Území Valyrie
Valyrijští kováři pracovali stejně dobře s kladivy jako s kouzly.
Valyrii zničila Zkáza.
Zprávy o Valyrii se dochovaly pouze v podobě rytin.
Existují vyobrazení pádu Valyrie.
Ayrmidonovy "nástroje války" jsou velmi vzácné a napsány na svitcích.
Svobodná města mají vlastní pověsti o Valyrii.
Valyrijské vyřezávané sfingy mají granátové oči a černé tváře.
Po Valyrii zůstalo mnoho cest, které přetrvaly po tisíce let,...
Číst celý článek zde
Valyrii zničila Zkáza.
Zprávy o Valyrii se dochovaly pouze v podobě rytin.
Existují vyobrazení pádu Valyrie.
Ayrmidonovy "nástroje války" jsou velmi vzácné a napsány na svitcích.
Svobodná města mají vlastní pověsti o Valyrii.
Valyrijské vyřezávané sfingy mají granátové oči a černé tváře.
Po Valyrii zůstalo mnoho cest, které přetrvaly po tisíce let,...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Spekulujte, zajímají mě teorie. Když se podíváme na roztříštěné kusy ostrovů obklopené kouřícím mořem, zdá se, že Valyrie byla jednolitým poloostrovem, než přišla Zkáza.
Copak se stalo? Magie, meteor... Nebo něco Jiného? :-)
Nemyslím si, že se někdy dozvíme, co se přesně stalo (ví to vůbec někdo v Essosu/Westerosu?)... ale mohla by tam nějaká POV zavítat. Hodně by mě zajímalo, jak to tam teď vypadá atd. Po Tanci bych řekla, že v úvahu připadá asi jen Dany (Victarion jí za pomoci rohu ukradne draka... vydá se do Valýrie najít si vlastní roh). Kdo ví.. :-)
Ze stejného důvodu doufám, že Varys a Malíček nebudou mít vlastní kapitolu.
Co se tam stalo? To co v Pompejích.
Při erupci u moře vznikají tsunami. A jeden z nedalekých ostrovů tsunami zasáhlo.
První povídka pojednává o tom, jak Benjen z Kraje putoval s dětmi lesa a čarodějem k pěsti prvních lidí. Tam a zase zpět. Jenže cestou v horách u Mléčné vody potkal v jeskyni Strakoše s jeho miláčkem. "Je moje! Jen moje! Moje trumpetka. Můj milášek. Achich ouvej!"
Podle mne to byla nějaká kataklyzmatická (napsal jsem to správně?) událost, která mohla souviset s magií. Je možné, že Valyrie byl dříve celistvá, ne takhle rozdělená... každopádně mě to zajímá, ale zase nebylo by na škodu nechat to tajemství zahalené... :D
Voloďa: VYPNI TO!
Serjoža: NEJDE TO!
Napokon sa dozvieme, že nejaký Valyrijec o 3x veľkosti Illyria Mopatise zjedol veľmi veľa úhorov, pukol si a to všetko zničilo :P Asi pred pár mesiacmi vyšiel na WoW datadisk Kataklyzma, kde sa znova prebudil Deatwing drak a začal kataklyzmaticky meniť Azeroth.. draky, kataklyzma.. to by bola sranda :D
Nějaké souvislosti s Valyrii a Targaryeny by se i našly, ne? :-)