tyrell, která se z Dragonstone přemístila na Highgarden, aby se tam mohla potkat s Jaimem, který po probuzení v Cerseiné posteli doslova přelétl celou Rovinu :-)
  • "Nevíme, kde jsou Euronovy lodě," řekla Daenerys. Boha jeho, tak když se tak moc bojí o draky, tak může létat vysoko, aby na ní nedostřelili. Proč se Olena vracela do Vysoké zahrady, proč tam neměla žádné vojsko, proč když Červ chodí po hradbách, nevidí, že je pod ním bitva, proč hergot neposkvrnění dobývají hradby s kopím. Proč kopí do úzkých prostor. Proč už nevzala ty drak? :-D Já nevím, mohl bych pokračovat. Neví někdo, kdo jim dělá vojenského poradce? (myslím tvůrcům). Jinak abych jenom nepomlouval, skvělé nastoupení Jona před Daenerys, Tyrion skvělý, ostatně jako vždy, srdceryvný návrat Brana a jak si Cersei vychutnává Elariu, no to byla pecka :-D
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @naked.in.rain ok cas sa v fantasy knihach obecne tazko meria ale vies ked ta scena, kde nieco dobyvaju ma 30sekund neznamena, to ze v danej realite sa to odohravalo 30 sekund. Trebars Jaimiho utok na Highgarden mohol trvat mesiace(obliehanie atd.).

• @Edem Tak proč v tom případě Daenerys dlouhé měsíce sedí na místě? :-D
  • Drobnost, ale proč nosí Jaime meč u levého boku, když o pravou ruku přišel.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @David23 co ja viem, asi sa jej chce.
    "Nevíme, kde jsou Euronovy lodě", no, už 4x propluli kolem Dragonstone do KL. Takže stačí čumět na moře.

Tarly a jeho vojáci se převlékli do lannisterské zbroje... Bitva o Highgarden off-screen? Jako proč? Máme jen 7 dílů a zatím tu byli 2 šarvátky, které neměli ani přes 10 minut, zbytek kecání a filler. To byla tuna keců jak to bude super, a nakonec je to stejné. Kde měla Olenna armádu? Však ji měla připravenou, aby oblehli KL, tak kde ji k*rva měla?

Hádám, že Dorne teď přestane v seriálu existovat, jako Bouřlivé krajiny.

Edmure je teda kde? Na Dvojčatech ho neukázali, na Casterly Rock zřejmě není... Hm...

/Edit - Randyll Tarly si doteď nevšiml, že mu synáček ukradl meč? Kay.
  • Obsazení Highgarden mě teda děsně zklamalo, to vypadalo jak kdyby ten hrad bránilo všehovšudy 15 vojáků v Tyrrelovic zbroji (co tam leželo na kupě ty mrtvoly), zbytek je kde? A Dorne je mimo úplně, ale zase na tom aspoň vydělají řadoví vojáci, nemusejí do války.
    Jinak dobytí Casterly rock taky bída, a Euron s jeho flotilou už mně leze na nervy :D achjo
  • Edem napsal(a):

@naked.in.rain ok cas sa v fantasy knihach obecne tazko meria ale vies ked ta scena, kde nieco dobyvaju ma 30sekund neznamena, to ze v danej realite sa to odohravalo 30 sekund. Trebars Jaimiho utok na Highgarden mohol trvat mesiace(obliehanie atd.).

Ale to já beru, že na to není prostor. Ale v rámci scénáře šly do epizody zapracovat třeba nějaké náznaky typu: - loučení Jaimeho s Cersei, kdy by řekl, že se vydává na dalekou cestu a bude dobývat; nebo třeba Oleanna a Jaime by se uvítali slovy, byl to tvrdý měsíc a stálo to dost sil obě armády, apod...
  • @Hund No tak dle seriálu kdo tam má vládnou, když jsou zajatí v králově přístavišti :D Celkvě shrnuto Dany má pompézní plán na výhru a během dvou dílů z něj nic není flotila lodí zničena. Dobyta casterliova skála, tak doufám, že ji udrží. (jeno tedy zklámání čekal jsem vysokou zahradu a casterliovu skálu větší pompéznější a ne jako hrady na samotě)
  • @p1e9t9r2 Tak to s Dany bylo jasný předem. Prvně drtivá převaha a výhra jasná, pak se samozřejmě všecko otočí proti ní a bude prohrávat, plot twist prostě by to bylo napínavější... Mám dojem, že Jaime říkal, že než odjeli ze Skály tak vyprázdnili všecky zásoby, takže ti co přežili to asi nebudou moct udržet, vyhladověli by. Těžko říct. Hlavně jsem si Vysokou zahradu představoval jako nějaký pompézní hrad oblopený městem třeba vzhledem k tomu jak je Rovina hustě osídlená, ne? To by neměl sakra být malej hrádek na kopečku na samotě :D
  • @Hund Přesně jsi popsal co jsem čekal od vysoké zahrady :D a takovej hrádek na kopci skoro bez posádky a jenom spousta beden se zlatem mne dostala do kolen
  • O několik parníků lepší než předchozí díly. Jo, pořád se tam najde spousta věcí, které se tomu dají vytknout, ale alespoň nebolelo na to koukat.

