Tanec s draky - Smraďoch

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Když se do ní zakousl, krysa zakvičela a divoce se mu zazmítala v rukou. Její břicho bylo tou nejměkčí částí. Škubal sladké maso a po rtech mu stékala teplá krev. Bylo to tak krásné, až mu vhrkly do očí slzy. V břiše mu zakručelo a on polknul. Po třetím soustu přestala krysa zápasit a on se cítil téměř sytý.

Potom zpoza dveří kobky uslyšel zvuk hlasů.

Okamžitě strnul. Bál se dokonce i žvýkat. Jeho pusa byla plná krve a masa a chlupů, ale netroufal si je...

Číst celý článek zde
1234689

Komentáře

• upraveno 29. června 2011
    Tak směle - co nového u smraďochova ? :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 29. června 2011
    Smraďoch fajn.

Jen si trochu rejpnu do častýho argumentu věřících, že Stalin byl ateista. Ono to taky neni tak úplně jistý. Když v roce 41 Hitler táhnul na Moskvu, zvěstovali pravoslavní duchovní, že když Stalin třikrát obejde Moskvu s ikonou panny Marie, Moskva se ubrání. Stalin nechal naložit ikonu do letadla a nechal ho v nejtěžších chvílích Moskvu oblítávat. Možná to bylo, že se tonoucí chytal stébla, ale je to celkem zajímavý vědět. Koneckonců Stalin v mládí studoval na kněze.
    To je hezounká perlička :-D

Samozřejmě téma je smraďoch ....Více svobody smraďochům!
    Od Dawkinse jsem četl akorát Boží blud. Občas mi přišel trochu, že látce nerozumí, ale většinu jeho názorů jsem vnímal pozitivně. Podobně si zaryje třeba Maher ve snímku Religulous. Neříkám, že to co se v těchto dílech občas tvrdí, není sem tam na hlavu, ale podle mě je je dobře, když si někdo do náboženství zaryje, a pořádně prohrábne to smetí. :-)))
    flanker.27: Hitler zase hledal Longinovo kopí... zapadákov Grunwaldu byl pro ně hodně důležitý, Stejně tak Stalingrad a Leningrad... Propaganda hrála velkou roli... Mohl to dělat teda jako propagandu...
    "The Pope? How many divisions has he got?" — Josef Stalin, to French Foreign Minister Pierre Laval, in reply to a suggestion that the Soviet Union should encourage Catholicism in order to propitiate the Pope, in Winston Churchill, The Second World War, vol. 1, "The Gathering Storm," ch. 8, (1948), said, 13 May 1935, quoted from, The Columbia Dictionary of Quotations

Stalin is quoted as saying "You know, they are fooling us, there is no God...all this talk about God is sheer nonsense" in E. Yaroslavsky, Landmarks in the Life of Stalin, Foreign Languages Publishing House, Moscow 1940

Ale jestli byl Stalin, Hitler (u toho fakt nevím) a Mao ateisté mi připadá nepodstatný: Na tu dobu to byli dobrý hajzlové
    Jakmile se nějaký režim, který obsahuje ateismus, stane státní ideologií, tak se z něj stává opět náboženství. Proto je nepodstatné, jestli byli Stalin, či Hitler ateisty. Kromě toho, nacismus úplně tak ateistický nebyl, vždyť plně čerpal ze severských náboženství.
    Hitler nejspíš ateista nebyl - dokonce byl považován za médium a děsně to žral....za něj myslely jiné mozky - on byl charismatická figura a symbol. O Maovi toho moc nevím kromě povšechně známýchinformací a o Stalinovi o chlup víc. Minulé století mi z hlediska historie přijde krajně nezajímavé - na to jsou jiní odborníci :-)
    20. století nezajímavé? Na události asi nejzajímavější, co vím. A rád bych věděl, které je zajímavější a proč?
    Boží blud je prima čtení, ale škoda, že je psán pro amíky - spousta informací je strašně triviálních a samozřejmých. Na druhou stranu chápu, že se jistí :-) Docela mne pobavilo, jak tam obhajoval Hawkinse a trošku se mu posmíval za neprozřetelné vyjádření, kterým nabídl křesťanům myšlenku, že je věřící stejně jako Einstein :-) Je vidět, že to Hawkinse žralo natolik, že to nevydržel a tuším loni vydal knihu, kde definitivně vyvrací jakoukoliv spojitost mezi svými výroky a tím, že by mohl být věřící, protože není :-D

