Hra o trůny 7×07 - Drak a vlk - Ice & Fire

upraveno 19. září 2017 v 7. řada
imageHra o trůny 7×07 - Drak a vlk - Ice & Fire

Závěrečný díl sedmé série. Oficiální premiéra 27. 8. 2017.   Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Jeremy Podeswa

Číst celý článek zde

13468911

Komentáře

• Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @sfik To se ukázalo, zbabělec by proti drakovi nešel =D
  • @Tyrion Lannister Právě tady je ta debilita scenaře, bál se jít na Horu ale na draka si jde :D
  • @Tyrion Lannister @Hund Tak buď mu mění charakter a je to hloupý nebo furt jedná ze zištných důvodů. Vždy je to risk vs. výdělek. Možná by proti Horovi šel, kdyby pro něj jeho porážka znamenala dostatečnej společenskej posun (teď nemyslím pytlík zlata), ostatně po dobytí HG měl už docela majetnický ambice :D

Mimoto Bronn v seriálu zůstal protože ho diváci měli rádi a protože herec co hrál Payna onemocněl a museli najít někoho kdo bude trénovat jednorukého Jaimeho. Proto ty charakterové čachry.
    @sfik Teď to čtu dostal rakovinu chudák :(
  • Chci se zeptat, jaký je v seriálu přesně vztah Údolí ke Sněhovi? Je jeho králem?
    @Djokovic Jop, lordi Údolí ho prohlásili králem taky :D
    http://gameofthrones.wikia.com/wiki/The_Vale_of_Arryn
  • upraveno 29. srpna 2017
    @Tyrion Lannister jop
    @Djokovic žádný. Royce s armádou tam přijeli kvůli Sansa a především ze strachu z Malíčka, který manipuloval Robinem. Myslím že se Roycovi (Roycemu ??) dost ulevilo po poslední epizodě :D

Vztah tam nastane až bouchne že Jon Sníh Aegon Targaryen je dědic Železného trůnu.

Mimoto mě to jméno nijak neirituje. Pokud seriáloví diváci, neznající skoro žádného dalšího Targaryena krom Dany, Viseryse a Aegona (o kterém letos párkrát mluvili) tak je použití právě tohohle jména dost pochopitelné. Nehledě na to že ze všech těch targaryenských jmen je tohle nejzvukomalebnější :D Jako Jaehaerys, Maegor fakt u mě nefungujou :D
    @sfik Zajímalo by mne, jak bude reagovat SweetRobin na to, že Uncle Pete byl popraven bez jakýchkoliv důkazů =D , předpokládám další linka, která se raději vynechá
    upraveno 29. srpna 2017
    @sfik Daemon? Mne to irituje z toho důvodu, že dvě Rhaegarovi děti se jmenují úplně stejně, připomíná mi to Analfabetku, která uměla počítat, kdy otec pojmenoval své dva syny Holger 1 a Holger 2 přičemž nevěděl, který se narodil první, protože je během narození prohodil. Lyanna teda buď pojmenovala Jona takhle kvůli blbosti (nevěděla, že Rhaegarova ex pojmenovla své dítě úplně stejně) nebo kvůli nějaké zvracené zlomyslnosti. A samozřejmě po tomhle Elia je ještě větší chudák, takže doufám, že Lyanna s Rhaegarem se smažejí někde v pekle za tenhle špatnej vtip.
    Ale abych zase DD nekřivdil tenhle magor pojmenoval dokonce pět svých synů George =D
  • @Tyrion Lannister A bylo vůbec v seriálu zmíněno že Elliino poslední dítě se jmenovalo Aegon? Nebo bylo řečeno jen a pouze že to bylo dítě kterému Hora rozmáčknul hlavu? Už si to nepamatuju :)
  • @GameOfWrongs Ano. Jsem to já. Děkuji. Z Edny jsem nadobro odešel...nemám jim již co nabídnout...nechť v bujarosti oslavují sexík Jona s Dany a Malíčkovo uplakané pokleknutí...tak, jak si D&D přáli.
    upraveno 29. srpna 2017
    @sfik Už jsem tu dával odkaz, bohužel to zmíněno bylo
    "House Clegane was built upon dead children. I saw them lay Prince AEGON and Princess Rhaenys before the Iron Throne."
    ―Thoros of Myr
    Zajímalo by mne jestli v další sérii Davos a Dany umřou a potom Jon Aegon Targaryen Snow a Jorah Jon Connigton Mormont poplují na jih, spojí se Zlatým společenstvem a potáhnou na Bouřlivý konec :D
    A ještě snad to, co říká ten borec o tom, co se dělo u Šaškova brodu, tak po tom my tuplem není líto, že ti samí zmr*i skončili jako palivo pro oheň.
  • Hold the Door napsal(a):

