Hrdinové Písně - bodovací hra

upraveno 27. října 2012 v Akce a hlasování
Viděl jsem tenhle formát už na několika místech a řekl jsem si, že by to mohla být docela zábava. Posuďte sami.

Pravidla:
Ve hře jsou neustále čtyři postavy, které se ovšem postupně budou obměňovat. Každá postava má při vstupu do hry 10 bodů. My, jakožto členové Noční hlídky, postavám další body přidělujeme nebo ubíráme: hlavně dle toho, jaké sympatie v nás ty postavy vzbuzují, a prostě podle toho, jak se nám chce. V příspěvku dáme jedné postavě +2 body, další +1, další -1 a té nejnesympatičtější -2 body. Takže hotový příspěvěk bude vypadat nějak takto:
První postava +1 (celkem 14 bodů)
Druhá postava -2 (celkem 17 bodů)
Třetí postava -1 (celkem 3 body)
Čtvrtá postava +2 (celkem 11 bodů)

Jakmile některá z postav dosáhne 20 bodů, je ze soutěže vyřazena a jde do "Síně vítězů". Ten, kdo jí udělil body, díky kterým se do Síně dostala, pak místo ní určí novou postavu, která se zapojí do hry na místě té odcházející. Totéž platí i pro postavy, jež klesnou na 0 bodů, s tím rozdílem, že jdou do "Síně poražených". Postavy které se ve hře drží příliš dlouho, a přežijí vyřazení více než 9 jiných postav, automaticky putují do Síně kontroverze.
Poté, co jsem hlasoval, musím vždycky počkat, až odhlasují alespoň 4 jiní uživatelé, než mohu své hlasy udělit znovu.

Síň vítězů:
Barristan Selmy
Brienne z Tarthu
Sandor Clegane
Melisandra
Oberyn Martell
Mance Nájezdník
Arya Stark
Hodor
Duncan Vysoký
Sansa Stark
Doran Martell
Jeor Mormont
Tyrion Lannister
Eddard Stark
Stannis Baratheon
Davos Seaworth
Jaime Lannister
Jon Sníh
Arys Oakheart
Val
Jaqen H'ghar
Tommen Baratheon
Meera Reed
Asha Greyjoy
Bronn
Jojen Reed
Syrio Forel
Brandon Stark
Renly Baratheon
Dacey Mormont
Bran Stark
Samwell Tarly
Oša
Robb Stark
Jon Umber
Mistr Aemon
Fialka
Edmure Tully
Myrcella Baratheon
Qhorin Půlruký
Brynden Tully "Černá ryba"
Benjen Stark
Bolestínský Edd
Pyp
Podrick Payne
Ygritte
Areo Hotah
Hoster Tully
Jon Arryn
Horký koláč
Arthur Dayne
Donal Noye
Lyanna Stark
Rodrick Cassel
Studenoruký
Yohn Royce
Rickon Stark
Garlan Tyrell
Yoren
Salladhor Saan
Maege Mormont
Tormund Obrozhouba
Jory Cassel
Tom Sedmistruna
Gendry
Mistr Luwin
Waymar Royce
Genna Lannister
Howland Reed
Stará chůva
Rodrik Harlaw
septon Meribald a Pes
Roslin Frey
Willas Tyrell
Jeyne Poole
Robar Royce
Šagga syn Dolfův (a jeho kozy)
Mistr Cressen
Edrik Bouře
Denys Mallister
Mikken
Obara Písek
Cortney Penrose
Balon Swann
Timett, syn Timettův

Síň poražených:
Jorah Mormont
Missandei
Gregor Clegane
Olenna Tyrell
Robert Baratheon
Viktarion Greyjoy
Arianne Martell
Euron Greyjoy
Loras Tyrell
Joffrey Lannister
Taena Merryweather
Cersei Lannister
Malíček
Varys
Vargo Hoat
Catelyn Stark
Rorge
Robert Arryn
Mirri Maz Duur
Theon Greyjoy
Lancel Lannister
Ellaria Písek
Silný Belwas
Aeron Greyjoy
Walder Frey
Randyl Tarly
Balon Greyjoy
Hyle
Aerys Targaryen
Rhaegar Targaryen
Roose Bolton
Kevan Lannister
Jeyne Westerling
Dontos Hollard
Daario Naharis
Xaro Xhoan Daxos
Rickard Karstark
Bratři Kettleblackové (Černokotlí)
Alliser Thorne
"Pravý" a "Levý"
Qyburn
Thoros z Myru
Mya Kámen
Beric Dondarrion
Ramsay Bolton
Marillion
Šae
Jon Connington
Illyrio Mopatis
Azor Ahai
Mace Tyrell
Kousač
Viserys Targaryen
Varamyr Šestikůže
Will
Chřestivá košile
Anguy
Mord
Mandon Moore
Lysa Arryn
Velmistr Pycelle
Janos Slynt
Septa Mordane
Meryn Trant
Harma psí hlava
Kraster
Chett
Boros Blount
Paxter Redwyne
Axell Florent
Petyr "Uher" Frey
Nejvyšší septon/Nejvyšší vrabčák
Lechtač
Malý a Velký Walder Frey
Citroš
Irri & Jhiqui
Aegon "Zvoníček" Frey
Quaithe
Lollys Stokeworth
Zelenoruký Lommy
Amory Lorch

