Rozhovor s GRRM

upraveno 31. prosince 2007 v George R.R. Martin
[page name="B&N Book Clubs 18.4.2008"]
B&N Book Clubs 18.4.2008
HBO adaptace
O HBO seriálu stále není rozhodnuto. Není nic, co bych v tomto směru mohl říci.Pokud HBO skutečně bude dělat seriál ASOIAF, budu psát jeden scénář každé série. Víc nezvládnu, knižní série má přednost.Máte nějakou osobní představu o obsazení HBO adaptace?
Číst celý článek zde
2»

Komentáře

• upraveno 18. dubna 2008
    Sláva lordu Alekovi! Ať žije do sto dvaceti! ;-)
    Není to k vzteku? Předpokládám, že nápad předhodit mu ten stejný dotaz ještě jednou, aby si ho konečně všimnul, by byl výrazem naprostého šílenství? :-K
    Je zajímavé, že GRRM tam má zdaleka nejvíce otázek ze všech autorů, minimálně tedy z těch, co jsou na první stránce. Radši bych na něj příliš nenaléhal... zaprvé to není moc příjemné, když na člověka nalehne zlovlk, a zadruhé teď dost možná píše nějakou důležitou a krásnou kapitolu. Třeba o Alayne!
  • upraveno 19. dubna 2008
    A nic. :-(((
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 19. dubna 2008
    Nezoufejme bratři v přísaze. Ony i ostatní odpovědi nejsou k zahození, třeba ta, že ho mrzí že mnoha Američanům vadí více popis penisu vnikajícího do vagíny než popis sekery vnikající do hlavy :))
  • upraveno 19. dubna 2008
    Tak jsem se pustil do toho převodu...když to má člověk překládat, je toho docel dost. :-)
    Beru to volnějc, důraz kladu na odpovědi. Bude to postupně přibývat v článku k tomu určeném, což je ten, ke kterému se tahle diskuze váže, tedy Rozhovor s GRRM. Korekce a případné vhodnější uspořádání proběhne až to bude celé, takže zatím omluvte šotky.
    upraveno 19. dubna 2008
    Jo, ta otázka na Sansu a sýr se mi taky hodně líbila :))
  • upraveno 20. dubna 2008
    Aleku, vyslovuji ti veřejnou pochvalu před nastoupenou jednotkou!
    upraveno 20. dubna 2008
    Ovšem aby to nebylo jako v Hugově Devadesát tři - napřed vyznamenání, pak poprava.
  • upraveno 22. dubna 2008
    Zatím k ní nedošlo, takže nadále pokračuji svým šnečím tempem. Další várka tedy přibyla, je označená nadpisem Aktualizace 22.4.2008.
  • upraveno 27. dubna 2008
    Pokud to snad ještě někdo sleduje, další malá část rozhovoru je venku a poslední se chystá.
  • upraveno 28. dubna 2008
    Překrásný překlad. Děkuji. :-)
  • upraveno 1. května 2008
    Tak a je to téměř všechno. I když další GRRM zajímavé poznámky a výroky možná budou následovat, plány jsou jako obvykle velké. :-)
  • upraveno 4. května 2008
    Díky za rozhovor: obdivuju Vaši píli a opravdu to pomáhá přečkat to dlouhé čekání ;-)
  • upraveno 6. května 2008
    Toto bylo směřováno na GRRM, anebo našemu dobrotivému lordu veliteli? ;-)
  • upraveno 6. května 2008
    No na tebe ne...dotčení vědí, netřeba jim brát iluze :-)
  • upraveno 8. května 2008
    Samozřejmě jsem to mířil na překladatele článku a autory stránek ;-) GRMM je fajn stařík, ale moc mě prudí s tím, jak nás napíná s novými kusy ;-)
  • upraveno 9. května 2008
    Moc nám Aleka nenafukujte, mohl by prasknout! :-)
  • upraveno 9. května 2008
    Abys neprasknul ty! Nějak jsi zvlčel, asi budu muset zase ukázat svou tyranskou tvář. :-)
  • upraveno 13. května 2008
    diky za preklad - ale mam stale vetsi pocit, ze pri cteni knih jsem nepochytal temer zadne souvislosti a jako bych jeste vynechal polovinu textu...
    ...asi je budu muset dat znova
  • upraveno 15. května 2008
    Děkuji za překlad, ale sakra, aby už ten Tanec s draky vyšel!!!!!! Doufám, že to nebude zase za roky...........
  • upraveno 2. června 2008
    knedle: měl jsem stejný problém. a občas stále mám. Zpočátku mě mátlo množství postav, jména, která jsem si nepamatoval. chce to na více čtení. já jsem ted v bouři mečů 2, takže mi ještě něco zbývá než příjde Tanec s draky.
  • upraveno 4. června 2008
    S mnozstvim postav problem nemam, ale nedochazely me proste souvislosti (tri draci hlavy = tri zijici potomci a polno dalsich)
  • upraveno 28. července 2011
    Právě začalo online Google interview s GRRM na http://www.youtube.com/atgoogletalks
  • upraveno 28. července 2011
    Když je dobrý rok, tak 500 stránek... Letos nic psát nezačne, z Tance šlo ven kolik, tak 200 stránek maximálně? Tak to máme 2016 další knížka. A pokud se bude dařit seriálu, tak na 2016 by to vycházelo na druhou část Hostiny/Tance, pak 2017 série podle WoW. To jsem zvědavý, jak to pak udělají :) (zdržení seriálu, popohnání Martina).
  • upraveno 7. srpna 2011
    rozhovor konečně na youtube:

je to hodina, titulky by bodly...
  • upraveno 7. srpna 2011
    Hodně zajímavá je ta část, kdy se ho ptá, jestli si všímá těch fanouškovských teorií, co na ně říká, jestli se mu líbí, jestli ho nějak ovlivnily či jestli se mu některé líbily více než jeho původní myšlenka.
    A George říká, že se už dlouhá léta snaží jak nejlépe umí těmhle fan teoriím vyhýbat, protože když se kdysi začala na internetu objevovat první fanouškovská fóra a weby a psali tam své teorie, spekulovali a George to četl, začalo ho to ovlivňovat a napadalo ho, jestli třeba věc X a Y v knize nezměnit, když na to tak rychle přišli a přijít s něčím co by je překvapilo a co nečekají. Nebo naopak, že ta fanouškovská teorie se netrefila a pravdivá není, ale je zajímavá a jestli ji tím pádem nepoužít a "neukrást" atd. A proto raději přestal tohle sledovat, aby to neovlivnilo děj, aby díky tomu neudělal chybná rozhodnutí, která by kvalitativně té knize mohla ublížit.
    Nebo otázka na jeho nejoblíbenější a nejméně oblíbenou scénu ze seriálu. Nejvíce se mu líbila scéna, kdy je popraven Ned a ta změna oproti knize, kdy Ned "nasměruje" Yorena ka Aryi. A Jako scénu, která se mu moc nelíbila označil Robertův lov, a říkal, že očekával, že tam budou desítky, možná sotkvy lidí, stany, spousta koní a psů a velmi rušno. Což se nestalo. A mluvil o tom s D&D a oni s t9m souhlasili, že by si to taky přáli, ale prý prostě nemohli, že měli snad jen hodinu na to natočit tu scénu nějak, prachy na koně prý vyčerpané a pár dalších věcí, proč ta scéna vypadala jak vypadala.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    upraveno 8. srpna 2011
    Me se nejvic libi (44. minuta):
    ..you know the other things.. I wrote the other wedding where someone else dies and that one was easy and fun to write.... 'cause you know.. everyone wanted to see that little shit die...
    :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.