Harry Potter

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura

Potter je slušný příběh, rozhodně se proti němu nějak výrazně nevymezuju (i když je pravda, že svého času - než sem ho z určitých důvodů začal číst jsem taky ohrnoval nos). Nicméně - poslední díl jsem si stáhl pár dní co to vyšlo v Británii na pdf a už ho mám za sebou... žádné výlety jsem kvůli němu nepodnikal a hříšné peníze neplatil (doufám, že těch pár stovek nebude paní Rowlingové nějak moc chybět...).

123578

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 9. listopadu 2011
    Na stmívacích filmech mi nejvíc vadilo, že to vlastně vůbec o ničem nebylo. Viděla jsem 3 (tedy asi zatím všechny) a vůbec nedokážu říci, kdy který končí. On se dá celý příběh 3 filmů shrnout asi v 10-15 vteřinách.
    A herec, co hraje hlavního vlkodlaka je strašnej, brrr.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    No mě na Potterovi vadí ta nelogičnost. JE sice moc hezký že je tam jeden polomrtvej frajer kterýho se bojí celý svět ale pokud jste si nevšimli tak tam čarodějové nedisponují žádnou ochranou proti moderním technologiím. Takže kdyby na Vola,demrta šli místo s hůlkou s granátem nemusela by se to tak řešit. Mohli ho s klidem odrovnat už Harryho rodiče v prvním díle. Kdyby měl James Mp-5 a vysypal do Voldemorta 30 nábojů tak z toho už by se asi neoklepal. A takhle je to tam se vším. Myšlenka celého díla? -> proč dělat věci jednoduše když to jde i jinak.
    To mě nikdy nenapadlo:) Tam bylo řečeno, že se proti mudlovským zbraním neumí bránit?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Občas vidět kravinu je dokonce nutný pro duševní hygienu, ale musí to bejt kravina, u který se bavim (třeba Emmerich), ne kravina, u který si zoufalstvím trhám vlasy (jeho souputník Míša Bájů).
    Nikde nebylo řečeno ani demonstrováno že ano. A pokud se přes ten jejich "magickej štít" dostane jiný kouzlo proč by střela z opakovací kulovnice měla jinej efekt. A navíc než by vůbec stihnul jen pomyslet na nějaký ochraný kouzlo už by v sobě měl celej zásobník. Pokud někdo z vás (doufám že všichni) viděl kmotra, tak bych odcenil při poslední bitvě o bradavice tu partičku mafiánů co Thompsonama zabili Sonyho. Myslím že by se vypořádali s tou "Armádou velice rychle a efektivně."
    Ehm Co z Emmerichovejch filmů je kravina? Den nezávislosti? Stargate (viděl jsem všechny díli všech sg seriálů včetně bonusů a filmů vše mám doma na dvd a co jde tak v 720p.)? Godzilla (no možná ale lepší než ta japonská)?
  • upraveno 9. listopadu 2011
    Doporučuju kanál Syfy. Bezedná studnice filmů tak špatných, že jsou opravdu špatné, ale zábavné.
    2012!!! Extrémní kravina, ale zábavná ;)

Takže kdyby na Vola,demrta šli místo s hůlkou s granátem nemusela by se to tak řešit.

Tak kdyby na něj šli s obyč zbraněma, tak to mohlo dopadnout asi takhle: odkaz
    Jinak jestlis to skutečně četl tak tam v několika místech byly poznámky že jakykoli lidsky "složity" věci nefungujou. Ale zajímavost myšlenky nemůžu popřít.
    Ty nelogičnosti bych ale řek, že je tu mnohem míň než třeba v takovym Pánu prstenů
    odkaz2
    Everett Young napsal(a):

Stargate (viděl jsem všechny díli všech sg seriálů včetně bonusů a filmů vše mám doma na dvd a co jde tak v 720p.)

Že seš fanda SG si myslim že je dostatečně poznat podle tvýho nicku a fotky :D Ale i jako velkej fanda série zrovna SGU raději (ne)nápadně přehlížím. Jen pro úplnost bych dodal že seriály nemaj s původnim Emmerichovym filmem nic společnýho (kromě názvu a počáteční zápletky samozrejme)
    Everett Young napsal(a):

Pokud někdo z vás (doufám že všichni) viděl kmotra,

Viděl i čet. Luxus a ještě větší luxus :)
    Ben Nevis napsal(a):

Zaujalo mě, jak anglosasové v literatuře pro mládež (kromě HP jsem četla nedávno ty Hladové hry) kosí i děti zleva zprava, zatímco sex je naprosto tabu. Hrdinové jsou asexuálnější než Scherlock Holmes. Pokud je smrt přirozenou součástí života, chtíč snad není? A všichni dobře víme, jak jsou puberťáci sexem posedlí.