Jo a vivat Smraďoch!
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 29. června 2011
    Se přiznám, že bych taky uvítala, kdybyste si na tohle založili samostatné téma (nebo se přesunuli do nějakého vhodnějšího), které bych mohla zvesela ignorovat. A není to jediné vlákno vztahující se k sáze, kde se debatí o něčem úplně jiném.
    Nevada: Tady se obecně debatí o všem možném, nezávisle na tématu topicu. To už je takový kolorit. :-)
    upraveno 29. června 2011
    Málokdy v takovém rozsahu.
    No jo, já jsem taky nechtěl nějakou diskusi zacpávat "pivní" diskusí, tak jsem založil novou, ale takhle bychom tady měli za chvíli 1000 topiců. :-) Zase je dobré, že se tady téma najde vždy, ne snad? :-)
    Držet se výhradně tématu nejde - schéma je následující - každý nový příchozí vyjádří svůj názor a své pochyby a vyslechne si argumenty starousedlíků, ale tím se téma (bez dalšího přísunu informací ze strany autora) nepohne dál a vyčerpá se. Existují přece taková mrtvá fóra, že...admin je neliberální, striktně na tom trvá a časem tam zůstane sám. Vynikající výhodou tohoto fóra je, že téma zůstává stále nahoře na stránce - má uctivá poklona.
    Ovšem - bylo by mnohem přísnosnější, kdyby tu taky diskutovaly ty davy lidí, co tudy proudí, ale nazapojují se do diskuse na jakékoliv téma. Diskuse se vyvíjí, tak proč do ní nevstoupit v okamžiku, ke kterému mají co říct a nabídnout svůj pohled na věc ?!
    Tímto Vás vyzývám čtenáři - pište, reagujte a zapojte se. zvláště dámy tiše sedí v koutku - kde máme tu rovnoprávnost e?
    Čím větší diversita názorů, tím bohatší hostina pro hladový intelekt :-)
    Howg!
    upraveno 29. června 2011
    Což o to, mě se tahle diskuse líbí a párkrát jsem obhajoval svobodu v diskusích, aby se nemusely striktrně držet jednoho tématu, ale je fakt, že tohle už by si zasloužilo vlastní téma.
    Proč ne, ale časem se stejně toto téma opustí a vzniknou spousty opuštěných místností....to já jen jako protiargument :-) Co Ty na to ?
    a ještě - nová témata nejčastěji vnikají různýma narážkama v daném regulérním tématu, čímž je diskuse stále vyživována - toť argument č. 2 :-)

Smraďoch není dojná kráva!
    upraveno 29. června 2011
    Já nezavrhuji téma jako takové. Až už vůbec vám ho nezakazuji. Mě osobně debata nezaujala a tak mi trochu vadí v tomhle vlákně, kde "musím" pročítat kupu nových pro případ, že by se někdo zapojil k původnímu tématu, které mě naopak zajímá. Určité odbočení mi obvykle nevadí, ale nejsem zastáncem "kecání o čemkoliv kdekoliv". Ale přiznám se, že jsem vycvičená z diskuzního serveru, kde je zvykem OT poměrně přísně potírat (a v mnou moderovaných klubech jednám stejně).
    upraveno 29. června 2011
    No, příliš velký OT by mohlo odradit třeba další lidi, který se tu nepohybujou dost dlouho, chtěli by něco říct k tématu - a hele, ono je tu něco komplet jinýho.
    Ale jak koukám, vzniklo už jakýsi kecáliště.
    upraveno 29. června 2011
    Ano, to taky. Lidi přicházející pobavit se o Písni zaskočí, že je to tady o něčem jiném a odejdou aniž by se zapojili.
    Ano, téma je třeba čas od času vracet - o tom žádná. Ale kecáliště samo sebe neuživí - chybí mu téma, ze kterého by se dalo v hluchých okamžicích vycházet - zkrátka nějakou roznětku, které by se někdo další chytil...To co opravdu je třeba - více diskutujícíh, kteří jsou plaší a nediskutují :-)

Smraďoch na hrad!
    upraveno 29. června 2011
    No, nemusí se to jmenovat kecáliště, ostatně já jsem tu už pár vedlejších témat taky založil, vždycky ovšem konkrétně titulovanejch, takže to nezašlo na nevyhraněnosti
    Ale kecáliště samo sebe neuživí
    To jsem ani nezamýšlel, ale pokud vznikne extrémní případ může někdo upozornit na kecáliště či případně samotný diskutující se přesunout tam aby to dořešili :-)

No pokud vymyslíte jiný název :-D Mně je to jedno :-)
    Název je v pořádku, ale dobrý nápad je - převádět tam rozvinutější témata, třeba nad 5 příspěvků mimo téma, co Vy na to ? (Samozřejmě striktních 5 to být nemusí - individuelní řešení je vždy lepší než paušál)
    to je úžasný, jak dlouho se dá diskutovat o diskuzi, "tématit" o tématech a přitom nic neříct. Jak vidno, Kecáliště asi na nevyhraněnost nezajde, protože blábolit o blábolech se dá donekonečna. Jinak pro Obra z Olorinů: mě 20. století příliš nebere, moje je 8. - 12. století, hlavně Británie a severské země.
    a jinak: AŤ ŽIJE SMRAĎOCH!!!
    Och - taky jsem mívala slabost pro Llywelyna a jeho rod :-)) Samozřejmě pro Skandinávii taky :-)) Čteš Mosteckého ?

Není Smraďocha okrem Theona!
    Theon, Netheon - stejně ať žije. Mosteckého neznám, dík za typ. Hodně čtu Bernarda Cornwella, líbí se mi Jan Guillou, Stephen Baxter. Z českých dějin u mě vedou Přemyslovci.
    Mosteckého Vlčí věk - 3 díly (první je Conanovský, ten překousej abys věděla o co jde) vynikající příběh :-) A Útesy křiku - ty se odehrávají na Orknejích - to by se Ti taky mohlo líbit.

Přemyslovci jo, ale hlavně ty méně zmapované počátky :-)

Smraďoch jistě nebyl Přemyslovcem :-)
    Samozřejmě, čím starší Přemyslovci, tím lepší. Ale v těch knížatech mám bordel, musím si to utřídit. Smraďoch rozhodně nemohl být Přemyslovcem. Kam bychom ho tak nacpaly?
    upraveno 29. června 2011
    V legendárních nebo skutečnejch?
    Analys - kdybys chtěla, tak mám takovou vlastní kartotéku posloupnosti zaměřenou na manželky, potomky a následnictví :-) v excelové tabulce...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.