Akorát nerozumím tomu jedu ve rtěnce - Myrcella umřela hned, Bronn byl na umření hned a hadice má výhled na pár měsíců?
  • @David23 Proč při vší té negativitě máš v 11:00 díl shlédnutý :D :roll: :-D
  • @sfik Protože mám dovolenou a venku je takový počasí, že se nedá nic dělat :-D . Na téhle sérii beru negativa jenom ohledně vedení války. Zbytek mi přijde velice dobře udělané :-)
  • ten teleport už začíná být směšný...
    nebo TV Westeros má 10 km²
  • Až na zázračné teleporty postav a záhadné zmizení Tyrellské armády docela dobrý díl - obzvlášť oceňuju, že Cersei už dělá i něco jiného kromě sezení na trůně a Jaime se taky rozhýbal.

• Jediná věc, která mi přijde úplně směšná (a to se netýká jenom tohohle dílu, ale většiny filmů ze středověku) jsou pochodující armády - všichni vojáci v plné zbroji pochodují ve formacích, nikde žádné povozy se zásobama a za armádama vojáků většinou pochodovala armáda ku*ev atd.
  • Tak konečně se tam něco děje. Asi se na díl kouknu ještě jednou abych věděl jestli se mi líbí že se to děje tak rychle ráz na ráz :)

+ Jon a Dany a všichni tam, jsem rád že to s tou vzájemnou nesnášenlivostí nijak nepřehání a ti dva se jen tak špičkují a oťukávají

+ Takže Varys nakonec umře? Nebo jen .. Valar Morghulis?

- Železní opovrhující Theonem.. No.. je známo že já dlouhodobě opovrhuji všemi Železnými

+ Asi poprvé se mi Euron ve své roli líbil, to jak doráží na Jaimeho je famózní :D

+ Cerseino šílenství se mi taky líbí až teď. Myrcellu jsem měl rád, takže je C chování opodstatněné nejen tím že to crazy bitch (btw. myslíte že Ellarii nakonec osvobodí?

+ aspoň víme proč se IronBank nežene na Dračí kámen :)

+ Danina a Jonova privátní chvilka adolescentů na schodech, kdy bude ruka v rukávu a "tamto" "tam"?

+/- Sansa předávající své praktické znalosti komukoliv. Asi chtějí ukázat že Sansa je schopná vůdkyně a praktická žena, ale na můj vkus je to moc okaté a prvoplánovité..

+ ale na druhou stranu reunion s Branem, k nezaplacení.. "pack survives" včetně názorné ukázky Branových schopností

+/- léčbu Joraha bych moc neshazoval. Nečekám od GoT že budou provádět léčebné procedůry á la Doctor House, nevím co všechno bylo v těch postupech, krom ořezání, ještě ta léčba, jaké detaily, jak pečovat o ránu. Co mě na tom moc nebavilo že se zahojil nějak podezřele rychle. A jako žádná následná péče? Karanténa nucená? Spálení matrací a starého oblečení? (možná to udělali, možná ne, tohle říci mohli, je to přece jenom nejhorší infekční onemocnění toho světa..

+ bitva o CR - no.. k absenci mečíků Neposkvrněných už jsme se snad vyjádřili v minulosti každý několikrát je to tak.. ale líbilo se mi jak si Tyrion představoval dobývání CR, že se nebáli tuhle fejkovou představu přetavit do scény která byla na třetí epizodu GoT jistě drahá. Líbilo se mi jeho septikové řešení i jeho "píchací místnost" :D A hlavně.. Tyriona máme všichni rádi a když ho použili jako vypravěče bitvy.. Paráda, novota, podařenost :)

- Vysoká zahrada je fakt takhle malej shit?

