Tanec - diskuse

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
1272830323367

Komentáře

• upraveno 20. června 2012
    jj jasný ten dopis, ale proč mu ho poslal? Maximálně mě napadlo, že se Boltonům nelíbila Jonova podpora Stannise - chtěli ho vylákat a zničit, jinak nevim.
  • upraveno 20. června 2012
    Jason napsal(a):

jj jasný ten dopis, ale proč mu ho poslal? Maximálně mě napadlo, že se Boltonům nelíbila Jonova podpora Stannise - chtěli ho vylákat a zničit, jinak nevim.

Podle mě to prostě zkusil... - klasickej bluf, třeba to vyjde.. ;)
  • upraveno 21. června 2012
    Někdo tu nedávno přišel s teorií, která se mi moc líbí. Dopis, co napsal Bolton je následek lsti Stannise. Ten se údajně měl dostat k havranům ze Zimohradu a poslat Ramseymu zprávu, že byl poražen. Už je to dlouho co jsem četl Tanec (v aj), nepamatujete si, jestli tam nejsou podklady k téhle teorii? Třeba něco o těch havranech?
  • upraveno 21. června 2012
    Tak Stanis když zajal Karstarky, získal havrany vycvičené letět na Zimohrad a Hrůzov. Také zabránil přeběhnutí Karstarků a je veliká pravděpodobnost, že Manderly raději zaútočí na Freye než na Stanise. Ve vicrech má být prý kapitola s touto bitvou, takže předpokládám, že ji GRRM tak lehce nevyspoileroval, a nám nebude předkládán jen její průběh, ale i nějaké větší překvapení.
  • upraveno 24. června 2012
    Tak jsem to konečně také dočetla. Líbilo se mi to víc než Hostina, bohužel jsem si ale vlastní blbostí spoustu spoilerů vyzradila předem :-)
    Tyrion mě hodně zklamal, na větu "Kam chodí děvky" už jsem alergická. Taky mi přišlo trochu mimo charakter, že nakonec s Grešlí vystupoval (už na té lodi pro námořníky), vůbec se mi to k hrdému lvovi nehodí. Přišel mi zkrátka v téhle knize úplně divný...
    Naopak Arya mi začíná být konečně sympatická a to bych ji během prvních knih nejradši uškrtila. Jen ta část s přišitým obličejem mi přišla trochu přitažená za vlasy.
    Bastardův dopis je 100% fake...
    U Jona jsem trochu nepochopila, proč těm jeho poskokům tak vadí dovedení Divokých. To jim jako fakt nedochází, že pokud umřou, tak je Zeď v háji? A Jon podle mě přežil, ale bude mu chvilku trvat "zotavení", tak jsem zvědavá, jak se to na severu vyvrbí. Selyse bych upálila. Pak bych byla šťastná já i ona. Moc jí přeji, aby se setkala se svým drahým bohem :-)

Jinak, nevím, jestli se to tady už neřešilo, ale ta Brienne se mi nějak nelíbí. Nejde mi o další oživení, ale přijde mi nějaká podezřelá. Kam sakra Jaimeho vede? To se jako spolčila s Catelyn a jde jí ho předhodit? Na tuhle linku jsem asi nejvíc zvědavá.
    Což mi připomíná, že mi přijde, že už konečně i Lannisteři začínají mít smůlu. Hlava rodu mrtvá, jeden z mála slušných Lannisterů už taky, Jaimeho to brzo čeká, pokud jde ke Cat, z Cersei, i když Hora, teda Robert vyhraje, už nikdy nebude královna...jen Tyrion je v bezpečí. A moc se mi líbí výběr Strongova jména. Že jako Cersei zachrání život jmenovec chlapa, kterej jí ho půlku otrávil a znechutil :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 25. června 2012
    A moc se mi líbí výběr Strongova jména. Že jako Cersei zachrání život jmenovec chlapa, kterej jí ho půlku otrávil a znechutil :-)
    A že by nás GRRM všechny dostal kdyby nebyl to znovuoživený Hora nýbrž znovuoživený Robert Baratheon? Psalo se že byl jedním z nejsilnějších lidí v říši a navíc bojoval s válečným kladivem. Byla by sranda kdyby zabil toho obránce Cersei a poslal jí do kytek :) :) :)
  • upraveno 25. června 2012
    Ale to by ho smrt musela nějak vyhladovět, jinak by se asi do normálního brnění nevešel. Nebo jsem si aspoň nevšimla, že by v popisu bylo něco o napínajícím se břišním plátu :-)
    esed: Budu zlomyslná a řeknu, že Lannisteři skončej po tom, kolik lidí poslali do hrobu a do kobek, úplně stejně jako oni - právem. Nejspíš to bude jedna z hlavních myšlenek ságy - není žádný vítěz, jenom ztráty. Na to, že by nás brzy opustila Cersei, ale zapomeň - já jsem tu naději vzdala u Bouře mečů. Jaimemu bych ale nepřála tak lacinou smrt, i když pro něj nemám zdaleka takovou slabost jako někteří jiní. Nevím teda, co tak sympatického Arya v Tanci udělala.
    Ona většinou smrt vyhladoví :) Není to včera co Robert umřel :)
    svoa00 napsal(a):

Nevím teda, co tak sympatického Arya v Tanci udělala.

