Brienne vs. Hora

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování

heavy_head: :roll: 8) No to se podívejme jak to s náma hází :-)

Quote:
Jsem zvědav, jak tohle někdo rozřeší.

No, v ostatních duelech by mělo být jasno, tak se pojďme podívat na ten poslední. Vidím to tak - heavy headův průběžný výsledek 6:7 ve prospěch Gregora byl skoro určitě správný. Po masivní reklamní kampani přidali svoje "druhé hlasy" k Brienninu dobru Tyna a vodní tanečník, což obrátilo skóre na na 8:7. Ser Těžkohlavý ale možnost uplatnit dva body u mistra tanečníka zpochybnil (nevím proč), což by znamenalo remízu. Já jsem si ale nevšiml, že by v tomhle kole tanečník hlasoval dvakrát, takže to beru, že jeho hlas platí - čili 8:7 ve prospěch Brienne. V tom ale přibíhá na obranu svého jmenovce Ser Gregor Clegane a dává mu plný kotel, tj. dva body navíc - a skore se opět otáčí na 9:8 ve porspěch Gregora. Heavy head se snaží zvrátit situaci a mění svůj dvoubodový hlas na tříbodový - tj. remíza 9:9. Za této situace by podle pravidel měla rozhodnout délka nejdelšího příspěvku, týkajícího se zmíněného duelu.

Tuším, že heavy headův rafinovaně prodloužený příspěvek bude přece jenom o něco delší než můj Půlnoční duel... Takže, teoreticky by měla vyhrát Brienne, ačkoliv by jsme se v téhle záležitosti mohli ještě poradit. Co vy na to, vážení soudci?

Mimochodem, nešlo by s tím heavyho příspěvkem něco udělat, aby takhle nemrvil celou stránku?

«13

Komentáře

• upraveno 23. ledna 2007

Ser Léto je s smrti unaven z dlouhé cesty vlakem a také mými argumenty a odebral se na lože.

Já s tvým názorem ovšem souhlasím. :wink: 8)

Zoufalí mužové dělají zoufalé věci. :roll:

Musíš psát v krátkých úsečných odstavcích. :wink:

Válečník na svém oblačném trůnu tázavě pohlédl na další přihlížející osazenstvo Sedmi a zkřížil své ukazováčky.

Jaime Lannister vstoupil do arény, kde oba bojovníci, Brienne i Hora, zůstali stát, oba omráčení, zcela vyčerpaní, neporažení.

Ser Těžkohlavý se mu v tom pokusil zabránit, ale Jaime se na něho usmál, až se celý přikrčil a odvrátil pohled.

Jaime přišel až k oběma ztěžka oddechujícím postavám a do země mezi ně zabodl svůj překrásný dlouhý zlatý meč.

„Nerozhodně. Žádný ze soupeřů nedokázal nad tím druhým dostatečnou převahu k tomu, aby ho mohli prohlásit za vítěze.“

Brienne ho sledovala vytřeštěným, zoufalým pohledem zvířete zahnaného do kouta.

Horův temný, krví podlitý pohled vypadal mírně udiveně a nevěštil nic dobrého.

„Navrhuji boží soud. Budu bojovat za ni.“

„Pane. To přece nemusíš,“ vydechla Brienne.

Už dávno ztratila v zápalu předchozího zuřivého souboje přilbu. Nyní tam stála a po tvářích jí stékaly slzy.

„Zklamala jsem,“ řekla nekonečně smutně, tónem, který oznamoval, že ji už nikdy nic v životě nedokáže potěšit.

Hleděla na Jaimeho jako na nějakou vzácnou a krásnou věc, na věc, kterou nikdy nebude mít.

Chvíli stáli naproti sobě.

On nikdy nebude mít ji a ona nikdy nebude mít jeho. Oba to věděli. Ale ta chvíle jim stačila na to, aby jim všechny ty věci, které nikdy nepřijdou, vynahradila.

Na kratičký okamžik byl Jaime tím rytířem, jakým toužil kdysi být a ne tím, jakým se stal.

