Hra o trůny nejkradenějším seriálem

upraveno 12. května 2012 v Seriál Hra o trůny
Kdo za to může? Může si za to HBO samo? Systém? Šlo by s tím něco udělat? A proč se to neděje? To vše v malé úvaze z velké části založené na zahraničních komentářích. Berte to teda spíše jako hodně volný překlad komentářů, s kterými se ztotožňuji či mi přišly prostě zajímavé.

Hra o trůny je na dobré cestě stát se nejkradenějším seriálem v Americe. A podle Erika Kaina z Forbesu si za to může HBO...

Číst celý článek zde
2

Komentáře

• upraveno 13. května 2012
    Já jsem si chtěla speciálně kvůli GoT HBO přidat a platit, ale bohužel to u nás na kabelovce půjde až někdy koncem roku. Takže zatím stahuju. I když prvních pár dílů jsem si nechávala nahrát švagrem a pak tam jezdila to zkouknout, ale jelikož to bývá ke stažení dříve, než já tam dojela, tak hold je to tak jak to je.
    Ak spoločnosti HBO ich business model vyhovuje, tak nech si pri nom zotrvavaju - obzvlášť ak im umožňuje natáčať takéto skvosty. Myslím si ale, že by mohli natočiť aj lepšie diela, keby pre nich neostávali mnohé penaženky (vrátane mojej) zatvorené. V diskusii pánov v USA sa tiež priklanam na stranu názoru že "odstrihávanie káblov" je trvalý/nezvratný trend a čím skôr si to HBO uvedomí, tým väčšie sú ich šance na prežitie.
    HBO predplatené nemám, lebo TV nepozerám, DVD/BR disky si nekupujem lebo by som s mini aj tak nemal čo robiť a kupovať si ich len ako podporu tvorcom mi pripadá smiešne. Takže zatial plátam ich neschopnosť "kradnutím" a pozeraním každý pondelok na svojom iPade.
    Pre mňa (a asi mnohých) by bolo riešením HBO GO ako standalone, alebo aspoň možnosť kúpiť si seriál dodatočne cez iTunes, čo však možné v našich končinách nie je.
    Nu snáď sa Erik zbadá, lebo by bola škoda keby kôli mne (a mne podobnej mase ludí - viď komix) nevznikla 3. (4.....) séria.
    Tolko k téme.
    Já stahuju a rozhodně tím nijak moje svědomí netrpí.
  • upraveno 15. května 2012
    Mám předplacené HBO HD, a přesto stahuji. Titulky od fandů jsou lepší než ty rychlokvašené od nějakého zaměstnance HBO (respekt ke knize, lepší časování). Navíc mám film na svém disku a ne na tom půjčeném od UPC. DVD nemám, neboť na mojí televizi nízké rozlišení vypadá zle. Nicméně mé svědomí je křišťálově čisté.
    Chmur napsal(a):

Já stahuju a rozhodně tím nijak moje svědomí netrpí.

+1

Každý nějak hřeší, jeden překračuje rychlost na dálnici, jiný háže odpadky sousedovi na zahradu, další kašle na autorská práva.

Přiznám to na rovinu: Až stahovat nepůjde, tak s tím přestanu. A budu šťastný člověk, protože ušetřím spoustu hodin dnes strávených u čučení na filmy a seriály. :-)
    Ben Nevis: To podepisuju. Toho filmovýho vzdělání, kterýho se mi dostalo za cenu internetovýho připojení... :D
    Má pravdu předsedo... :D já doma nemám dokonce ani televizi - nač taky? jsou tam furt jenom reklamy a já nemám čas nebo mě prostě nebaví čekat, až nás přestanou krmit každých 15 minut nějakou stupidní reklamou na aviváž, film si umím prožít jenom když ho sleduji nonstop, bez narušení si ho mohu krásně vychutnat celý... Což je také důvodu, proč kupuji spíše DVD, ovšem, konkrétně zrovna tenhle seriál se nedá sehnat hned aktuálně díl po díle každý týden, bych se načekala než by byla v prodeji celá série a mezitím by mi to někdo vyspamil dopředu! Až bude kompletní série na DVD, (a bude trošku levnější než je teď), tak si ho koupím, ostatně jako každý film nebo hru, která se mi líbí. Ostatně, je to jako v obchodě s oblečením - taky nekupujeme zajíce v pytli, jdeme, vyzkoušíme si, jestli nám to sedí, jestli se nám to líbí a když ne, tak si to nekoupíme že?
    Kiki napsal(a):