Síň kontroverze:
Tywin Lannister
Daenerys Targaryen
Khal Drogo
Illyn Payne
Gerold Hightower
Dagmer Rozseklý

Dosud nezařazené postavy:
Emmon Frey, Daven Lannister, Dareon, Jalabhar Xho, Cortnay Penrose, Gyles Rosby, Laskavý muž a Nalezenkyně, Shireen Baratheon, Gerold „Temnohvězda“ Dayne, Grenn, Chella dcera Cheyka, Doreah, Amory Lorch,
Aggo & Jhogo & Rakharo, Cleon „Řeznický král“, Timet syn Timettův, Dunsen, Aenys Frey, Amarei Frey, Cleos Frey, Hosteen Frey, Olyvar Frey, Černý Walder Frey, Alannys Greyjoy/Harlaw, Chataya & Alayaya, Chiswyck, Měsíční chlapec, Nymeria Písek, Tyene Písek, Trystane Martell, Hnědý Ben Plumm, Polliver, Cotter Pyke, Sladký Raff, Walder Řeka, Falyse Stokeworth, Tanda Stokeworth, Strakoš, Wex Štít (Pyke), Malý Jon Umber, Pia, Weese...
1272830323356

Komentáře

• upraveno 21. února 2012
    Donal Noye +2 (14) Ani moc nevím proč, ale ji mi sympatický.
    Mace Tyrell -1 (10) Štvou mě všichni Tyrellové (možná až na Ollenu), podle mě jsou to sebestředné falešné potvory (Maergery to vůbec nežeru), a jejich hlava rodiny zatím neudělala nic, čím by dokázala opak.
    Azor Ahai +1 (6) Jsou vůbec nějaké hmatatelné důkazy, že existoval a není to jenom povídačka? Každopádně i kdyby byla, je to západozemský hrdina číslo 1.
    Connington -2 (0) Chudák to schytá- neznám ho, nečetla jsem Tanec.
    Za Conningtona dávám Illyria Mopatise.
    Donal Noye +2 (16)
    Mace Tyrell +1 (11)
    Azor Ahai -1(5)
    Mopatis -2(8)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 21. února 2012
    Donal Noye +2 (18)
    Mace Tyrell +1 (12)
    Azor Ahai -1 (4)
    Mopatis -2 (6)
    Donal Noye je ve skrze velký sympaťák. Chlap který žil na plno a ve stáří se k odvaze a ráznosti připojila i moudrost. Je to pro mě hrdina.
    Mace Tyrell. Je to taková natvrdlá hlava skopová, která má neskutečný štěstí na schopný lidi okolo sebe. Bod mu dávám jednak kvůli skladbě čtveřice a jednak kvůli schopnosti plodit výjimečný děti. Willas na mě působí jako chytrý a uvážlivý mladý muž, Garlan je kromě moudrosti zřejmě i schopný bojovník, Loras je zbrklý, ale také odvážný a nesmírně talentovaný válečník, Maergery je pěkná a asi trochu vychytralá po babičce. Všechny děti, možná až na dceru, mají dle mě dobré jádro. Ne, že by za to mohl lord nafukovací ryba. Zřejmě to zdědili přes koleno nebo po matce, která pochází ze skvělého rodu.
    Mopatis - nesnáším pleticháře
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 21. února 2012
    Donal Noye +2 (20) - do hry -> Illyn Payne
    Mace Tyrell -1 (11)
    Azor Ahai -2 (2)
    Illyrio Mopatis +1 (7)

