Preview a úpravy Ligy
Dne 26.11. se bude konat v pražském Outpostu preview této hry. K dispozici by měli být minimálně dva Core Sety, což by mělo stačit na důkladné pohrání a herní představení této hry. Core Set by měl být na místě k dispozici za velmi zvýhodněnou cenu 800 Kč. Začátek akce bude od 18 hodin. Úpravy...
Číst celý článek zde
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
A platí pro ban na Jaquena a Pyromancer´s Cache?
Ban pro Jaqena a Cache platí i pro limited.
Úvodem bych však ráda podotkla, že různá ozvláštnění a zpestření v rámci ligy vítám a tohle je v podstatě dobrý nápad, ovšem s několika "ale".
1) přidání dalšího pravidla do již tak velké záplavy pravidel, úprav, výjimek, reprintů a errat - dosud všechna ligová zpestření byly drobnější záležitosti, tohle považuji za podstatnější. Už teď panuje dost velký chaos s různými formáty, legalitami a podobně a stále chybí jejich jednoduché vyjasnění a sjednocení termínů, které by bylo snadno k nalezení.
2) znepřístupňuje to hru nováčkům, kteří na ligové večery občas chodí - bude je to zbytečně mást a nebudou vědět, oč jde, přestože budou mít načtena oficiální pravidla a přestože už hru třeba i hráli. Ráda bych zamezila tomu, že budou sedět a nebudou vědět, co a proč se kolem nich děje.
3) stejně tak hráči, kteří nečtou každotýdenní vyhlášení nebudou vědět, který story deck je zrovna aktuální - u rivalit a favor to nevadí, tady to může být nevýhoda. Navíc jsou tací, kteří agot.cz nesledují vůbec a je to jejich plné právo a tahle "výjimečnost" je může odrazovat.
4) v Ostravě bude ligové hraní nejspíše v úterý a bude-li vyhlášení "klasicky" v pondělí v podvečer, není v silách některých hráčů provést náležité úpravy, chtějí-li story deck využít.
5) to, že se mi nelíbí to, že například brothers budou mít tři decky a to, že tohle nepovažuji za drobnou úpravu, ale za velký zásah do pravidel, který podle mě nemá v lize už co dělat, je můj názor a zřejmě s ním zůstanu osamocena. Ostatní dosud proběhlá ozvláštnění v rámci ligy byla dle mě menšího rozsahu a skutečně hře dávaly jen tu "polevu", která k lize patří. Nicméně nebaví-li vás už agot ve své původní podobě... ok, tohle je asi cesta.
Skutečně by mě ale zajímalo, jak to řešit s těmi termíny (po-út) a neinformovanými hráči.
Děkuji za každou reakci :-)