Mě se líbila ta její vražda, geniálně vymyšleno. :D
    Everett Young napsal(a):

A moc se mi líbí výběr Strongova jména. Že jako Cersei zachrání život jmenovec chlapa, kterej jí ho půlku otrávil a znechutil :-)
    A že by nás GRRM všechny dostal kdyby nebyl to znovuoživený Hora nýbrž znovuoživený Robert Baratheon? Psalo se že byl jedním z nejsilnějších lidí v říši a navíc bojoval s válečným kladivem. Byla by sranda kdyby zabil toho obránce Cersei a poslal jí do kytek :) :) :)
    Taky mě to už napadlo xDD a s tím vyhladověním??? Na co?? Už je nějákou dobu mrtvej takže pár kilo mu určitě ubylo...
    Tak trochu doufám, že s tím soubojem Cersei/Margaery nějak pohnou Píseční hadi. Přinejmenším že nějak pomůžou Marge. Nymerie a Tyene působěj jako kočky s dlouhýma drábkama :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 25. června 2012
    esed napsal(a):

Selyse bych upálila. Pak bych byla šťastná já i ona. Moc jí přeji, aby se setkala se svým drahým bohem :-)

Jsem na tom úplně stejně, už si špičatím prut na táborák :)
    Krisa napsal(a):

esed napsal(a):

Selyse bych upálila. Pak bych byla šťastná já i ona. Moc jí přeji, aby se setkala se svým drahým bohem :-)

Jsem na tom úplně stejně, už si špičatím prut na táborák :)
    no Selyse je teda nesympatická ukrutně. šup s ní do tepla!
    Skôr nechápem, ako neustále nedokážu pochopiť, že divokí nejdú za potomkami slávnych ľudí. Jon im to miliónkrát hovorí a oni furt len trepú to svoje: Val je princezná, nejaký blblec čo bol potomkom nejakého kráľa za Múrom je kráľ atakdále. To je úplna hrôza, ako keby južania(a hlavne Florentovia, ktorí sú najnesympatickejší rod v celej ságe(pre mňa)) nemali rozum.
    Ale, ale. Selyse byste upálili, protože je nesympatická? Znova říkám - u týhle ságy nemá smysl někomu vymlouvat jeho sympatie nebo nesympatie k postavám... ale já tu taky nepíšu, co bych přála Cersei. Je to prostě dětinský.
    svoa: protože jsem si aktuálně znova přečetla poslední Jonovu kapitolu, tak mě Cersei zas tak netrápí narozdíl od Selyse (blbá fanatička).
    Zajímalo by mě: Když Varys tak moc podporuje Targaryeny, proč nechal jen tak poslat vraha na Daenerys?
    brbr napsal(a):

svoa: protože jsem si aktuálně znova přečetla poslední Jonovu kapitolu, tak mě Cersei zas tak netrápí narozdíl od Selyse (blbá fanatička).

Přesto Selyse zatím nic strašnýho neudělala, na rozdíl od Cersei. Jak říkám - přát si smrt postavy, protože je mi nesympatická, je prostě dětinský.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 25. června 2012
    svoa00: Já Selyse přeji, aby se jí vyplnila její největší touha (setkání s Chrchlem), co je na tom dětinského? „Kočku do kotle” :D
    Hmm, ta teorie s lstí Stannise je vcelku zajímavá. Když zajal Karstarky, zbyli mu dva havrani. Jeden asi logicky na Zimohrad a jeden na Hrůzov. Klidně mohl Stannis nechat napsat dopis pro Boltony, že jeho armáda byla rozprášena Karstarky, kteří využili momentu překvapení a donutit pak Karstarka, aby to podepsal, nebo orazil svou značkou... Tomu by Boltonové určitě rádi uvěřili. Sice mi tam trochu hapruje Manderly s Freyema, kteří měli vyjet na Stannise, nicméně kdyby se Manderly otočil proti Freyům (což je více než pravděpodobné), pak by společně se Stannisem asi neměl problém je pobít bez velkých ztrát. Jak by se ale Manderly domluvil se Stannisem? Leda by proběhla nějaká zatím tajná komunikace mezi Stannisem a Manderlym ještě v době, kdy byl lord tlusťoch ještě ve svém přístavu. Nebo by se o Freye postaral Manderly sám. Ti se ale před ním rozhodě budou držet na pozoru... Každopádně je to zajímavá teorie. Akorát si myslím, že ta část s Mancem je pravda, ten to asi hrubě odnesl...

EDIT: ještě mě napadla jedna šílená teorie. Když totiž v té kapitole z vichrů Stannis vyslýchá mistra Karstarků, je tam zmíněno, že někteří havrani zvládnou i více hradů, kam mají letět. Dejme tomu dva. Co kdyby Stannis napsal dopis "rukou Ramsayho" a poslal ho do černého hradu v očekávání, že Jon to nevydrží, pobere divoké a vyrazí na zimohrad? V případě, že by (ale teď už je to velké kombo) se pak k němu přidal Manderly a Jon, měli by Boltonové v Zimohradu asi docela problém...
    ddd napsal(a):

Zajímalo by mě: Když Varys tak moc podporuje Targaryeny, proč nechal jen tak poslat vraha na Daenerys?