Myslíte, že si ta svoloč skutečně dovolí Aegona a Rhaenys označit za bastardy? Jak chápete tu anulaci manželství? Byl v seriálu syn Rhaegara a Elie pojmenován Aegon? Jestli ano, tak je to asi solidní kktina, že je tady druhý Aegon v podobě toho zaprděnce.

Kdo je horší? Tvůrci, nebo ti experti, kteří se na seriál nabalili jenom kvůli popularitě a knížku (jakoukoli) neviděl ani z rakety? :D Za mě jsou na tom stejně. Tvůrci neměli hlouposti ustupovat.

To, že se nějaké manželství zruší ( pokud se nezruší jeho platnost od samého počátku) , neznamená, že děti z toho manželství se stanou bastardi. Stejná situace jako rozvod. Po rozvodu se děti nestanou nemanželskými ( i když dnes to už nemá právní význam.
    Pokud by to bylo zrušeno od počátku, pak by ovšem bastardi byli.
    Přiznám se, že jsem nepochopil, o kterou variantu se jednalo.
  • Zase na druhou stranu.. Pokud Lyanna pojmenovala Jona Aegon až potom co se dozvěděla o smrti Aegona v KL, tak prostě nahradila jedno dítě druhým, stejně pojmenovaným. Ostatně koukal jsem na rodokmen a jeden z mých prarodičů se jmenoval Vašík a byl pátý v pořadí, protože čtyři Vašíci před ním zemřeli po porodu či do dvou let života. Prostě si pak rodiče udělali náhradního Vašíka (jednou to klapnout muselo)..
  • Pokud vím, tak v knížce chtěl Renly taky rozvést Roberta s Cersei a oženit ho s Margaery.
  • @haladdin Souhlasím. To je jako by se z Joffreyho, Myrcelly a Tommena stali bastardi (v očích těch, kteří nevěděli, že již bastardy jsou (a dokonce z incestu)), když by si Cersei vzala Lorase Tyrella po Robertově smrti....což v plánu bylo....
  • No a ti co kritizujou nudnej sex Jona s Danuškou - nepamatujete si, že Jon byl nezkušenej panic ?;-) Ten blbec je tak poctivej, že si kvůli přísaze ani neodskakoval do bordelu,jak činiliu jiní :-D
    No a Danuška ho nechtěla buď vystrašit, anebo nechtěla vypadat jako zkušená sexuální pracovnice .-)
  • A ta červenovláska z Divokých asi neukončila školení :-)
    upraveno 29. srpna 2017
    @sfik
    sfik napsal(a):

Zase na druhou stranu.. Pokud Lyanna pojmenovala Jona Aegon až potom co se dozvěděla o smrti Aegona v KL, tak prostě nahradila jedno dítě druhým, stejně pojmenovaným. Ostatně koukal jsem na rodokmen a jeden z mých prarodičů se jmenoval Vašík a byl pátý v pořadí, protože čtyři Vašíci před ním zemřeli po porodu či do dvou let života. Prostě si pak rodiče udělali náhradního Vašíka (jednou to klapnout muselo)..

