Kvíz: Čo vieš o ľade a ohni

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování

Poučný, vtipný a najmä spontánny kvíz o (ne)vedomostiach zo sveta Piesne. Otázky budú vymýšľané spamäti, aj odpovede očakávam spamäti bez akéhokoľvek ťaháku.

soon

2456710

Komentáře

• upraveno 14. března 2008

Já jsem byl taky znepokojený, přibližně od okamžiku útoku na Šerodol, ale vlastně jsem ani nevěděl proč. Ten děs kolem vůčihledně rostl. Když vjížděl do Dvojčat, doufal jsem, že to rychle, rychle, rychle bude mít za sebou (sic!), aby se mohl zaútočit na Kailinskou držbu. Podobný "sebevražedný útok" ve mě vyvolával příjemnější pomyšlení než setkání s lordem Freyem. :wink: Ale popravdě řečeno, Krvavou svatbu jako takovou jsem vůbec nečekal. Ve chvíli, kdy Robb pojedl chléb, a dostal se tak pod právo hosta, jsem se poněkud uklidnil... a pak to přišlo.

Je zajímavé, že různých náznaků bylo ale v knížce mnohem více. Například u Melisandry, v Domě neumírajících, u Tywina atd. Při druhém čtení jsem si toho všeho všímal a divil jsem se, jak jsem napoprvé mohl být tak slepý. Ovšem nevím o nikom, kdo Krvavou svatbu odhadl dopředu. :)

Tak nahodíme další otázku, ne? Něco, co tu ještě nebylo.

Láska, slzy a krv za 200! :twisted: :!: :shock:

• upraveno 15. března 2008

OK, věřim ti, sarvene. :-) Pro mě to asi tak traumatický nebylo (respektive ano, ale ne kvůli smrti Robba, spíš kvůli té samotné skutečnosti), protože Robb mě moc nebral, fandil jsem mu spíš proto, že je Stark, a on sám mě nikdy moc nezaujal, halt tullyjec. :-) Takže já jsem se od počátku soustředil na Aryu, Brana a Jona a ty zbylé dva z vlčího vrhu jsem tak moc neprožíval. A bylo to dobře, nemaj budoucnost, tak aspoň nebudu tak zklamán smrtí ani jednoho z nich. ;)

• upraveno 17. března 2008

Sarvene, nenapínej nás. :wink:

• upraveno 18. března 2008

Včera jsem od čenichu po špičku ocasu měřil 8 stop, 3 palce. Dnes už to je bez jednoho palce 9 stop.

Ten sarven nás ale napíná! 8)

• upraveno 28. března 2008

Show must go on! Freddie volá: "Sarvene! I want it all!" :wink:

Léto, mohl bys pro příště volit trochu lehčí otázky? :)

• upraveno 28. června 2008

Vzhledem k tomu, že v Citadele vypukl hladomor :o, hladoví žáci přepadli, vyudili a snědli své mistry :shock:, takže budu muset nějaké další otázky pro soutěženíchtivé hráče zřejmě položit sám. :)

Nabízím tyto kategorie:

Móda ledu a ohně

Architektura a urbanistika

Tajemstvo čitatela

Dáma s kosou

Fauna, flóra a animalismus

Každá kategorie obsahuje otázky za 100, 200, 300, 400 a 500 bodů.

To zní lákavě.

Prosil bych ty fauny, satyry a anihilismus. Za 300. 8) :)

To zní hodně sci-fi.

Ještě bych zmínil, že když někdo zvolí určitou možnost, která se ukáže nesprávnou, nesmí pak hned hádat další. Musí počkat, dokud neučiní svůj tip alespoň jeden další hráč. To jen tak pro úplnost. 8)

Otázka: kteří z těchto mýtických tvorů nebyli v Písni zmíněni?

a) mantikoři

b) chiméry

c) minotauři

d) pekelní psi

e) ptáci nohové

f) baziliškové

g) všichni výše uvedení byli zmíněni

Pass! :twisted:

Nesplet sis to a není to za 500? :wink:

Určitě ne. Otázky za 500 jsou pokládány v němčině. Čistě pro ztížení. :twisted:

Ale klidně můžeš i tipovat. Za to ti nikdo hlavu neutrhne...

...ruku nebo nohu možná ano, ale hlavu ne, slibuji. 8)

Jsem intelektuálně plachý. :)

Za cé! :evil:

Špatně! Chachachachá! Špatně! :mrgreen:

Všichni si na něho ukažme a zasmějme se! Odpověděl nesprávně. :wink:

Hohohohó, checheché.

Chachachá.

Heh.

