Preview a úpravy Ligy

upraveno 10. listopadu 2009 v LCG
Dne 26.11. se bude konat v pražském Outpostu preview této hry. K dispozici by měli být minimálně dva Core Sety, což by mělo stačit na důkladné pohrání a herní představení této hry. Core Set by měl být na místě k dispozici za velmi zvýhodněnou cenu 800 Kč. Začátek akce bude od 18 hodin. Úpravy...

Číst celý článek zde

Komentáře

• upraveno 10. listopadu 2009
    jen malý dotaz ohledně toho jak se bere KotS v rámci formátu Limited, bdue jako součástí Coresetu nebo to může být místo jednoho CP, byla by ale škoda vyřadit tento rod úplně
  • upraveno 10. listopadu 2009
    KoTS se bere jako součást CS, stejně jako Martellská expanze, aby byly oba rody přístupné i pro Limited. Disproporci ve velikosti mezi KoTS a PotS můžou být vyřešeny X-listem, záleží na dohodě hráčů. Limited je dosti posuvný formát, tak, jak ho FFG kdysi nadefinovalo, aby odpovídal potřebám rodící se mladé komunity.
  • upraveno 12. listopadu 2009
    Pro LCG Limited platí minimální počet karet v balíku 60 nebo 50? :)
    A platí pro ban na Jaquena a Pyromancer´s Cache?
    Limited má 50 karet podle oficiálního rulingu.
    Ban pro Jaqena a Cache platí i pro limited.
    a prej, že v tom není chaos :-P jsem Ti říkala, že je třeba to někam přehledně sepsat ;-) (jo a doplnila bych u toho, co je oficiální ruling a co je náš ruling... %-) )
  • upraveno 15. listopadu 2009
    Po diskusi s některými hráči a s NW si dovoluji shrnout své výhrady vůči story decku.
    Úvodem bych však ráda podotkla, že různá ozvláštnění a zpestření v rámci ligy vítám a tohle je v podstatě dobrý nápad, ovšem s několika "ale".

1) přidání dalšího pravidla do již tak velké záplavy pravidel, úprav, výjimek, reprintů a errat - dosud všechna ligová zpestření byly drobnější záležitosti, tohle považuji za podstatnější. Už teď panuje dost velký chaos s různými formáty, legalitami a podobně a stále chybí jejich jednoduché vyjasnění a sjednocení termínů, které by bylo snadno k nalezení.

2) znepřístupňuje to hru nováčkům, kteří na ligové večery občas chodí - bude je to zbytečně mást a nebudou vědět, oč jde, přestože budou mít načtena oficiální pravidla a přestože už hru třeba i hráli. Ráda bych zamezila tomu, že budou sedět a nebudou vědět, co a proč se kolem nich děje.

3) stejně tak hráči, kteří nečtou každotýdenní vyhlášení nebudou vědět, který story deck je zrovna aktuální - u rivalit a favor to nevadí, tady to může být nevýhoda. Navíc jsou tací, kteří agot.cz nesledují vůbec a je to jejich plné právo a tahle "výjimečnost" je může odrazovat.

4) v Ostravě bude ligové hraní nejspíše v úterý a bude-li vyhlášení "klasicky" v pondělí v podvečer, není v silách některých hráčů provést náležité úpravy, chtějí-li story deck využít.

5) to, že se mi nelíbí to, že například brothers budou mít tři decky a to, že tohle nepovažuji za drobnou úpravu, ale za velký zásah do pravidel, který podle mě nemá v lize už co dělat, je můj názor a zřejmě s ním zůstanu osamocena. Ostatní dosud proběhlá ozvláštnění v rámci ligy byla dle mě menšího rozsahu a skutečně hře dávaly jen tu "polevu", která k lize patří. Nicméně nebaví-li vás už agot ve své původní podobě... ok, tohle je asi cesta.

Skutečně by mě ale zajímalo, jak to řešit s těmi termíny (po-út) a neinformovanými hráči.

Děkuji za každou reakci :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.