Tak vzhledem k tomu, že sága začínala jako pohádka, tak zrovna sex do ní moc nepatří. A do pozdějších dílů ho cpát jen proto, aby tam byl... Mě osobně by zrovna v HP sáze spíše překážel.
  • upraveno 10. listopadu 2011
    Tiež mi tam sex nechýba, ba si myslím, že Rowlingová v tomto smere nie je nijako zvlášť puritánska, treba si uvedomiť, že v knihe nie je napísané všetko, čo sa dialo :) A hlavné postavy minimálne v posledných knihách bojujú o život v dosť zlých podmienkach, teda nemajú čas na nejaké veľkolepé milostné rošády - proste ak sa niečo stalo, tak "mimo záber".
    A HP s takými sračkami ako Twilight neporovnávať pls. Len preto, že okolo oboch tých kníh bol taký hype v podobnom čase, mieria na podobnú cieľovú skupinu a venujú sa nadprirodzenu, nemusia (a nie sú!) byť podobné aj kvalitatívne.
    upraveno 10. listopadu 2011
    Jinak jestlis to skutečně četl tak tam v několika místech byly poznámky že jakykoli lidsky "složity" věci nefungujou.
    Japonci v Nagasaki a Hirošimě by si dovolili s tebou nesouhlasit.
    Everett Young napsal(a):

Ehm Co z Emmerichovejch filmů je kravina? Den nezávislosti? Stargate (viděl jsem všechny díli všech sg seriálů včetně bonusů a filmů vše mám doma na dvd a co jde tak v 720p.)? Godzilla (no možná ale lepší než ta japonská)?

Od Dne nezávislosti vpodstatě všechno, čímž se nevylučuje to, že jsou jeho filmy docela neškodný a zábavný. S výjimkou Patriota ovšem, to je pravý smrt(d)ící koktejl.
    Mně Emmerichovy filmy nepřijdou ani zábavné..
    Tak vzhledem k tomu, že sága začínala jako pohádka, tak zrovna sex do ní moc nepatří. A do pozdějších dílů ho cpát jen proto, aby tam byl... Mě osobně by zrovna v HP sáze spíše překážel.
    Může být v pozadí a ne přímo sex, ale objevování sexuality. Jak Harry chodil s Cho, tak tam bylo, že se k němu přiblížila pod jmelím a já z toho nepochopila, jestli se teda políbili nebo ne. Nemohla to napsat přímočařeji? :-)
    Nevadí mi, že tam nejsou sexuálnlí scény ani popis, jak sexuálně frustrovaný Harry si ho honí pod spacákem, ale to, že co se Rowlingové nebo američanům nehodí do krámu, úplně vymaže z existence.
    King v TO měl sexuální kontakt mezi dvanáctiletými dětmi, ale nebylo v tom nic sexuálně dráždivého a není to knížka pro děti.

Co se týče nelogičnosti Pottera, souhlasím. Rowla vystavěla svůj svět na chabých základech a z toho vycházejí všechny ty nesmysly. Kouzelnící jsou závislí na mudlovských vynálezech, ale nepřiznají to. Jsou přesvědčeni, že pomocí kouzel ovládnou svět, ale mudlovská technika je podstatně dál než ve středověku. I když zrovna co se týče zbraní, věřím, že ty štíty by je proti kulometu a granátu ochránili.
    Taky je to nesmyslně roztahané. Hlavně poslední díl by se dal zvládnout za 3 měsíce, protože hlavní hrdinové by se z té ponorky, kdy půl roku jenom přespávali po lesích, sežrali.

