Spekulace o filmu (u ledu, více viz TV série)

upraveno 27. října 2012 v Seriál Hra o trůny

Eddard E-mail

Vedle na zeleném guestbooku se řeší hypotetický casting, co takhle si zahrát na producenty ještě jednou a zauvažovat, který režisér by byl nejlépe schopen převést Martinovo vyprávěčské umění a kouzlo jeho složitého příběhu na filmové plátno? Já osobně bych to rád svěřil mistru Scorsesemu, který je nezpochybnitelně geniální režisér schopný točit jakýkoliv žánr, nebojí se experimentovat a provokovat a hlavně má díky letitým zkušenostem s mafiánskými filmy cit pro takové témata jako jsou čest, zrada, loajalita, politikaření apod., které jsou pro SoIaF zásadní...

Hanina reaguje:

27. 10. 2006 (18:02) X

No, každého samozřejmě napadne Peter Jackson, ten by si s tím dokázal poradit určitě, ale mě napadl jako první Bernardo Bertolucci, stačí vzpomenout si na tu výpravnou nádheru v Malém Buddhovi nebo Posledním císaři, má skvělý cit pro barvy a atmosféru. :-)

heavy_head reaguje:

27. 10. 2006 (18:19) X

No jo, jenže Scorsese by tam zase tlačil svého dvorního oblíbence De Nira, a nedovedu si představit, koho by tam mohl zahrát :-/ I když, starý Waldera Frey by možná byla volba...

Já bych preferoval svého kultovního režiséra Michaela Manna, co ten dokáže s detailem a pouhými pohledy...to je něco neuvěřitelného.

Alek reaguje:

27. 10. 2006 (21:47) X

ad Scorsese...tak toho bych prosil vyskrtnout, ten mi nikdy moc nesed, mozna jeste tak Taxikar...co se tyce mafianskych filmu, na prvnim miste je u me Sergio Leone, pak Coppola a nekde hodne hluboko pod nimi Marty. Bohuzel Sergio uz tu neni, ten by byl idealni (spolecne s Morriconeho hudbou), takze Coppola! Anebo Alfonso Cuaron, mozna Ridley Scott, pri nejhorsim Spielberg s Hanksem:-)

Hanina reaguje:

27. 10. 2006 (22:18) X

A co Wolfgang Petersen?

heavy_head reaguje:

27. 10. 2006 (23:05) X

Záleží na tom, jestli se ti líbila Trója nebo ne :-) Je to věc vkusu. Zvládli by to nepochybně všichni zde jmenovaní, a našla by se ještě spousta dalších. Možná je to lepší tak, jak to je. Film, celý příběh, se odehrává pouze v našich myslích a je tak dobrý, na co naše představivost stačí. Je náš a každý ho má jiný, ten svůj. Je právě tak dobrý, jak si zaslouží :-)

Hanina reaguje:

28. 10. 2006 (10:33) X

Přesně to si myslím i já, takto existuje verze "zfilmovaná v hlavě" obrovského množství čtenářů, každý ji vidí trochu jinak a naprosto originálně. Vybavil se mi v souvislosti s tím jeden citát, který si pamatuju už 25 let - "Nejraději chodím do kina své hlavy", a to je právě ono, třeba si myslím, že ta verze, co mám v hlavě já, je nejlepší, a když by to pak natočil nějaký sebelepší reziséř, nemusela by se mi líbit, protože on by to viděl úplně jinak.

Možná na natočení Písně ledu a ohně přece jen někdy dojde, ale bude to stejné jako u Tolkiena, čili desítky let po jejím vzniku, takže bavit se o současném obsazení a režii vlastně ani nemá cenu. :-))

heavy_head reaguje:

28. 10. 2006 (11:24) X

Ale je to zábavné, což je cena, kterou rád zaplatím :-)

Alek reaguje:

28. 10. 2006 (11:41) X

Presne tak, je to zabava, udelat si svoje vlastni obsazeni:-) A nevim jak vy, ja si Pisen zfilmovanou predstavit umim (a klidne to treba udelat jako film vypravenej z pohledu jedny postavy), kdezto LOTRa jsem si predstavit nedokazal. IMHO je to dano tim, ze Martin v sobe proste scenaristu nezapre..

13

Komentáře

• upraveno 8. února 2007

Léto wrote:

Quote:
    No a? Měřím 1,7 m, mám postavu vysloužilého zápasníka nebo silového trojbojaře, obličej mexického aristokrata. Co jiného bych s takovým "potenciálem" asi mohl v icefire hrát?

