Území Valyrie

upraveno 25. října 2012 v Historie
Valyrijští kováři pracovali stejně dobře s kladivy jako s kouzly.
Valyrii zničila Zkáza.
Zprávy o Valyrii se dochovaly pouze v podobě rytin.
Existují vyobrazení pádu Valyrie.
Ayrmidonovy "nástroje války" jsou velmi vzácné a napsány na svitcích.
Svobodná města mají vlastní pověsti o Valyrii.
Valyrijské vyřezávané sfingy mají granátové oči a černé tváře.
Po Valyrii zůstalo mnoho cest, které přetrvaly po tisíce let,...

Číst celý článek zde
«13

Komentáře

• upraveno 4. prosince 2008
    Tak konečně vím, co to ta Dany zaječela, když vydrbala s těmi astaporskými otrokáři.
  • upraveno 5. července 2012
    Co myslíte, že se tam stalo? A dozvíme se to v některé z budoucích knížek?

Spekulujte, zajímají mě teorie. Když se podíváme na roztříštěné kusy ostrovů obklopené kouřícím mořem, zdá se, že Valyrie byla jednolitým poloostrovem, než přišla Zkáza.

Copak se stalo? Magie, meteor... Nebo něco Jiného? :-)
    No ja dufam, ze sa to dozvieme z novej fanfic sutaze :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 5. července 2012
    GRRM se jednoho dne díval z nebe. Zjistil, že Valyriané jsou den ode dne vyspělejší a lepší. Lidé byly šťastní, technologie a znalosti vzkvétali a všechno vypadalo na happyend. Martinova první myšlenka, při pohledu na tuto krásu byla: "Tak to vám nedaruju!"
    Podle mě nějaká vulkanická činnost. I když tipuju, že do toho byla nějak zapojená magie - Valyrijci jí nějak zneužívali a vymstilo se jim to...

Nemyslím si, že se někdy dozvíme, co se přesně stalo (ví to vůbec někdo v Essosu/Westerosu?)... ale mohla by tam nějaká POV zavítat. Hodně by mě zajímalo, jak to tam teď vypadá atd. Po Tanci bych řekla, že v úvahu připadá asi jen Dany (Victarion jí za pomoci rohu ukradne draka... vydá se do Valýrie najít si vlastní roh). Kdo ví.. :-)
    mno zkáza valyrie mi dost připomínájednu podobnou událost zkázu světa vraadů z Dragonrealm :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    A já bych se vůbec nezlobila, kdyby Zkáza zůstala hezkým tajemstvím, o kterém se moc neví a jen se o ní obecně mluví. Příliš mnoho vysvětlování a objasňování je v Písni spíš na škodu.
    Ze stejného důvodu doufám, že Varys a Malíček nebudou mít vlastní kapitolu.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Jak to tam vypadá? Mno jako v Mordoru.
    Co se tam stalo? To co v Pompejích.
    Při erupci u moře vznikají tsunami. A jeden z nedalekých ostrovů tsunami zasáhlo.
    Už vidím předmluvu osmé knihy: (Melisandra mluví o první válce s Jinými): "Svět se změnil. Cítím to ve vodě.Cítím to v zemi. Cítím to ve vzduchu.Mnohé, co kdysi bylo, je ztraceno. Neboť už nežije nikdo kdo by to pamatoval." (úvod z LOTR: Fellowship of the ring)
    A Strakoš s Rohem zimy prchl do hor, kde ho roh celou tu dobu dojebával.
    První povídka pojednává o tom, jak Benjen z Kraje putoval s dětmi lesa a čarodějem k pěsti prvních lidí. Tam a zase zpět. Jenže cestou v horách u Mléčné vody potkal v jeskyni Strakoše s jeho miláčkem. "Je moje! Jen moje! Moje trumpetka. Můj milášek. Achich ouvej!"
  • upraveno 6. července 2012
    Ještě řekněte že si Sean Bean střihne dvojroli Boromir Stark a zaškrtím někoho :D
    Ty vaše nápady :D :D :D

Podle mne to byla nějaká kataklyzmatická (napsal jsem to správně?) událost, která mohla souviset s magií. Je možné, že Valyrie byl dříve celistvá, ne takhle rozdělená... každopádně mě to zajímá, ale zase nebylo by na škodu nechat to tajemství zahalené... :D
    Mě tam nejvíc sedí ta vulkanická činost (možná ovlivněná/znásobená magií).
    Blackfish napsal(a):

Ještě řekněte že si Sean Bean střihne dvojroli Boromir Stark a zaškrtím někoho :D

To jako že by Eddard ožil... a následně se nechal propíchat pár šípy? :D
    Černobyl ? :-)
    Tam zařvali jen dva lidi.
    Voloďa: VYPNI TO!
    Serjoža: NEJDE TO!
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 6. července 2012
    Tyna napsal(a):

Co myslíte, že se tam stalo? A dozvíme se to v některé z budoucích knížek?

