Tanec s draky - Smraďoch
Když se do ní zakousl, krysa zakvičela a divoce se mu zazmítala v rukou. Její břicho bylo tou nejměkčí částí. Škubal sladké maso a po rtech mu stékala teplá krev. Bylo to tak krásné, až mu vhrkly do očí slzy. V břiše mu zakručelo a on polknul. Po třetím soustu přestala krysa zápasit a on se cítil téměř sytý.
Potom zpoza dveří kobky uslyšel zvuk hlasů.
Okamžitě strnul. Bál se dokonce i žvýkat. Jeho pusa byla plná krve a masa a chlupů, ale netroufal si je...
Číst celý článek zde
Potom zpoza dveří kobky uslyšel zvuk hlasů.
Okamžitě strnul. Bál se dokonce i žvýkat. Jeho pusa byla plná krve a masa a chlupů, ale netroufal si je...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Nejspíš je rozdíl, když nejdřív vidíš seriál a až potom četeš knihu, pak si ty popisy přizpůsobuješ v rámci možností. Jenže tisíc lidí - tisíc chutí a proč lidem nedat to, co chcou, zvlášť když se na tom vydělá víc než na knihách :-) A kdyby lidi nečuměli na telenovely, tak by se netočily :-)
Pilíře Země jsem nesledovala, jen když jsem šla kolem tak vždycky něco zahlídla - na mne moc křesťanské prostředí. Ale manželovi se to líbilo dost. Kniha se mi zatím do ruk nedostala.
Foucaultovo kyvadlo jsi četl ?
Nebude spoil, když napíšu, že námět je jak nebezpeční jsou lidé s utkvělými představami ať jsou to sebevětší koniny a že klidně i zabijou člověka (či víc) jen proto, že si vymyslel vlastní teorie na základě stejných indícií (třeba jako Součkův pes Baskervillský), ke kterým došli odlišným nazíráním a co může udělat třeba rozpis objednávek zelináře v rukou nadšenců a fanatiků, kteří se rozhodli, že ty svoje tepláře a grály upasují na cokoliv - něco jako Listerův seznam pro prádelnu nebo tykvisté a sandálisté v Životě Briana. Taky se mi líbí, jak tato kniha nádherně rozcupuje takový nesmysl jako "Šifra mistra Leonarda".
mám rád aj knihu aj film. a čakať od filmu, že bude obrázkovou knihou je absurdné. má svoje vlastné kvality a vyjadrovacie prostriedky (a naopak neiektoré nemá) a má to urobiť po svojom. málokedy sa to podarí, pochopiteľne. ale deje sa to.
a mám subjektívne pocit, že tie najlepšie adaptácie sa na predloho takmer nepodobajú.
Sleduj :-)
Četl tu někdo z Vás to roztomilé prohlášení vrchního vatikánského inkvizitora ? (Jojo ten post je i v dnešní době obsazen a má velký vliv) Tvrdí, že "hodina velkého trestu se přiblížila" (zhruba těmito slovy) a že antikrist se teď nachází v Římě ...
inu co mu poradit - vzhůru do Vatikánu a trocha toho mučeníčka na všech postech napříč šaržemi a to by bylo, aby se nepřiznali i k LOL hackerům :-p
neříká se človíčku, ale můj obře z Olorinů :-D Je to přece chlap a chlapi jsou ješitní :-)
Jarla: Církev toho nadělá, ono taky nemá moc na vybranou, když jeden z jejích hlavních úkolů je příprava křesťanské obce na Soudný den. Proto ho také vyhlíží za každým šutrem. Mělo to být v roce 500, pak 1000, pak 1400, pak 1800... a v poslední době jsem už ztratil přehled, vím jen, že před nedávnem nějakej pomatenec z USA vykřikoval, že konec světa nastane 21. května. :-))
A ješitný občas jsem, k tomu se bez mučení přiznávám. :-))))
Olorine, všeci chlapi jsou ješitní, žárliví a vztahovační v různém poměru. Pokud to ani s jedním nepřehánějí, tak je to zdravé a roztomilé :-)
Docela mne zaujal ten zvláštní protipól filosof x biolog. Vlastně to jsou dva na opačných stranách - biolog zkoumá jakýkoliv druh včetně lidského jakožto celek a většinu, filosof se zabývá tím 0,1 %, které se liší a vyniká tak či onak nad ostatními.
Olorin - filosof
Chmur - biolog
Je velice zajímavé Vás sledovat, jak si někdy jakoby prohazujete nahlížení na svět z hlediska svých "profesí" - opravdu velmi interesantní :-)
(to neberte vůbec jako urážku nebo, že tu tvrdím, že jste Jackyll a Hyde jednoho schizofrenika :-) mým polem zkoumání jsou pouze Vaše komentáře a názory, které v nich zastáváte z hlediska pomyslných protipólů. )