Hra o trůny - 8. série - Ice & Fire

upraveno 29. dubna 2019 v 8. řada
imageHra o trůny - 8. série - Ice & Fire

Po roční pauze je tu poslední řada…

Číst celý článek zde

1151618202129

Komentáře

• Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @p1e9t9r2 Tak DD očividně poslouchali a jak to dopadlo všichni víme. A pokud se měl konec knihy jen trochu podobat tomuhle, tak ať raději nevycházejí.
  • upraveno 20. května 2019
    Ano, to se teda opravdu na večer těším. Ale tak dokoukám to, když už jsem tomu věnovala tolik času.
    image
    image

Ještě jsem nezažila, aby tolik diváků bylo rádo, že konec seriálu mají z krku. Jak jsem zmiňovala, D a D se to prozatím nedotkne, protože sledovanost pořád rostla. Jestli si ale HBO myslí, že se tahle retardovaná série neodrazí na počtu diváků, kteří jim přestanou platit, tak se šeredně mýlí. Všechny ty meme srandičky na účet D a D může Lucas Film interpretovat jako dočasné, ale zapomínají, že Hra o trůny je to, díky čemu si lidi budou v budoucnu pamatovat. A to do roku 2022 rozhodně nezmizí. Přála bych si, aby LF prodělal majlant, pokud plánovaný film těhle dvou neumětelů opravdu vznikne, až tak jsem zahořklá.
    Jak shrnout poslední sérii včetně poslední epizody = sled promarněných příležitostí, Dany to zapíchne v půlce, na jak chtějí být ukrutně originální, tak tohle už snad více rádoby srdceryvně a klišoidně natočit nešlo. Jestli máte alergii na patos, tak na to ani nekoukejte nebo si k tomu vyberte vhodnou činnost a pusťte si to jako kulisu :roll:
    image
    Jinak pochopila jsem to správně, že Robo-Bran se stal králem hlavně z toho důvodu, že všechny ostatní tak nějak nejmíň sere a nic do teď nepodělal? :-D
    upraveno 20. května 2019
    @Dreamer Taky a to že je všemocný a vševědoucí taky pomohlo =D
    Kolik očí má Král Brandon? Tísíc a jedno :twisted:
  • @Tyrion Lannister joo, pravda, do teď notně využívané schopnosti, které byly naprosto zásadní pro spásu lidstva :-D
    @Dreamer Přesně tak :D
  • Jinak na posledním dílu se mi samozřejmě i spousta věcí líbila, Sansa dostala krásné šaty a slušivou tiáru, všechny scény s Drogonem a jeho vypořádání se s železným trůnem a Duch ťapkající ve sněhu.
    image
  • @Dreamer takže digi zvířátka a móda. :dance:
    @Dreamer Za mne jenom ten Duch vše os tatní :-@
    image
  • Jenom, kdeže je ta petice ? PO tomhle ji snad taky podepíšu, aby to přetočili
  • A tyka by mne zajímaly ty 3 různé konce. Jestli jsou všechny tak hrozné :D :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Ach jo! :spike:
  • Víc než jak to dopadne s jednotlivými postavami, které se stejně chovají, jak se tvůrcům hodí, mě v příběhu zajímá dopad akcí na vývoj světa. Čeho se vlastně dosáhlo.

Jiní poraženi, super, ale jestli jejich jediným cílem bylo zabít Tříokou vránu, aby tak zničili paměť, historii a všichni upadli do zapomnění, hm .. když čekali pár tisíc let, stačilo ještě pár tisíc počkat a bylo by. Proběhla nějaká Dlouhá noc v minulosti, jen v mýtech, a kdo tam bojoval, jak to bylo, všechno zapomenuto. Moc 3očí navíc propojena s Časostromy, ty na jihu skoro nejsou, stálým tempem by nakonec nebyli ani na jihu od zdi a na severu ty stromy mohli pokácet Jiní a 3oko by bylo bez moci. Haha, tak o co jim vlastně šlo? :D

Pán světla. Co vlastně chtěl on? Porazit Jiné ok, podařilo se.
    Berica držel naživu, aby zachránil Aryu. Melisandru, aby ji nakopla k atentátu. Dany dal draky nebo ne? Byla někdy jeho vyvolená? Jona držel naživu, aby zabil Dany? Se mi zdálo, že dle toho jak rudé kněžky jásaly o upalování milionů, že je jeho favoritka, ale zřejmě jde o něco jiného. Může mu být jedno co se děje, nebo sejme Dany dřív než zemře i Drogon, nebo vůbec Pán světla není? Kdo se vyzná? :O

Tolik k magii, že zatím netuším vo co vlastně šlo.

