Hra o trůny 7×07 - Drak a vlk - Ice & Fire
Hra o trůny 7×07 - Drak a vlk - Ice & Fire
Závěrečný díl sedmé série. Oficiální premiéra 27. 8. 2017. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Jeremy Podeswa
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Přece zamilovaní lidi na sebe než dojde na styk občas kouknou, dotknou se, promluví si, usmějí se na sebe. Pak jsou tam trochu obavy, jako "nepřeženu to, když jí sáhnu sem?" Ne, jen si ji našteluj jak nafukovací pannu, to je přece láska. :roll:
To samé Dany, super práce kostýméru, to je také jedna z věcí, která se mi na seriálu hodně líbí, prostě radost pohledět, to se v českých filmech/seriálech prostě nevidí. :spike:
Jestli vůbec byli nějak domluveni. Arya řekla minule Sanse, že by ji mohla klidně zabít a vystupovat místo ni, ale neudělala to. Tím Sansa došla k tomu, že Arya pro ni není hrozbou a poté, co ji tak blbě Malíček řekl svoji strategii o motivacích druhých lidí. Ji to nakonec docvaklo, že Malíček pro ni už není potřebný, naopak je nebezpečný, tak se ho prostě zbavila. Údolí proti tomu také nic nemělo a ulevilo se jim. Jinak samozřéjmě šlo o to "překvapení", kdyby byli náznaky nebo rovnou to ukázali, tak by to nebyl ten správný "šok" pro diváky. :onfire:
-Malíček byl fajn postava a pořád jsem tajně doufala, že to se Sansou dají přeci jen dohromady ...to by pak možná i Arye spadla čelist :-D. Nicméně jeho ubrečená smrt mě nijak nepřekvapuje, protože takhle se lidi jeho typu obvykle projeví, když jim začne opravdově téct do bot. Hlavně ani v knize ani v seriálu nikde nebyl prezentován jako statečný hrdina, ale jako vychytralý intrikán.
- Jak se tu řeší zrada Sansy vůči údolí - však to má před lordy Údolí úplně v pohodě obhájené. Může přeci tvrdit, že skutečnost, že Malíček Lysu zavraždil, jí sdělil až její bratr tříoká vrána. Bran taky vedle ní při soudu seděl a žvatlal něco o Malíčkově dýce, takže to ve finále vypadalo, že všechna obvinění má vlastně Sansa od něj.
- Pobavil mě dialog mezi Branem a Samem. "Co se ti stalo za zdí?" "Stal jsem se tříokou vránou." :-D...Na to konto mohl Sam odpovědět neco ve smyslu"Hmm v citadele na to máme prášky"...
- A teda za mě největší fail = v žádnym vesmíru by ženská nepojmenovala stejnym jménem jako manželova bývalka. D&D tam prostě jméno Aegon potřebovali nacpat za každou cenu, protože jde o nejslavnější Targaryenský jméno díky Aegonu Dobyvateli.
- a ta romance mezi D&J, já se s tím prostě nesmířím....jestli to takhle dopadne i v knížce, budu zvracet.
- mimochodem Jeník Sněhů to zase parádně dojebal s tou svojí "ctí" (ač to bylo jedno, protože od začátku bylo jasné, že Cersei jsou nějaký nemrtví u prdele. Kdyby to šlo, stala by se klidně Night Queen, hlavně že bude dřepět na trůně). Svojí čest dávno ztratil, když odešel od Noční hlídky. Jeho jedinej životní úkol bylo hlídání zdi. Ale on raději vyšukává někde na lodi a Zeď se mu mezitím hroutí ...doufám, že umře :-D. A viděla bych to tak, že ho zabije Dany, až zjistí, že má větší nárok na trůn než ona...láska k moci vždycky zvítězí :twisted: :applause:
V přísaze není " pokud umřu a někdo mě vzkřísí, závazek platí dál."
Čest nečest, vlastního kejháků si vážím. :-)
Znění přísahy mu to umožňovalo - odejít,nebo zůstat.
Přísaha žádala obětovat život jen jednou.
Noc se přikrádá a moje stráž začíná. Neskončí až do mé smrti.
Čili skončí smrtí.
On zemřel. Šmytec,pauza, balit.
To ostatní se týká situace , dokud nezemře.
Přísaha se vskřišováním členů hlídky nepočítala.