Tanec - diskuse
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Tyrion mě hodně zklamal, na větu "Kam chodí děvky" už jsem alergická. Taky mi přišlo trochu mimo charakter, že nakonec s Grešlí vystupoval (už na té lodi pro námořníky), vůbec se mi to k hrdému lvovi nehodí. Přišel mi zkrátka v téhle knize úplně divný...
Naopak Arya mi začíná být konečně sympatická a to bych ji během prvních knih nejradši uškrtila. Jen ta část s přišitým obličejem mi přišla trochu přitažená za vlasy.
Bastardův dopis je 100% fake...
U Jona jsem trochu nepochopila, proč těm jeho poskokům tak vadí dovedení Divokých. To jim jako fakt nedochází, že pokud umřou, tak je Zeď v háji? A Jon podle mě přežil, ale bude mu chvilku trvat "zotavení", tak jsem zvědavá, jak se to na severu vyvrbí. Selyse bych upálila. Pak bych byla šťastná já i ona. Moc jí přeji, aby se setkala se svým drahým bohem :-)
Jinak, nevím, jestli se to tady už neřešilo, ale ta Brienne se mi nějak nelíbí. Nejde mi o další oživení, ale přijde mi nějaká podezřelá. Kam sakra Jaimeho vede? To se jako spolčila s Catelyn a jde jí ho předhodit? Na tuhle linku jsem asi nejvíc zvědavá.
Což mi připomíná, že mi přijde, že už konečně i Lannisteři začínají mít smůlu. Hlava rodu mrtvá, jeden z mála slušných Lannisterů už taky, Jaimeho to brzo čeká, pokud jde ke Cat, z Cersei, i když Hora, teda Robert vyhraje, už nikdy nebude královna...jen Tyrion je v bezpečí. A moc se mi líbí výběr Strongova jména. Že jako Cersei zachrání život jmenovec chlapa, kterej jí ho půlku otrávil a znechutil :-)
EDIT: ještě mě napadla jedna šílená teorie. Když totiž v té kapitole z vichrů Stannis vyslýchá mistra Karstarků, je tam zmíněno, že někteří havrani zvládnou i více hradů, kam mají letět. Dejme tomu dva. Co kdyby Stannis napsal dopis "rukou Ramsayho" a poslal ho do černého hradu v očekávání, že Jon to nevydrží, pobere divoké a vyrazí na zimohrad? V případě, že by (ale teď už je to velké kombo) se pak k němu přidal Manderly a Jon, měli by Boltonové v Zimohradu asi docela problém...
Bolton a Malíček plánují vraždu, to je fakt. Ale co kdyby si Roberta vzal lord Royce, taky by se ho nesnažil zabít - jen spřátelit se svými dětmi .-)
Lord manderly možná udělá z Rickona krále severu, ale jeho královnou bude Willa Manderly a pobočníkem lord Wyman sám. Tím ho z ničeho neobviňuju, jen říkám, jak to je. Ostatně to Davosovi sám řekl "když má Bolton Starkovu dceru, já potřebuju syna"...
Nejde mi to dohromady se "starými způsoby". Ostatně na jihu pak pobočníci více-méně vládnou za krále, takže se mi nezdá, že by na Severu nějaký takový post oficiálně existoval...
Mám dojem že pobočníky neměli. Oni si všechno dělali sami, viz popravy a tak.