Stmívání jsem četla kousek, než jsem to naštvaně odložila. Asi to nebude hůř literárně podané než HP, ale HP se snaží být vtipný, zatímco Stmívání je usoužené a uvzdychané. Hlavní hrdinka je na pár facek a když nejsou sympatičtí hrdinové, je k ničemu celá kniha.
    Chmur napsal(a):

Jistě že nemyslím zábavu k potěše a povznesení ducha. Myslím zábavu po pár půllitrech piva...
    Emmerich mi zábavný přijde, hlavně jak jako původem Němec tvoří americké patriotické filmy.
    Jeno nový Anonym sklízí i kladné recenze, i když prozatím nic moc.
    Myslím zábavu po pár půllitrech piva...
    Kazit si povznesení ducha alkoholem emmerichovými filmy mi přijde nanejvýš degradující....:-)
    Nutno vidět ve společnosti podobně naladěných jedinců. Ono se nemá dělat si legraci z cizí chudosti ducha, lae na filmy se to snad nevztahuje...
    Ale vážně, hloupejch (pitomejch, dětinskejch, tupejch) filmů jsou víceméně dva druhy (resp. tři, když připočítám ty naprosto nezajímavý). U jedněch si hrůzou trhám vlasy a z těch druhejch se dá skvěle střílet. Podle mě je to báječně osvěžující. Teď jsem třeba zvědavej, do který skupiny budou patřit černýá, é, totiž rudý ocasy. I když jak jde o historii, tak se to většinou řadí do tý první...
    Jo a jaký opravdu debilní film jste viděli v poslední době? U mě to jsou filmy Machete (jediný pozitivum byl tlustý záporňák ala Steven Segal), František je děvkař a X-man Origins.
    Ano všechny tři jsou hrozné, o české produkci nemluvě.
    Ben Nevis napsal(a):

Asi to nebude hůř literárně podané než HP, ale HP se snaží být vtipný, zatímco Stmívání je usoužené a uvzdychané. Hlavní hrdinka je na pár facek a když nejsou sympatičtí hrdinové, je k ničemu celá kniha.
    Tak to by som sa hádala, že to nie je literárne horšie podané, Meyerová je hrozná spisovateľka (Stmívání je na úrovni mierne nadpriemernej fanfiction), Rowlingová je dobrá.
    Alebo teda, slovami maestra Stephena Kinga, nakoľko majú väčšiu váhu ako moje:
    “Both Rowling and Meyer, they’re speaking directly to young people… The real difference is that Jo Rowling is a terrific writer and Stephenie Meyer can’t write worth a darn. She’s not very good.”

Chmur napsal(a):

Jo a jaký opravdu debilní film jste viděli v poslední době? U mě to jsou filmy Machete (jediný pozitivum byl tlustý záporňák ala Steven Segal), František je děvkař a X-man Origins.

Machette vychádza z béčkových (teda dá sa povedať "debilných") filmov, to sa nedá brať vážne. Resp. určite to nie je "debilné" preto, že by bol režisér a celý ansámbl neschopný, je to také pomrkávanie na diváka, aké má Rodriguez aj Tarantino v obľube vo väčšine filmov.
    Zato toto bola debilina nefalšovaná: http://www.csfd.cz/film/272710-skyline/. A Wolverine bol tiež hrozný, to súhlas.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Chmur napsal(a):

Nemůžu říct úplně debilní, ale hodně velké zklamání mi za posledního cca půl roku připravili:
    Auta 2, Transformers 3 v kině
    Jonah Hex, Centurion a Princ z Persie na DVD
    No centurion u mě má kladné hodnocení. Samorřejmě že ne za scénář ani hlavního představytele, nýbž za Niela Mashalla a Liama Cunninghama.
    Centurion mne naopak velmi překvapil - čekala jsem hroznou krávovinu a nakonec to bylo celkem zábavé. Navíc mám ráda Michaela Fasbendera, takže v tomhle filmu mi stačilo na něj koukat...a ten jeho kámoš byl taky fajn :)
    flanker.27 napsal(a):

Chmur napsal(a):

Jistě že nemyslím zábavu k potěše a povznesení ducha. Myslím zábavu po pár půllitrech piva...
    Ehm:) To mi připomnělo, jak jsme se před pár lety s kamarádkou zazásobily vínem (trochu se taky předpily) a pustily si dva High School Musical (nebo jak se to jmenuje). Tak strašně jsme se u toho nasmály, že na to do smrti nezapomenu (i když z těch filmů si pamatuju jen to, že tam nějaká středoškolská děcka občas zpívala děsný songy:D)
    Z HSM mi nejvíce utkvělo v hlavě, jak hlavní hrdina zpívá tesklivou píseň o složitosti žití a přitom tančí na golfovém hřišti - jak jsme se s tátou u žehlení a skládání prádla nasmáli:)))
    hehe, tak to si ale vůbec nepamatuju:D ono je vtipné už jen to, že tam ten puberťák zpívá o složitosti žití:D
    Chmur napsal(a):

Momoovi fanoušci prominou, ale novej Conan.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.