IF revolution (evolution)
No chvili jsem ted vahal, jestli se vas vsech ptat na nazor (preci jen jsem ten krutovladce:-)), ale koneckoncu co by ne, kdyz jsme uz skoro takova mala rodinka:)
Takze o chystanym novym layoutu uz tu plkam dyl, a zrovna kdyz jsem se k nemu po delsi studijni odmlce znovu vratil a chystal se s tim pohnout, tak jsem dostal nabídku. Nabídku, ktera se neodmita:-) A to sice nabidku na novej prostor pro umisteni webu. Je placenej, tudiz mnohem stabilnejsi a sefujou mu kolegove, co tomu fakt rozumej a poskytli by nam mnohem lepsi zazemi. Zatim je to ve stadiu promysleni, ale oni jsou prej pro a jsou velice aktivni, takze by aj vypomohli s obsahem.
Nicmene web, ktery oni spravuji je zamereny na RPG (http://www.d20.cz) a ruzny svety, tudiz by vypomholi zejmena s touhle sekci. Jak už jsme o tom mluvili v Herni sekci, dalo by se usporadat i naky to hrani, pac byse to takhle dostala do vetsiho podvedomi.
Soucasne sekce webu by zustaly samozrejme zachovany. Akorat zatim nevim, co udelat s forem, maj tam pekne udelanou diskuzi, ale zas preci jenom je to primarne web o d20, tudiz nevim jak by se tvarili na diskkuze o serialu a tak, ale to je vedlejsi. Ted mi jde hlavne o ten web, co byste na to rikali? Byli bychom pod patronatem http://www.d20.cz, ale meli bychom vlastni prostor, proste neco jako icefire.d20.cz.
Kdo mlci ten souhlasi, nicmene nazor (zejmena moderatoru a MIl jakozto autora webu) me fakt zajima...
Komentáře
Milý Aleku, na názor se nás ptát můžeš, ale odpovědnost za rozhodnutí stejně nakonec poneseš sám. :twisted: Hádám, že to chceš udělat jako lord Tywin na svých válečných poradách, nejprve nechat ostatní mluvit, důkladně poslouchat a nakonec prezentovat rozhodnutí. To ti schvaluji.
Neznám sice všechny podrobnosti a podmínky, ale musím říct, že bych byl spíše pro. Doména druhého řádu budeme tak jako tak; jestli se zlepší dostupnost a stabilita, bude to jenom dobře.
Podle toho, co Alek říkal, si to představuji tak, že bychom fungovali do jisté míry autonomně. Snad by se mohl trochu přizpůsobit design nějakému jednotnějšímu stylu (to záleží na tom, jak to Alek plánuje - tyhle technické záležitosti bych nechal na něm), nicméně web by se "nerozpustil" v D20, zůstal by tak trochu stranou.
Díval jsem se na D20 diskusi, je sice udělaná hezky, ale současné phpBB fórum se mi přece jenom líbí víc. Možná jsem na něj zvyklejší, ale je to prostě tak. :) To, že se bavíme o seriálu snad moc vadit nebude, samotné texty nezaberou skoro žádné místo, a jestli necháme fóra oddělená (začež bych se přimlouval), vyhneme se i případným stížnostem na rozbíjení jednotného bloku témat (tzv. globálnímu OT).
Na samotné změně poskytovatele není nic špatného. Chápu to tak, že můžeme jen získat, ale v podstatě nic za to po nás chtít nebudou. Hlasuji tedy PRO ZÁKLADNY! Ehm, chci říci pro D20. :wink:
A nyní odcházím do lesa, ulovit si pizzu...
No fuj srovnávat mě s tím mrzkým parchantem Tywinem...nicméně tahle vlastnost byla jedna z mála sympatických, takže to jakštakš přijímám, nicméně podobnou shcopností oplývá třeba i Václav Havel, takže bych radši toto přirovnání:-)
Ano, bylo by to pod námi, s tím, že by tam přibyla sekce pro d20, což já vítám, páč bych si AGOT d20 skuteščně rád vyzkoušel a myslím, že i další by to rádi vyzkoušeli. Takhle se aspoň dostane do většího podvědomí. Design by trochu upravil (rozvržení stránky a tak), ale vycházel by z koncpetu mnou plánovaného nového layoutu (barvy, ramy a tak).