A Brienne byla na kratičkou chvíli krásná, opravdu krásná, až oči přecházely. Taková, jaká chtěla, aby ji všichni viděli.

Snad to tak mělo být. Stáli na krok od sebe a na ničem jiném nezáleželo.

Pak byla ta chvíle pryč a anděl, který mezi nima právě prošel, měl v očích slzy.

Ona není hezká. Ona je… Já ji… Mám o ní sny.

„Přísežník byl v dobrých rukou, paní. V těch nejlepších.“

Její tvář byla znetvořena, její brnění zprohýbáno, štít zcela rozbit. Vypadala politováníhodně.

Ser Gregor Clegane vypadal jako hora, přes kterou se přehnalo tornádo. Krvácející z mnoha ran, vrávorající, rozpadající se.

Neudělal nic. Zdálo se, že veškerou svou sílu vynakládá na to, aby se udržel na nohou.

Bylo slyšet jen chrčení vycházející zpod Horovy přilby.

„Boží soud,“ opakoval Jaime. „Ať bohové soudí naše skutky.“

Rozhlédl se po ochozech.

„Kdo z vás se mi postaví?“

Zavládlo mrtvé, mezičasé ticho, znovu ta chvíle, kdy andělé procházejí mezi lidmi a jejich slzy jsou plné milosti. Na koho pohlédnou vlídně, ten bude mít štěstí, na koho se zamračí, toho postihne choroba.

„Já,“ ozvalo se.

Jaime se otočil tím směrem a jeho úsměv pohasl.

To snáď nie! vykríkla Brienne.

to snáď nie! zvolali davy ľudí.

To snáď nie! zvolali verný rytieri rádu tohto fóra.

Hodor zbledol.

Geralt a Ciri zbledli.

Do arény vošiel vysoký, chudý muž. Pod pazuchou meč, v ruke kus žvanca.

Vo chvíli, keď sa lámu zákony a privoláva sa vyššia moc, nik si nemôže byť istý.

"Dovolávate sa božieho súdu. Ja sa s radosťou zahrám na Boha." "Poď sem panáčik, zatancujeme si."

....

Preboha čo tam robí Bonhart? Ako toto dopadne?

Má Jaime brusle? :D

Já jsem si sice myslel, že má Vilgenfortz ruce všude, ale že by se spolčil i s jinými? Nějak se nám tu pomotávají různé pohádky :D :D

A už je to tady, jak praví studie fanouškovských kultur, dřív nebo později sáhnou po cross-overech...

Do sálu v oblačném nebi, kde stáli pod Válečníkovým trůnem Brienne, Hora a Jaime, energicky vkráčela nevysoká, krásná žena s řívou havraních vlasů, točících se jako hadi a spadajících dolů z ramen do poloviny zad.

Voněla po angreštu a šeříku. Přišla až k sarvenovi, který se před shromážděnými něčeho dovolával a zašeptala mu do ucha: "Ještě ne. Ne tady, ne teď..."

Sarvenův zrak nenápadně zabloudil do čarodějčina výstřihu, čímž se mu splnila část dlouholetého snu.

Černovláska si pohledu všimla a rozlíceně zazpívala zaklínadlo. Z úzkých prstů vyletěly tenké, zelené blesky a spálily sarvenovi zadek.

"Au," vyjekl sarven. "Já som sa len pozeral na tu tvoju hvězdicu, krasavice!"

"To si povídej Geraltovi, ten ti to možná uvěří," odekla černovláska, vzala ho za ruku a táhla ze sálu pryč.

E, žádný Bonhart s Jaimim bojovat nebude, jestli do toho mám co mluvit já. :-) Ne, že by to nebyl zajímavý nápad.