Někoho na jihu... co třeba Areo Hotah? :P

anebo onoho povestnyho mongola...chtel tu nekdo ocumlat? Tyno?:-)

• upraveno 8. února 2007

Quote:
    Mluvíš z vlastní zkušenosti? :lol: :lol:

Jasně, pracuji v kastračním salónu. Rád tě jako zákazníka přivítám. Ani to nebude moc bolet, jako když bodne včelka. :lol:

Chmur wrote:
    Hotah je obr....takže asi těžko.

Uhm. Tak ti pořídíme podpatky. Nebo vymyslíme někoho jiného z Dorne. :)

Alek wrote:
    anebo onoho povestnyho mongola...chtel tu nekdo ocumlat? Tyno? :)

Ale musel by si nechat narůst vlasy až po zadek. :P
  • upraveno 8. února 2007

kdyz moh trpaslika hrat 190ti cm chlap jak Hora:-)

• upraveno 9. února 2007

Quote:
    Jasně, pracuji v kastračním salónu. Rád tě jako zákazníka přivítám. Ani to nebude moc bolet, jako když bodne včelka

Nepotřebuji, na rozdíl od jiných mě nepřitahují děti pod 15 :lol:

• upraveno 9. února 2007

Alek wrote:
    kdyz moh trpaslika hrat 190ti cm chlap jak Hora:-)

Geniální idea! Nasadíme do všech rolí liliputy a Chmur mezi nimi bude vyčnívat jako Obrovo kopí! :P

Chmur wrote:
    Nepotřebuji, na rozdíl od jiných mě nepřitahují děti pod 15 :lol:

Fakt nechápu, co na těch babičkách nad patnáct vidíš, ty gerontofile. Francouzská hůl nemá s francouzským polibkem kromě adjektiva názvu nic společného. :D
  • upraveno 10. února 2007

Ehm.

Asi jsem těžce off topic, ale pokusím se přesměrovat tuto nadějně se vyvíjející debatu směrem ke castingu.

Kdepak je ta Arianne, jak tady někdo přednedávnem vyhrožoval? :wink:

Ser Těžkohlavý je připraven nabídnout svůj meč Nezálohovaný i štít avast! Krásce z Dorne! 8)

No o n je vůbec zázrak, že tohle téma ještě žije, jsem předpokládal, že ho uzamknu, když je jasný, že film nevznikne...:-)

ale i já čekám na Arianne, a taky na Týninu sestru:-)

Alek wrote:
    a taky na Týninu sestru:-)

Dobrý sere, zapřísáhám tě, nepoužívej toto Slovní spojení, jež se nemá vyslovovat! Když jsem já naposledy použil Slovní spojení, jež se nemá vyslovovat, tak se na mě Týna vrhla jako Šedý vítr na Velkého Jona Umbera... od té doby si dávám pozor. :wink:

Já ti dam sera, pse:-)

nicméně za slova-která-se-nevyslovují se omlouvám, už se tak nestane:-)

Nechtěl jsi říci spíše "já ti dám psa, sere"? Zrovna teď bych si nějakého urožnil... a že pozdravuji septona Meribalda! :) Bližší informace o psech a jejich přípravě hledejte v Týnině nové knížce. :lol:

Nemusíš se omlouvat, mně jde jen o tvé bezpečí. :wink:

• upraveno 11. února 2007

No tak já se smířím s menší rolí nějakého človíčka z Dorne nebo východu. Co třeba jeden z pokrevní jezdců Daenerys? Na tom bych snad toho moc nezkazil.

Nicméně kromě vlka, jsem ještě nikdo nepřihodil svou fotku. Zvláště, snad mohu mluvit i za ostatní, čekáme na fotky slibované od Týny.

Quote:

Fakt nechápu, co na těch babičkách nad patnáct vidíš, ty gerontofile. Francouzská hůl nemá s francouzským polibkem kromě adjektiva názvu nic společného

Žena nad 15 je stará? Už chápu proč se ti hromadí v lebce sperma.....máš značně omezený výběr :lol:

Chmur wrote:
    No tak já se smířím s menší rolí nějakého človíčka z Dorne nebo východu. Co třeba jeden z pokrevní jezdců Daenerys? Na tom bych snad toho moc nezkazil.

Nicméně kromě vlka, jsem ještě nikdo nepřihodil svou fotku. Zvláště, snad mohu mluvit i za ostatní, čekáme na fotky slibované od Týny.

To chce hlubší přípravu :wink: Hlavně moje Arianne zatím nemá příhodné ošacení.

