Seriál Hra o trůny

upraveno 11. dubna 2011 v Seriál Hra o trůny
Co je Hra o trůny?
Hra o trůny je seriál televize HBO založený na předloze Píseň ledu a ohně od George R.R. Martina (GRRM). HBO plánuje věnovat každé knize ságy jednu TV sérii. První série bude mít 10 dílů. Další série budou pravděpodobně vyžadovat větší prostor. O druhé sérii ale zatím nebylo rozhodnuto.

O předloze
Píseň ledu a ohně je knižní sága z žánru tzv. středověké fantasy. Celosvětově se prodalo přes 7 milionů výtisků této...

Číst celý článek zde
13567

Komentáře

• upraveno 11. února 2012
    skouknuto znova a tohle je nejlepší best scena v 10 dilu The King in the North
  • upraveno 11. února 2012
    Souhlasim, škoda jak se to nakonec podělá :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 11. února 2012
    Ale no tak...
  • upraveno 12. února 2012
    (Budu si radši myslet, že Robb všechno poslal/pošle do kytek kvůli holce, ne kvůli něčemu tak abstraktnímu a relativnímu, jako je čest). Je to asi ta nejvíc frustrující část ságy.
  • upraveno 12. února 2012
    asi tak nějak :) co muže vyvolat vlnu jediná žena
  • upraveno 12. června 2012
  • upraveno 13. června 2012
    Mrkněte úvodní písnička GOT na housle

Nebo tady ještě lepši upravená verze

Drago. ta finálna verzia je naozaj úžasna.
    Véfa: to je parádne :D
    Drago: ten violin cover mám ako zvonenie :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 15. prosince 2012
    na HBO2 bude asi nějavý drobný maratón.

Tohle mi vyskočilo v budíčku na CSFD:

25.12. v 22:00 na HBO2
    25.12. v 22:50 na HBO2
    25.12. v 23:40 na HBO2
    26.12. v 00:30 na HBO2
    26.12. v 01:20 na HBO2

26.12. v 22:00 na HBO2
    26.12. v 22:50 na HBO2
    26.12. v 23:45 na HBO2
    27.12. v 00:35 na HBO2
    27.12. v 01:30 na HBO2
  • Aneb nic nenavodí vánoční atmosféru tak jako GoT. :-P
  • :-) no stejně jsem ho měl v plánu
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Asi pôjde o druhú sériu, že?
  • To jsou starosti, lepší na to nemyslet - stejně to myslím dělá GRRM s nohama na stole :-)
    Patřila bych k těm "puristům", hrozně by mě štvalo, že by to bylo zfilmované dřív, než vyjde kniha. Ono nám to (některým) stejně částečně hrozí, i kdyby to Martin stihl v uvedených termínech - kvůli překladu. Ale pořád tajně doufám, že má Martin ve smlouvě klauzuli o tom, že seriál knihy nepředběhne, resp., že se natočí jen to, co bude vydané.
  • Já jsem skeptik, za 5. řadu nehledím.
  • Myslim, že můžem být radi, jestli to vůbec dopíše.
    upraveno 1. března 2013
    alek napsal(a):

Já jsem skeptik, za 5. řadu nehledím.

Já jsem pesimistka a tak čekám, že seriál bude pokračovat, i když nebude mít z čeho čerpat... Lidi to budou vyžadovat, i když to bude vařit z vody a natahovat děj jak gumové lano. A dokud to bude vynášet, tak bude HBO přikyvovat. Si představ jak se teprve pak scénáristé utrhnou ze řetězu.

Ale taky mi v hlavně vrtá neodbytná myšlenka, že Martin dokončení ságy prostě odpíská a nechá to čistě na seriálu (s tím, že jim řekne jak by to mohlo skončit dle jeho představ).
  • @Nevada to by byly úplný orgie
    Nevada napsal(a):
    Chápem to správne, že ak seriál predstihne knihy, tak s pomocou GRRM to dokončia zhruba tak, ako sa má skončiť sága a v podstate GRRM potom len dodá "úplnú" verziu v knihe?
    :-| Ak by s tým GRRM súhlasil, môj pohľad naňho by klesol dosť hlboko
  • Naštěstí nás Martin ujistil, že není ničí děvka. ;-)
    Ne, to byl Gaiman. Ale i kdyby, tak "slova jsou vítr."
  • jak říkám, vaření z vody, nevěřím v předstih seriálu - možná i proto ted chystají NĚCO dalšího (Dunk?)
  • @Nevada On už jim to řekl. Producenti potvrdili že GRRM jim předal informace o tom jak celá sága dopadne pro případ že by se náhodou nedožil dopsání knih.
    alek napsal(a):

jak říkám, vaření z vody, nevěřím v předstih seriálu - možná i proto ted chystají NĚCO dalšího (Dunk?)

He, Dunk, který taky není dokončený a další jeho povídku Martin odsunul kvůli jiné povídce? ;)
    To už bych spíš brala rebelii - pěkně od Harrenova až po obsazení Dračího kamene. Ale to je moc logické a taky by to hodně stálo na davových scénách (byť by na druhou stranu neměli takové výdaje na počítačové triky), takže do toho HBO a hlavně D+D nepůjdou.

@Everett_Young
    To já samozřejmě dávno vím. Myslela jsem to tak, že by se výrazněji podílel na dopsání scénáře, na detailech - nejen "co" se stane, ale i "jak" se to stane.
    Nevada napsal(a):

alek napsal(a):

jak říkám, vaření z vody, nevěřím v předstih seriálu - možná i proto ted chystají NĚCO dalšího (Dunk?)

He, Dunk, který taky není dokončený a další jeho povídku Martin odsunul kvůli jiné povídce? ;)
    To už bych spíš brala rebelii - pěkně od Harrenova až po obsazení Dračího kamene. Ale to je moc logické a taky by to hodně stálo na davových scénách (byť by na druhou stranu neměli takové výdaje na počítačové triky), takže do toho HBO a hlavně D+D nepůjdou.
    Toto som vravel, respektíve v to dúfal niekoľkokrát. Ak budú mať čas pokojne mohli vytvoriť minulosť ako samostatnú sériu alebo aspoň mini-sériu. Flashbacky natočené majú s Brandonom a Aerysom a pod a vraj ich aj chcú využiť. :( Lenže sa bojím, že by tu minulosť pojali zo svojho hľadiska ako začínajú ponímať seriál...
  • Rebélie jako samostatná série/seriál určitě nebude, potvrdil to GRRM v komentářích na svém blogu. Ačkoliv bych něco takovýho chtěla hrozně vidět, chápu to rozhodnutí. Hodně věcí z té doby ještě není dořešených v knihách, museli by tam rozseknout nebo obejít (jak?) pár klíčových scén (Tower of Joy, "únos" Lyanny atd.). Nikdy by se jim nepodařilo obestřít to takovým tajemstvím a zároveň natočit něco smysluplnýho, a obávám se, že bez toho postupného odhalování (polo)pravd, jak to teď GRRM dělá v sáze, by to ztratilo svoje kouzlo.

Fakt, že sám George se bojí, že ho seriál dostihne, mi docela dělá starosti - znamená to, že pokud to nestihne dopsat včas, opravdu ho můžou předběhnout. Ale pořád nemůžu uvěřit, že by něco takovýho ve smlouvě připustil... :/
  • sveva napsal(a):

... Ale pořád nemůžu uvěřit, že by něco takovýho ve smlouvě připustil... :/

No, smlouvy jsou od toho, abys po podepsání zjistila, žes tam to nejdůležitější zapomněla zakomponovat. =D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.