No jinak, pochopil jsem, že heavy head navrhuje, aby se remíza vyřešila soubojem, v němž Jaime bude zastupovat Brienne a Horu někdo koho zvolíme. Pochopil jsem dobře? Je to trošku zdlouhavé řešení, ale snad by to šlo - s tím, že by se ten souboj zařadil jako pátý do tohoto kola.

ehm, mistr kapitán stráži. Myslím, že pravidlá boli dané, a nie som si istý, či je dobré ich meniť. V prípade remízy rozhoduje najdlhší článok. To bolo dané. Čokoľvek čo vznikne teraz je tak trochu ošemetné. To som sa snažil naznačiť svojim crossoverom. Pretože prelomenie jedných pravidiel znamená prelomenie všetkých.

Verím, že toto fórum a tento skvostný turnaj vytvárame spolu, takže by nezaškodil - ako sa to na tom zhýčkanom juhu hovorí? - konsenzus zainteresovaných?

myslím, že boží súd je síce historicky aj pocitovo správny, ale komplikovaný. Koho vybrať za predstaviteľa Hory? Sandora? Ten čo prehrá boží súd vypadá aj z vlastnej hry? ak zomrie asi áno...

Souhlasím se Sarvenem, pokud máme dopředu daná pravidla, tak se jimi řiďme...když povolíme jednou....povolíme i podruhé a tak dále. Ať rozhodne nejdelší příspěvek. To mi příjde fér.

Quote:
    ehm, mistr kapitán stráži. Myslím, že pravidlá boli dané, a nie som si istý, či je dobré ich meniť. V prípade remízy rozhoduje najdlhší článok. To bolo dané. Čokoľvek čo vznikne teraz je tak trochu ošemetné. To som sa snažil naznačiť svojim crossoverom. Pretože prelomenie jedných pravidiel znamená prelomenie všetkých.

Verím, že toto fórum a tento skvostný turnaj vytvárame spolu, takže by nezaškodil - ako sa to na tom zhýčkanom juhu hovorí? - konsenzus zainteresovaných?

Ale milý sarvene, nechápej mě přece špatně...

Ten můj přísúěvek byl vtip a taky způsob jak vyslovit můj názor na eventuální možnost, že by do Turnaje vstoupil nejenom někdo vně oné dvaatřicítky, ale vůbec nepatřící do Martinova světa.

Což, jak jsem teď pochopil, jsi taky myslel čistě jako šprým. Takže není problém.

Co se rozhodnutí v záležitosti Brienne/Hora týče... Kdo tedy souhlasí s jakým názorem?

Má jít dál Brienne, nebo Hora? Rozhodne duel nejdelší uměle prodloužený článek heavy heada nebo můj příspěvek?

Souhlasíte s eventuálním "Božím soudem", kde by ve prospěch Brienne nastoupil Jaime a za Gregora, dejme tomu Sandor? Nebo zvolíme jiný způsob hlasování?

Napadá mě třeba nové, daleko snáze uplatnitelné pravidlo - v případě remízy rozhoduje absolutní počet hlasů (nikoliv přidělených bodů).

Ale samozřejmě souhlasím se sarvenem, že je třeba najít shodu...

Takže?

Quote:
    Abychom však zachnali chmury,........

Vol slova Léto!!! :lol:

Chmur wrote:
    Souhlasím se Sarvenem, pokud máme dopředu daná pravidla, tak se jimi řiďme...když povolíme jednou....povolíme i podruhé a tak dále. Ať rozhodne nejdelší příspěvek. To mi příjde fér.

No, zas bych z toho nedělal nějaký politický skandál. Pravidla turnaje nejsou ústava ;-)

Nenapadá mě zrovna nic jiného, v čem bychom se ještě mohli neshodnout.

som rád, že ešte stále hovoríme prostredníctvom slov a nie zbraní. takže kľudne nechaj svoj led na stene nad kozubem a ja necham svoju wizard staff

v "kulničke na dříví". :-)

Ja hlasujem za pôvodnú dohodu: nech rozhodne najslovnatejší príspevok - ktorý je plnohodnotný. Nie je to možno najlepšie pravidlo,ale bolo vyslovené včas.

Druhou alternatívou je podľa mňa boží súd - hodenie mincou.

