Recenze a preview v médiích

upraveno 23. června 2011 v Seriál Hra o trůny
Zmínky o Hře o trůny zejména v českých a slovenských médiích. Nově odkazy na recenze celé 1. řady. Budu rád, když v diskuzi sami budete přihazovat další články, které tu ještě nejsou....

Číst celý článek zde
«134

Komentáře

• upraveno 21. dubna 2011
    Zaujalo mě vyjádření dura na moviezone, tomu říkám nadšení :-)
    Z pohľadu fanúšika žánru pecka preukrutná. Z iného pohľadu tiež. :-) Snáď prvý televízny pilot, ktorý som v priebehu niekoľkých dní videl viackrát a zakaždým sa mi to páčilo viac. V rámci TV produkcie je to zatiaľ čistých 10/10. Perfektne zrozumiteľné a prehľadné predstavenie sveta, postáv a základných vzťahov, super výprava, presní herci, nápaditá réžia, výborná hudba a hlavne - hneď na začiatku tam začína solídne drnčať také to vnútorné podprahové napätie. Ak už je toto pre niekoho nuda, tak zbohom párky.

Úvodné titulky som už videl asi 30x, najprv mi trochu vadil ten steampunkový vzhľad, ale potom som to začal žrať.
    Hezký. Já jsem taky unešen!
    nevydrzel jsem to a na moviezone neco napsal...
    Na MZ sem tam něco napíšu taky...
    Já tam jen promoval před lety Hru o trůny. A lezu tam hlavně proto, že mě zajímaj komenty právě dura a některých zdejších lidí. Ale psát mě tam neba, protože mě irituje ten vzhled (i po změně). Btw, zato musím pochválit kinema.sk, tam se poved docela pěknej relaunch.
    Mně se naopak ta změna líbí a nechápu, že z toho někomu začnou bolet oči, nejsem ten případ. Redakce je tam naprosto super a většina návštěvníků taky.
    Pro mě je to hrozně přeplácaný. Chtěj sdělit moc informací najednou a výsledkem je, že nesdělí nic :-( No a pak ty barvy - tleskám právě kinema.sk, že se odvážila do vod světlého pozadí. Ale tohle je vedlejší, tmavý pozadí by nevadilo, kdyby na něj nenapálili čistě bílej zářivej text, ten by byl třeba trochu utlumit. Z tohodle opravdu bolej oči.
    To není můj boj a s infem jsem spokojený.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 22. dubna 2011
    Já mám stejnej dojem jako Alek, je to ještě nepřehlednější než to bejvalo.
  • upraveno 22. dubna 2011
    Já jsem se v novém rozvržení zorientoval během 5 min. Jediný, co bych vylepšil je podpora širokoúhlých monitorů.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 22. dubna 2011
    Olorin:
    Jediný, co bych vylepšil je podpora širokoúhlých monitorů.
    Ukaž mi nějaké stránky s podporou širokoúhlého monitoru. To jsem ještě neviděl.
    Me irituje i ten obsah. Jak je to kostrbate psany vetsinou. A pritom jde jen o filmovy recenze.
    to JAIME

Jak to myslíš kostrbatě psaný? Pro mě je moviezone nejlepší filmový web co znám (ČR) a nedám na něj dopustit. Vlastně když porovnám všechny možné weby o všem možném v ČR, první místo mi okupuje moviezone. Já už jsem jejich fanoušek ještě z dob, kdy se jmenoval trailerzone.
    Suhlas s ravenhornom.
    Ty jo tak mne tyhle filmovo- seriálový stránky na recenze zrovna moc nechytaj.... Většinou se tam člověk hovno doví :-)
    Montezuma3: Však taky neříkám, že jde o běžnou věc, jen že by bodla. :-)

Amaroun: Když pro nic jiného, tak díky tomu má člověk přehled. :-)
    upraveno 22. dubna 2011
    Olorin: No to vím že to není žádná běžná věc. Proto mně zajímá jestli jsi na nějakou takovou stránku už někdy narazil. A jestli ano, tak na jakou. Jako webdesignera mě zajímá, jak něco takovéhu funguje.
    http://us.blizzard.com/diablo3/
    Tam to podporuje alespoň efekty v pozadí, ale máš pravdu, nic mě teď nenapadá - a přitom širokoúhlé monitory jsou už dnes prakticky standartem.

