Arya Stark
Reakce na spekulace o Arye jako bodyguardovi Sansy v tematu Brienne:
Arya se bodyguardem imho nestane, ani Sansy ani nikoho jineho. Jeji vycvik bude navzdy vykoupen ztratou jeji identity a myslim, ze to bude jeden z nejsmutnejsich okamziku sagy, az se octne na blizku svym bliznim a nebude se smet odhalit. Nicmene, verim, ze takovy Jon to pozna aj tak. A mozna to bude hluboko v srdci citit i Sansa. Ale to je jen ma konstrukce, kez by se tak nestalo:-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Dokud tady bude Jehla, nikdy neprestane byt Aryou z rodu Starku.
Na tom tvém předpokladu dost možná něco bude... tohle mazání identity teď bude asi hlavní aspekt jejího příběhu. Ovšem pokud už by se nikdy neměla nikomu odhalit, opět by Martinovi utekl silný dramatický moment... a jak správně připomněl Sam, stále je tu Jehla, která ji s její minulostí spojuje... Mno uvidíme, minimálně počkejme na další díl Hostiny. A propó, myslíte si, že až (jestli) se Arya stane asasinem, bude pracovat na zakázku, nebo se spolku vzbouří a půjde se mstít na vlastní pěst? Což by zároveň nabízelo podzápletku, kdy by se Muži bez Tváře snažili odpadlice zbavit... něco na způsob Agenta bez minulosti a Bournova mýtu ;-)
Nebyla by tam nějaká jednodušší otázka? :( :lol:
No hlavně by mě zajímalo,jak dopodrobna má Martin vymyšlený závěr,které postavy si do něj ponechá,která postava zasadí ten "závěrečný úder" v (předpokládaném) boji s Jinými,které postavy mají v budoucnu zemřít a tak dál...
Arya se určitě s někým známým setká a myslím,že z těch dotyčných ji i někdo pozná,ale obávám se,že konce ságy by se Arya Stark nemusela dočkat ve zdraví,jelikož cesta,které byla vydána napospas(nebo se jí vydala sama) neúprosně vede k osudu mstivé assasinky.
A že by měla chudinka samotná pomstít všechno a zachránit svět se mi nechce zdát : ).
Prece by nam tu holku zlatou ten necita nezabil:-) nic moc by z toho nemel, smrt Neda je pochpitelna a nutna pro vyvoj ostatnich, ale Arya by takovej vliv nemela. Ne ne, verim, ze prezije, je jak stvorena pro horkosladkej osud na jedne strane zijici konecne spokojenym a Usporadnym (ne sporadanym:-)) zivotem, ale na druhe strane je z ni neustale citit ta hluboka krivda a bolest...tahle teorie by uz byla pomalu zrala na tu povidku, jak ji tady nekdo zminoval:-) ale ne, nehodlam prznit svet, kterej se stale vyviji...mozna az to Martin ukonci, tak si pockejte:-)
Mám takovou představu: Arya by se na konci mohla dostat do blízkosti někoho ze své rodiny, ale on by o její přítomnosti nevěděl. Jí by to rvalo srdce, ale nemůže se mu ukázat. A tak mu jen něco zanechá, něco, podle čeho pozná, že to je ona, že tu byla, a že je naživu. A odešla by pryč. Navždy. :cry: :cry:
Vidim to dost podobne a jsem rad, ze nejsem sam.
Jeste bych to konkretizoval, setka se s Jonem, sice se k nemu primo nedostane, je to preci momentalne kral:-), ale jakozto assassinka se s nim dokaze setkat v prestrojeni a neni treba zadnych naznaku a Jon citi, ze neco neni v poradku; pote Arya proklouzne do jeho komnat a zanecha tam Jehlu, kterou pak Jon s usmevem na rtech najde.
Jeste by se nabizela hezka varianta se Sansou (Sansa zzirana pocitem viny a Aryino odpusteni...), ale tu rozvadet nebudu, pac je imho nepravdepodobne, ze by Sansa prezila...aspon doufam, pac nekdo ze Starku asi jeste umrit musi a ona je momentalne prvni v mem Dead Stark Listu:-)
ba ne, 24 je dobry, to uz to ma clovek aspon v hlave srovnany:-)
ad trinactky: Ono se holt tezko sni o 20lete panne, kdyz uz je ctyri roky provdanna a ma za sebou tri porody a dalsi dite na ceste...samozrejme pokud ty predchozi prezije...
