Tanec - diskuse

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
1252628303167

Komentáře

• upraveno 19. června 2012
    Sedm se zatím moc neprojevilo, pokud nepočítáme záchranu Davose, cožale mohly být jeho halušky.

Staří bohové umí alespoń něco, i když to tak úplně asi nejsou bohové, ale dobře...
    Spolehlivě nejmocnější je Chrchel a Mnohotvářný bůh, počítáno schopnostmi stoupenců.

Btw: v jaké božstvo asi věřili ve Valyrii?
    Tak smysl Grešle byl ten, že udržela Tyriona při zdravém rozumu. Najednou se nemohl soustředit na svého otce a děvky, ale na to aby udržel Grešli při životě. Aspoň tak mi to přišlo..
    Dany mi přišla celkem v pohodě. Vzdychala po Daariovi stejně hodně jako jiní zamilovanci v této sáze a bylo tam už poznat, že se učí vládnout. Mimochodem nebyly "kobylky v medu" druhou zradou pro zlato?
    Nejlepší kapitoly měl Theon, toho si Martin vskutku vychutnal. Nejnudnější mi přišel paradoxně Jon.. nevím proč, ale nebavil mě (až na pár vyjiímek).
    Můj milášek Arya se dle mého nikdy nezbaví své identity, brání tomu dle mého především její vlčí sny, které ji drží při její krvechtivosti, a tím i u vlastní identity.
    skelet napsal(a):

Můj milášek Arya se dle mého nikdy nezbaví své identity, brání tomu dle mého především její vlčí sny, které ji drží při její krvechtivosti, a tím i u vlastní identity.

Jenom abys Martina nepřecenil, spíš se mi zdá, že má nakročeno k hodně smutnýmu konci. Jediný, co mi dává trochu naději, je to, že na to, kým je, nezapomněl ani Theon. Její životní náplň se ale omezila na pomstu (v případě Ilyna je to vlastně už pokrytectví) a Martin už několikrát ukázal, že touha po pomstě je cesta do pekla.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 19. června 2012
    Vítám tě v Aryině gardě.
    Everett Young napsal(a):

Vítám tě v Aryině gardě.
    Hej, tak to jsem její praporečník, protože jsem první, kdo by Aryu chtěl adoptovat a ochránit jí před Martinovými zlými úmysly :)
    Tak dnes dočteno a musím říct, že celkem spokojenost. Rozhodně lepší než Hostina. Teď si ale nedokážu představit jak GRRM v příštím dvou dílech celou ságu zakončí, je zde příliš mnoho dějových linií a nedořešených záležitostí. Čekání na Vichry ale bude velmi dlouhé a kruté.
    upraveno 19. června 2012
    Hej, tak to jsem její praporečník, protože jsem první, kdo by Aryu chtěl adoptovat a ochránit jí před Martinovými zlými úmysly :)
    Vezmeme si jí napůl.
    svoa00: tak ono chudě malé nemělo "štěstí" Sansy, které se "stačí" přetvařovat, aby přežila a o prakticky všech hrůzách se dozvěděla z doslechu (krom popravy otce a vypravení Myrcelly do Dornu). Arya, aby mohla přežít musela jít cestou krve a chvilku klidu si užila jen se Sandorem a na Harrenově. De facto jen tam měla opět bezstarostné dětství :)))
    Ale teď seriozněji - já myslím (a tedy nic nevím), že právě výcvik Mužů bez tváře ji naučí ovládat tu její chuť po pomstě. Až tahle sága skončí bude Arya buď mrtvá nebo vládkyní Hrůzova, kde bude nad ní vystavena kůže boltonovic bastarda :-)
    upraveno 19. června 2012
    . Až tahle sága skončí bude Arya buď mrtvá nebo vládkyní Hrůzova, kde bude nad ní vystavena kůže boltonovic bastarda :-)
    Néééé. Jen mrvá ne. Jen tohle ne prosim. Klidně aŤ všichni ostatní umřou ale Arya ne. Navíc proč by měla kapitoli v každé knížce kdyby na konci umřela? TO by její pomsta neměla žádný smysl pokud by nespáchala třeba kamikadze při kterém by všechny pozabijela.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 19. června 2012
    Já chci kůži Boltonova Bastarda!!!
    Jon alias Studenoruký MkII ji potřebovat nebude .-)
    svoa00 napsal(a):

