Fanouškovská fikce

upraveno 16. ledna 2013 v Rozličný pokec
Protože se k tomu nikdo kompetentnější nemá, tak zakládám toto témátko, kam možno vkládat jakékoliv vlastní (ať nemáme potíže s autorskými právy) krátké i dlouhé literární útvary či odkazy na ně. Povídky, či básničky, vážné i humorné - máte volné pole působnosti :-)

Literární výzva

Kdo má chuť a nápad ať se zúčastní :-) Sepsání povídky na téma. Délka i pojetí libovolné.

Rozsah: Neomezen
Jazyk: Předpokládá se čeština nebo slovenština; může být i jiném jazyce (angličtina, polština, ruština apod.), berte však do úvahy, že tím se snižují šance na to, aby Vaši práci ocenilo dostatečné množství čtenářů...
Styl: Libovolný literární útvar (ano, i básně a eseje)
Omezení: Držte se tématu, prosím... Prosím Vás, abyste neprozrazovali předem, kdo a co jste sepsali - ať si to hezky užijeme :-)
Hodnocení: Čtenáři budou po zveřejnění udělovat body
Odevzdání: Kdykoli do 30. listopadu 2012 na alek@icefire.cz s nadpisem IF povídka, soubor (nejlépe .doc, .txt, .rtf, ne pdf) pojmenujte vaším nickem, případně jménem, pokud nejste registrovaní. Alek bude tak hodný, že všechny došlé povídky následně uveřejní anonymně, pouze očíslované. Pak nastane další fáze - čtení a hlasování :-)
Dodatek : Do e-mailu Alekovi přidejte ke své povídce i svůj nick, jenž zde používáte, aby nedošlo ke zmatkům.

image

Téma:

1. Alternativní realita (jedinečná šance změnit děj a osudy z knížek)
2. Němí společníci (Vlci, draci, havrani, měniči, ser Illyn... Zvíře nemusí být hlavním aktérem povídky)
3. Dobrodružství Eurona Greyjoye (co podnikal předtím, než se nechal zvolit králem?)

Doplnění: Crossover je možný, marvelovské prsty sahají daleko... Stejně tak je možný příběh ze současnosti, ve kterém hraje Píseň ledu a ohně nějakou zásadní roli.

**********************************************************************************************

Téma 1. kola: Původ Jona Sněha

Vítěz 1. kola: heavy-head

Témata 2. kola
1. Tenkrát ve Staré Valyrii (o tom neví nikdo nic, takže možnosti takřka neomezené:-)
2. Tajný deník postavy Písně ( výběr postav je rovněž omračující :-)
3. Perný den postavy Písně ( prostor pro masakry a vynalézavé popisy úmrtí oblíbenců fóra značné! :-)

Vítězka 2. kola: Ben Nevis

Vítězka 3. kola: heavy-head
191012141575

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 31. května 2012
    Hildegarda napsal(a):

ked budes zly, nainstalujem ho GRRM :)
    to by bolo vydieranie vsetkych vydierani muhahaha

:D zákerná
    upraveno 31. května 2012
    Miss Utahraptor napsal(a):

Bola by sranda vyrobiť vírus Pes špecializovaný na odstraňovanie .doc súborov :D

Hildegarda napsal(a):

Nene. Martinovi vylepšenou verzi- soubor chytne do tlamy a donese "paničce". ;)
    Príkaz "Dones" :D

#define "Dones":
    .cut "awindsofwinter.doc";
    .moveto "panička";
    >end

#define "panička":
    =IP: *vaša IP*
    >end

:))))
  • upraveno 31. května 2012

Miss Utahraptor napsal(a):

Bola by sranda vyrobiť vírus Pes špecializovaný na odstraňovanie .doc súborov :D

Hildegarda napsal(a):

Nene. Martinovi vylepšenou verzi- soubor chytne do tlamy a donese "paničce". ;)
    Príkaz "Dones" :D

#define "Dones":
    .cut "awindsofwinter.doc";
    .moveto "panička";
    >end

#define "panička":
    =IP: *vaša IP*
    >end

:))))
    Hódný pejsééék!

