Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1166167169171172394

Komentáře

• @Branislav_Gepeto Ono to bolo v kinach, ked to este nebolo pre teba pristupne. :)
  • @Hildegarda Neříkej, že je to tak staré! 8-O
    Neříkej, že jsem já tak stará!!! :-o
  • @MissUtahraptor Co je to 7 rokov v ere ludstva? Ale hm....vo veku cloveka... :twisted:
  • @Hildegarda Bohové! Upadám do deprese... :spike:
  • upraveno 30. června 2013
    @MissUtahraptor Neboj, urcite ta z nej vytrhne Ja zloduch 2. Teda aspon ja sa celkom tesim ;)
  • @Hildegarda Hm, to nevím- jednička zdaleka nesplnila má vysoká očekávání. A u animáků většinou pokračování stojí za prd. :( Ani na Jak vycvičit draka se nijak netěším...
  • @Hildegarda To mě odrazuje tak nějak celkově- ani do jedničky jsem se ještě nedonutila. :D
  • @MissUtahraptor :)
    S tebou je to tazke :)

Tak skus stary znamy recept - pol litra zmrzliny :)
  • @Hildegarda Aha- jakože když zírám do kýblíku a kutám lžící změklé kousky, přijdu o půl filmu a ten zbytek třeba nebude tak hrozný? =D
  • Konečně jsem se podívala na Rise of the Guardians a musím říct, že i přes pár otravných maličkostí je to velmi příjemný animák :) doporučuji v původním znění, Hugh Jackman jako nasraný velikonoční zajíček je boží.
  • Běží Hellboy 2 a světe div se, mě se to líbí. A hlavní záporák je sympaťák :D + Steampunk je parádní.
  • tak nakonec jsme šli na 3D protože moje drahá polovička jede zítra na Lipno a 2D projekci maj jen v pondělí, nicméně to bylo snesitelné. Film sam o sobě byl dobrý, někdy byly takové prazdnější sceny, některé opravdu mocinky moc vymocněné :-D . Co se 3D týče, jediná část ve které mi to opravdu vadilo, byla ta honička temným panelákem, to bylo navíc tak blbě sestříhané, že i když jsem si sundal brejle, bylo vidět stejný hovno jako s nima. Jinak mne to 3D výraznejc nerušilo, skoro sem ho ani neregistroval. Ale je pravda že za více peněz to bylo méně muziky. :-|
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    Markolie: hmm a nazov filmu? lebo niektore casti tvojho popisu zazitku sedi na radu filmou dnesnej doby.
  • @Edem World War Z
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    flanker.27 napsal(a):

@Branislav_Gepeto O Faunově labyrintu bych mohl napsat stránku, ale spojení "príjemný oddychový film" by se tam asi neobjevilo.

Tým oddychový som nemyslel to, ako sa to bežne používa - podpriemerný -, ale skôr o tom, že to nebolo nič desne akčňácké - nie žeby tam akcia chýbala -, skôr o tej pointe, o emóciách a o rozprávkovom príbehu, ktorý bol originálny a perfektný.

@MissUtahraptor
    Nu, ja som na Já, zloduch narazil náhodou, takže som nemal veľké očakávania - skôr také, Ľaľa, veď to je ono, tak to si kuknem - a čakal som niečo detinskejšie - oto mi prišlo ako sviežo vtipné, so zaujímavým dejom. :)
  • Včera jsem se díval na Strážce. A nějakých 60 procent filmu jsem to nechápal, příběh se neposunoval, pořád bylo nějaký seznámení s postavama. Rorschach byl ovšem dobrej, vytrhával to trošku, brutalita byla na místě. Ovšem na konci to začlo trošku gradovat. Mám z toho takové rozporuplné pocity.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Branislav_Gepeto Ani já slovem "oddychový" nemyslím apriori něco hanlivého, ale zkrátka odpočinek, něco příjemného na podívání. Typický kvalitní zástupce je třeba Dobrý ročník.
    flanker.27 napsal(a):

@Branislav_Gepeto Ani já slovem "oddychový" nemyslím apriori něco hanlivého, ale zkrátka odpočinek, něco příjemného na podívání. Typický kvalitní zástupce je třeba Dobrý ročník.

Veď to bolo také odpočinkové, príbeh bol IMHO podaný veľmi dobre, postupne, s dostatočným vysvetlením, že človek tomu chápal a nemusel sa namáhať, proste večer o ôsmej si sadnem a ukrátim si dve hodinky prekrásnym filmom. :)
  • Hellboy jsou perfektní filmy. Asi bych je řadil výše než X-meny, spidermany apod. Řekl bych, že dvojka je dokonce zábavnější než Ironmani či Avengers.
    Strážci jsou divnej film. Aby ne, když tam neustále chodí modrý chlápek s odhaleným pérem:-)
    Ale něco do sebe maj.
    Teď opakovali sérii Šíleného Maxe. Tyhle starý post apokalyptický filmy miluju. Maj v sobě krásnou příchuť osmdesátých let, levných filmů a prvních videí:-)

Faunův labyrint tedy v množině oddychových filmů rozhodně není:-) Oddechovka je pro mě něco, u čeho vypnu a musím se občas zasmát. Kvalitní oddechové filmy jsou např. Indiana Jones (1,2,3) nebo i výše zmíněný Dobrý ročník.
  • @Blackfish taky se pořád nemůžu rozhodnout, jestli se mi ten film líbí nebo nelíbí, viděla jsem to zatím jednou a víckrát se do toho chuť pouštět nemám, ale na druhou stranu se mi líbí to netypické pojetí komiksových "hrdinů", líbí se mi také zvolená hudba, která skvěle sedí k daným scénám a Rorschach, o zbytku nevím, co mám myslet :-k
    To sem nejde nedat. Jedna z nejvtipnějších věcí co vůbec existuje... :)

Prepínam kanály a narazím na kúsok Stopárovho sprievodcu galaxiou. :D Vyzerá to na bžunďácky film/knihu(?).

Vorvani prolétalo hlavou tohle: *asi dvojminútové úvahy*. A květináči pouze: ,,Ale né, už zase!"... A dokonca tam hrá Freeman ak ma zrak neklamal.
    @Branislav_Gepeto Takže jsi ani neviděl ani nečetl?
    Co se filmu týče, mně se celkem líbil, ale @Černá_Alison na něm nenechala nit suchou. Tak si vyber :)
    Ja už som si to dal nahrávať :D Malo by to byť budúci týždeň v repríze. Je to taký divný humor... Pre mňa ako stvorený.
    @Branislav_Gepeto Knize dej každopádně šanci.
  • Film jsem neviděl, ale nevěřím, že by se ta kniha dala nějak obstojně zfilmovat.
    Existuje i seriál z 80. let, který prý obstojnou (a věrnou) adaptací je.
  • @Branislav_Gepeto Precitaj si najprv knihu (knihy). Presne taky druh humoru, aky sa ti bude pacit. Konecne pochopis, preco sa kazdy rok slavi na svete uterakovy den a ta krava je tiez nezabudnutelna :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.