Co nového s Tancem s Draky

upraveno 17. září 2008 v Píseň ledu a ohně
Na blogu G.R.R.M.(jehož aktualizace nebyla na oficiálních stránkách zmíněna) jsem se dočetl zajímavou věc. Původní Martinovy plány byly dopsat teď někdy DwD, zajet si na Worldcon do Japonska(kde ještě nikdy nebyl) strávit tam pár týdnů propagací celé série a občas si odskočit propagovat do Číny a Koreje. Tedy měsíc až dva si od psaní odpočinout a nabrat nové poznatky a inspiraci.
Nové plány jsou vyexpedovat ženu na měsíc do Irska, zůstat doma a psát a psát a konečně dopsat alespoň DwD.
A jak to dopadlo, týden před návratem své ženy dokončil jednu velmi náročnou postavu (můj odhad je že to byl Bran, neboť o něm řekl, že psát jeho kapitoly je pro něj nejtěžší) a ještě jednu (bože kolik jich tam zase bude!) Nicméně stále není vše hotovo a poslední volný týden bude třeba revidovat a redikovat (ať už to v jeho podání znamená cokoliv :-))
Takže buďme trpěliví a těšme se dál.

Komentáře

• upraveno 27. června 2007
    TO s tou ženou je fakt - mít dom ženu tak nic nenapíšu :) Mě yb zajímalo jestlis e vydání dožiju já nebo on :) Lae fakt bych chtěl vidět jak to skončí a co bude se Starky...
  • upraveno 27. června 2007
    MIl: Aaa, díky za přepsání infa, už už jsem se na to chystal sám. Jo, postav bude 9...
    Dalcor: Prej si najal asistenta, což lehce zvyšuje šance na dopsání. Tříkrát hurá! ;)
  • upraveno 30. června 2007
    Jenom pro upřespnění, Martin bohužel nedokončil jednu náročnou postavu, ale obzvláště náročnou kapitolu: "I did manage to finish one especially troublesome chapter that I have been fussing and fretting over since before I split the two books, so that's good." Což je taky fajn, ale zdaleka ne tak povzbudivé. Taky se mi vůbec nelíbí ten jeho splín, melancholie, s kterou ten blog píše... Působí to trochu, jako by nevěděl jak dál. Snad mu pomůže ten nový asistent (nebo asistentka ;-), co já vím co je Ty za jméno), kterého si poprvé v životě najal.
    Tak držme palce, co nám zbývá
  • MIlMIl
    upraveno 2. července 2007
    Ty (čti Ta:j) je zkráceně Taylor.
  • upraveno 13. července 2007
    Kdybyste někdo měl chvilku, skočte na Martinův aktualizovaný blog a udělejte výcuc, byli byste zlatí. Já na to bohužel momentálně nemám vůbec čas.
    Jo a ten Ty, setkal jsem se i s tím, e to byla zkratka jména Tyrone(Tajron).
    No ono to není nic "závažnýho", já to poslední dobou jen prolítávám...ale dobrá, velmi stručně. Dokončil prolog (po mnoha přepisech), který bude vyprávět nová POV, bude to formou více flashbacků (asi 4). Rozhodl se, že tuto kapitolu přečte na nějakém conu před čtenáři, aby zjistil jejich reakce; je možné, že to podle toho ještě bude upravovat, což asi nyní činí.
    Jinak jsou to obecné zápisky o těžkostech spisovatele. Kdy je kapitola hotova? Kde je ta hranice?
    Info z čtení je na ASOIAF foru. Onou POV v prologu bude VARAMYR, zvaný ŠESTIKŮŽE, měnič, pán tří vlků, stínokočky a ledního medvěda. Je tam popsán i děj, ale to už nechám na každém z vás, abych nespoileřil. ;)
    Neumírají náhodou hlavní postavy prologu na konci prologu? Co i vzpomínám, zatím každý umřel... no dobře, Pate z Citadely se možná stal jen nemrtvým nebo skoro nemrtvým otrokem Alchymisty.
    Dobrej postřeh...;)
  • upraveno 26. srpna 2008
    myslím, že Pate už nie je Pate. Na jeho mieste je Alchymista. resp. Jacquen?
  • upraveno 31. srpna 2008
    Takže už je zcela jisté, že Tanec vyjde až napřesrok? :-(
  • upraveno 8. září 2008
    To to stihnu přečíst ještě jednou a udělat si pořádek v některých postavách...
  • upraveno 8. září 2008
    tiež si asi dovtedy dám ďalšie kolečko... koľké? štvrté veru ak sa nemýlim (pre prvé tri knihy) a tretie pre hostinu....
  • upraveno 8. září 2008
    To si dáme asi všici...tak aspoň nebude nouze o souhrny a třeba je konečně dokopem. Ostatně říkal jsem vám přeci, že dokud nedoděláme souhrny až do Hostiny, Tanec prostě nebude. GRRM se mě pořád ptá, jestli už jsme souhrny dodělali a já mu pořád odpovídám, "ne, Tyi (přirozeně komunikuji s jeho asistentem ;)), ještě ne, Tanec pozdržte". :-)))
  • upraveno 9. září 2008
    Moc bych toto neuveřejňoval, neboť by mohli fanoušci pozdržet tebe někde v temném průjezdu a ukázat ti kobky Casteriovy skály :)
  • upraveno 9. září 2008
    a aký je priebežný súhrný stav? zase som posledný? :-((((
  • upraveno 9. září 2008
    Solidárně jsem ještě nezveřejnil všechny Sansy a Jaimee, aby neležela tíha veškeré zodpovědnosti za zdržení pouze na tobě, sarvene. :-)
  • upraveno 17. září 2008
    takže sme posledný dvaja? hm...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.