Hra o trůny 7×03 - The Queen's Justice: - Ice & Fire
Hra o trůny 7×03 - The Queen's Justice: - Ice & Fire
Druhý díl sedmé série. Premiéra 31. 7. 2017. Daenerys na sebe upozorňuje, Cersei vrací dárek a Jaime se poučuje ze svých chyb. Scénář: David Benioff & D. B. Weiss Režie: Mark Mylod
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Edit. Teď je ale celkem možný, že Euron (kterej se mi zatím celkem i líbí a baví mě) zase podnikne nějakej výpad, zajme 11letou překladatelku a bude tlačit na Worma, ať se vzdá skály, jinak ji znásilní k smrti nebo tak něco. Soudě podle toho, jak si GW v předchozím díle olízal slabinu.
@JoffreyWater Jamie říkal, že na odchodu Lannisteři CR vybrakovali, a ono bez zásob to asi nepůjde moc dlouho držet. Zásoby měli určo na lodích, ale ty šly hádám ke dnu s lodima. Ono to je těžký, protože kolikrát v tom seriálu někdo něco řekne a pak to stejně úplně přejdou :D
Navíc mně není moc jasný kolik z celkového poštu Neposkvrněných tam Dany poslala, kolik jich útočilo, kolik přežilo, kdo/co všechno bylo na těch lodích které Euron poslal ke dnu....
nech sa nikto nehnevá, ale seriál stratil dosť na kvalite .... pozerám už len zo zvedavosti
A nebuďte hluboce zklamaní, venku je hezky :P
A inak má Malíček dôvod obávať sa toho faktu, že vďaka majstrovi Luwina majú záznamy so všetkými správami od havranov? Lebo pri spomenutí tohto faktu sa akosi ustarostene obzrel
Tyrelové nebyli nikdy velcí bojovníci, takže pokud je zradil Tarly, pak se dá pochopit, že Vysoká zahrada padla rychle.
Osobně se těším na příští epizodu, protože podle některých odhadů na internetu už v ní bude hlavní bitva této série mezi vracející se armádou Lanistrů z Vysoké zahrady a Dotraky a draky.
Mám jednu důležitou informaci:
upoutávka na další díl:
@skelet Tak se mrkni na tu část, kdy jde Jaime za Olennou do té věže. Obyčejná hradní věž. ;-)
@misho8723 To dává smysl, ale i tak bych čekal že vlastní síla Tyrellů musí být pár tisíc mužů ve zbrani. Rovina dohromady dá desetitisíce vojáků , takže bych docela i věřil že sami Tyrellové musí mít určitě několik tisíc vojáků spadajících přímo pod velení Highgarden. I v seriálu daly v bitvě bastardů na severu 3 rody dokupy přes 6000 vojáků pokud se pamatuju a to Rovina je proti severu mnohonásobně hustě osídlená. Prostě jak už jsme tady řešili výše, to vykreslení Vysoké zahrady byl od tvůrců rozhodně mega fail, mělo to být město s hradem, s pořádnou populací a vojenskou posádkou. Jako jo Tyrellové nejsou žádní velcí bojovnící ale když máš 300 let pod palcem nejzalidněnější a nejúrodnější území kontinentu, tak sakra musíš mít vlastní vojáky. Všude je mnohokrát zmiňováno že Rovina disponuje největší vojenskou silou na kontinentu, a jako jo klidně věřím že Tyrellové třeba ze všech rodů Roviny (bráno samostatně každý rod) mají vojenskou sílu jen průměrnou nebo malou a jsou tam rody větší s větší armádou, ale sakra pár tisíc vojáků mít museli, o tom žádná :( Jako to už i Bear Island má větší armádu než co tam měli Tyrrelové :D Prostě slabej rozpočet na vojáky....A přitom kostýmy Tyrrel army mít musel štáb schované z minulého roku jak si Mace s jednotkou došel k Septu pro děcka....
co se týče Tyrelů, tak Olana třeba nedokázala shromáždit svoje vojsko a nebo to bylo třeba někde jinde, i když je to samozřejmě nelogická konstrukce.
Je však třeba připomenout, že Stárkové také ztratili Zimohrad a to v té době měli k dispozici několika tisícovou armádu, která však byla v té době na jiném místě.
To Tyrellovský vojsko já beru tak že Randyll Tarly mohl zrádně rozpustit vazaly, poslat na druhou stranu Roviny nebo přesvědčit ostatní Lordy aby se do toho nemontovali.
A k té prosperitě za vlády Targaryenů - stačí si třeba přečíst Rytíře Sedmi království a hned se trochu osvětlí jak to bylo doopravdy - vzpoury a občanské války spolu s pokusy různých pretendentů o uchvácení Železného trůnu na denním pořádku :-).
- Předpokládám, že twincest už nikoho v Západozemí ze židle nezvedne, stejně jako to, že šlechta a poddaní už všichni věří, že Cersei k výčtu všeho ještě na trůn dosadila svoje dva incestní bastardy. Prostě žena, která je určitě zachrání před cizí invazí a obnoví mír.
- Proč v už tak ukecané sérii vracejí do hry Železnou banku a proč věří slibům ženy, která žádnou čest nemá? Kdyby aspoň Železná banka pohrozila měla způsob, jak ty sliby vymáhat.
- Opravdu toho Cersei udělala málo, že jí scénáristi hází na hlavu ještě smrt Neda, o kterou Cersei nestála, a Catelyn a Robba, o čemž Cersei vůbec nevěděla?
- Z rozhovoru Sansy a Brana jsem byla upřímně zmatená. Bran se chová jako sjetý hipísácký guru s nezájmem o světské věci, tak proč se vůbec na Zimohrad vracel? Strom srdce přece mohli najít i blíž u Zdi, jestli šlo o to. Aspoň tohle nám v epizodě prozradit měli.
- LOL, Jaime je teď strategický génius. Tak asi je, od chvíle, kdy lhal Edmurovi. Nevím, ještě minule jsem naivně doufala, že na zajaté ženy bude reagovat trochu jinak než obvyklým mírně znepokojeným pohledem. Netvrdím, že jim měl zachránit život nebo že si to zasloužily, ale před mučením je zachránit mohl. Po tom jeho dnešním blouzněním nad ním definitivně lámu hůl. Jeho epizodka s Brienne nic neznamenala a nic se nenaučil, veškerá jeho postava se točí kolem twincestu a jediný důvod, proč by zanevřel na sestromilenku je to, že by se za Eurona opravdu vdala.
- Mimochodem, Euron. Jeho krátké vystoupení bylo asi to nejlepší na celé epizodě. Kvůli absenci Bronna v seriálu dlouho chyběla postava, která je takhle zábavná.
Nevadilo by mi, že seriálovej Jaime zůstal s Cersei, jenže on tam akorát bezdušše chodí od bodu k bodu, sem tam se snaží bejt vtipnej, sem tam se snaží bejt vážnej, občas se mu i povede někoho setřít, ale ve finále ho*vno z toho všeho, je to prostě jenom takovej ňouma, kterýmu se teď náhodou podařilo dobýt silnej hrad. Seriál je hodně dobrej, spousta věcí se tam povedla a tahle série vypadá hodně nadějně, ale dost mě štve, že zabili charakter tolika postav, načež z jiných (MoD, Jon...) tam dělají pomalu panensky neposkvrněné postavy a doslova nutí diváka, aby jim fandil.