Hra o trůny 7×07 - Drak a vlk - Ice & Fire
Hra o trůny 7×07 - Drak a vlk - Ice & Fire
Závěrečný díl sedmé série. Oficiální premiéra 27. 8. 2017. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Jeremy Podeswa
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Určitě tady padne hodně věcí, které byly v tomhle díle marné, tak není třeba abych je znova opakoval. Jen je smutné, že něco s tak dobrou předlohou už jde jen kvůli scénáristům už pár sérií do kopru. Všechno působí tak krásně epicky, je radost se na to dívat... dokud někdo neotevře hubu.
Musíme jen doufat, že se Night Kingovi postaví nějaký náš Aragorn s armádou elfů. Třeba Beric a Tormund. Pokud to teda přežili?
Ten závěrečný pochod mně připomněl vypuštění armády z Minas Morgul. I nazgúla tam máme. :D
Jinak byl díl solidní magořina. Jediný dobrý je snad Bran. Jaime plánující boj proti nemrtvým je také fajn. Byl tam vidět ten zápal ex-nejlepšího válečníka Westerosu. Taky Sansa je super, přestože mě Sophie zklamala, když jsem viděl jejího šamstra. Pořád jsem doufal, že dá šanci mně.
A hlavně + bambilion bodů za potvrzení CLEGANEBOWLU!!!!!!
A mínus zblo bodů za to, že si ta banda trotlů zase neodpustila nějaký trapný a speciální příchod Danerysky s jejím vlastním trapným danysoundtrackem. Je to přece khaleesi. A je s Aegonem!
Celkově je tato série akorát smutný příběh o tom, jak hluboko může něco klesnout, když se stane laciným, resp. je donuceno stát se laciným kvůli jiným laciným. S lidmi je to podobné. Pak zbývá jen vztek. Bohužel. Pořád lepší než ten plánovaný překlad Písně.
A pro "proč se na to teda díváš" - jednak běžte do kapusty, dívám se kvůli vizuálu a taky proto, že nemám ve zvyku přestávat sledovat seriál na jeho konci. Kvůli kvalitě příběhu a postav se na to už ale nedá dívat. A chci vidět Cleganebowl.
btw. Troufám si říct, že ten údajný uniklý scénář pro osmou sérii bude vcelku autentický. Podle mě to vážně musí tak nějak vyústit.
Berlička v podobě knihy scnéristům chybí, ale všichni na to koukáme kvůli audiovizuálu. A kvůli tomu, že ten svět je prostě boží. Takže, i když dialogy občas skřípou, i když seriál už nenabízí žádné velké zvraty, i když občas postrádá logiku, tak ty charaktery a ten příběh jsou pořád skvělý, no ne?
Díl byl vcelku fajn. Potěšil mě Theon, ale jeho postava mě baví celou dobu, v knihách ještě víc. Mám slabost pro charaktery, které udělají nějakou píčovinu a pak se jí snaží napravit. Proto mám asi nejradši Jaimeho.
Potěšila mě Cersei. Tím, že přežila především. Její postava v sérii (na rozdíl od Malíčka) ještě úlohu má. Potěšil mě její výraz, když viděla nemrtvého. Mile mě překvapila, když se na chvíli tvářila, že nabízí spojenectví Daenerys a spol. Mé srdce by si tenhle vývoj událostí přálo, ale rozumu je jasné, že tam to směřovat nemůže.
Nejvíc mě potěšil Jaime. Scéna jeho odjezdu s hudbou Winter is here v pozadí byla krásná. Takové malé mrknutí na Hostinu pro vrány a Jaimeho trhajícího Cerseiin dopis v Řekotočí, zatímco venku začíná sněžit.
Konstantně mě v téhle sérii netěší Jon, Dany a Tyrion. Asi marně, leč přesto doufám, že těmhle třem bílí chodci přistřihnou hřebínek. A Varys se mezi nima plouží jako stín.
