Velikonoce
Dnes je na polévání ideální počasí, nemyslíte?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Dnes je na polévání ideální počasí, nemyslíte?
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Nejsem sice feminista, ale k Velikonocím pociťuji jakýsi hluboce zakořeněný odpor. :) Vždy si vzpomenu na chudáka Sansu, jak se snažila uniknout vyjící lůze v Králově přístavišti a je mi úzko. Tak nějak hluboko. Uvnitř, víte? :roll:
Když je to jen tak symbolicky a ve vší počestnosti, pak budiž, hezká tradice. Ale jak všichni víme, v průběhu velikonočních svátků prudce vzrůstá počet případů otrav alkoholem, těžkých ublížení na zdraví, znásilnění a sebevražd. A to považuji za ZLO. :evil:
Naprostý souhlas s Létem, taky mi tyhle svátky a tradice nic neříkaj, ba naopak. Radostně je ignoruju. :-)
Dříve jsem to brala jako nutné zlo. Teď je mi naštěstí velice dobře umožněno celé velikonoce vesele ignorovat :-)
Nicméně symbolika je to v podstatě i pěkná a kdyby k tomu nepatřily Létem zmíněné ošklivosti... :roll:
Kdyby šlo o to, že bych napekla, ozdobila vajíčka a pak uhostila pár slušně se chovajících přátel a příbuzných, tak proč ne... pár šlehnutí proutkem přežiju ;-)
Takhle mě to míjí a je alespoň o starost míň :-)
Fakt, jo? :o
Vážně jste nechodili polívat? Ani jako malí? (Myslím teď ve věku, kdy se většina z nás rozhoduje mezi indiánskou výstrojí a diplomatickým kufříkem). 8)
Někteří z vás se vyjadřují docela radikálně (zlovlkům je úzko :wink: ), jiní zase bezstarostně (lordům velitelům je to putna), další jsou zase tajuplní až mystičtí (lady jsou míjeny - jak to? - a není to škoda?), ale všechny příspěvky se vedou v podobném skeptickém duchu.
Neříkám, že jsem nějakým horlivým zastáncem všech těch povinných veselic (s přibývajícím věkem jsem se zklidnil :wink: ), ale když si vzpomenu na ty tašky plné dobrot, které jsem si kdysi odnášel, připadá mi, že mnozí ani nevědí, o co přicházejí...
Kontrolní otázka: a máte rádi Silvestra? Nebo vás spíš popadne melancholie z toho, že je další rok v čudu? Nebo jste programově zachmuření v duchu teorie, že na Silvestra jsou veselí jenom zoufalci?
:)
Silvestr mám jen o chlup (ne Létův, klídek :-)) radši...tam je aspoň ten bonus, že můžeš udělat tlustou čáru za nezdary a průsery a vrhnout se do nových. :-)
Já jsem si plné pytle dobrot odnášel v dětství při Jiných příležitostech. :) Silvestra mám rád, vždycky vyběhnu do polí a vyju na ohňostroje. Je to velmi vzrušující zážitek. V posledních letech dokonce používáme vlastní pyrotechniku. Nějaký Sandor s tím prý má špatné zkušenosti, ale to nejspíš jen tak plácá. :wink:
Hodiny před půlnocí nicméně trávím s rodinou a obvykle se příliš neliší od ostatních dnů. Rozhodně to není žádný rozveselené poskakování mezi konfetami a chřestění lahvemi plnými technického lihu. :)
Docela mě šokovala přítomnost konkurenčního chlupu. Aleku, odhalíš jeho totožnost? :?: :roll:
Samozřejmě od dámy, Léto...:-) jsi sice príma společník, ale na svůj věk jsi příliš moudrý a nikdy jsi nebyl na obyčejné hrátky a škubání chlupů, na to máš vhodnější sestřičky, teda sestřičku, chlup od té druhé, ten už bych nechtěl :-)
Možná by bylo vhodnější a bezpečnější požádat o chloupek dobře vychovanou paní Lady. 8)
Sestři Nym má sice různé hrátky se škubáním v oblibě, avšak většinou je to ona, kdo škube. :D
Ještě mě napadlo:
Dodržujete i nějaké jiné velikonoční tradice? Posypáváte se popelem? Držíte půst? Skáčete přes oheň? :?: :idea:
To je asi jako s temi tremi zlatymi vlasy deda vseveda...:-)
Nebyl to Tywin? :o
Nevím, měl mnoho jmen, jedno z posledních bylo Sam Skalpovanej Hawkins. :-)
Věčná víra ve výměnu vajíček, vyděšené vesničanky, vrávorající výrostci (vůkol výpary vodky) vláčející vědra, voňavka ve vlasech, Vendula vřeští (vidina výprasku), "Víc vody!" volá Vojta velitelsky, Veronika ve vaně, vhozena Václavem, všeobecné veselí.