Ano, todle fórum je luxusnější, ale zas náročnější a pomalejší s mnoha problémy. Napadla mě myšlenka současný web a fórum později zaměřit na seriál...no to je jen taková myšlnka. Chlapci z d20 jsou taky spíš za nechat fórum mimo, asi to tak bude lepší. Prostě by fungovalo jak forum tak diskuze na if.d20 - diskze k clankum a tak.
Mně byla na lordu Tywinovi nejsympatičtější jeho smrt. Šipka do břicha, můj pane, a celá jen pro tebe! :twisted: Od té doby se na toaletě vždy pečlivě zamykám.
Nevadí, že je toto fórum luxusnější. Jsme vyšší a střední třída, žijme tedy v luxusu! Nevadí, že je náročnější a pomalejší. Nový poskytovatel to unese a aspoň trochu kvalitnější připojení má v dnešní době snad každý, takže u příjemců také problém nebude. Nevadí, že fórum přináší mnoho problémů. Od řešení problémů máme přeci Aleka! (pozdravuji) :P
Chápu to tak, že současné stránky by zůstaly přibližně zachovány, co se týče rozsahu témat, ale záležitosti okolo GoT D20 by byly přesunuty do "základní kostry" d20.cz, což je pochopitelné, poněvadž tam to přeci jen asi bude sedět více.
K novému layotu a jeho případným změnám/úpravám se vyjádřit ze zjevných důvodů nemohu. Nový layout je jako inteligentní blondýnka. :wink:
Zaměření na seriál... hmm... máš v úmyslu udělat něco jako byl JCsoft v souvislosti s Pánem prstenů? :)
Aha...no fórum by pravděpodobně zůstalo na svém (tomto) místě. Nevím jestli by nás nechali provozovat phpbb pod nimi. Já osboně poslední dobou moc prolémů nemám, fachá to imo docela dobře a už to ani tak nepadá. IC se asi zasnažili.
Ano současné stránky by zůstaly zachovány, s tím že stěžejní by byly sekce Galerie, Sága (historie, proroctví, rody) a časem právě d20 - http://www.d20.cz je obecně o d20 a RPG, právě proto dělají tyhle projekty ke světům (viz rl.d20.cz, dragonlance.d20.cz, arda.d20.cz a další). A ještě samozřejmě sekce GRRM - CV, knihy, plány.
Zaměření na seriál, no to byl takovej nápad (ano, něco ala JCsoft či FantasyPlanet/lotr)...další je možnost to nedělat a seriál prostě probírat čistě na fóru bez webového zázemí. To by se vidělo dle ohlasu...
názor klienta:
pomerne často mám problém sa nalogovať resp. napísať reakciu. Trvá to straaaaasne dlho. Ak tomuto viete pomôcť, budem rád
Zkus psaní deseti prsty! :roll: :lol:
Nu, mně to připadne, že stránky běhají docela rychle. Samozřejmě ne tak rychle jako třeba nějaké oficiální zpravodajské servery, ale z mého pohledu je jedno, jestli se stránka načte za 0,1s nebo 1s... :wink:
Stranky behaj doela rychle (novej chystanej layout na tom byl uz hur, tak jsem to docela uvital, ze bysme sli pod ne).
Jak rikam pokud by forum zustalo vydeleny, tak by se rychlost moc nezmenila. Tezko rict jestli by se to zlepsilo pod d20, proste phpbb je narocny no. Diskuze na d20 ma tu vyhodu ze funguje mnohem lip, zas neni tak luxusni, primo zamerena na diskuze.
zkusim to nak s tim forem jeste promyslet, vim ze existujou naky phpbb mini, ktery jsou snad min narocny, tak bysme mohli prejit na to...