S Euronem (nebo spíš Eurotarionem...jakože Euron a Victarion smrsklí do jedné postavy, chápete, že?) scénaristi vyjebali. Postava v knize je mnohem zajímavější. Podobně jako Coldhands a Lady Stoneheart a především celé "dění" v Dorne. Aspoň se ale můžeme těšit na knihu, obzvlášť Dorne tam totiž rozhodně není a nebude tak debilní jako v seriálu. Dorne v seriálu je alespoň pro mě to nejslabší na celé Hře o trůny. Na druhém místě je pak, jak tady někdo zmínil, nepřítomnost minoritních postav z řad civilního obyvatelstva. Pořádné záběry na obyčejné obyvatele tady prostě chybí. I když se to může zdát jako prkotina, tak mi věřte, že by to seriálu strašně pomohlo (ale HBO by se nedoplatilo, to je pravda..) Scény v interiérech a na opuštěných loukách a plážích v kombinaci s CGI finesami prostě (zatím) nedokážou vytvořit tu správnou naléhavost a epičnost. Kdo by chtěl vědět, o čem mluvím, tak se musí podívat třeba na Waterloo od Sergeje Bondarčuka a posoudit, co udělá s filmem 140 000 živých komparzistů. Takové číslo by v seriálu samozřejmě zdaleka potřeba nebylo.
Dění na Zimohradu mě taky moc nepotěšilo, čekal jsem nějaký zvrat (ten "zvrat" předvedný v tomto díle byla snad první věc, která mě napadla, že se může stát, tak jsem jí přirozeně zavrhnul...). K tomuhle směřovala celá série, takže asi logické vyústění, ale ukrutná nuda. Až taková nuda, že nemůžu uvěřit tomu, že se to fakt stalo. Asi jsem v tom mišmaši mezi Malíčkem, Sansou, Aryou a Branem hledal něco víc. No nevadí...
Prolomení Zdi pěkné. Tormund a Berik přežijí, takhle je autoři nemůžou nechat odejít, ale co mě irituje je pomalost bílých chodců. Zatímco jiné postavy létají přes kontinent(y) jako zběsilé, tak chodci se plazej ke Zdi už..já vlastně nevim, jak dlouho. Pád Zdi jsem si představoval jako konec šesté série (někde jsem to tu psal) a stalo se to až teď. Pomalý, moc pomalý... Ale Noční králi, fandim ti, ať je všechny sejmeš :-)
Tak se budu těšit na další sérii a zajímají mě osudy vedlejších postav (Brienne, Bronn, Podrick, Melisandra (a co ta Kinvara?), Daario, Yara atd.). Ve Hře o trůny je ještě o co hrát.
nechápu, co se ještě lidem líbí na Cersei. Už v knize je děsná, a v seriálu ji nesnáším snad ještě víc než Daenerys.
A taky, jak moc teď Daenerys pochybuje o tom, jestli je opravdu neplodná, po té Jonově poznámce. :D Pokud by neplodná byla, je to prakticky jedno, že jsou příbuzní.
Btw - byl by vlastně v ČR svazek teta + synovec legání? Pokud vím tak bratranec se sestřenicí se vzít můžou, ale o takovýmto případu jsem fakt neslyšel. :D
Hned první zápletka, výprava tří mužů z Noční hlídky za Zeď na průzkum opuštěných vesnic, to předznamenává: zatímco na jihu králové a mocné rody válčí a intrikují a hrají své hry o trůny, tak ze severu se pomalu blíží neznámá hrozba, která chce zničit všechno živé.
Prostě mi vždycky přišlo, že o to, kdo bude sedět na Železném trůnu vlastně vůbec nejde a nezdálo se mi to podstatné.
Ale třeba je to, jak píšeš.
@Amberjack však v pohodě. Pro mě osobně se jí jen dává zbytečně moc prostoru, a její kralovani je wtf. :-D
@Magister_Peditum Prostoru má opravdu hodně na to, že je to tak rozkošně hloupá husa. Ale to je tim, že její postava je důležitá pro vývoj Tyriona a dokonce klíčová pro Jaimeho.
No, tak poslední drak ale i v knize umřel v retezech,ne? Respektive ho sejmuli Mistri.
2) Aegon zo Zlatého spoločenstva bude zrejme beztak Blackfyre.