Ale pohnu s tím.

Možná příští víkend :wink:

Léto wrote:
    Alek wrote:
    a taky na Týninu sestru:-)

Dobrý sere, zapřísáhám tě, nepoužívej toto Slovní spojení, jež se nemá vyslovovat! Když jsem já naposledy použil Slovní spojení, jež se nemá vyslovovat, tak se na mě Týna vrhla jako Šedý vítr na Velkého Jona Umbera... od té doby si dávám pozor. :wink:

Hm, nemůžete alespoň ze slušnosti předstírat, že čekáte i na mne. Jenom tak, aby mi to nebylo líto. :cry:

Sestru asi nepřesvědčím, ale můžu to zkusit :roll:

Tak tady je ta fotka, jedna z mala co jsem tu vyštrachal (náležitě staršího data, tak 2 roky zpátky, možná víc), zbytek je na tom prokletym disku:-(

heavy_head wrote:
    Kdepak je ta Arianne, jak tady někdo přednedávnem vyhrožoval? :wink:

Ser Těžkohlavý je připraven nabídnout svůj meč Nezálohovaný i štít avast! Krásce z Dorne! 8)

Neboj, Arianne dodám (alespoň její obrázek). Jako odměnu za ten hezky vymyšlený název :wink:

Tyna wrote:
    Hm, nemůžete alespoň ze slušnosti předstírat, že čekáte i na mne. Jenom tak, aby mi to nebylo líto. :cry:

Sestru asi nepřesvědčím, ale můžu to zkusit :roll:

No samozřejmě že uvítáme i další fotky Týnienty, ale znáš to, jak říká mikroekonomie a zákon klesajícího mezního užitku, největší užitek je z první jednotky, z dalšími již klesá:-) a tudíž jsem kapinku víc zvědavý na onu do nebe vychválenou estetičku, modelku a co já vím, jak ještě jste ji nazvali s Létem:-)

Týna wrote:
    Neboj, Arianne dodám (alespoň její obrázek). Jako odměnu za ten hezky vymyšlený název

A to ještě nevíš, že jsme spolu se serem Těžkohlavým vymysleli název meče téměř pro každého návštěvníka fóra. Raději nechtěj vědět, jaký meč nosíš ty (napovím: má to souvislost s Dračím rytířem :twisted: )

Týna wrote:
    Hlavně moje Arianne zatím nemá příhodné ošacení.

Ale pohnu s tím.

Nechci mluvit za Těžkohlavého a jeho nohsledy, nicméně má zlovlčí intuice mi říká, že ošacení pro ně bude možná zbytečné, neřkuli nadbytečné. 8)

Alek wrote:
    Tak tady je ta fotka, jedna z mala co jsem tu vyštrachal (náležitě staršího data, tak 2 roky zpátky, možná víc), zbytek je na tom prokletym disku:-(

Tak ty jsi úplně přesný Howland Reed! :shock:

Quote:
    Hm, nemůžete alespoň ze slušnosti předstírat, že čekáte i na mne. Jenom tak, aby mi to nebylo líto.

Úplně maximálně intenzivně čekám na tvé foto...a jistě nejen já :lol:

No já myslím, že by jsi Aleku mohl hrát v icefite kde koho. Osobně mě napadl Berick...co říkáš?

Quote:
    Hm, nemůžete alespoň ze slušnosti předstírat, že čekáte i na mne. Jenom tak, aby mi to nebylo líto.

Úplně maximálně intenzivně čekám na tvé foto...a jistě nejen já :lol:

No já myslím, že by jsi Aleku mohl hrát v icefite kde koho. Osobně mě napadl Berick...co říkáš?

Rákosníka? ty jo, tak ten mě nenapad, já ani nevim jak vypadá..nu asi jako já, když to řikáte:-) nu v tom případědě se objevím asi v ňákym flashbacku, případně v závěrečných dílech...

Beric je sympaťák, toho bych bral:-)

Po Belwasovi, Rorgem atd jsem objevil postavu šitou jak na míru pro mě. Navíc je mi sympatická....Varys:-)

Quote:
    Rákosníka? ty jo, tak ten mě nenapad, já ani nevim jak vypadá..nu asi jako já, když to řikáte:-) nu v tom případědě se objevím asi v ňákym flashbacku, případně v závěrečných dílech...

No mě tedy jako Howland nepříjdeš.