Já hlasuji spíše pro luxus na úkor rychlosti, kdyby to bylo nějak extrémně pomalé, tak neřeknu, ale pořád mám dojem, že to běhá solidně. Koneckonců je to diskusní fórum, ne chat, že ano. :wink:
Mimochodem, Aleku, v názvu tohoto topicu ti chybí "THEN"! :P
Mne to taky beha dobre, ale kdyz si všici stěžujou...tak budou mit revoluci!!:-)
Při Francouzské revoluci i při Anglické revoluci byl popraven král. Na tvém místě bych byl raději opatrnější s provoláváním takových hesel. :twisted:
sim tě, nezapominej ze jsi v Cechach, tady se na popravu seda mlcici vetsina nevzmuze...:-) a hlavne, ja prece budu vudce revoluce...:-)
Musím se přiznat, že já jsem spíše čtenář než hráč.
Pokud to bude ku prospěchu rozšíření naší členské základny, zlepšení provozních podmínek a větší slávy G.R.R. Martina v naší zemi, proč ne.
Obávám se spíš, aby nedošlo k pozření Ice&Fire dé dvacítkou.
To by byla škoda a mrzelo by mě to.
Ahoj,
já jsem tu za onu děsivou D20ku. Předně bych chtěl říct, proč vůbec k takové nabídce došlo. Pravda je taková, že mám Martinovu ságu moc rád. O tom svědčí i fakt, že zatímco většinu knížek si jen půjčuju z knihovny tak Martina (a asi další tři autory mám zakoupené :roll: ). A vím docela jistě, že z řad hráčů D20 nejsem sám, vím o několika dalších lidech, kteří vyjadřují stejnou inklinaci. Druhým důležitým momentem je pak existence oné AGOT d20 hry, která je takovým pojítkem.
icefire.d20.cz (nebo jiný název...) by byl svébytným projektem jaký má třeba ravenloft.d20.cz. Ten jsme například upravovali proto, že je českou mutací zahraniční stránky a coby "dceřiná společnost" musel splňovat určité nároky z mateřské strany.
Výhody d20.cz jsou relativně jednoduché postování článků a event. komentářů k nim, plus nějaké další legrácky okolo. Samozřejmě téhož se dá dosáhnout i instalací nějakého volně šiřitelného webového rozhraní, ale tady už je to hotové. Druhá výhoda je potenciálně víc návštěvníků (byť asi ne dramaticky o moc...)
Obavy z "pozření" IF chápu a se vší upřímností je nemohu zcela rozptýlit. Projekt by samozřejmě samostatný byl v tom pozření nehrozí. Taky si nemyslím, že by vzniknul náhlý příliv 50 hráčů AGOT d20, kteří by to zcela ovládli. Ale určitě se dá očekávat jednak nějaká diskuse o hře, jednak možná větší zaměření na AGOT d20 hru. Ale stát se může lecos...
Takže tak
Alnag
z realizačního týmu d20.cz
Hezky shrnuto...
Jeste bych dodal jedno. Rekneme si narovinu, stránky nikdy nebyly moc aktualizovaný, MIl udělal spoustu práce, ale co já tento web znal, aktualizace byly střídmé. S mým příchodem se změnil design, ale jinak toho taky moc nepřibylo. Možná pár obrázků, a pár textíků od externistu, jejichz pocet by se dal spocitat na prstech jedne ruky onoho zaslouzileho truhlare.
Mám pár plánů do budoucna, ale vždycky jsem dal spis prednost designovani a hratkam s webem jako takovym, hledel spis na funkcnost a obalku nez na obsah. Od d20 projektu si slibuji, ze by se me priority mohly kapinku zmenit ve prospech prave obsahu. Nemluve o angazovanosti Alnaga, Dalcora a mozna i dalsich.
