Icefire d20

upraveno 6. listopadu 2010 v Webové záležitosti

Takže počínaje dneškem je oficiálně spuštěn nový web http://icefire.d20.cz!

Všechno důležitý se dozvíte snad tamtéž, takže to tu nebudu rozvádět. Za připomínky budu rád buď tam v Diskuzi nebo tady na fóru. Užijte si to...

2»

Komentáře

• upraveno 30. května 2008

Léto? Článků? Kdy? Kde? Něco mi taky asi uniklo. :o :wink:

Dalo by se to udělat tak, že bychom pro každou jednotlivou postavu udělali zvláštní článek se zajímavostmi, nějakými údaji... a další debaty o dané postavě by se pak odehrávaly v diskusích pod těmito články.

Ale nebudou chlapci z d20.cz naštvaní, že jim floodujeme discussion-list? :wink: (ach jo, tyhle anglicismy)

Pak tam můžeme zkusit založit téma "rohy v Západozemí" nebo "Noční král".

A ještě mě napadl topic: "Jsou mapy skutečně správné?" :lol: :twisted:

Ale radši nic nezamykej, to je zlé řešení. Raději to vyřešme v souladu s trhem. Prostě udělejme stránky tak atraktivní, aby se tam všichni přesunuli sami... i přes naše extrémně konzervativní tendence. :)

• upraveno 30. května 2008

Quote:
    Ale nebudou chlapci z d20.cz naštvaní, že jim floodujeme discussion-list? :wink: (ach jo, tyhle anglicismy)

Nebudou, v dohledné (snad) době se chystá řešení, jak tomu zamezit. Teda řešení ještě neni, ale pár návrhů už padlo, ted jen vybrat a zrealizovat to nejlepší. Proto tu taky sonduju, abysme to nedělali zbytečně. :-)

Na články je ještě čas...ale životopisy postav mám taky v plánu, nechával jsem to na dobu po souhrnech. Na konkrétní diskuze je čas, zase by bylo hloupé nahrnout tam behem měsíce všchno množný, mám to v plánu nějak dávkovat, ale samo zas nehodlám nikoho brzdit. Zkusim někdy během června vytvořit nějaký první vlaštovky těch článků a uvidíme. Hlavní jsou souhrny, ty bych rád dokopal nejdřív. Teda, já mam vlastně hotovo, skoro. :-)

OK, zamykání ne, já to ano nehctěl udělat hned, možná tam časem někam naházím odkazy "diskuze pokračuje ZDE", ale to je detail. Uvidíme, jak bude žít pokec, kdyžtak bych ho pak nějak zvýraznil. Nejdůlěžitější ze všeho je, že jsme si trochu vyjasnili postoje a všichni uz ted víme, kde se bude o čem diskutiovat. IF na webu, pokec na fóru. Je to tak? :-) Vlastně se nic nemění, vy konzervy, jde jen o preference a o úvahu, že cílem je dávat vše o IF na web. Teda vše je spíš do budoucna, až se udělaj nějaký ty změny, co tam chystam...stran struktury apod.

• upraveno 1. června 2008

Alek wrote:
    Hele, já za to fakt nemůžu, fakt to tu i v galerii stávkuje a padá samo od sebe.

Co ti padá? Mně nic nepadá. Kup si lepší počítač! :idea: :twisted:

Víš, co se říká? Kdo chce Sandora bít, lopatu si vždycky najde! :!:

• upraveno 1. června 2008

No přijde mi to, že jakmile se na foru oživí pár témat, spadne to. A s nim i galerie. Takže opatrně chlapci, nepřehánějme to. :-)

• upraveno 4. února 2009

V dohledný době (tj. týdny) se chystá kompletní překopávka d20, tedy i IF d20, pokud máte nějakej nápad, co by mělo být na webu vylepšeno z technického hlediska, budem rádi za každej návrh. A třeba se konečně dozvím, jak vylepšit tamější diskuze, aby se líbily aspoň tolik jako ty zdejší na Noční hlídce :-)

• upraveno 4. února 2009

A jéje, to zas bude čtrnáct dní mimo provoz, co? :twisted:

(Já bych chtěl, aby tam šly taky vkládat smajlíky! :idea: )

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 4. února 2009

A co aby se blbý nápady samy mazaly?

• upraveno 4. února 2009

flanker: heh, chápu, však jsem taky nikoho nakonec nenutil v přejití na web...jen jsem chápal ty stesky ostatních a chtěl jsem jen navrhnout rozumnou nápravu. Jste děsný konzervy, ale máte to mít, když chcete :-))

head: ále, 14 dní, to se nestalo ani tady na foru :-), natožpak na d20, kde to vlastně nemam vůbec na starost, tam se staram jen o grafickou úpravu. Smajlíky...ok, zkusim je na naší válečný poradě navrhnout.