:twisted:

Muhehehe. :twisted:

Proveď důkaz. Číslo stránky. Kontext. Atakdále. :)

Pozor, to, co jsi teď použil, je tzv. "maniákální smích", který by neměl používat nikdo se špetkou zdravého rozumu. :twisted: :D

Teď důkaz podávat nebudu, abych tím nepomohl ostatním. Ale až bude otázka správně zodpovězena, pak u všech potvor související text objasním a ukážu. 8)

tiež by som si s istotou tipol cé, ak však verime letovi :shock:

tak potom vták Noah!

Zase špatně. :wink: Ptáky nohy měl v erbu například lord Connigton. :) Jedná se samozřejmě o Hanin spanilý překlad, ve skutečnosti jsou to gryfové. Avšak beru to tak, jak to je. 8)

Divím se, pánové, že si troufáte diskutovat o něčem tak složitém a vznešeném, jako je hra v kopanou, když ani nepoznáte všeliké bestijstvo Západozemí a krajin přilehlých. :twisted: :wink: :mrgreen:

hm...takže heavy si na rade. pekelní psi boli spomenutí aspoň v súvislosti so žoldniermi, nie?....tak čo nám zostáva?

b) ?

Jak znám Léta, tak to budou bazilišci.

Jsou i u něj na blogu! :twisted:

Venit, vidit, vincit.

Lady Dandali přišla, viděla a správně odpověděla. Píšu si k ní 300 bodů. :)

Popis Dračího kamene v Davosově kapitole v druhé části Bouře mečů:

Zvedl oči a zahleděl se k hradbám. Místo zubů cimbuří na něho z výšky shlížel tisíc obludných chrličů, každý jiný; z hradeb vyrůstali okřídlení draci, ptáci nohové, démoni, mantikoři, minotauři, baziliškové, pekelní psi a kohouti a tisíc ještě podivnějších tvorů, kteří jako by tam byli sami narostli. A všude kolem byli draci. Velká síň sama byla drakem ležícím na břiše. Lidé do ní vstupovali otevřenou tlamou. Kuchyně byly drakem stočeným do klubíčka, odkud byly kouř a pára z pecí odváděny přes jeho nozdry. Věže byly draky skrčenými nad hradbami nebo připravenými k letu; Větrodrak jako by vzdorovitě řval, zatímco Věž Mořského draka se vznešeně rozhlížela nad vodami. Menší draci lemovali bránu. Dračí spáry vyčnívaly ze zdí a třímaly pochodně, velká kamenná křídla objímala kovárnu a zbrojnici a ocasy tvořily klenby, mosty a venkovní schodiště.

Také známe i Baziliščí ostrovy, že ano? :)

Ptáky nohy už jsem specifikoval.

A mantikor, to byla tuším ta potvora, pomocí které se pokusil Lítostivý muž zavraždit Daenerys.

vau. pýtam si tajomstvo čitateľa /imho pekný názov rubriky :oops: / za 100 bodov

To je neuvěřitelné, jaké ona má rozsáhlé znalosti! 8) :wink:

Navrhuji pasovat ji na okamžitě na rytířku. :idea:

Já chci taky body! :x :evil: :o :wink:

A to rovnou na rytířku Podvazkového řádu. :twisted:

Sere Heavy, chceš-li body, zkus body-building. Ser Flanker ti jistě s radostí prozradí víc. :wink:

Nuže, další otázka. Ta bude peprná. :o :)

Když jsem četl Píseň poprvé, zamiloval jsem se do:

a) Melisandry

b) Sansy

c) Cersei

d) Lyanny

e) Ygritte

To je jasné. Jako bych tě neznal. :twisted:

Léto: :oops: děkuji :)

Heavy head: ale no tak, sere... z mého pohledu nejpravděpodobnější variantu jste vyzkoušel za mne... a pak už to bylo poměrně snadné :wink:

hmmm... rytířka... to zní hrozně :lol: ačkoliv být panošem se mi také nelíbí... prosté lady stačí :)

Sansa vyzerá tak evidentne, ale určite potrebovala čas, že? :oops:

Ygrit je dobrá voľba, asi jediná, ale žiaľ bol som predstihnutý. tak skúsim svoju šancu s výstrelom do rudej tmy?

Melisandra?

Dandali wrote:

hmmm... rytířka... to zní hrozně :lol: ačkoliv být panošem se mi také nelíbí... prosté lady stačí :)

panoška je lepšie ako ponoška :-) máš, ale pravdu. Lady je najlepšie. aj keď osud môže byť občas pes...ehm zlovlk

Ano, sere Heavy, É je správně. Máš sto bodů do života. Sarven získává čestné uznání za svou úvahu a poplácání po ramenou.

Doufal jsem, že se aspoň někdo nachytá. :roll:

Zřejmě jsem tady už provařený. :)

Vybírejte další. 8)

Kdo, já? :x

poď

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.