No, zas bych z toho nedělal nějaký politický skandál. Pravidla turnaje nejsou ústava

Nenapadá mě zrovna nic jiného, v čem bychom se ještě mohli neshodnout.

Mě toho napadá spousty:-).

Myslím si, že pravidla jsou od toho aby se dodržovala.¨

Na druhou stránku já osobně nejsem nějak eminentně proti božímu souboji. Můžeme to být hodně atraktivní.

Ať si Gregorovci nominují nějakého borce z icefire, který není v naší super 32 a taktéž příznivci Brienne...

Třeba souboj Poda a Lechtače v bahně, beze zbraní........

..oká, chceme zjistit kdo z těch dvou je lepší ne?A proto necháme bojovat místo nich někoho úplně jiného? Jsem proti...

zato spočítat jenom hlasy mi připadá fér a objektivní :wink:

To mi to moc neulehčujete. :)

1) Pravidlo zní tak, že rozhoduje délka příspěvků, ne délka nejdelšího příspěvku, takže kdybychom chtěli porovnávat, museli bychom sečíst ten Nedův dlouhý příspěvek s ostaními - např. Steveo taky napsal docela dlouhý. A pak to porovnat s briennovskými-

2) Není zcela jasné, podle čeho by se měla poměřovat délka příspěvku. Je to počet znaků (s mezerami nebo bez mezer), počet slov, počet stran nebo počet odstavců? A počítá se vůbec příspěvek sera Těžkohlavého, který byl napsán "ve zlé víře"? :P To jsou všechno otázky.

3) Boží soud by byl jistě zajímavý. Původně jsem měl v úmyslu postavit proti Jaimemu Sandora a napsal srdceryvnou scénu o odpuštění bratří. Ale jak říká Gandalf, byl jsem zdržen (jestli si myslíte, že jsem potkal psí spřežení tvořené fenami huski, tak se pletete, byl jsem na zkoušce :twisted: ) a mezitím se to tady docela zamotalo.

Myslím, že připomínka "..oká, chceme zjistit kdo z těch dvou je lepší ne?A proto necháme bojovat místo nich někoho úplně jiného? Jsem proti..." má něco do sebe.

Můj kompromisní návrh tedy je: prodloužit hlasování do příštího pondělka.

Ono je to v podstatě jedno. Tak či tak musíme nějak pozměnit nebo alespoň upřesnit pravidla, takže v tomhle ohledu je prodloužení hlasování jen jednou z možností. Otázka ale je, jestli se ještě někdo vůbec zapojí... Já osobně s tím žádný problém nemám. Co vy?

Já myslím, že ano. Vím o několika osobách, které ještě nevyčerpaly své speciální hlasy a jsou ochotny to udělat. :wink:

Jinak bych navrhoval toto pravidlo:

1) Při shodě hlasů rozhoduje délka nejdelšího smysluplného příspěvku

2) V případě, že budou dva přibližně stejně dlouhé, rozhoduje absolutní počet hlasů

3) V případě shody absolutního počtu hlasů si ser zlovlk Léto hodí mincí

Co si myslí lid? :roll:

Quote:
    Já myslím, že ano. Vím o několika osobách, které ještě nevyčerpaly své speciální hlasy a jsou ochotny to udělat. Wink

Jinak bych navrhoval toto pravidlo:

1) Při shodě hlasů rozhoduje délka nejdelšího smysluplného příspěvku

2) V případě, že budou dva přibližně stejně dlouhé, rozhoduje absolutní počet hlasů

3) V případě shody absolutního počtu hlasů si ser zlovlk Léto hodí mincí

Co si myslí lid?

Nevím co lid, ale Eddard myslí, že by mohlo být spravedlivější a přehlednější prohodit body 1 a 2, ale v zásadě jsem ochoten ratifikovat i tenhle návrh.