Donal Noye - To byl borec. Drtil obry jednou rukou. A ještě k tomu zrobil nástroj, kterým Robert posolil Trojzubec Rhaegarovými rubíny.
    Mace Tyrell - Lord řiťolezec. Už aby na trůnu seděl jeho syn.
    Azor Ahai - Narval ho do své ženy a rozpálil ho. To umí kde kdo.
    Illyrio Mopatis - Obchodník se sýrem. Až dostane Dany na Železný trůn, tak mu dám body dva.
    Illyn Payne +2 (12)
    Mace Tyrell +1 (12)
    Azor Ahai -1 (1)
    Illyrio Mopatis -2 (5)
    Ilyn Payne +1 (14) - Jeho rukou sice umřel Ned, nicméně ho vnímám jako zhrzeného rytíře, kterého jedinou smůlou bylo, že pomlouval Aeryse.
    Mace Tyrell +2 (14) - Vtipná postava, která, jak psal Chmur, těží všechno z lidí kolem sebe. V této čtveřici na něj vyšlo +2, jinde by se asi do plusu nedostal.
    Azor Ahai -1 (0) - Viz výše.
    Illyrio Mopatis -2 (3) - Vyšlo to na něj, jinde by dostal víc.

Místo Azora nasazuji Lyannu Stark.
    Lyanna Stark +1 (11)
    Illyrio Mopatis +2 (5)
    Illyn Payne -1 (13)
    Mace Tyrell -2 (12)
    Ilyn Payne +1 (14) Vypadá jako bubák (moje představa je dost odlišná od filmové) a nejspíš má i dobrý smysl pro humor (z jeho "soubojů" s Jaimem).
    Mace Tyrell -2 (10) viz. výše
    Lyanna Stark +2 (13) Jedna z postav o které se, doufám, ještě něco dozvíme. Zatím vypadá sympaticky- je to Stark, dobře jezdila na koni, byla tvrdohlavá, charakterem prý podobná Arye...
    Illyrio Mopatis -1 (4) "cheesemonger" (hrozně se mi líbí, jak to slovo zní) Pletichář na entou, jedna ruka s Varysem (i když ten je mi o něco milejší) a bezpochyby vynikající obchodník s úplně vším. Doufám, že se nakonec dozvíme, co tím hraním s Targaryeny sleduje.
    upraveno 21. února 2012
    Lyanna Stark +2 (15)
    Illyrio Mopatis -2 (2)
    Illyn Payne -1 (13)
    Mace Tyrell +1 (11)
    upraveno 21. února 2012
    Chmur: máš to špatně
    Proč volit Bronzového Yohna
    1) Je to čestný muž
    2) Odvážný a dobrý bojovník
    3) Tam kde ostatní používají ocel, si Yohn vystačí s bronzem
    4) Ovládá runové písmo
    5) Jeho syn pomohl Cat a Briene

Lyanna je pro mě trochu záhadná žena, o které bohužel ví víc je head, který se dostal do nějaké sekty přívrženců Martina a zná celý příběh modré růže. Každopádně to musela být výjimečná žena, když byl kvůli ní Rhaegar schopný ztratit říši. Ne, že by si to tak plánoval. Navíc podle Eddarda v sobě měla určitou vlčí divokost a to je mi sympatické.
    Illyn Payne kupodivu celkem boduje. Mně osobně se moc líbí jeho rozhovory s Jaimem v Hostině. Hlavně jeho rada ohledně řešení problému s Cersei je tak výmluvná. Nevidím v něm žádného kladného hrdinu, ale ani záporňáka. Bohužel jeho postava byla v seriálu degradována důchodcem, o hlavu menším než Sansa, kterou vyděsil.
    Lyanna Stark +2 (17)
    Illyrio Mopatis -2 (0)
    Illyn Payne +1 (14)
    Mace Tyrell -1 (10)
    Nominuji na místo Mopatise Bronzového Yohna Royce
    Lyanna Stark +2 (19) Pre mňa Arya a Sansa v jednom, predstavujem si ju ako odvážne dievča.
    Yohn Royce -1 (9) Nejak to na neho vyšlo, inak jeho rod má u mňa sympatie, ale veľa o ňom neviem.
    Illyn Payne -2 (12) Tiež berie, čo zostáva, ale človek, čo musel robiť toľké roky kata, asi nebude už úplne OK.
    Mace Tyrell +1 (11) Síce namyslenec, ale zdá sa, že čo robí, robí pre rodinu, a to sa u mňa počíta.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 21. února 2012
    Chmur: I dochodci mohou být děsiví :)
    upraveno 21. února 2012
    Krisa napsal(a):