+ absence bitvy o HG mi nevadila, dostali jsme co jsme chtěli v CR, chápu že už by to bylo fakt moc drahý.. Olennka a Jaime k nezaplacení.. Jsem rád že když už měli tu hezkou chvíli kdy jí bylo jasný že z toho nevyvázne, že napřed vypila jed a až pak Jaimemu vybrebentila že odkráglovala Joffa :D

Takže. Snad budou kvalitu epizod zvyšovat v tomto duchu nebo aspoň udrží tuto laťku :)

• Btw. To jsem fakt jedinej, kterej čekal od Vysoké zahrady nějakou vyparáděnou, fortifikovanou Hlubokou? :D
  • Ano, bleskové uzdravení Joraha se mi taky nelíbilo. Navíc tvrdit po jedné prohlídce, že se nemoc nešíří? Nenechají si ho pár týdnů na pozorování? A popravdě bych Sama zavřela do karantény taky.
  • Mimochodem mě taky rozesmála ta věta Dany o těch "staletích míru a prosperity za vlády Targeryenů". Knížky jsem nečetl tak ať mě někdo znalý případně opraví, ale z různých zdrojů na netu (ice fire wiki, lore videa atd) mám dojem že se za těch 300 let vlády draků v Západozemí naopak válčilo docela dost, ne?
  • @sfik Je pravda, že pro HG našli pěkný opravdový hrad/zámek, ale sakra mohli si s tím trochu pohrát. Takový pidi sídlo strážce Jihu???
  • @TheRightfulKing Ano, vzpomeň jak obrovský byl vloni Parožnatý vrch .. I když si tím Tarlyové mohou kompenzovat jiné nedostatky :D
  • @TheRightfulKing Hlavně by měla/mohla být obklopená nějakým pořádným městem, vždyť Winterfell v pustině na severu má mimo hrad to městečko Wintertown či jak, kde žijí poddaní. A rovina je nejhustěji osídlená oblast, ale její strážce žije na mini hrádku na kopci v pustině vpravo vlevo nic.. ach ach :D
  • @Hund Máš pravdu. Nejdelší mír trval za vlády Jaehaeryse I. (55 let) a to ještě musíme vzít v potaz, že to bylo před 200 lety. Od té doby samé války: Tanec draků, Blackfyrova vzpoura(80 let trvající), výlety do Dorne, Robertova rebelie atd.
    Takže:
    Dračí kámen: Celkem povedené. Teda chápu, že je Jon zoufalej, ale mohl by projevit trochu víc diplomatického umění. Takhle by ho odmítl asi každej. Navíc co čekal? Že mu Dany dá armádu a nebude po něm chtít, aby ji uznal jako vládkyni? Na druhou stranu je minimálně ze scény na schodech jasné, že to J+D dohromady nakonec nějak dají. Tyrion klasika, jeden z mála, co to táhne nahoru. 8-)

Královo přístaviště: Možná nejlepší scéna (což je rozhodně úspěch). Nikdo mi tam nepřišel naprd a dokonce jsem Cersei i fandil (další úspěch)! :-D

Zimohrad: Sansa je gut. Bran je mimozemšťan, ale asi vím, co chce říct Jonovi. A doufám, že se tak i stane (nejlíp v přítomnosti Daenerys) :twisted:

Nejhůř asi dopadly tentokrát bitevní scény. Casterliova skála mě celkem zklamala. Jednak jsem čekal trochu sofistikovanější skalní pevnost, než klišé hrad na útesu, druhak teleportační a maskovací schopnosti Euronovy flotily mě už přestávají bavit. Vysoká zahrada mě pak vyloženě znechutila. To jako Tarlyho sídlo je větší než tohle? Papundeklová vypulírovaná armáda Lannisterů (to jako jejich stejnokroj musí nosit i Tarlyho vojáci, nebo se k Cersei přidal jen za svou a synovu osobu?) pochodující v perfektní fomaci? Ale notak, nejsou to přece římské legie ale středověká armáda! Absence bitvy mě až tak nevadila a rozhovor Jaimeho a Trnové královny docela fajn. Ale Jaime by už vážně měl začít přemýšlet i něčím jiným než tím dole. Teleportační schopnosti Olleny opět na hlavu, ale když se můžou teleportovat celé armády (zatímco Jiní překvapivě tohle umění neovládají), tak co...

Citadela: Sice to bleskové uzdravení Joraha je sice nahlavu, ale dejme tomu.

@Hund No, to mě taky pobavilo, ale od ní se taková naivita dá očekávat. Ostatně teprve nedávno začala přiznávat i šílenství svého otce. Překvapilo mě spíš, že ji to Davos nebo Jon nevmetli do obličeje.
  • @Hund Asi tak. Jako celkově se mi epizoda líbila, konečně se to pohnulo, ale vyobrazení HG a vlastně i CR mě zklamalo. Člověk na to tak dlouho čeká a pak tohle :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.