Martin píše o bozích jako o hajzlech (o starých bozích to nevíme asi jenom proto, že o nich zatím skoro nic nenapsal), natožpak o církvi. Jsem trochu na rozpacích, jestli mám fandit zastáncům Sedmi nebo Pána světla... asi radši zůstanu seveřanka :)

Tahle ?

Beztak hoděj Jonovo tělo k těm zombíkům ve studených celách...
    Krisa napsal(a):

Boltonův bastard chce tvoji kůži také :)
    upraveno 19. června 2012
    überkiller napsal(a):

Krisa napsal(a):

Krisa není dobré jméno pro psa :)
    überkiller napsal(a):

Krisa napsal(a):

Boltonův bastard chce svou kůži také!

Mimochodem- Ramsay není bastard. Nemá to rád, tak mu tak neříkejte! A pamatujete si své jméno!!! ;D
    upraveno 19. června 2012
    MU: Ale já nechci dělat to, co má ten -dosaďtesisami- rád.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 19. června 2012
    Miss Utahraptor napsal(a):

überkiller napsal(a):

Krisa napsal(a):

Boltonův bastard chce svou kůži také!

Mimochodem- Ramsay není bastard. Nemá to rád, tak mu tak neříkejte! A pamatujete si své jméno!!! ;D
    Tiež som sa pozastavil :D
    já zapoměl, sorry :) mimochodem, jsou nějak přeložený ty Smraďochovy říkanky? V angličtině byly luxusní 'Reek,Reek, rhymes with leek...'
    Krisa: Pak se ale nediv, když nějaký nebohý pes dostane špatné jméno... ;)
    überkiller napsal(a):

... 'Reek,Reek, rhymes with leek...'

Ta je moje oblíbená!

Hoďte sem někdy ty překlady, aspoň některé. Prosím, prosím, smutně koukám...
    upraveno 19. června 2012
    Miss Utahraptor napsal(a):

Krisa: Pak se ale nediv, když nějaký nebohý pes dostane špatné jméno... ;)

Nou problema, náprava jmen je možná, naše malá raťafačka dostala v sekáči jméno Dianka, což jsme ihned opravili. :)
    upraveno 19. června 2012
    Já si pamatuji Smraďoch, což se rýmuje se slaboch. Byly tam ještě asi 2 jiné varianty, ale teď je asi nevymyslím...
    Staroch, slaboch a snad i kutloch :) a Jeyne se mu rýmovala s mlejn :D
    upraveno 19. června 2012
    Jo, kutloch! Já věděla, že to je nějaký divný slovo na K, který se mi tam vůbec nehodilo :D
    Ale samozřejmě vymýšlet rým na smraďoch není žádná sranda
    Spolehlivě nejmocnější je Chrchel
    Kdo je Chrchel?
    Everett Young napsal(a):

Vezmeme si jí napůl.
    Já jsem ale už sedmadvacetiletá stará bába, to bych klidně mohla adoptovat i tebe :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 19. června 2012
    Jen se mládeži nepoperte :)
    Astaldeo napsal(a):

Staroch, slaboch a snad i kutloch :) a Jeyne se mu rýmovala s mlejn :D

Díky. Tak to podle očekávání zůstalo lepší v té angličtině (což není připomínka na účet překladatelky, spíš povzdechnutí nad logicky vznikajícími nedostatky u překladů všeobecně).

U Jeyne se mi líbilo to "Jeyne, Jeyne it rhymes with PAIN.".
    A do té doby jsem jméno četla jako "džejný" (což dělám dál, ale už vím, že je to špatně :).
    flanker.27 napsal(a):

Jen se mládeži nepoperte :)

Pane učiteli, ale on by se mnou rád adoptoval a ještě mě ani nepolíbil :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.