• upraveno 24. ledna 2007

Příspěvky v "základní části" pro obě strany byly zhruba vyrovnané. Eddard měl sice nejdelší "smysluplný" report, a taktéž steveo se odvázal, ale upozorňuji na skutečnost, že v prospěch Brienne se rozepsalo ve větším než malém množství také pár hlasujících (Tyna, Chmur, já). Navíc sarvenův příspěvek si nechával jakoby pootevřená zadní vrátka a není z něho možno jednoznačně vyčíst, v čí prospěch byl určen. :wink:

Mám za to, že dva kratší příspěvky se vyrovnají jednomu delšímu. Podle délky jediného nejobšírnějšího reportu bych se tedy neřídil.

"Zlá víra"? :twisted: Můj příspěvek byl napsán v té nejlepší víře, avšak byl zoufale limitován nedostatkem času. Byl pojat tak trochu jako recese - v délce (tzn. šířce jednoho řádku) by neměl konkurenci.:P

Nesouhlasím s pomocným rozhodovacím kritériem zohlednění "absolutního počtu hlasů". Alespoň ne ještě v tomto kole. :D Speciální body jsopu tu přece od toho, aby zabránily podobným "nepatřičnostem". :wink:

Chápu i snahu jiných zúčastněných prodloužit hlasování o další týden. :wink: Někteří mají svých speciálních bodů ještě plné pytle.

Někde už jsem myslím říkal, že měnit pravidla v průběhu soutěžení je nesmysl. Za tím si stojím. Nač prodlužovat agónii?

Situace, která nastala, je výjimečná. Takové si zasluhují výjimečná řešení. Boží soud by byl jedním z nich.

Jsem ochoten bojovat za Pannu z Tarthu i nadále prostřednictvím své klávesnice. Jsem připraven jakékoli výzvě. 8)

Přesto mé poslední slovo zní: Ať ser Léto hodí mincí. To bude spravedlivé a nikdo nebude moci namítat, že mu bylo ukřivděno.

Ať hodí mincí a ukáže se, na čí straně stojí bohové. 8)

Ukáže se, jestli spravedlnost opravdu existuje.

za Lid blažené země ako jej vyslanec si myslím toto:

ak ideme nanovo stanoviť pravidlá, aby boli lepšie a funkčnejšie tak si myslím, že zrušme pravidlo najdlhšieho článku. je problematické a podľa mňa nevypovedá o tom o čom by malo.

Nech rozhodne počet hlasujúcich (teda absolútny počet hlasov)

V prípade rovnosti - boží súd - teda hodenie mince.

Absolutní počet hlasujících. Souhlasím - ale až od dalšího kola. :!:

Délku článků bych ponechal jako vedlejší kritérium - přece jen je to možnost, jak rozhoupat zúčastněné k většímu obcování s Múzami. :twisted:

brienne lós? alebo počkáme na letove špecialne body?

Los!!! :!: Sob! Jakékoli zvíře. :D

Dejme jí přece aspoň šanci! :!:

vubec, rozhodujici je absolutni pocet hlasu. yeah, gregor rocks

to ser Gregor Clegane::D Chápu nezměrné sympatie ke tvému jmenovci, ale pravidlo o absolutním počtu hlasů nebylo oznámeno předem, před tímto kolem, ale uvažuje se o něm až nyní, takže se nemohu smířit s tím, že by mohlo být uplatněno jako rozhodující a jediné kritérium už teď, jaksi se zpětnou platností.

PS: Ty žiješ? :shock: :wink:

rovnako ako boží súd... pls roztnime tento gordický uzol a poďme ďalej...

Boží soud jakožto hození mincí dává aspoň vyrovnané šance.

Všechna další řešení jsou jaksi rozhodnuta předem.

Minimálně by to bylo napínavější. Navrhuji "VRH v přímém přenosu." :lol:

Dobrá. Bude to tedy vrh v přímém přenosu.

V pátek se hrají zápasy hokejové extraligy. Nejvyrovnanější kurz je na utkání Třinec - Slavia. (2.45x4.20x2.30)

Když vyhraje Třinec, jde dál Hora.

Když vyhraje Slavia, jde dál Brienne.

Souhlasíte? :wink:

Třinec hraje doma? Průhledná finta. :wink: Neakceptováno. :!: :twisted:

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.