Tak podle mě hlasoval pro její vraždu proto, aby navenek byl loajální. A Jorah Mormont přece dostal dopis, ve kterém byl upozorněn na nožnost atentátu, aby ji chránil. A myslím si, že ten dopis byl od Varyse.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 25. června 2012
    Nevím teda, co tak sympatického Arya v Tanci udělala.
    Byla tam. To stačí :-)
    Jak by se ale Manderly domluvil se Stannisem? Leda by proběhla nějaká zatím tajná komunikace mezi Stannisem a Manderlym ještě v době, kdy byl lord tlusťoch ještě ve svém přístavu. Nebo by se o Freye postaral Manderly sám.
    No, on lord Manderly není žádný milosrdný samaritán. S Rickonem chce udělat úplně to samé, co dělá Bolton s "Aryou", Petyr s Robertem a Arianne chtěla udělat s Myrcellou. Prostřednictvím malého dědice vládnout.
    Stačí pozorněji číst :-) Vždyť to sám Nedovi řekl. Když vyhlásí, že za smrt Dany je titul, zkusí to pár troubů, co to zkusí, a końáci si princeznu budou mnohem lépe hlídat. Kdyby za ní poslali muže bez tváře, byla by mrtvá nato šup, což Varys nechtěl. navíc na možnst útoku upozornil Joraha. Kdyby hlasoval proti, dosáhl by jen toho, že by ho Robert vyrazil, možná i uvěznil. Rozhodně by tím Dany nijak nepomohl V Západozemí není demokracie, krále nejde přehlasovat :-)
    Skôr nechápem, ako neustále nedokážu pochopiť, že divokí nejdú za potomkami slávnych ľudí. Jon im to miliónkrát hovorí a oni furt len trepú to svoje: Val je princezná, nejaký blblec čo bol potomkom nejakého kráľa za Múrom je kráľ atakdále.
    :-) Celá naše společnost, a ostatně jakákoliv fungující civilizace, je založená na tom,že respektuješ malá látková zvířátka, v našem případě razítka .-) Představ si, že by nedejbože zemřeli tvoji rodiče a odkázali ti rodinou firmu. Taky bys nečekal/a, že si ji pro sebe zabere zástupce ředitele, ačkoliv je silnější, v obchodu zběhlejší a má kontakty... A oni i divocí svým způsobem respektují rod, když se narodíš jako syn náčelníka, máš slušnou šanci, že z tebe bude taky náčelník. Ale nesmíš být postižený, slabý, nemocný nebo jinak nevhodný.
    Tyna: Manderlyho bych s Boltonem (kterej se nejspíš "Aryi" chtěl stejně při nejbližší příležitosti zbavit) a Malíčkem (kterej odpočítává dny, kdy se zbaví malýho kluka a bude moct hrát s jinýma loutkama) opravdu nesrovnávala :D A je samozřejmý, že prťavej kluk by potřeboval regenta. Pro Manderlyho bych klidně ruku zvedla.
    A cos Arianne? Ta přece Myrcelle nechtěla ublížit, dokonce zní chtěla udělat královnu...

Bolton a Malíček plánují vraždu, to je fakt. Ale co kdyby si Roberta vzal lord Royce, taky by se ho nesnažil zabít - jen spřátelit se svými dětmi .-)

Lord manderly možná udělá z Rickona krále severu, ale jeho královnou bude Willa Manderly a pobočníkem lord Wyman sám. Tím ho z ničeho neobviňuju, jen říkám, jak to je. Ostatně to Davosovi sám řekl "když má Bolton Starkovu dceru, já potřebuju syna"...
    Jen takový detail- měli vůbec králové Severu pobočníky? Robb byl králem "narychlo", tam mohl pobočník chybět z tohoto důvodu, ale je někde nějaká zmínka o tom, že by taková funkce na Severu existovala?
    Nejde mi to dohromady se "starými způsoby". Ostatně na jihu pak pobočníci více-méně vládnou za krále, takže se mi nezdá, že by na Severu nějaký takový post oficiálně existoval...
    On už bude mít Bolton na zimohradu plnou p**el problemu když si Manderly poradí s Freyi, Stannis si poradil s Karstarky a on nemá níc skoro, zbytky své armády a pár vojáků bývalých vazalů. Hlavní je počasí, Stannisovy ve velení bych každopádně věřil víc než Bastardovy.
    http://awoiaf.westeros.org/index.php/King_in_the_North

Mám dojem že pobočníky neměli. Oni si všechno dělali sami, viz popravy a tak.
    Blackfish napsal(a):

http://awoiaf.westeros.org/index.php/King_in_the_North

Mám dojem že pobočníky neměli. Oni si všechno dělali sami, viz popravy a tak.

Taky si myslím.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.