vyzerá tiež trochu staršie a hranatejšie v tvári, ale vyzerá v poho. inak práve mi napadlo, že keď točia rôzni režiséri jednu sériu a napríklad Jon je v každom diely na severe, tak to je celkom logistický problém. ako to robia? keďže sa točí podľa lokácii, tak proste na Island príde naraz 5 režisérov, ktorí sa potom striedajú po troch dňoch? počuj dnes točíš so mnou do prvého dielu, zajtra s iným režisérom do siedmeho... hm, to by som rád videl na vlastné oči ako to organizujú a riešia.
sarven: napadlo mě přesně totéž :-) tipuju, že třeba Taylor toho natočil na islandu hodně a to se pak rozhodí i do dílů dalších s tím, že i když pod jedním dílem je podepsán jeden režisér, de facto se na něm podílelo víc.
to je tiež možné, že si Taylor zobral na starosť všetky severské scény, ale bolo by to myslím dosť nezvyklé. na druhú stranu, netuším aká je zvyklosť pri seriáloch. také som ešte netočil :)
Tak ale kdyby na Islandu bylo víc režisérů. Tak by v tom videu asi byli vidět hej?
hej. a bolo by čudné, že sa vyjadruje jeden a ostatní nie. fakt netuším ako to je, každopádne je to veľmi odlišná situácia od filmovaní, ktoré poznám a zaujímalo by ma to ako to riešia aj z hľadiska credits napr.
aj keď je fakt, že napr. v Martnovej epizóde v prvej sérii bola tiež jedna scéna, ktorú on nepísal, bola tam presunutá v strižni z inej epizódy.
Hm, musím říct, že jak miluju zasněženou zimu, tak jim to natáčení nezávidím ani trochu :)
Ale podle knihy by tam (skoro)žádný sních(až na jona :) ) být neměl. Nasněžilo až těsně před útokem Jiných v bouři mečů. Ani to není moc logické, když je tolik sněhu v podhůří kolik by ho bylo v horách kde má pochodovat 20000 divokých
Zase na druhou stranu by v první sérii měl být kolem Zimohradu letní sníh (toho roku ho bylo údajně nezvykle hodně). Když v knize našli vlčata, tak Robb stál po kolena v závěji. Drobný nepodstatný detail ;)
Komentáře
Obrázky pak najdete na http://wicnet.tumblr.com/tagged/In+Production+iceland
inak práve mi napadlo, že keď točia rôzni režiséri jednu sériu a napríklad Jon je v každom diely na severe, tak to je celkom logistický problém. ako to robia?
keďže sa točí podľa lokácii, tak proste na Island príde naraz 5 režisérov, ktorí sa potom striedajú po troch dňoch? počuj dnes točíš so mnou do prvého dielu, zajtra s iným režisérom do siedmeho...
hm, to by som rád videl na vlastné oči ako to organizujú a riešia.
aj keď je fakt, že napr. v Martnovej epizóde v prvej sérii bola tiež jedna scéna, ktorú on nepísal, bola tam presunutá v strižni z inej epizódy.
Ale podle knihy by tam (skoro)žádný sních(až na jona :) ) být neměl. Nasněžilo až těsně před útokem Jiných v bouři mečů. Ani to není moc logické, když je tolik sněhu v podhůří kolik by ho bylo v horách kde má pochodovat 20000 divokých
Ale momentálně se mi nějak seká :o(