• upraveno 5. února 2009

Já bych chtěl, aby bylo více místa v galerii, a tudíž abychom tam mohli nahrávat nové masivní várky obrázků. :idea:

Zařiď to. 8)

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 5. února 2009

Nechtěl bych být adminem. :roll:

• upraveno 5. února 2009

Místo snad ještě je a podle toho, že v minulých dnech obr přibyly, považoval jsem tento problém za vyřešený :-) Není tomu snad tak?

Být adminem je fajn, jen člověk potřebuje zpětnou vazbu. Jak je vidět ve zdejší diskuzi, nejraděj bych forum zrušil a přesunul se na web, protože se mnohem líp udržuje, upravuje, rozšiřuje, je mnohem rychlejší, přehlednější, spolehlivější...ale jelikož zpětná vazba naznačuje, že web má problém akceptovat, je výsledek jasný a já ho akceptuji, nejdu silou za svým, ale hledám způsoby, jak to změnit. Toliko nelehké b(y)ití admina :-)

• upraveno 5. února 2009

Býti adminem, to je služba veřejnosti, služba na pokraji sebeobětování. :)

Náhodou, na webu ty diskuse taky docela běží. A kdyby se tam soutěž přesunula v takové podobě, v jaké je teď, myslím, že by proti tomu nikdo moc neměl. Reptalům vadí jen případné změny pravidel. :wink:

S tou galerií máš pravdu v tom smyslu, že obrázky ještě přidávat jde. To ano. Ale kolik se jich tam ještě vleze? Deset? Dvacet? Třicet? Padesát? Nějaká závratná čísla to nebudou. Proto navrhuji řešit problém dřív, než vznikne. :idea: :P

• upraveno 5. února 2009

Ještě mě napadla jedna možnost vylepšení do Galerie. Občas si všimnu, že je tam některý obrázek třeba dvakrát. Možná by se tudíž hodilo bonzovací tlačítko, kterým bych ti tu dotyčnou malůvku nahlásil. Co? :)

• upraveno 5. února 2009

Přiznávam, že nevim, kolik tam ještě je, radši to nekontroluju :-)

Ale máš pravdu, že s případnym seriálem by to mohlo velmi narůst (btw, k tomu seriálu, proslýchá se, že byl viděn P. Dinklage na schodech budovy HBO a měl velmi škaredej skřetí výraz :-)).

No nevim co s tim, vyčkával jsem, že by mohl poskytovatel navýšit limit, ale zatim se nestalo. Pak je možnost smazat forum...lákavé! :-))) Anebo použít nějakou soc. sít pro fotky, ala Picasa web, Flickr atd. Tam bejvá místa dost.

ad duplikáty...hmm, že by? hele bacha na to, možná to není duplikát! Fungujou tam totiž klíčová slova, což znamená, že třeba Catelyn má klíč Menší rody jako Tully a klíč Stark, je tam tedy jen jednou, ale zobrazuje se v obou albech (Cat je jen příklad, nevim jestli zrovna u ní jsem to takhle nastavil). Koukni třeba na Místa, je tam 41 obr + 39 -> 39 obrázků zobrazovaných zde, ale přitom jsou fyzicky v jiných galeriích.

• upraveno 6. února 2009

Upřímně řečeno, nechápu, proč tady poskytují tak málo místa na soubory. Na jiných hostinzích zdarma je ten prostor mnohem větší, třeba Webzdarma nabízí 500 MB, na blogu se dají ukládat obrázky až do 1 GB atd. :roll: Sociální sítě mají tu nevýhodu, že by nám tam lezl kdovíkdo a navíc by se to muselo všeho přesouvat a zmizely by komentáře, popisky...

Admine, vymysli něco! :!: :)

A nepodceňuj mě, duplikáty, o kterých mluvím, jsou opravdu duplikáty, ačkoliv jsem si zatím všiml snad jen dvou nebo tří. Jak pracují klíčová slova, to vím, kdysi jsi mi to vysvětloval. :wink: Ale občas narazím na dva obrázky v různé velikosti, případně je jeden okomentovaný, druhý neokomentovaný... v takových případech není nad čím dumat.

