Citáty aneb kdo řekl?

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování

Tak dobrá, začnu tedy. Akorát nevím, jak s pravidly. Samozřejmostí je žádné hledání. A asi nejjednodušší je princip, kdo dřív přijde, ten dřív mele. Výherce pak zadává. Co?

Začnu něcím lehčím. Chci samozřejmě vědět nejen, kdo to řekl, ale i komu to řekl. A může být i při jaké příležitosti.

Quote:
"Když se ocitneš v posteli s ošklivou ženou, nejlepší vecí, kterou můžeš udělat, je zavřít oči a v klidu pokračovat."
1181182184186187291

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Everett_Young Tipujem, že tým myslela Salladora Saana.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 18. ledna 2015
    @Gepeto nebo Podricka a Tyriona, ale netuším kdo z nich by to mohl říct. :-k

EDIT: Když o tom tak přemýšlím, tak pokud se účastnil právě jeden z nich, jak píše @CervenKa tak to vyřazuje Sallandora, který snad nikdy neměl žádný dialog u kterého by Davos nebyl přítomen, a nejspíše Podricka, protože ten zase nemluví v nepřítomnosti Tyriona kromě těch pár kapitol po boku Brienne.

Takže:

Mohl to říct buď Podrcik, pak by se to asi vztahovalo k nenalezení Sansy a jeho případného popravení Tyrionem, které by se už ale stejně v případě Tyrionova odsouzení konat nemohlo, takže myslím, že Poda můžeme vyřadit.

Mohl to říct Davos, ale myslím že Davos to nebyl. Proč? Protože si nepamatuji že by se kdy zdráhal mluvit pravdivě ke Stannisovi i když věděl že to krále naštve.

Takže zbývá Tyrion, ačkoli mě vůbec ale vůbec nenapadá, komu by tohle mohl říct. Vztahovat se to mohlo klidně k Tywinovi, když už ne k Joffovi, ale netuším....

Takže můj typ zní: Řekl to Tyrion netuším komu.
  • :-D Úmyslně jsem předchozí "nápovědu" směřovala na všechny čtyři mluvčí, ale @Everett_Young to správně rozšifroval.
    Takže ano, řekl to Tyrion, nicméně mě ještě zajímá komu.
    K Tywinovi se to nevztahuje. Dokonce ani k žádnému Lannisterovi. Je to chyták, protože to bylo řečeno v žertu. Teď už vás nechám hádat :)
    Varysovi?
    @Gepeto Je otázka kdo by mohl nechat Tyriona v žertu popravit :-D
  • No, mohl to třeba říkat Jeorovi na zdi, že neponese zlé zprávy Bobovi,... ale to je jen tip.
  • Ne, ale @Jay není daleko.
  • Tyrion Aemonovi?
    Jonovi?
  • upraveno 19. ledna 2015
    @Gepeto Bingo! Je to tvoje.
    Pro doplnění, zprávou, již měl Tyrion doručit bylo: "Řekni Robbovi, že budu velet Noční hlídce a udržím ho v bezpečí, takže klidně může s děvčaty začít vyšívat a svůj meč dát Mikkenovi, aby ho roztavil a nadělal z něj koňské podkovy." :-)
    upraveno 19. ledna 2015
    ,,Teď mluvíš jako Aerys."

Snáď ľahšie.
    @CervenKa Tak na to bych si v životě nevzpomněl.
    @Baron Yops
  • „Nadrtím nějaké byliny, které smíchám s vínem, aby ti to snížilo horečku. Přijď sem zítra ráno a já ti přiložím pijavici nad oko, aby z tebe vytáhla špatnou krev.“
  • @Everett_Young Proto jsem dala tolik nápověd.
  • Qyburn Jaimemu
  • upraveno 20. ledna 2015
    ,Ti muži meli v úmyslu odvléci te k XXX, aby te mohl upálit,“‘Nemel bys jim dávat do
    rukou sekery,“

XXX - kráľ :D

Kto komu ? a o kom ?
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Je to nějaká vzpomínka, teda alespoň myslím. Ale koho? Možná to říkal někdo Davosovi?
  • Správne :D je to spomienka :D
  • Ale kto spomína ? :D a na koho ?
  • Niekto spomína na Roberta, hovorí o nejakých lordoch (mená si nepamätám), ktorí najprv bojovali na strane Targaryenov, Robert ich porazil, potom sa spolu opili a lordi prešli na Robertovu stranu. Najprv ma napadlo, že by to mohol povedať Stannis, ale ten nemal POV aby mohol spomínať, tak už jedine Ned.
  • @Tris Bol to Stannis ;) a hovoril to Davosovi .. preto to POV :) môžeš zadať
  • "Pokud bychom mohli požádat o tvou pohostinnost..."
    "Žádej si o co chceš. Já tě pod svou střechou nestrpím"

• @Tris Lord Randyll Tarly Brienne,hulvát :)
  • ,,Pozemky tvého otce jsou krásné."
  • Rhaegar alebo Aegon Jonovi Conningtonovi .. ale Poviem skôr Aegon
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Tak jak teda? Já si také myslím, že to byl Aegon.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.