Jak vypadá Howland, to právě nikdo neví, a v tom je ten vtip! :lol:

Výjimečně musím souhlasit s Chmurem, lord Dondarrion by na tebe seděl. Určitě by se daly najít i nějaké další postavy, ale musel bych nad tím popřemýšlet a ta chlupatá palice nechce poslouchat. :)

Chmur wrote:
    Po Belwasovi, Rorgem atd jsem objevil postavu šitou jak na míru pro mě. Navíc je mi sympatická....Varys:-)

Máš slabost pro eunuchy? :wink:

Na Varyse působíš dost drsně, ber v úvahu, že je tak trochu změkčilý... ale kdyby ses napudroval a přibral ještě pár kilo tuků, možná by to šlo. :P

a já si myslel se svými italskými kořeny na jižana (Doran? Temnohvězda?) to byl joke, Tyno, neboj:-)

Chmure, ja bych tě spíš viděl na Sama...a jeste vic na Sama z LOTRa, takovej věčnej optimista, stále úsměv na tváři, pohodář:-)

Quote:
    Chmure, ja bych tě spíš viděl na Sama...a jeste vic na Sama z LOTRa, takovej věčnej optimista, stále úsměv na tváři, pohodář

Cože Samwela Tarllyho? Tu bečku loje? :lol: V LOTROVI bych určitě hrál Gimliho, ale Sam Křepelka by taky nebyl špatnej. :lol:

Nenech se zmást. Ve skutečnosti mám povahu Rhaegara....melancholik (škoda, že nemám i jeho vzhled:-)

Chmur wrote:
    Cože Samwela Tarllyho? Tu bečku loje? :lol: V LOTROVI bych určitě hrál Gimliho, ale Sam Křepelka by taky nebyl špatnej. :lol:

Nenech se zmást. Ve skutečnosti mám povahu Rhaegara....melancholik (škoda, že nemám i jeho vzhled:-)

spodek si nam neukazal, tak tezko soudit:-)) a ja si proste od Martina nemoh vybavit nikoho v tvari podobnejsiho - ja proste vidim dobrosrdecnost:-) coz by na toho Gimliho aj sedelo:-)

No zas na druhou stranu Samwell je jeden z největších sympaťáku a jedna z nejdůležitějších postav. Takže proč ne :D

Chmur by byl výborný Samvěd Křepelka. Povolání zahradníka na něj přesně sedí - hodně ryje, ale není nebezpečný. :D

Chmur wrote:
    No zas na druhou stranu Samwell je jeden z největších sympaťáku a jedna z nejdůležitějších postav.

Co tě vede k názoru, že je jedna z nejdůležitějších postav? Neříkám, že v budoucnu nemůže sehrát velkou roli, ale zatím toho až tolik neudělal, kromě toho, že zabil Jiného a ztratil panictví (oboje velmi traumatické zážitky). :wink:

A koho si myslíte, že by mohl ztvárnit sám velký GRRM, kdyby se rozhodl účastnit natáčení jako herec? Napadá mě Jeor Mormont. 8)

• upraveno 12. února 2007

Quote:
    hodně ryje, ale není nebezpečný

Tak minimálně tohle máme Léto společné :) Úplně si tě představuji, jak se snažíš vyhrabat ztracenou kost (rádoby odborné informce) :wink:

Quote:
    Co tě vede k názoru, že je jedna z nejdůležitějších postav? Neříkám, že v budoucnu nemůže sehrát velkou roli, ale zatím toho až tolik neudělal, kromě toho, že zabil Jiného a ztratil panictví (oboje velmi traumatické zážitky).

No já se domnívám, že zabít jiného je celkem významný počin, zatím je jediný komu se to, byť náhodou, povedlo. Také dostal v sáze poměrně hodně prostoru. Určitě více než Theon nebo Loras. Ikdyž samozřejmě uznávám, že nepatří k nejdůležitějším postavám.

Jestli nazýváš zjištění statistického úřadu "rádoby odbornými informacemi", co potom pokládáš za relevantní, milý lorde Slynte?

Zcela logicky má Samwell více prostoru než Loras. A víš proč? Protože je to POV postava! :P Theon má ve Střetu králů 6 kapitol, Sam má v Bouři mečů 5 kapitol. V Hostině pro vrány má Sam myslím 4-5 kapitol, kolik bude mít Theon v Tanci, to ještě nevíme)

Chmur wrote:
    No zas na druhou stranu Samwell je jeden z největších sympaťáku a jedna z nejdůležitějších postav.

Chmur wrote:
    Ikdyž samozřejmě uznávám, že nepatří k nejdůležitějším postavám.

:roll:

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.