google
    seznam
    wikipedia
    upraveno 22. dubna 2011
    nojo, klasika. Google a Wiki si mohou dovolit roztáhnout stránku na celou šířku monitoru, protože jejich obsah není nijak složitý a tedy snadno deformovatelný podle monitoru. Velikost textu a obrázků je ale stále pevného rozměru.
    To diablo má pevnou šířku a pozadí je pouze široký obrázek vycentrovaný na střed. Na malém monitoru zaleze za okraj.
    Bohužel neširokoúhlé monitory jsou stále dost rozšířené a musí se s nimi počítat. Takže většina stránek má pevnou šířku (800 - 950px) jako Seznam, Diablo nebo Zde. Jinak by se jejich obsah nevzhledně deformoval z monitoru na monitor a to by se nikomu nelíbilo.
  • upraveno 23. dubna 2011
    "..... a přitom širokoúhlé monitory jsou už dnes prakticky standartem"
    No to bych netvrdil. Lidé z mého okolí mají spíš neširokoúhlé monitory, jen pár lidí má širokoúhlý. Někteří mají dokonce ještě i ty starý velký "bedny".
  • upraveno 23. dubna 2011
    No já mám širokoúhlé monitory dávno, ale mám spíše opačný problém, protože mi přijde přirozená šířka okna tak na půl obrazovky (900 px), zatímco někde předpokládají, že to bude na celou neširokoúhlou obrazovku.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 24. dubna 2011
    já mám širokoúhlej, ale rozhodně nemám potřebu mít okno prohlížeče roztažený přes celou šířku, k čemu taky. Vedle mám pravidla puštěnej winamp, icq nebo skype.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 28. dubna 2011
    Představení Hry o trůny v TV Star. Obecně vzato nic moc, ale každá troška propagace dobrá. A navíc i věští, protože z Jaimeho udělali hned lorda :)
    image

• upraveno 28. dubna 2011
    Nevada: zbežne som to prebehol a až na toho lorda Jaimeho je to napísané naozaj k veci a zdá sa, že aj fundovane. Kiežby všetky preview vyzerali takto. "Rytířský řeholní řád" stále bolí :)
    Že by věděli něco, co my ne? :-D

Macejko: To bylo kde? :-D
    Olorin: Celkom nedávno to tu bolo postované, ako sa to volalo a kde to bolo ti ale žiaľ nedokážem povedať :/ Ale hento, čo som napísal, bola definícia Nočnej hliadky :)
    Olorin: Na idnesu to bylo :-)
    To víš, já na diskusi tady během prvních dvou dnů po odvysílání první episody seriálu rezignoval, protože jsem jí nestíhal sledovat, jak byla rychlá. :-)

Ale ta definice je opravdu na hlavu padlá. Rytíře v celé noční hlídce by se možná dalo spočítat na prstech obou rukou a z celé téhle organizace známe jen jednoho septona. :-)
    Aj to večne nadrbaného ;)
  • upraveno 29. dubna 2011
    Jednoznačně nejrozsáhlejší články s tématem ságy jsou v nový Pevnosti. Celkově tak 8 stran. Dvoustrana o seriálu ( kde se člověk dozví třeba jaký plemeno jsou v reálu zlovci ze seriálu, že lingvista vytvořil životaschopný jazyk dothračtinu, nebo z čeho je v reálu železný trůn).
    Taky třeba že na seriál sehnali víc peněž než stál třeba Řím.
    Rozhovor s Martinem, který je téměř celý o přípravě seriálu ( nevím jestli to někdo uváděl tady, že první šel on za producenty, tak podle toho rozhovoru ne, Benioff a Weisse šli za ním první. Článek o sáze je taky dobře napsaný, jen tam je prozrazený něco z děje ( třeba která důležitá postava umře v první knize) obsah pevnosti
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.