Alek: Pokud prijmes fakt, ze Jon, Bran a Arya (a mozna mohli byt i Robb a Sansa) jsou se svymi vlky spojeni, maji vlci sny a mozna jsou dokonce měniči, tak možnost, že stenata byla osudem vybrana tak, aby se hodili ke svym panum, je docela prkotina..koneckonce tohle je fantasy :wink:
Cersei má za sebou tři porody a podle popisu je to docela kočka :wink:
Ta vlčata byla zcela určitě vybrána tak, aby se hodila ke svým pánům. To mi nikdo nevymluví. :twisted:
vyjimka potvrzujivci pravidlo. a nasli by se dalsi :wink: (zdravim Cat :? :shock: samozrejme ne v jejim soucasnem stavu..
ad 24) Jó, čtyřiadvacet je nádherný věk. Člověk už trochu poznal život, a ještě má všechno před sebou. Věří, že jsou tu věci, pro které stojí za to bojovat. Má své sny a hlavu plnou slunce. Jó, taky jsem kdysi měl nádherných čtyřiadvacet... 8)
"Co si myslite prezije Cersei vymahaca dlhov Braavoskej banky??? Keby nim bola Arya to by bola kraaaaasa :wink:
"Arya jako členka finanční policie by byla fakt drsná, s Jehlou v ruce by se prudce zvýšily její přesvědčovací schopnosti :lol: No a mohla by zabít dvě mouchy jednou ranou. A byla by z ní Královnokatka. :wink:
Bylo by to fajn, moc bych to malé Arye přál, ale její výcvik je teprve na začátku a navíc Cersei má předpovězeno, že ji nejdřív musí sesadit jiná královna, mladší a krásnější. Na což mi Arya moc nesedí ;-)
Arya Mstitelka. Královnokatka. KrálovnoLenka. Podkolenka. No nic, to byly jen takové asociace... :roll:
arya je skvelá postava a patrí k tým, ktoré mi najviac chýbajú keď ich Martyn obíde.
Pár príspevkov vyššie sa tu riešila možnosť stratenia sa Arye vo svete neviditeľných Assasinov. Musím povedať, že je to predstava, ktorá vo mne vyvoláva veľkú lútosť, ale zároveň patrí k tým najsilnejším momentom, ktoré sa tu predvarili. Ak to bude tak, bude to vážna vec. Starkovci naozaj môžu vyhrať Pyrhovým víťazstvom. Príde jar a ich služba : Winter is comming : bude na konci. Rovnako ako ich rod...
to Sarven: Tak to by bylo snad nejtragičtější vyvrcholení v dějinách literatury! :cry: :cry: Vrchol zmaru!! No snad to Grr nedotáhne až do hořkého konce. I když, jak tak sleduju, s jakou škodolibou metodičností vyhlazuje jednoho Starka za druhým... Ale aspoň Jona by mohl nechat, to přece není Stark :cry:
Jestli je nebo neni Jon Stark prece nemuze zatim nikdo s jistotou rict. Ja si tedy myslim, ze Jon je synem Lyanny a Rhaegara, ale myslet jeste neznamena vedet:-) Musim rict, ze me udivuje Aryina oblibenost. Nic proti ni, je to vec vkusu. Me Aryiny kapitoly nejvice bavili, kdyz cestovala s Oharem. Ale to bylo spise kvuli Sandorovi nez Arye. Taktez treba kapitoly s Daenerys me zacali bavit, az kdyz se z vajicek vyklubali draci a khal Drogo zemrel. Dothraky nemam rad.
U me jasne v oblibenosti vedou kapitoly s Jaimem, Jonem a v Bouri mecu s Daenerys. Chmur
Myslite si, ze se Arya pomsti tomu seznamu osob, ktery tak casto opakuje ?
Ja myslim, ze ne. Myslim, ze nakonec vubec nikomu. Cast tech osob uz je asi mrtvych a myslim, ze Arya se pomsty bude muset vzdat. Bud kvuli postupu mezi asasiny - takovy clovek nemuze chovat osobni zast, nebo kvuli pribehu samemu.
je otázka, jestli se Arya vůbec dokáže vzdát toho, že je Stark. Zničila všchny svoje věci, ale ne Jehlu, protože to je její pouto se Zimohradem.
A zabila Daerona. Podlě mě je to hodně důležité: když si vezmeme první kapitolu celé ságy - copak tam dělá Aryin otec? Popravuje dezertéry ze Zdi. A kým byl Daeron, když prohlásil, že s černou skoncoval?