Spekulujte, zajímají mě teorie. Když se podíváme na roztříštěné kusy ostrovů obklopené kouřícím mořem, zdá se, že Valyrie byla jednolitým poloostrovem, než přišla Zkáza.

Copak se stalo? Magie, meteor... Nebo něco Jiného? :-)

Podľa mňa v tom mali prsty prví Muži bez tváre. Síce možno mierne, ale oni boli prvý podnet. A potom čakám skôr nejakého blázna, ktorý prosto experimentoval - možno nejaký Targaryen, čo mal až moc zlého draka, nejaká legenda. A tiež by tam mohlo ísť o R'hllora...
    Everett Young napsal(a):

GRRM se jednoho dne díval z nebe. Zjistil, že Valyriané jsou den ode dne vyspělejší a lepší. Lidé byly šťastní, technologie a znalosti vzkvétali a všechno vypadalo na happyend. Martinova první myšlenka, při pohledu na tuto krásu byla: "Tak to vám nedaruju!"

:D Zradili ste ma... Moje city sú v troskách...
    Nevada napsal(a):

A já bych se vůbec nezlobila, kdyby Zkáza zůstala hezkým tajemstvím, o kterém se moc neví a jen se o ní obecně mluví. Příliš mnoho vysvětlování a objasňování je v Písni spíš na škodu.
    Ze stejného důvodu doufám, že Varys a Malíček nebudou mít vlastní kapitolu.

Napokon sa dozvieme, že nejaký Valyrijec o 3x veľkosti Illyria Mopatise zjedol veľmi veľa úhorov, pukol si a to všetko zničilo :P
    Sajn napsal(a):

Ty vaše nápady :D :D :D

Podle mne to byla nějaká kataklyzmatická (napsal jsem to správně?) událost, která mohla souviset s magií. Je možné, že Valyrie byl dříve celistvá, ne takhle rozdělená... každopádně mě to zajímá, ale zase nebylo by na škodu nechat to tajemství zahalené... :D

Asi pred pár mesiacmi vyšiel na WoW datadisk Kataklyzma, kde sa znova prebudil Deatwing drak a začal kataklyzmaticky meniť Azeroth.. draky, kataklyzma.. to by bola sranda :D
    Lord Gepeto Illar: vím, já WoW hrál, a proto ta moje představa o kataklyzmu :D
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.

Asi pred pár mesiacmi vyšiel na WoW datadisk Kataklyzma

2 roky, ale to je jedno :-)
    A v prosinci by měl vyjít další
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Jo konečně se našel opravdovej zabiják wowka:-)
    Thorar napsal(a):

Asi pred pár mesiacmi vyšiel na WoW datadisk Kataklyzma

2 roky, ale to je jedno :-)
    Počkať... To už je až taký čas? :D Som sa pozabudol.. viem, že to bolo okolo septembra....
    Everett Young napsal(a):

A v prosinci by měl vyjít další

Yop, viem, Mlhy Pandarijskéééééé
    Teď bude Pandaria :-) Hrál jsem to už kdysi a přestalo mně to brzo bavit. Ale když tak koukám na toto video, dostal jsem chuť si těch pár nových lokací proběhnout.
    Aj ja som to hral naposledy na začiatkoch Kataklyzmy.. Ale tá Pandaria vyzerá zaujímavo.. Aj to nové prostredie pri tvorení postavy...
    no ja nehra odkedy som zacal citat piesen :D dakujem ze sa tu bavite o wow a mna chyta abstak ! :D
  • upraveno 7. července 2012
    Jarla: U hranic nedaleko Valyrie stojí rakouští aktivisté s transparentem "Wir haben Sie gewarnt" :-)
  • upraveno 8. července 2012
    Jo, já si při pohledu na mapu Valyrie a popisu událostí vybavím (a s trochou drzosti si myslím, že GRRM se tím taky mohl trošku inspirovat) explozi vulkánu na ostrově Théra (Santorini - Egejské moře, Řecko). Silný výbuch nastal okolo 1500 let př. n. l., rozmetal celý ostrov, vznikla kaldera (zhroucený spočný kužel) o průměru přes 15 km, vlny tsunami se rozšířily po celém Egejském moři a části Středozemního. Katastrofa podstatným (negativním) způsobem ovlivnila celý antický svět (zánik jednoho období Minójské kultury). Erupci zaznamenali i Egyptští a Řečtí kronikáři - těmito zápisy se prý možná i inspirovala legenda o zániku bájné Atlantidy...
    Nějaké souvislosti s Valyrii a Targaryeny by se i našly, ne? :-)
  • upraveno 8. července 2012
    Ja si myslim že v baniach Valyrie jednoducho preburali šachtu až moc hlboko...
    upraveno 9. července 2012
    Ja si myslim že v baniach Valyrie jednoducho preburali šachtu až moc hlboko..
    Jako trpaslíci v Morii? A Valyriané tam našli co? Také Balroga? :)
  • upraveno 9. července 2012
    Valyriané tam našli a probudily něco horšího. Toho jehož jméno nesmíme vyslovit a tak se mu říká GRRM.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.