Pracoval jsem na vlastnim guetbooku a chystal se pracovat na skriptu pro galerii. Ale d20 uz tohle vsechno ma, a propracovane, tak proc to nevyuzit?:-)
Obavy z pozreni ja osobne nemam (no co, ma tam bejt wz, tym nebo d20? mam na to podobny nazor jako k Evropsky unii, suverenitu preci neziskavame jen tak, ale musime si ji zaslouzit, vydobit:-)), naopak mam obavy, abychom svou svebytnosti spis nenarusili prilis projekt d20 jako takovy:-) A jeste jsem mel obavu z budoucnosti a serialu, ale pokud se z toho vyklube neco vic, skutecne by si to pak spis zaslouzilo svuj vlastni web ala JCsoft a Fantasy Planet/lotr k LOTRovi.
Ale pokud zustane tohle forum oddeleny, tak myslim neni ceho se strachovat, pac prave forum se stalo stezejni casti IF projektu.
Přidal jsem anketu, tak šup šup hlasovat:-)
Hlasoval jsem pro icefire.d20.cz. Je to zaběhnutá tradice a zní to dobře. Považuji se za reprentanta spíše konzervativnějších názorů, není důvod měnit to, co funguje, ledaže by ty ostatní názvy byly o hodně lepší, což nejsou. :wink: Nejpoužitelnější z nich mi přijde asi tak "zapadozemi". "Westeros" by kopíroval anglické stránky a "if.d20.cz" by zněl jako nějaká nacistická šifra z druhé světové. :)
Takže, jak říkám, zůstaňme u icefire.
Zajímavej návrh... Já jsem pro, ačkoliv jen do určitý míry. Dost nerad bych viděl, jak najednou pět nových lidí kecá do toho, jak má web vypadat, přičemž se zaštiťujou tim, že "my přece poskytujeme hosting". Spíš bych chtěl, Aleku, abys jel podle toho, cos měl naplánováno a nepřizpůsoboval se něčemu jinýmu, protože si myslim, že by si tenhle web měl zachovat jistou svoji originalitu. Pokud to bude bez problémů, tak do toho asi jdi (nakonec je to přece jen na tobě), pokud by příliš omezovali nebo něco vnucovali, držel bych se stranou.
Jedná se o tři lidi, z čehož jeden se stará čistě o technický věci, za jeho "kecy" budu rád, páč to je to nejlákavější a nejpřínosnější pro web. Druhej s tím nápadem přišel a s obsahem naopak asi vypomůže. A třetí, ten Martina nemá rád, takže se zas tak zapojovat asi nebude. A kdyby něco, máme jistý příbuzenský vztah...no snad bych ho zvládnul (doufám, že sem nechodí):-)
Co se týče obsahu, tam není problém, zůstává, jen přibude sekce pro d20, což je imo super, může to přitáhnout další lidi, a třebas konečně i zahrajem...
Ale díky za názor, za každej jsem rád...
Předpokládám, že vzhled diskuzního fóra, jakožto i celkový, bude jiný než tento, na který už jsem si docela zvykl. :roll:
Kdepak. Díky hrdinné intervenci sera Léta, jehož lopata se vznesla nad adminovu hlavu jako pověstný Damoklův meč, se ser Alek rozhodl, že fórum ponechá zde. Stěhovat se bude pouze samotný IF web. 8)
To jsem chtěl slyšet. 8)
Co má pořád s tou lopatou? :roll:
Je to tak, stěhovat se bude jen web, přičemž samozřejmě dojde ke změně vzhledu, plus přibude snad vylepšená galerie, tamtéž bude taky možná diskuze - zejména k článkům, ale i jiné diskuze...ale tohle forum zustane separovany tady. Budou fungovat dvě diskuze, uvidíme, která nakonec vyhraje, a třeba přežijou obě, kdoví.-) Co se týče vzhledu fora, minulý týden jsem pár skinů nainstaloval, ale ještě jsem to veřejně neroztruboval, je potřeba je ještě upraivt. Nicméně v podstatě fungujou, takže můžete vyzkoušet už nyní...