Harry Potter
Potter je slušný příběh, rozhodně se proti němu nějak výrazně nevymezuju (i když je pravda, že svého času - než sem ho z určitých důvodů začal číst jsem taky ohrnoval nos). Nicméně - poslední díl jsem si stáhl pár dní co to vyšlo v Británii na pdf a už ho mám za sebou... žádné výlety jsem kvůli němu nepodnikal a hříšné peníze neplatil (doufám, že těch pár stovek nebude paní Rowlingové nějak moc chybět...).
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
A herec, co hraje hlavního vlkodlaka je strašnej, brrr.
odkaz2 Že seš fanda SG si myslim že je dostatečně poznat podle tvýho nicku a fotky :D Ale i jako velkej fanda série zrovna SGU raději (ne)nápadně přehlížím. Jen pro úplnost bych dodal že seriály nemaj s původnim Emmerichovym filmem nic společnýho (kromě názvu a počáteční zápletky samozrejme) Viděl i čet. Luxus a ještě větší luxus :)
A HP s takými sračkami ako Twilight neporovnávať pls. Len preto, že okolo oboch tých kníh bol taký hype v podobnom čase, mieria na podobnú cieľovú skupinu a venujú sa nadprirodzenu, nemusia (a nie sú!) byť podobné aj kvalitatívne.
Nevadí mi, že tam nejsou sexuálnlí scény ani popis, jak sexuálně frustrovaný Harry si ho honí pod spacákem, ale to, že co se Rowlingové nebo američanům nehodí do krámu, úplně vymaže z existence.
King v TO měl sexuální kontakt mezi dvanáctiletými dětmi, ale nebylo v tom nic sexuálně dráždivého a není to knížka pro děti.
Co se týče nelogičnosti Pottera, souhlasím. Rowla vystavěla svůj svět na chabých základech a z toho vycházejí všechny ty nesmysly. Kouzelnící jsou závislí na mudlovských vynálezech, ale nepřiznají to. Jsou přesvědčeni, že pomocí kouzel ovládnou svět, ale mudlovská technika je podstatně dál než ve středověku. I když zrovna co se týče zbraní, věřím, že ty štíty by je proti kulometu a granátu ochránili.
Taky je to nesmyslně roztahané. Hlavně poslední díl by se dal zvládnout za 3 měsíce, protože hlavní hrdinové by se z té ponorky, kdy půl roku jenom přespávali po lesích, sežrali.
Stmívání jsem četla kousek, než jsem to naštvaně odložila. Asi to nebude hůř literárně podané než HP, ale HP se snaží být vtipný, zatímco Stmívání je usoužené a uvzdychané. Hlavní hrdinka je na pár facek a když nejsou sympatičtí hrdinové, je k ničemu celá kniha.
Jeno nový Anonym sklízí i kladné recenze, i když prozatím nic moc.
Ale vážně, hloupejch (pitomejch, dětinskejch, tupejch) filmů jsou víceméně dva druhy (resp. tři, když připočítám ty naprosto nezajímavý). U jedněch si hrůzou trhám vlasy a z těch druhejch se dá skvěle střílet. Podle mě je to báječně osvěžující. Teď jsem třeba zvědavej, do který skupiny budou patřit černýá, é, totiž rudý ocasy. I když jak jde o historii, tak se to většinou řadí do tý první...
Zato toto bola debilina nefalšovaná: http://www.csfd.cz/film/272710-skyline/. A Wolverine bol tiež hrozný, to súhlas.
Auta 2, Transformers 3 v kině
Jonah Hex, Centurion a Princ z Persie na DVD