• upraveno 6. února 2009

Noo, tak adresa icefire.wz.cz nám snad ještě pořád patří, tak pokud tam maj 500, můžu to tam přešoupnout...sic to bude asi méně stabilní. Jen s tím bude práce a hlavně jsem zvědav, jestli se mi podaří to překlopit i s databází a neztratit při tom komentáře a hlasování apod. :-)

• upraveno 6. února 2009

Nevím ale, jak přesně to tak funguje s reklamou, píšou "lišta a banner".

Nu, zkusit to můžeš. Ale zároveň tu Galerii nech i tady, ať o ni nepřijdeme... a ještě ji pro jistotu zálohuj. :wink:

To, že s tím bude práce, je jen dobře. Práce zušlechťuje. 8)

• upraveno 12. února 2009

Alek: tak jsem se trošku zamyslela, proč vlastně chodím raději (ačkoliv i to teď málo) sem než na web...

Popravdě jsem nikdy příliš nepátrala po tom, jak fungují diskuse na webu a možná proto se tam neorientuji v tom, abych poznala, kam přibyl nový příspěvek a abych uměla nějak rozumně najít starší debaty, které nejsou v "aktuální diskusi". Možná by to bylo jinak, kdybych se při každé návštěvě okamžitě přihlašovala, ale to rozhodně nedělám a ani dělat nechci. Když mi toho uteklo více, nepoznám, kam až (na kterou stránku) se mám v probíhající debatě vrátit, abych našla, kde jsem skončila.

Hmm.. vlastně starší debaty lze najít poměrně snadno, ale jsou myslím poměrně nepřehledné vzhledem k tomu, že mají jen čtyři kategorie (dívala-li jsem se správně). Nicméně, když jsem se chtěla dívat na nějaké starší debaty, klikala jsem vždy na "uteklo vám něco?" a tam jsem vlastně zjistila, že mi neuteklo nic a více jsem po tom nepátrala...

• upraveno 13. února 2009

Pánové, Dandali vás všechny zahanbila :-) Jediná ona vyslyšela mé prosby a popsala problém web-forum. Převčírem se konala schůzka d20 a můžu slíbit, že spousta z těch problémů, co Dandali nastínila, bude v brzké době řešena.

Vzhledem k tomu, že i samotná d20 tak trochu bojuje s phpBB systémem, konkrétně s RPG forem, demonstroval jsem na vztahu IF web a Noční hlídce problém. Rada starších mi navrhla Noční hlídku zrušit, jinak se jí prej nezbavim. Nebojte, sic je to lákavé, neudělám to, zatím. :-) Uzavřu ji až tehdy, kdy budu přesvědčen, že web nabízí prostor pro diskuze minimálně stejně tak dobrý jako Hlídka.

Dandali: No přihlášení je základ, bez toho ani na foru nezjistíš, co se událo od poslední návštěvy. Ale jak říkám, v novém systému už by mělo být snadno zjistitelné, co jsi ještě nečetla, který příspěvek je nový atd.

Co se týče Galerie, webzdarma skutečně nabízí 500 MB, sic za cenu otravně výrazné reklamy. Přesun samotný by neměl být problémový. Zatím nad tím uvažuji...na tym. cz máme ještě asi 35 MB volných :-))

• upraveno 16. února 2009

s potěšením, Lorde Veliteli :-)

zjistím to alespoň zhruba... když tuším, že jsem tady byla před týdnem, tak podle data odhadnu, jestli něco nového přibylo.. nebo když napíšu něco do tématu, tak pak vidím, že mi někdo reagoval, aniž bych se musela přihlašovat...

• upraveno 22. února 2009

Tak jsem si dneska hrál s tou galerií, nakonec ale webzdarma vzdávám. Nejenže se mi přenos moc nedařil, ale zjistil jsem při tom, že galerie by byla na WZ špatně použitelná, WZ bylo strašně těžkopádný, všechno trvalo miliony let, než byla nějaká odezva. Navíc ty mraky reklamy. Takže na to prdim, zůstanem zatim na IC.cz. Ale sonduju, jestli by si nešlo připlatit za trochu prostoru.

• upraveno 28. března 2009

Držel jsem hlídku na webu, ale je tam chladno, pošmourno a pusto. :)

Jak dopadla sonda? :?:

Ještě mě napadlo, že bychom si mohli Nový prostor zakoupit na některé stanici metra. :idea:

• upraveno 29. března 2009

sonda zatím sonduje bez odezvy :-(

• upraveno 5. dubna 2009

Bez odezvy je pořád lepší než bez gatí. :idea:

• upraveno 5. dubna 2009

Možná, že kdybychom si všichni sundali gatě, mohlo by to vyvolat odezvu...? :idea: :)

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.