Beowulf
V pátek, posleního dne předposledního měsíce tohoto roku, vypravil jsem se, hnán zvědavostí, na nový Zemeckisův opus. A dostalo se mi konečně fantasy neučesané, hrdinské, se zajímavými postavami a výborným příběhem. Atmosféra a jednání postav odpovídá době, což neznamená, že se nemůže přetřásat statečnost, čest, selhání. Mnoho lidí pohrdá formou natočení. Ano, jako hrané by se mit o asi líbilo ještě víc, přesto příběh byl pro mě důležitější.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Hmm, první zvěstovatel dobrých zpráv. Tož jsem zvědav. A máš pravdu, ten zemeckisův styl mě odrazuje velmi, trailery vypadaly příšerně.
Často je absolutní kravina opěvovaná kvuli vizuální stránce (prakticky každej film od Baye, i když já nechápu, co na něm kdo vidí).:D Chce to vnímat ten styl jako způsob vyjádření.
Sáíla Beowulfa je v příběhu, a v prokreslení postav a prostředí. To je třeba v současný době ocenit dvojnásob.
Nicméně je opravdu škoda, že to není hrané. Za ty prachy co do toho vizuálního zpracování vrazili, by se to mohlo v klidu natočit i s živýma hercema. Navíc se mi ta grafika nelíbí. Přesto to chci vidět. Škoda, že nemám teď někdy cestu do Prahy, zašel bych na to do Imaxu.
BTW byl jsem včera na 3D verzi, docela jsem si pošmáknul.
Angelina Jolie 3D by nemusela být špatná. :o :P
Film jsem teda ještě neviděl - schyluje se k tomu ale každým dnem - pamatuju si však na jednu krátkou povídku v časopise Ohníček (ech, stáří), kde vystupovala příšera Grendel, které zmíněný hrdina Beowulf utrhl ruku. Páni, ten musel mít teda páru. :shock:
Tak jsem si pustil Beowulfa, teda zatim jen první půlku. No a s tou druhou si nejsem vůbec jistej, páč ta první mě vůbec nezaujala, spíš naopak. Zpracování mě neustále rušilo od příběhu. Možná že v IMAXu by to bylo lepší, ale moc tomu nevěřim. Lehce trapné mi přišly ty silné proslovy a burcující řeči, u kterých nebyla vůbec zachycena reakce těch, ke kterým bylo mluveno. Jakoby v těch síních nikdo jiný nebyl.
Takže za mě v polovině hrůza hrůzoucí, ae zatim nebudu vynášet konečné soudy. jen snad, že ten hraný Beowulf, který šel někdy minulý rok mě zaujal víc, i když ani on nebyl žádný zázrak. Halt silný příběh je základ na kterým se má stavět, ale sám o sobě nepostačí.
ako kinomaniak však musím poznamenať, že pozerať film doma na kompe a prerušovať ho, tiež nie je idálny spôsobo ako si ho vychutnať :twisted:
Uznávam, že televize některým filmům ubírá kouzlo. Jako velký filmový obdivovatel ale zase musím říct, že pokud jsem schopen film v půlce přerušit (a to bez jiných příčin, jako je spánek či jiné povinnosti) a nedokoukat ho na jeden zátah, pak na tom filmu prostě je něco špatně.
Málokdy mě od sledování nějakého filmu dokáže odradit pouhý trailer.
Beowulfovi se to povedlo. :roll: :wink:
Správně! Není nad to se nechat převálcovat nějakou ryčnou velkoplošnou projekcí. 8)
sú filmy, ktoré by som mal problém dopozerať na kompe, alebo v DVD, pretože boli pomalé, alebo niečo iné. Nakoniec som však bol rád, že som ich pozeral. Je to ako s vychutnávaním vína, keď ho po druhom dúšku spláchneš kolou, už sa nedozvieš ako by chutilo celé :-)
Takový problém u dobrých filmů nemám...jen si pak na konci říkám, že v kině by to bylo asi silnější. Ale dobrý film je prostě dobrý kdekoli a nemůže to být odvislé od toho, kde jsem ho viděl.
nie je tomu úplne tak, pretože ľudská (a asi aj zlovlčia) psychika má svoje zákonitosti. Vždy je lepšie vnímať v priaznivom prostredí ako v prostredí, ktoré ťa môže rušiť už i len teoretickou možnosťou pauznuť alebo skipnuť...
Asi jsem barbar, ale já se prostě dokážu dobře odputat od reality i u filmu z TV (teda přes PC) a když je dobrej tak mě prostě nic nevyruší a nemyslim na pauzu :-) Ale ok, sarvene, hádat se nebudu, ty jsi přeci jen profík přes film...
Jo a ještě k tomu Beowulfovi. Musim uznat, že druhá polovina byla lepší, hlavně zásluhou dračiska, souboj s nim se mi až na pár hloupostí fakt líbil. I se v síních konečně objevil lid a hlahol. A vlastně jsem byl chvílema schopen přestat vnímat špatné zpracování, za což patří dík ději a hercům. Nicméně, suma sumárum, rozhoduju se mezi ** a *** na CSFD, ale asi spíš za *** pro tu lepší druhou půlku. Takže v mém slovním vyjádření, docela to ušlo, ale znovu už ne.
Tak jsem to zkouknul a žádné záchvaty nadšení mě z toho teda nebraly.
Celkově hodně scén dělaných na efekt (ty byly ovšem opravdu efektní - viz drak nebo matka) a dost přehnané.
Ne, že bych od fantasy čekal bůhvíjakou realističnost, ale přece jen je někdy méně více.
Bylo toho na mě moc. A přece jsem čekal víc. :|