A taky - co bude s Aryou dál? Je její slepota dočasná nebo bude trvalá? (osobně doufám v první možnost)
Myslim, ze slepota je docasna. Jinak by v pribehu skoncila. Mlada slepa divka v cizim meste - to je pomerne jednosmerna ulice.
Podle mne je to dalsi stupen vycviku a zaroven trest - ono neni jen tak, nekoho zabit bez odsouhlasenim cechu.
Navic - tim zabitim otvrzuje, ze ma silne vazby na svou minulost.
Vážně si myslíte, že Arya zůstane slepá????já sem myslel, že ju zachrání...
Já osobně se domnívám, že slepota Aryi je dočasná. Nevěřím, že by ji Martin další dva díly nechal tápat v temnotě. Tak krutý není ani mistr:-)
Taky tomu moc nevěřim, věřim, že to je jen test...když to zvládne tak pak bude o to silnější, přestane vnímat primárně očima a bude schopná vnímat plnohodnotně okolí i dalšími smysly...
Mě by spíš zajímalo, jak se dostane zpátky do Západozemí...myslíte, že se "sveze" s Danny?
=================
Jo a vítej na fóru, onzo! Snad se náš věhlas bude šířit i dál :-)
Já si myslím, že Arya se stane jednou z dračích hlav a pomůže Danny získat železný trůn.
Mimochodem. Jak si představujete klasického Starka?
Divokého s vlčí krví v žilách jako byli třeba Brandon, Lyanna, momentálně je Arya, řekl bych i Rickon nebo klidnou, ledovou sílu ala lord Eddard.
Sansa, Bran a Rob mi seděj spíš na Tullyjce.
No a Jon je kapitola sama pro sebe. Možná jsou naše úvahy o tom, že je to Rhaegarův syn plané, ale on v sobě prostě snoubí led a oheň. Po většinu času klidný, ale v okamžiku se promění ve spalující žár.
Klasickej Stark? No to snad ani neexistuje, vždycky hodně záleželo na tom druhým genu :-) osobně mam radši tu klidnou sílu ala Ned - vidim to jak v Jonovi tak Branovi...a myslim, že k tomu inklinuje i Arya, leč to zatim tak nevypadá, ale to je dáno mládím...Robb a Sansa jsou nechutný Tullyjci, dost o nich:-)
jediná záhada je pro mě zatim Rickon, musí povyrůst, něco prožít, aby se vyprofiloval...
Máš zcela pravdu. Přesto....tak nějak mám v sobě zafixováno, že ke každému velkému rodu patří určité vlastnosti.
Lannisterové mají být hrdí až pyšní, ale zároveň charismatičtí a odvážní. Dornové ohniví a vznětliví. Greyjoyové temní. Baratheonové bojovní.
Vím, že to nemá žádný racionální podklad. Jinak by Doran nebyl Martell a Stannis zase nebyl Bartheon.
Jde jen o pocit.
aha, tak takhle jsi to myslel...no v tom případě myslím, že takovou vlajkovou vlastostí společnou pro Starky by mohla být celkově charakternost - myslm tim morálku, svědomí, zásadovost..a nebál bych se říct třeba i odvaha, která se nejlíp pojí k erbu. Z erbů se to imho dá vyčíst asi nejlíp...u Lannisterů je to samozřejmě lačnost po moci, u Baratheonů vzpurnost...
súhlasím s tým, že vlajkovou loďou Starkovcov je Arya a podľa mňa aj Jon. Robb mal v sebe veľmi veľa z Neda, ale asi to bola viac výchova ako gény...
caute,
Arya je asi jediny Stark, ktory sa moze vyvijat hocijako. Vobec nemusi zostat verna Starkom, mozno bude zlomovym stretnutie s Nymeriou...
najviac sa bojim o Rickona, ak sa mu nedostane trosku lasky, moze skoncit akovelky problem pre vsetkych...
Pro mě je pravým Starkem, to znamená tvrdým (ale ne krutým), čestným, dbajícím povinností, Jon. Je to momentálně největší osobnost Starků.
On má v sobě ze severu určitě nejvíce, přesně jak říkala Cat.
Arya a Rickon jsou taky vlajkovými loďmi severu, tak jak píšete. Nemají však pro mě v sobě takové to vábivé kouzlo jako má Jon.
Ostatní děti jsou mix Tullyjců a Starků. Ovšem jsou docela zajímaví a přitažliví. Hlavně Bran, to je fakt pašák a velký sympaťák.