V tom případě je Lyanna zlomyslná mrcha :D. Ti čtyři Vašíci o kterých mluvíš předpokládám měli oba rodiče stejné. To o čem mluvíme tady, je trochu jiný případ, Lya pojmenovala své dítě stejným jménem, které měl syn ženy, kteoru Rhaegar kvůli ní opustil. Jaká motivace konkrétně měla být pro Lyannu pojmenovat své dítě Aegon? Aby nahradila tamtoho Aegona? :-@ . To je z mého pohledu dost hnusné a navíc je to opravdu divný fetiš. Jistě se shodneme, že není normální pojmenovat své dítě, po dítěti ex svého manžela, kterému rozmlátili hlavu o zeď (asi Lyanna nechtěla, aby to dítě přežilo dlouho =D) A to "nahrazení" dítěte, to Lyanně nestačilo, že už nahradila Eliu a de facto jí zničila život? Krom toho to jméno by jenom celý život upozorňovalo na to, že Jonův původ je spojen s takovou tragédií a že jeho nárok na trůn je VELMI DISKUTABILNÍ. A to opravdu chtěla, aby si každý při Jonově jménu vzpomněl na Eliu a její děti. Tady mluví Oberyn se Cersei mluví mimo jiné o tom, že Oberyn pojmenoval SVOU dceru Elia po své sestře a že kvůli tomu je ta dcera nepříjemná, protože přitom jméně je vždycky smutný. Tady to má význám. Nějaký důvod proč by měla Lyanna vzpomínat na Eliu a její děti? Dejme tomu, že Lyanna nad jménem nepřemýšlela, to jí opravdu první, co napadlo bylo Aegon? Ne Ned, ne Brandon, ne Rickard, ne Rhaegar, ne Benjen, ale zatracenej Aegeon. WTF A když bych vzal v potaz to, že Lyanna by čistě teoreticky o Aegonovi nevěděla, tak stejně divné, že ze všech jmen, které bylo na snadě, tak vybere úplně to samé jako Elia. A u Rhaegara předpokládám, že s tím nic společného doufám neměl, jinak by to opravdu bylo Holger 1 a Holger 2. Tak či tak doufám, že oba dva jsou navždy mučeni v sedmi peklech Oberynem a jeho jedovým oštěpem za hrdiného dohledu Elie Martell, aby jim oba vysvětlili hranice slušnoti a dobrého vkusu
  • @haladdin
    Nemyslím si, že je tohle problém. Jéžišmarjá, jestli to chtějí prezentovat jako osudovou lásku, tak by to chtělo trochu víc vášně. Na to zkušenosti nepotřebuješ =D
    Aspoň by to kontrastovalo s tím, jak kamenně se oba herci furt tváří. To může být zdůvodněno tím, že se permanentně snaží ovládnout a nedávat nic najevo, ale tak v té posteli by si to snad mohli užít, ne? ;-)

Jako jestli si takhle režiséři/herci/či kdo to měl na svědomí představují sex z lásky, tak je teda hluboce lituji.
    upraveno 29. srpna 2017
    @haladdin
    haladdin napsal(a):

A ta červenovláska z Divokých asi neukončila školení :-)

Snád políbená ohněm, ty černovlásko :P
    image
  • Naváži na tu absenci vášně při souloži. Viděl někdo Terminator Genisys?...Jak tam působí Emilia Clarke? (Stále si nejsem jistý, zda je otřesné vystupování postavy Daenerys způsobeno pouze jí samou, nevěrohodným hereckým výkonem její představitelky či obojím...)
  • @haladdin Nehledě na to že si Dany užila klasický "normální" sex. Ne každá a pořád musí toužit po kmenovém náčelníkovi, kterej byl moc hrrr n e b o po egomaniakovi z řad žoldáků :) Konečně má hodnýho kluka, kterej jí bude mít rád takovou jaká je a bude se k ní chovat ohleduplně, bude jí nosit kytky, krmit draky apod.
  • @sfik Věřím, že kdyby měli více času (než 1 sezónu, ve které oba pravděpodobně zemřou), tak by ji začal nudit a ona by se na něj vybodla....ale stále pro ni musí být atraktivnější, než kapitán Podržtaška (Jorah ,,Zimnice" Mormont)....
  • Doufám, že oba budou brečet, kleknou si a řeknou: „Please, Night King, i beg you!!”
    @JoffreyWater White Walker sends their regards :twisted:
  • A doufám, že tomu naprosto nesympatickýmu Wolverine/Mystique někdo pořádně šlápne do toho dementního úsměvu.
    @JoffreyWater To se nestane, ale pokud budeš koukat i na osmou sezónu, můžeš se těšit na legendární finální duel Holger 2 vs Barbora Špotáková =D
  • A kdy vlastně bude popravena Brienne za vraždu Stannise Baratheona??? Nebo za vraždu několika rytířů Údolí?

@Tyrion Lannister To je jasný, že se to nestane, jejich cool Wolverine/Mystique přece umřít nemůže. Obávám se toho, že ona, Jean grey, Tits and Dragons a vražedkyně Brienne tam přežijou všechny.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.