Anagramy
Znáte anagramy/přesmyčky? Přehozením písmen ve jméně vznikne úplně jiné slovo nebo slovní spojení, což leckdy bývá spojeno s nebývalým humorem. :) I jména postav z Písně ledu a ohně můžeme takto přesmýkávat. Na počátek předhodím několik vlastních nápadů:
Ned Stark
Skrt dane (Já věděl, že je to pravičák!)
Catelyn Stark
Tlac krestany (že by se nakonec dala na víru?)
Cetla stranky (Vášnivá čtenářka... :twisted: )
Sansa Stark
Nas strasak (máváním paží dokáže velmi zkušeně zahánět škodlivé ptactvo z polí)
Melisandra
Nasrali med (včelařství je bohulibý koníček)
Stannis Baratheon
Strana hanebnosti (konečně politické uskupení s upřímným názvem!)
To je prozatím vše, avšak možností je mnohem více! :!: :P
Máte-li zájem přispět také svou troškou do mlýna, možná vám s nápady trochu pomohou tyto stránky: http://anagram.dingbatway.com
Komentáře
O kousek výš jsem psala: Svět- tj. knihy, seriál, dodatkové novely...
A první na to přišel Jay na minulé stránce. :D
Došlo? ;)
Vážne som dnes akýsi unavený... Ale ja som taký vymletý furt :D
:D
Riešenie druhých hádanok ma dohnala k šialenstvu a čosi takéto som zošmolil... Ak sa komusi chce, môže skúsiť riešiť, ak nemá nič iné na robote, ale je to dosť ľahké, aj po prehodení slov je to stále okaté :D Ten záver, je v zmysle "bytý-dý-tý" ako pesnička (iba sa tam nerátajú tie dve ý navyše). Berte to ako spevy šialeného opilca... Ešte napr.:
Čaro lami koka v dleni
:D Sú to sprostosti, ale znie to ako zaklívadlo
Zle som si to prečítal, navyše po dni aj čosi sa mi to zmiešalo, tudíž som si nebol istý, hľadal som podľa zlých kľúčov a napokon som našiel správnu odpoveď, ale neviem za sedem bohov prečo mi to nevychádzalo. Napokon som to skúsil znova a už to vyšlo.
Keď heavy povedal, že je to jeho obľúbená osobnosť, napadlo ma niekoľko osôb, ale len jediná, ktorá má skvelý zmysel pre humor, je aktívna, rozumná a skvelo sa s ňou diskutuje (teda je tu aj niekoľko iných, ale tí majú podstatne kratšie nicky). Ale ako som povedal, najskôr mi to akosi nevychádzalo.
Ospravedlňujem sa za vzniknutý rozruch... :) Tož, Crown her means Kill her...
HEH! PĚT, ŘEKO: BLÍN...
Příběh:
Hle, keton!
Ned Stark
Skrt dane (Já věděl, že je to pravičák!)
Jen poradím, že háčky a čárky tam patří, takže je to česky. :)
KOŘENÍ TĚHLE HPB
8-?
keď máme DPH... HDP... prečo nie HPB?
Kotě Řeníh Pleb
Akože mačka, čo sa volá Řeníh Pleb
:D Iba mám vážne podozrenie, že v ságe taká postava nebola...
No zároveň nemôžeš vyvrátiť, že sa tak nevolala tá mačka z Tanca, čo ju Arya držala :D
Nie, teraz vážne, mňa napadajú len blbosti ako Křetě a pod. 8-?
Ale nic si z toho nedělej- třeba to chce jen jiný den... Já luštila jeden Jayův anagram skoro týden a nic... Po pár měsících jsem se na to podívala a hned na mě vyskočil Tormund!!! :D