Západozemí.
    Zatím vidím, že
    -buď Brandon 3očko (kolik toho vlastně ví? v knihách se zdálo, že jen o tom, co je v dosahu časostromů, a ty na jihu skoro vůbec nejsou - takže je vševědoucí, který ví vše o každým, wau to bychom určo všichni chtěli takovou vládu, nebo není a bude vycházet jen z historie a hádat, co nejlepšího udělat?) a jeho rádci dovedou 6 království k prosperitě, tím se bude zvyšovat populační, ekonomický, technologický rozdíl mezi jihem a odtrženým severem, takže výhledově desítky, stovky let, to povede k postupnému dobytí a obsazení severu. Super krok od Sansy se odtrhnout.
    -nebo bude pokračovat rozpad Západozemí. Dokud se bude hodit, budou současné uspořádání podporovat, jak ne , odtrhnou se nebo se pokusí prosadit své silou. Nakonec bez vnější sjednocující hrozby úpadek zpět do stavu před příchodem Targaryenů. Říční krajiny dojnou krávou pro toho kdo si přijde. A při válkách mezi královstvími hra rodů o trůny jednotlivých království, ve výsledku menší boje na menším prostoru ale celkově více obětí, utrpení a nezájem o obyčejné lidi.
    -nebo kdo ví co. Ale v žádném případě, jupí, ta Sansa je konečně královnou Severu, supér, Brandon nejmoudřejší král, co kdy v Západozemí byl, tak teď už jen pohoda lahoda, vše bude dobré.

Essos.
    Dothrakové se vrátí ke svému životu, kočování, plenění a znásilňování.
    Záliv draků.
    -bez ochrany a hrozby že se Daenerys vrátí s draky, se otrokáři opět pokusí změnit na Záliv otrokářů. Tím se může Meereen sjednotit proti vnější hrozbě, na kterou by doplatili všichni, ale budou dost silní, aby odolali kdo ví kolika městům? Takže nejspíš zpět k Zálivu otrokářů. Statisíce, možná miliony mrtvých, žádná naděje pro to množství otroků v dalších městech, a veselé obchodování s lidmi.
    -nebo možná Meereen odolá, možná se vzbouří otroci v dalších městech, nebo to donutí k mírným ústupkům, nebo postupně budou ta města dobývat , nebo neodolá, ale hnutí neumře a po staletích otrokářství, po tomto zlomu se přeci jen postupně začnou věci měnit. Každopádně nejspíše další min. desítky let bojů a válek a bezpočtu obětí.

Celkově Essosané. Mám dojem, že následování Pána světla je nejrozšířenější náboženství na východě. A kněžky prohlašovali Daenerys za vyvolenou Pána světla, mnoho dalších lidí na východě, hlavně otroci, ale i jiní, k ní jistě vzhlíželi jako k naději a šanci na změnu. Možná teď kněžky vydají jiná direktiva, ale neumím si představit, že jen tak si vyslechnou joo byla zabita a mávnou nad tím rukou. Spíš čekám lynče západozemců, kteří se ocitnou v Essosu, celkovou nenávist k západozemcům, možná nějakej Daenerys kultík, časem hodně možná i válku přes moře mezi Západozemím a Essosem, tedy pokud se nějak sjednotí, ale někdo kdo bude chtít využít této nenávisti nebo aspon zášti k obohacení se a ukrojení si kousku Západozemí se určo najde věřím.

Samo vidím to jen pesimisticky :D Jen další války a spíš ve větším rozsahu než nějaké skutečné zlomení kola a změny k lepšímu.