Má pravdu předsedo... :D já doma nemám dokonce ani televizi - nač taky? jsou tam furt jenom reklamy a já nemám čas nebo mě prostě nebaví čekat, až nás přestanou krmit každých 15 minut nějakou stupidní reklamou na aviváž, film si umím prožít jenom když ho sleduji nonstop, bez narušení si ho mohu krásně vychutnat celý... Což je také důvodu, proč kupuji spíše DVD, ovšem, konkrétně zrovna tenhle seriál se nedá sehnat hned aktuálně díl po díle každý týden, bych se načekala než by byla v prodeji celá série a mezitím by mi to někdo vyspamil dopředu! Až bude kompletní série na DVD, (a bude trošku levnější než je teď), tak si ho koupím, ostatně jako každý film nebo hru, která se mi líbí. Ostatně, je to jako v obchodě s oblečením - taky nekupujeme zajíce v pytli, jdeme, vyzkoušíme si, jestli nám to sedí, jestli se nám to líbí a když ne, tak si to nekoupíme že?

amen sestro.Souhlasim.Našla jsem na netu par serialu, ktere už v telce neuvidite.Nemá někdo Cadfaela
    Cadfaela taky sháním...leta nemohu sehnat :( Ale knihy mám všechny .-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 15. května 2012
    A dané téma i v našem tisku - Reflex.
    Takže Alek je Respekt a ty jsi Reflex?
    Zajímavé. :-)
    to vyšlo v tisku nebo jen na webu?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 15. května 2012
    heavy: Až tak daleko jsem to nedotáhla, mám výběr z Reflexu nastavený na domovské stránce. Občas se tam vynoří něco zajímavého :))

Alek: Já to našla webu. Tištěný si koupím jednou do roka :)
    Uff, už jsem se lek, že jsi předplatitelka... :-)
    Konkurence? :-)
    Respekt nemá konkurenci ;-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 15. května 2012
    Tak to si zaslouží respekt
  • upraveno 16. května 2012
    HBO jednoznacne najlepsia volba v pondelok vecer je vzdy nova cast aj ked uz to davaju aj s dabingom tak ta cestina sa im vobec nepodarila celkom ma tam dostane ujo chajme :D :D
    Každopádně gratuluji GoT k prvenství.
    Určitě si žádné studio nepřeje umístit se v takové soutěži na opačné straně spektra. :-)
    Myslím, te HBO si spraví chuť na prodeji DVD. Budou prodávat i figurky postav, když už prodávaj meč Jona Sněha? :D
    Já stahuju, ale jakmile to vychází na nějakem mediu, tak si to pořídím. (HBO nemám, protože pro mě nemá smysl platit za něco, co plně nevyužiju...)
    upraveno 16. května 2012
    svoa00 napsal(a):

když už prodávaj meč Jona Sněha? :D

Cože? Proč? Vždyť ho ještě bude potřebovat. :D
    Montezuma3 napsal(a):

svoa00 napsal(a):

když už prodávaj meč Jona Sněha? :D

Cože? Proč? Vždyť ho ještě bude potřebovat. :D
    Prodávaj, bastardi :D
    Už asi nebude.
    Muhahaha. (ďábelský smích scénáristů) :-)
    Přejede ho trambus :-p
  • upraveno 18. května 2012
    Bojovat s pirátstvím je předem ztracené. Lidi si holt zvykli na to, že je to zadarmo, tak pokud nepřidají k filmům, seriálům a hrám něco navíc, co je digitálně nepřenositelné, budou to lidi stahovat(výraz krást je blbost) dál. Je to jako rozjíždět nějakou novou sociální síť, když jsou všichni na FB.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 18. května 2012
    WoW to má dobre vymyslené - hrá sa ONLINE, chceš hrať maj účet, chceš sa pripojiť, aktivuj ho kúpením, chceš mať mesiac hrania, musíš si to licenciovať. Dá sa síce hrať na neofiko serveroch, ale tie podstatné ofiko serveri sa nedajú bez platenia spustiť. Len nie všetky hry sú ONLINE úplne a pri filmoch a seriáloch sa to samozrejme nedá :D
  • upraveno 18. května 2012
    Tak nakonec ta anketa dopadla ve prospěch HBO líp, než jsem čekal. http://twtpoll.com/g1dc24
    upraveno 18. května 2012
    Ta mapa pod grafem je nějaká divná.
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 18. května 2012
    Hm... je divná, jednotlivé státy by měli být zbarvené různým odstínem, podle toho, jaký je poměr počtů hlasů na odpovědi. Což jde udělat pro anketu, která má pouze dvě odpovědi. Takže to očividně "vyřešili" tak, že se státy zbarvují podle převládajících hlasů na odpověď.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.