Chmur: I dochodci mohou být děsiví :)

Jj, hlavně když se v obchodě derou agresivně k plným košům pečiva nebo u doktora stepují desítky minut před zahájením ordinační doby a nevraživě zahlížejí na každého, kdo se k "jejich" dveřím jen přiblíží.
    Krisa: Máš pravdu. Kdyby na mě takhle kulil oči v tramvaji, tak ho snad i pustím sednout (dělám si srandu, nejezdím v MHD).
    Amanita: Dobrej nick. Jsi fanynka mykologie?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 21. února 2012
    Chmur: A to já teď (podzim+zima = zápal plic+rozbitá noha) jo a je to občas celkem adrenalin. A to nejsem z Prahy :)
    upraveno 21. února 2012
    Lyanna Stark +1 (20) - do hry: Rodrick Cassel
    Yohn Royce +2 (11)
    Illyn Payne -1 (11)
    Mace Tyrell -2 (9)

6) Dobří přátele s Eddardem
    7) Chtěl připojit sílu Údolí k Robbově tažení, ale jistá dáma byla proti.
    Krisa: Věřím. Občas taky musím do MHD a jsem zcela vystresován už při nástupu, kdy mě semele skupina Payneu ženoucí se do autobusu, jako by jel do stanice "dnes vše zdarma".
    upraveno 21. února 2012
    Koukám, že Payne bude možná dělat Tywinovi kapitána stráže i v síni kontroverze. Pro mě překvapivě se drží :)
    Chmur: Díky. Ani nie, len sa mi vždy páčili muchotrávky (muchomůrky) a ten nick si vláčim všetkými fórami.
    Nevada: Jj, v obchodoch pri začiatku akcií je to najväčší hardcore. Kamarát raz bol mamou vyslaný kúpiť hyperlacné kura v Lidli. Nielen, že neuspel, ale vrátil sa skoro s plačom, že tam dostal zopár rán palicou od nákupuchtivých dedov.
    Rodrick Cassel +2 (12) Zimohradský zbrojmistr, jedna z těch Starkových dobrých duší, sympatický, čestný pán, jež vyjel na pomoc dámě v nesnázích, "zabil" zloducha, aby jím byl krátce na to skutečně zabit.
    Yohn Royce -1 (10) Díky těm sedmi důvodům, proč mu dát body jsem si i vzpomněla, kdože to je. Dostal by alespoň +1, ale mám si vybrat mezi ním a "mlčenlivým" katem, volím kata.
    Illyn Payne +1 (12) Ilynovi mínus nedám.
    Mace Tyrell -2 (7) Kuš, kytko! Plevel se má vytrhávat, i když píchá.
    Rodrick Cassel +2 (14)
    Yohn Royce -1 (9)
    Illyn Payne +1 (13)
    Mace Tyrell -2 (5)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 21. února 2012
    Rodrick Cassel +2 (16)
    Yohn Royce +1 (10)
    Illyn Payne -1 (12)
    Mace Tyrell -2 (3)
    upraveno 21. února 2012
    Rodrick Cassel +2 (18) - komentářů netřeba, seveřan a věrný Starkům
    Yohn Royce -1 (9) - tohle na něj spíš zbylo, i když při čtení na mě nějak moc pozitivně taky nepůsobil
    Illyn Payne -2 (10) - nesympatická postava a i když ukázal v Hostině smysl pro humor, tak negativa převažují
    Mace Tyrell +1 (4) - něco jako Hoster Tully, byť ne tak vychytralý - snaží se pro svůj rod dosáhnout maxima. Jiní lidé tam dělají horší věci a jsou přitom obdivovanější.
    Rodrick Cassel +2 (20)
    Yohn Royce +1 (10)
    Illyn Payne -2 (8)
    Mace Tyrell -1 (3)
    miesto Cassela - Studenoruký. konečne sa ukáže či je dobrý, alebo zlý :)
  • upraveno 22. února 2012
    Studenoruký +1 (11)
    Yohn Royce -2 (8) - moc ho neznám, vyšlo to na něj
    Ilyn Payne -1 (7)
    Mace Tyrell +2 (5)
    upraveno 22. února 2012
    oprava za Ben Nevis:
    Yohn Royce (9)
    Mace Tyrell (4)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.