Co vy? :)
  • @raj ahten jako dobrá snaha ale zbytečná. Tvůrcům je vše úplně jedno,tohle je poslední, co by je trápilo, ti nevěděli, co se stalo minulou řadu. Tady opravdu musíme počkat na knihy.
  • @p1e9t9r2
    1) Tyrion zajmut a popraven
    2) Tyrion zajmut, má proslov - osvobozen
    3) kombinace
  • @Kalam Mekhar Jj, chtěl jsem si utřídit mysl, jestli krom poučení, které si v tom najdu sám, byla i nějaká myšlenka, kterou autoři chtěli říci. Ale žádnou pointu příběhu nebo že by to někam směřovalo jsem nenašel. Za mě škoda.
  • Hele a proč Drogon nezabil Jona? :D výčitky svědomí? :D :D

Na širší hodnocení teď asi nemám :-D
    @sfik Pokud chceš vysvětlení, které je trochu hlubší, tak Drogon došel k závěru, že Železný trůn zabil jeho matku a proto ho spálil.
    Reálné vysvětlení: PLOT ARMOR
  • @Tyrion Lannister po piči vnímavý drak.
    @Kalam Mekhar A cena za nejlepší vývoj postavy jde DROGONOVI :-D
  • @Tyrion Lannister tady není o čem :applause:
    Na trůnu sedí nový král. Jeho jméno je Game of thrones. Pobočníka mu dělají LOST, How i met your mother, Dexter, zrušené seriály končící cliffhangerem, seriály zničené stávkou scénaristů a všechny seriály, které neprošly za pilotní fázi.

Nejdražší fanfikce a fanservice ever. Já se k tomu ani nebudu vyjadřovat. Při každé scéně si člověk ťukal na čelo a říkal si: ,,Vážně"?
    Jediná věc, která byla na šesté řadě báječná, bylo pozorovat casual fanoušky, jak se stávají otrávenější a otrávenější :D K nezaplacení.
    No nic, jelikož jsem zmetek, jdu se smát přátelům, kteří GoT milovali a knížky nikdy nečetli.

Edit: a MEMES, převážně MEMES :D
  • Z dílu mám rozporuplné pocity...to že John zabil Daenerys, to bylo jediné možné východisko. Šílená už byla dost. Bran jako král? Ehm, ehm...dále, postavíme tamto, opravíme toto...trochu moc na středověk ne? Ten systém vládnutí.
    John na zeď? Proč proboha? "Jen" za to že killnul královnu? Však všem zachránil životy. To že je Targaryen, o tom se nikdo nezmínil (mělo to vůbec význam, ten titul?).
    Jinak Arya a Sansa, konec který chtěli :-)

"Paměti Písně ledu a ohně" - myslím že se o tom kdysi říkalo, že kdo ví jestli to tak nebude...říkala jsem si, že to je blbost...no, ono se to vlastně vyplnilo.

Nic, asi budu psát povídky a nějak si to přepíšu podle sebe :-D
  • Hoho, všichni dostali svůj pohádkový konec kromě Dany. Ať už to dává smysl nebo ne, prostě D a D to tak chtěli. Jsem si jistá, že Danyino vysvětlení, proč se najednou rozhodla zabíjet nevinné, stojí za hovno, ale bude mi jako postava pořád sympatičtější než všichni ostatní. Zajímavé, jak už teď nad seriálem diváci mávou rukou jako nad retardovanou fanfikcí. Ono když neberete vážně svoji práci, těžko ji bude brát vážně někdo jiný.
  • No, jak se člověk v knižkách bál o každého Starka, tak se stala v seriálu věc nevídana. Všechny mi je totálně zhnusili. Dostali neskutečný plot armor, "mary sue" schopnosti a vývoj ala Krteček. Pár sezon zpátky jsem doufal v konec ve stylu První Zákon. Tam opravdu nikdo nemusel umřit, aby Abercrombie vytvořil depku a konec, který u čtenáře rezonuje i pár let popřečtení. Vytvořit z Ice and Fire céčkové fantasy s prvky telenovely. To je vskutku věc, která se každému nepodaři. Za to ironicky tleskám. :applause:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.