Zajímavé odkazy (Genesis, Monopoly)

upraveno 13. května 2011 v Novinky
Moc hezký rozbor titulkové sekvence i s obrázky a náčrty.

http://www.artofthetitle.com/2011/05/12/game-of-thrones/

imageČíst celý článek zde

Komentáře

• upraveno 13. května 2011
    Monopoly vypadají zajímavě. Ta hra Genesis mě nějak přestává zajímat...nevím, čím to je. :-/ A ta infografika je taky zajímavá, ale na její prostudování si budu muset najít víc času.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 13. května 2011
    ty schéma jsou dost dobrý, hlavně ten House Only. Ale některé ukazatele mi nedávají smysl a některé tam chybí.
  • upraveno 14. května 2011
    Asi to sem zase tak uplně nepatří ale co se toho obrázku map týče, co je to za kontinent za mořem zapadajícího slunce?? Při druhým čtení ságy jsem se schválně soustředil jestli GRRM neříká co je směrem na západ od sedmi království a tady koukám něco i je??
    upraveno 14. května 2011
    To souostroví dole budou asi "Letní ostrovy"
    Toť otázka. Pro mě hlavně v tom, zda tohle probírali s GRRM, nebo jim dal volnost s tím, že ho to až tak nezajímá. Nicméně, pamatuju si jednu legendu/historku o sourozenci lorda Tywina (Gerion), který se ztratil na moři při hledání jejich rodového meče. Ale nevím, kterým směrem se plavil. Ale možná to je prostě druhá část Essosu...
    upraveno 14. května 2011
    A kam se vlastně plavil Euron. Já jsem původně myslel, že někam na západ. Ale když to tam nebylo vysloveně řečeno, ani nebyli mapy. Tak jsem si říkal, že jen prostě velkým obloukem obeplul Západozemí a plavil se na východ k Ašaji. Ale jestli je země kulatá neplul tedy na východ ale na západ a dostal se na východ.
    Já si myslím, že plul na východ ke staré Valyrii, mohl samozřejmě plout i na západ, ale tamní oceán je podle mě na nějakou veslici, jakou mají Železní a zbytek Westerosu, moc rozlehlý - i Vikingové pluly do Ameriky podél Islandu a Grónska (s plachetnicí s více stěžni by to možná Euron zvládl). Východní směr je přece jen bezpečnější, pluje se tam podél pobřeží.
    Co vím tak Euron míjel Valyrii a Ašaj a snad přičuchnul k tomu nezmapovanýmu "africkýmu" kontinentu co je na jihu pod Essosem. Že by ke Stínozemí dorazil z druhý strany, přes západ, se mi nezdá, taky proto že Ašaj je jen začátek všech tě bájných měst a zemí, co tam jsou dál a jen bohové a GRRM vědí, kolik jich tam vlastně je... Gerion měl ten meč hledat snad ve Valyrii, takže se taky putoval na východ, ale tím si jistej nejsem... O západu, jediný z knížky co si pamatuju, bylo, že podle jednoho z lordů Železnývh ostrovů je tam někde země zaslíbená, básnil o tom na královolbě, spíš to bral asi jako legendu...
    Já bych to viděl tak, že ten západní oceán je tak rozlehlej, že sice ta západní pevnina je ve skutečnosti východní pobřeží Essu, ale asi stejně nedosažitelná, jako Amerika pro antické Římany.
    Ano, na západ od Železných ostrovů je země "bez zim a nouze, kde smrt nemá vlády". Jestli to je jenom východní pobřeží Essu nebo něco jiného, to asi opravdu ví jenom GRRM. Těžko říct, jestli se to dozvíme v jednom ze zbývajících dílů. A pokud ne, tak jestli to GRRM má vůbec v plánu nějak objasnit nebo ne.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.