Ještě tam dopiš příkaz "Pochválit, podrbat za uchem a pusu na čumáček." ;D
    upraveno 31. května 2012
    To sa mi už zrovna nechce .D
  • upraveno 31. května 2012
    Když při tom jede pračka a tři kompy tak se to stává a može mne urvat :-))
  • JayJay
    upraveno 1. června 2012
    Dámy a pánové - jistota je jistota, píšu do zápisníku v autobuse (při mém rukopisu není třeba obávat se zneužití, navíc stav českých silnic napomáhá zašifrovat bílým šumem)... a následně doma přepisuju do kompu každý den (a v podstatě od začátku, protože ten náčrt za autobusu se mi buď nelíbí, nebo jej nejsem schopen přečíst sám...).
    A samozřejmě ukládat, ukládat ukládat... Desítky souborů, několik disků a nejméně jeden (nezainteresovaný) člověk... PS: Kdo jej najde a zveřejní můj článek přede mnou, má u mě čokoládu... (A jestli to náhodou udělá dotyčný záměrně, ať radši nechce vědět co u mě má... :o)).
  • upraveno 1. června 2012
    :-)) kámoš mi kdysi psával dopisy "rozježděné autobusem" jak to nazýval :-)) byly skutečně výtečné...ještěže jeho rukopis byl jinak velmi dobře čitelný, tak jsem ten zbytek zkrátka odhadla:-))
  • upraveno 3. června 2012
    Doufám, že všichni usilovně sepisujete a žhavíte klávesnice!!!!
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 3. června 2012
    Ano prosím :)
  • upraveno 4. června 2012
    Musí mít povídka název nebo stačí univerzální Původ Jona Sněha?
  • upraveno 4. června 2012
    Nemusí mít název a může - jak chceš - právě proto, že je téma - to můžeš použít a nebo to udělej mazaně po martinovsku - místo názvu dej POV :-))
  • upraveno 5. června 2012
    Je ve větě "Ašara Dayne náhle přestala tančit se svým partnerem, rozběhla se přes celý sál k Eddardovi, chlípně se usmívajíce, popadla ho za vousy, zlomila v pase a vrazila mu jazyk až do krku" dobře ten přechodník? :-)
    heavy: :-)))
    žena - usmívajíc, muž - usmívaje
    usmívajíce bude pro množné číslo
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 5. června 2012
    LOL!!
    Panebože, tohle snad radši ani nechci číst :o)))
    Aha, to mi něco připomíná - zapomněla jsem na název. No co už, stává se.

Ale ať už je sobota, já se těším jak malý děcko. Vlastně to asi zas tak velkolepý nebude, ale stejně už jsem hrozně natěšená. Brácha si ze mně dělá srandu, že z toho mám druhý vánoce, ale já už se fakt hrozně těším. Dneska se mi dokonce zdálo o Ašaře. (ach ten můj sloh...)
    Mně se včera normálně zdálo o jedné uživatelce tohoto fóra - fakt, nekecám. Ale nebudu říkat o které, aby nezpychla. :-) Jo, a byl to normální, slušný sen. :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 5. června 2012
    A jak vypadala? :)
    heavy_head: Copak jsem ti o mě zdálo? :)
    heavy_head napsal(a):

Jo, a byl to normální, slušný sen. :-)

Myslíš bez nějakých nezvyklých sexuálních praktik ? ;-)
    Jo to mě se jednou zdálo, že se Cersei přiznala, že J, T a M jsou bastardi, ale lidé z KL jí to odpustili, protože měla dobrej motivační projev, že musí zlikvidovat Standu na zdi. A potom se přenesla na Zimohrad, měla modrou masku a zpívala si, že iron throne is hers (no, už se mi zdají sny v angličtině).

Heavy, která? Slibuju za ni, že nezpychne :-)
    haladdin napsal(a):

heavy_head napsal(a):

Jak neMartinovské :-p
    Lady Sansa napsal(a):

Jo to mě se jednou zdálo, že se Cersei přiznala, že J, T a M jsou bastardi, ale lidé z KL jí to odpustili, protože měla dobrej motivační projev, že musí zlikvidovat Standu na zdi. A potom se přenesla na Zimohrad, měla modrou masku a zpívala si, že iron throne is hers (no, už se mi zdají sny v angličtině).

Ta jedna možná nespychne, ale ostatní se nas...... :-D

Lady Sansa: jak tady před posledním dílem lidi řešili, jakou radu komu Luwin dá, tak se mi druhý den zdál sen, že zpovídal Ohaře, který mu vyprávěl o svém strašném dětství :D. Byli v té hospodě, kde Cat zajala Tyriona :D.
    Jarla napsal(a):

haladdin napsal(a):

heavy_head napsal(a):

Jak neMartinovské :-p
    Jo , právě proto to bylo autorem zdůrazněno ;-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 5. června 2012
    haladdin napsal(a):

Lady Sansa napsal(a):

Ta jedna možná nespychne, ale ostatní se nas...... :-D
    Jakože všechny celé dny sníme o tom, že se heavymu bude o nás zdát?
    krisa.
    No samy o sobě ne, ale když už Heavy vzbudil naděje ... :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 5. června 2012
    haladdin: Tak to pak jo :). Nicméně já jsem z boje venku - heavy řekl sen a ne strašlivá noční můra :)))
    Heavy jen hecuje potencionální ctitelky, které jsou "avejlebl", protože ho dojalo svatební oznámení Sarvena a nechce zůstat na ocet :-)
    Heavy je sám? Já myslel, že těžkou hlavu mají ženáči:-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.